- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #18.241
günaydın kızlar...
ancak geçmişi bitirdim. kızlar bilgisi olan varmı bilmiyorum ama bişi sorucam. benim ssk var eşimde bankada çalışıyor onun özel sigortası. bebiş doğunca direk eşimin üzerinden sigortalatmak istiyoruz biz oluyor mu bilen varmı acaba.
pat diye daldım konuya ama :)
kızlar size ne güzel sadece eşiniz karısıyor bide bizi sorun eşim evlenmeden önce bile benim ilk çocugumun adı deniz kızda olsa erkekte olsa derdi bende severim deniz ismini hoşuma gittiği için kabul kararımız deniz derken hamile kaldım kaynanatör daha hamilelikten önce sinyal vermişti cvp almıştı ama yetmemiş kız oldugu belli olunca eşimin halası babaannesi ve kaynanatörüm başta olmak üzere hiç olmayacak ortamlarda konu açılıp kaynanatörün ismi konulmalıymış yine saygımı bozmadım kalabalıkta o zaman gelince konusulur bizimde fikrimiz alınır dedim ki kaynanatör biliyordu deniz i ama benim biricik eşim konuyu duyunca aldı karsısına annesini bu cocugun adı deniz varsa itirazı olan bana söylesin dedi seslerini kestiler ama şimdi ben onun ismini koymuyorum diye orda burda konusuyolarmış ne yapimmm koymaycagımm işteee neyse yeter uzun oldu anlatırken şiştim valla
günaydın kızlar...
ancak geçmişi bitirdim. kızlar bilgisi olan varmı bilmiyorum ama bişi sorucam. benim ssk var eşimde bankada çalışıyor onun özel sigortası. bebiş doğunca direk eşimin üzerinden sigortalatmak istiyoruz biz oluyor mu bilen varmı acaba.
elacım bebek dogunca masraflarını sen karsılıyosun .. güya dogar doğmaz sigortalı oluyor ama eşin bankaya nüfus cüzdanı doğum belgesi filan götürmeli işleme baslasınlar diye .. o esnada olusan masrafların faturasını da sigorta firmasına gönderiyosun senin hesaba yatırıyorlar..
dünde konustuk.. hastanende ssk geciyosa eğer .. kanun gereğiymiş bu arada kızlar.. hastanede yenidoğan masraflarının tamamını ssk karsılıyor..Allah hicbirimize yasatmasın gerek kalmasın inşallah.. olası ters bir durumda bebeğini ssk üzerinden gösterirsen eğer masraf ödemezsin.. daha sonra zaten belgelerle birlikte bebeişinin özel sağlık sigortası olur..
bende bankada calısıyorum.. prosedürü aynen bu şekilde işletmeyi düşünüyorum..
Günaydın kızlar,kargalar botlarını bağlamadan iş yerimdeyim yine ve midem bulanıyo yoksa kabus gerimi dönüyo
Günaydın Kasım anneleri ve bebeleri.. Herkese hayırlı cumalar efem...:) Ben sabah bi idrar tahlili verdim geldim, ilk kez idrarda glukoz çıkmış. Değer 50, referans aralık 0-45 arası. Bi de epitel çıkmış 34. Onun referansı da 0'mış yani idrarda hiç bulunmamalıymış. Bilgisi olanlar aydınlatabilir mi lütfen, bu iki değer ne ola ki ? Hani lokosit falan çıksa idrar yolu enfeksiyonu diyeceğim de epitelle, glukozu bilemedim..[/QUOT
cnm epıtel normaldır her bayanın ıdrarında cıkabılır epıtel.ama glukoz kandakı skerın yuksek oldugu ıcın ıdrara vurur sen seker testın ebaktırdınmı kac cıktı kı ıdrar da seker gorundu...
slm kızlar 1 haftadır yazamıyorum malum moralim bozuktu .Şuan biraz daha iyiyim erken doğum riskini daha atlatamadık ama en azından idrar kültürümde üreme olduğunu ve enfeksiyon tedavisi görmem gerektiğini öğrendim 1 haftadır antibiyotik kullanıyorum ayrıca servikal ultrasonda uzunluk normal çıkınca serkilaj yapmak zorunda kalmadılar bunada hamdolsun şimdi yatıyorum ilaçlarımı düzenli kullanıyorum hala 3 santimlik açılma dururyor haftaya kontrolüm var,arada kasılmalardan korksamda bunlar normal kasılmalar artık 27 haftalık oldu kasılmalar olması normalmiş.. Şimdi ödüm ağzımda yaşıyorum yapcak bişey yok Allahın takdiri yeterki erkende olsa sağlıklı olsun yeterki rabbim acılarını göstermesin..
evet canım ada koyacağız :)
eşin neden istemiyor?
benim eşim de başta mırın kırın etti biraz ama sonra yağmur ada koyalım o zaman dedim kabul etti :)
ama ADA ismi
sende DERİN ADA koy mesela çok hoş oluyor öyle de belki öyle olunca ister
Hiç anlayamıyorum bu kaynanatör milletini:))ona neymiş sizin bebeğinizin ismi densiz işte boşver canımcım sen de onu her gördüğünde "Deniz koydum adını"şarkısını söyle
Günaydın kızlar 1 aylık İzmir tatilimden sonra yine aranızdayım. İzmirdeyken fiyatlar konusunda biraz araştırma yaptım kemeraltını gezdim daha uygun olur diye ama İstanbuldakilerle aynı hastane çıkışları 40-100 arasında gidip geliyor. Ben de mothercareden almaya karar verdim. Bir de gecelik sabahlık ve pijama sabahlık takımı aldım. %70 indirim varmış sabahlığıyla beraber 50 tlye aldım. Bebişim için de kipadan alışveriş yaptım F&F marka,fiyatlar o kadar uygun ki üç tane tulum 11 tlydi. Keşke İstanbul'da da daha çok kipa olsa. Bu arada tatilde 20 gün boyunca her gün 2 kez yüzmeme rağmen 4 kilo almışım. Annemin etkisi bunda çok tabi. Sen yemiyorsun deyip ne bulursa yedirdi Salı günü de kızımı görmeye gideceğim şeker yüklemesi için aç karnına mı gittiniz kızlar?:26:
Selam kızlar.
Hayırlı cumalar.
Kaynanamın adı Müşerref:)
Valla kusura bakma şöyle güzel bir ismin olsaydı düşünürdüm ama üzgünüm dedim maalesef koyamam:)
Kadıncağız da benim ismim eski dedi,koyma:)
Anacığımın adı Nebahat o da konmaz birininki olmazsa öbürü olmaz tabi ayıp:)
Ben Elif Sare koyacağm inşallah.
Fatmacımla Sareler ortak:)
Ben de gideceğim made ve master bir doktora daha.
Koydum kafama,ama birz daha zaman geçsin, bekliyorum.
Eşlerinize doğumdan sonra ne aldırmayı düşünüyorsunuz?
Ben karar veremedim benimkinin aklına şimdiden girmem lazım.
Yoksa akıl edemez,belki de işine gelmez.
Aman ne gerek var hediyeye falan diyemem,alsın:)
ben yarın 24 haftalık olucam amanın altı aylıkmı oluyorz biz şimdi çok sevindirik oldum
bu arada beşinci ayın içinde iki kilo aldım vatana millete hayırlı olsundün itibari ile tartı artık 60kg göstermekte
Selam kızlar.
Hayırlı cumalar.
Valla kusura bakma şöyle güzel bir ismin olsaydı düşünürdüm ama üzgünüm dedim maalesef koyamam:)
Ben de lohusa geceliğimi ve pijmalarımı aldım aqua marka. İzmir'de aldığım mağazada %70 indirime girmiş. Gecelik ve sabahlık takımını 50 tl ye aldım.Hem de çok kaliteli ve güzeller. Fiyat konusunda biraz araştırıp alın derim.
günaydın kızlar...
amin amin hayırlısıyle gelsinlerde ne zaman isterlerse gelsinler çok geç kalmadan yalnız :))benimde 27:)küsürattan hoşlanmam 20 si bu işi halledelim doktorum civanım dicem:)ayy sağlıkla zamanında gelsinde benimki işin geyiği
kızlar size ne güzel sadece eşiniz karısıyor bide bizi sorun eşim evlenmeden önce bile benim ilk çocugumun adı deniz kızda olsa erkekte olsa derdi bende severim deniz ismini hoşuma gittiği için kabul kararımız deniz derken hamile kaldım kaynanatör daha hamilelikten önce sinyal vermişti cvp almıştı ama yetmemiş kız oldugu belli olunca eşimin halası babaannesi ve kaynanatörüm başta olmak üzere hiç olmayacak ortamlarda konu açılıp kaynanatörün ismi konulmalıymış yine saygımı bozmadım kalabalıkta o zaman gelince konusulur bizimde fikrimiz alınır dedim ki kaynanatör biliyordu deniz i ama benim biricik eşim konuyu duyunca aldı karsısına annesini bu cocugun adı deniz varsa itirazı olan bana söylesin dedi seslerini kestiler ama şimdi ben onun ismini koymuyorum diye orda burda konusuyolarmış ne yapimmm koymaycagımm işteee neyse yeter uzun oldu anlatırken şiştim valla
Selam kızlar.
Hayırlı cumalar.
cnm primin i ödeyerek ekletebiliyorsun, ama sigortası doğumdan itibaren 15 gün geçerli olmuyor. Sonrasında geçerli olmaya başlıyor
Birde önemli hatırlatma bu 32. hafta rapor olayı var ta sata göre 32 de değil USG ye göre 32 de geçerli
benim gibi yavrusu önden gidenler bunu atlamasın
günaydın kızlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?