• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
sorma canım yaa bu aralar işlerim yoğunn arada bir giriyorum o zaman sen olmuyosun bu benim kız yani senin gelin 2 günden beri doğru dürüst tepmiyor bide tokluk şekerim 155 çıktı cumartesi 100 lük test yapacaklar kızım geçen cumartesi 910 gr olmuştu haftasıyla uyumluydu birde fotoraf istedim uygun pozizyon yoktu ama çekti kızım elini anlına dayamış düşünüyodu parmaklarıda uzun baya babasına çekti sanırsamm çok tatlı yaaaaaa

gelınım kimi düşünüyo acaba:1::1::1::1:bendede öyle bı gün cok hareketlı sonra duruyo sımdı hıc hıssetmedım uyuyo sanırımkafana takma keyifleri yerınde sıpaların

ben bayramdan sonra 1 hafta daha gelirim daha fazla gelemem zor oluyor ..ben uzun bi süre gelmeyi düşünmüyorum açıkçasıı onlarada hemen gelemem dedimm..onlar çıkardı gibi gösterirlerse doğum izninden sonra işsizlik ödeneğindende faydalanabiliyorsun aklında olsunn..bi aksilik olmazsa ben faydalanmak istiyorumm..dört yıllık emeğim var..

merak etme canım hepsi konuşuldı ayarlandı:34: öle yapıcaz zaten onlar çıkarcak işten beni

açımmmmmm aççççççç öğlen yemeğim 1 adet dometes bir kiprit kutusu kadar peynir bir dilim kepek ekmeği bir adet elma en son yemeğimi sahurda yemiştimm. bunlarla akşam iftara kadar duracağımm sizce azmı kızıma haksızlık mı yapıyorum birde dün akşam yeşil çay içmitim içimi dışımı temizledi bu çay benimm bide bişey soracam doktorunuz her ay ultrosonda bakıyormu benimki pek taraftar değil bana seninki biraz riskli olduğu için baktım dedi yoksa 32 haftanda bakacaktım dedi coraspin kullanıyorumdaa kan pıhtılaşması için

bende açımm canım dondurma istiyoo muhallebi istiyoo karpuz istiyoo üzüm istiyoo vs vs.. yok yokk..
senindemi şekerin yüksek..26.haftada gittiğimde banada 1 ay daha devam et demişti coraspirine..2-3 haftada bir gidiyorum doktora 10 günde gittiğimde oldu haftada 1 de dayanamıyorumm özlüyorumm..

dün akşammm uyuyorumm baldırıma bir krampp girdiiii anlatılamazzzz o kadar acıdikii eşime anlatamıyorum bile nerem acıdığını sonra anlatabildimm o sağ olsun masaj yaptı geçtiii

bugün kontrolumüz vardı..

oğluşum tam gaz tosun olma yolunda ilerliyor...abileri çıta gibi ama bu sıpa obez olcak sanırsam..

tüm ölçümler normal..iri bebek olunca amniyo sıvısıda birazcık fazlaymış ama önemli değilmiş..

erken doğum belirtilerini sordum.. eşin bile kapıdan girince senin suratına bakar anlar o ağrıları dedi..

telaş yapma şu an için öyle bi risk yok dedi...

çok çok şükür Rabbime hamd olsun ....

bende açımm canım dondurma istiyoo muhallebi istiyoo karpuz istiyoo üzüm istiyoo vs vs.. yok yokk..
senindemi şekerin yüksek..26.haftada gittiğimde banada 1 ay daha devam et demişti coraspirine..2-3 haftada bir gidiyorum doktora 10 günde gittiğimde oldu haftada 1 de dayanamıyorumm özlüyorumm..

canım bana 20.haftada doktor doopler diye bişeyle baktı ultrosondan bebeğe giden kanda çentikleşme vardı doktor sınıra yakın dedi coraspine devam dedi coraspin önlüyormuş bebeğim çok şükür iyyi ben burdaki hastanede ölçtürmüştüm 82-120 çıktı geçen cumartesi gittiğim özel hastanede ölçtürdüm 90-155 çıktı doktor 100 lük yapacaz dedi hayırlısıı

bayramda tam 30 haftalık oluyorum benn siz bizden küçüksünüz acaba ondan mı olur dedi senin doktor biz daha sormadık 29.haftaya kadar demişti sorsamda sorun olmaz der ona göre herşey normal çünküü..:)))..
beyaz ekmek çok fazla çıkarıyor şekerii..birde meyve yiyemiyorum yaa..
senin kaç çıkmıştı şekerinn..
benim 163 ve 144 çıktı...
evde ölçümlerim normal sınırların genelde altında çıkıyor...
ama bazen açlıkla tokluğumun arası çok az oluyor.
mesela bi kere açlık94
tokluk 91 çıktı...

bende diyete başladığımdan beri sanki kızım daha az hatta yok denecek kadar az hareket ediyo
acaba yeterli enerjiyi alamıyo mu diye korkmaya başladım
açlığı saymıyorum zatennnnnnn
ben her gittiğimde bakıyor doktorum
tatlı yemiyoruz ya belki biraz azaltmış olabilir hareketlerini...
dün gece biraz oynadı içimi rahatlattı kuzm sağolsun...

bugün kontrolumüz vardı..

oğluşum tam gaz tosun olma yolunda ilerliyor...abileri çıta gibi ama bu sıpa obez olcak sanırsam..

tüm ölçümler normal..iri bebek olunca amniyo sıvısıda birazcık fazlaymış ama önemli değilmiş..

erken doğum belirtilerini sordum.. eşin bile kapıdan girince senin suratına bakar anlar o ağrıları dedi..

telaş yapma şu an için öyle bi risk yok dedi...

çok çok şükür Rabbime hamd olsun ....

canım ya sen şeker ölçümü yaptırdın mı
şeker çıkınca doktorum bana bu saydığın şeylere neden olur demişti

canım ya sen şeker ölçümü yaptırdın mı
şeker çıkınca doktorum bana bu saydığın şeylere neden olur demişti

tabi yaptırdım..o iğrenç şeyi içmeden olmaz :p

106 çıkmıştı şekerim.. bi problem yok o yönden..

ama doktorum yinede hamur işi tatlı börek yeme demişti.. ne mümkün.

tam gaz tüketime devam :)

Son düzenleme:
az yiyiorum dime doktor bana ayda 1 kilo alacaksın dedi ben zaten kiloluyumm diyet vermedi ama akşam yiyorum rahat rahat yaa işyerine yemek getirmek istemiyorum sanırım ondan yavrum etkilenirmi acaba yada ben dometes ve peynirin miktarını artırıyım her 2 saate bir yiyeyimm dimeee

canım illa domates salata olcak diye bişi yok yoğurt olur süt olur bişilerle takviye yapabilirsin araları.. maks 3 saat ara ile ye bence zaten diyetisyenlerinde genel önerdiğide o

canım bana 20.haftada doktor doopler diye bişeyle baktı ultrosondan bebeğe giden kanda çentikleşme vardı doktor sınıra yakın dedi coraspine devam dedi coraspin önlüyormuş bebeğim çok şükür iyyi ben burdaki hastanede ölçtürmüştüm 82-120 çıktı geçen cumartesi gittiğim özel hastanede ölçtürdüm 90-155 çıktı doktor 100 lük yapacaz dedi hayırlısıı

benim doktorum 100 lük istemedii sadece dikkat et ara ara ölç 120 civarlarında kal dedii.. ama arada 150 lere çıkıyoo benimm dikkat ediyorumm elimden geleni yapıyorumm işte..çalışırken diyete uymak çok zor..

merhaba kızlar.maşaallah 1 günde 40 sayfa uçmuşunuz.okumaya bile niyetlenemedim.
dün iftara misafir aldım.gece bacağğım tutmadı,belim kalkmadı....anlayacağınız koca göbeğinle davet senin neyine dedirtti kızcazım:27:

açımmmmmm aççççççç öğlen yemeğim 1 adet dometes bir kiprit kutusu kadar peynir bir dilim kepek ekmeği bir adet elma en son yemeğimi sahurda yemiştimm. bunlarla akşam iftara kadar duracağımm sizce azmı kızıma haksızlık mı yapıyorum birde dün akşam yeşil çay içmitim içimi dışımı temizledi bu çay benimm bide bişey soracam doktorunuz her ay ultrosonda bakıyormu benimki pek taraftar değil bana seninki biraz riskli olduğu için baktım dedi yoksa 32 haftanda bakacaktım dedi coraspin kullanıyorumdaa kan pıhtılaşması için

canım ben 3. aydan beri diyet yapıyorum.. ailede şeker oldugundan .. ve günde 6 öğün besleniyorum.. az az ama sık beslenmen lazım.. doktorum asla kendini ac bırakma dedi bana.. bence kendi kendine diyet yapma mutlaka doktor desteğinde olmalısın.. bebeklerimizin gelişim dönemi suanda çünkü..bebek her türlü senden beslenir ama sen stoklarını güncellemezsen vücudun bi yerde iflas etme noktasına gelebilir.. ki bebeğin için en önemli kişi sensin suanda..

şeker yüzünden diyet yapan arkadaslar .. gözünüzün önüne börekler sekerlemeler en tatlı meyveler geliyor ama bebeklerimiz için buna değer.. ben daha önce hergün deli gibi çikolata yiyen biriydim.. hamile oldugumu öğrendiğim gün kestim.. sigara gibi.. kızıma zararlı herseyden uzagım ve psikolojik olarak canım cekmiyor..

sadece seker testi sonucum yüksek cıktıgında eve gelip sinirimden dondurma yemiştim nerdeyse yarım kilo.. ama sonra yine frenledim kendimi.. şeker gercekten bebekler için riskli.. obez olma olasılıkları var Allah korusun.. bide surda ne kadar kaldıki.. dayanılır bence..

Günaydınlar.

Şekeri olanların Allah yardımcısı olsun. Gerçekten yediklerime dikkat etmek zorunda kalsaydım ne yapardım bilmiyorum, şuan kayınvalidemlerdeyiz. Her gün ya da gün aşırı süt, yoğurt, yumurta, et, muz vs. yemem gerekiyor, ben tam olarak bunları tüketemiyorum. Olmadığından değil de kendi evimdeki gibi olmuyor. Açıp buzdolabını benim şunu yemem gerekiyor ya da canım şunu çekiyor diyemiyorum. Annemdeyken rahat rahat diyordum tabi. Yani doymak için yiyorum bir yerde. Bir de belli bir menüye bağlı kalmam gerekseydi hepten yanmıştım herhalde. 2 haftam kaldı, sonra evimde ne yediğime dikkat ederim inşallah.

Kızlar ben liste de yaptım ama alışveriş yapıyorum, bir sürü şey alıyorum, sanki bebeğimin herşeyi eksik gibi geliyor. Size de öyle oluyor mu? İnternetten bebek yağı, pişik önleyici krem vs. sipariş verdim. Kıyafetleri de tamam sayılır. Yatağı, bebek arabası kaldı, onun dışında pek eksik yok gibi ama sanki bana hiçbir şeyi yokmuş gibi geliyor. Bir şeyleri eksikmiş, unutulmuş, doğuma ya yetiştiremezsem gibi geliyor. Niye böyle evham yapıyorum bilmiyorum.:26:

bende yemek yapıcam birazdan, evde hiç yemek yok.. eşimde misafir alalım diye tutturdu, hiç halim yok misafir ağırlamak filan istemiyorum... bugünüde atlatayımda, haftasonu misafir alıcam artık, kocam rahat vermicek zaten...

Back
X