2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bugün biraz ev işi yapayım hafta sonu kayınvalidemler gelecek evi biraz temiz bulsun bari :) o gelince de kışlıklarımı hazırlatayım onada :)

Slm kizlar ayin 19 da alta kuzum dunyaya geldi simdilik hersey cok normal 38+0 da 3550 gr dogdu:) umarim
Herkes iyidr cok sik takip edemesemde Aklim
Hep sizde

ooo maşallahh allah analı babalı büyütsün hayırlı evlat olsun inşallah

diorum sizeeeeeeeee bizden ağustos annesi kalmıycak galba :)))

doktor randevüleri o kadar dolu ki erken zamana yer bulamıyoruz devlet hastanesi 3 saat bekliyoruz 3 dakkada çıkarıyolar hastanelerden çok soğudum hiç gidesim yok en songeçen hafta gittim ultrasona bile giremedim nst ye girdim dr.gitmiş sonucu bile götüremedim ilçeye gidiyorum 1 saat mesafede hiçbir işe yaramıyor tam bir sabır imtihanına tabi tutulduk inşallah doğumum rahat olur tek duam bu çünkü gittiğim hastanede yoğun bakım ünitesi bile yok bişey olsa 3 saatlik mesafede ki ile sivasa gönderiyorlarmış bunları düşünmek bile stres olarak yetiyor, eşime doğum nasıl yaptırılır onu anlatıyorum olurda evde doğururum diye belki

cnm hayırlısı olsun ne dıyelım,gerçekten zormuş senınkı

Hamilelik sırasında nadiren pelvis yani leğen kemiği eklemlerinde aşırı ağrı hissi oluşabilir. Özellikle simfizis pubis bölgesinde (önde orta hatta pubis tüylerinin olduğu bölgeye denk gelen eklem yeri) hormonlara bağlı eklemde aşırı gevşemeye bağlı çatı kemiği ağrısı (pubik ağrı) denilen şiddetli ağrılar olabilmektedir. Bu hormonlar doğum kanalını bebeğin doğumuna hazırlık amacıyla gevşetirler.(acaba bizim adet sancısı gibi dediğimiz agrılar bunlarmı aceb?)

Normalde doğum gebeliğin 38-40. haftaları arasında olur. Gebelerin %10’unda ise daha erken gebelik haftalarında doğum başlayabilir. Sezaryen hastanın isteği veya doktorun yönlendirilmesi ile yapılacak ise veya daha önce sezaryen ile doğum yapmış olan bir gebeye tekrar sezaryen yapılacaksa işlem 38-39. haftalar arasında planlanır. Sezaryen planlanan gebeler bir gece önce saat 24 00’den itibaren herhangi birşey yememeli ve içmemelidir.

Doğumunuzun yaklaştığını gösteren 6 belirti:

1. Rahatlama: Bebeğin karnınızın alt kısmına (pelvis) doğru yer değiştirmesi ile diaframınız üzerindeki basınç azalır ve daha kolay nefes alabilir hale gelirsiniz. Ancak bu kez idrar kesesi üzerindeki basınç artışına bağlı olarak tuvalete gitme ihtiyacı artabilir.

2. Nişan gelmesi: Gebelik boyunca rahim ağzını kapatan kalın mukus tabakası rahim içine bakterilerin girişini engeller. Doğuma yaklaştıkça rahim ağzındaki incelme ve gevşemeye bağlı olarak bu mukus tabakası atılır. Bu olay tüm gebelerde görülmeyebilir; genellikle kanlı koyu kıvamlı bir akıntı şeklindedir ve doğum eyleminin başlamasından dakikalar, saatler ya da günler önce atılabilir.

3. Su gelmesi: Bazı gebelerde amniotik kesenin doğum eyleminden önce yırtılması sonucu genellikle az miktarda su vajenden dışarı doğru akar. On kadından birinde ise yoğun miktarda su boşalabilir. Özellikle gebeliğin son dönemlerinde idrar kaçırmaya sık rastlandığından gelen sıvının amnion sıvısı mı idrar mı olduğunun kesinleştirilmesi için doktorunuza başvurmanız gerekir. Çünkü membranların erken yırtılması halinde rahim içi enfeksiyon gelişme riski artabilir.

4. Doğum ağrıları:Gebeliğin son aylarında görülen düzensiz aralıklarla gelen, alt karın ve kasıkta hissedilen, şiddeti değişken, karında sertleşme ile birlikte olan, pozisyon değişikliği ile azalan ya da kaybolan, kısa süreli kasılmalar yalancı doğum ağrıları olarak bilinir. Doğuma yaklaştıkça yalancı doğum ağrıları yerini gerçek doğum ağrıları denen daha şiddetli, sırtın alt kısmından başlayıp karna yayılan ve karında sertleşmenin eşlik ettiği, daha uzun süren (30-60 saniye), düzenli aralıklarla gelen, dinlenmekle geçmeyen, aralıkları ve şiddeti giderek artan kasılmalara bırakır. Beş dakikada bir gelen ve 1 dakikadan uzun süren kasılmalar ya da su gelmesi halinde doktorunuza başvurmanız önerilir.

5.Rahim ağzında incelme: Gebeliğin son ayında rahim ağzı incelmeye başlar. Doktorunuz bu durumu kontrole gittiğinizde vajinal muayene ile anlayabilir ve yüzde .. olarak ifade eder. Rahim ağzındaki incelme, rahim ağzının daha kolay genişlemesine olanak tanır. Gebeliğin son iki ayında hissettiğiniz yalancı doğum ağrıları da denen kısa süreli, şiddeti az kasılmalar incelmede rol oynar.

6. Rahim ağzında genişleme: Gebeliğin son aylarında rahim ağzında genişleme başlar. Doktorunuz bu durumu vajinal muayene ile anlar ve cm olarak ifade eder. Doğumun gerçekleşebilmesi için rahim ağzında tam genişleme (10 cm) ve tam incelme (%100) olması gerekir.
Gebeliğin son zamanlarında bebek hareketlerinin bir miktar azalması normal kabul edilir. Ancak bebek hareketlerinde belirgin azalma varsa (saatte 10’dan az) veya bebek hiç hareket etmiyorsa mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Kaynak: Doğumun Yaklaştığını Gösteren 6 Belirti Doğumun Yaklaştığını Gösteren 6 Belirti
whkaynak

tahmınımce sancılarımız bundn kaynaklanıyor tam bahsettiğin sancıları ağrıları yasıyorum bende

Burada yazılanları okuyordum ama cok ciddiye almıyordum bu sıcakta cok aranmaz corap diye ama yeni dogum yapan arkadasım hemde Antalya gibi bir yerde Dondum mutlaka bolbol corap al hatta sabahlık yelek turu seyler al dedi benim gibi ciddiye almayanlr varsa onceden aklında bulunsun :)
Birde o normal dogum yaptı sezeryan olanlar daha cok üşüduklerini yazıyordu

bende antalyadayım sırf oyuzden kendıme bır tane sabahlıklı gecelık aldım,çantayada 2 çorap attım bakalım hayırlısı

bende antalyadayım sırf oyuzden kendıme bır tane sabahlıklı gecelık aldım,çantayada 2 çorap attım bakalım hayırlısı

evet arkadaşlar kalın bişiler alın yanınıza yengem doğum yaptığında yanında kaldım
ve titriyordu yaz günü
ben şimdiden patik yelek ve çorap koydum
kan kaybedeceğimiz için üşüyeceğiz ister istemez

merhaba herkese nasılsınız yine bebişini kucağına alan arkidişler varmış hayırlı olsun allah analı babalı buyutsun inşallah kuzucukların hepsine maşallah

aynen oda diyor titredim diye ki kim bilir kac derece antalya birde bende demir eksikliği var daha cok usurum kesin yasıyacagım basdonmesini dusunmek istemiyorum daha

Aksama kayinvaludemler gelicek. Ewi supuruyorum ve bel kasik agrilarim artiyor. Bide yemek yapma fasli var. Aksami zor edicem sanirim. Herkes is cok yapma ertesigune doguma gidersin diolar. genelde ole oluyomus.) y

evet arkadaşlar 1 aralıkta dr tahlliller ve son nst için çağırdı gittim.akşama kadar işim anca bitti tabi.2 aralık sabahı gittim benden önce 7 kişi vardı ben 8. ydim 7 ncinin bebeği çıktı beni aldı hemşire içeri kafandaki tokanı bile çıkar dedi çıkardım sonra pembiş önlüğü giydirdi sedyeye yatırıp sondayı taktı biraz yandı tabi sinek ısırmış gibi sonra gittim ameliyathaneye göğsüme bişeyler taktılar nabız ölçer falan sonra dr tentürdiyotu koca göbeğime sürdü vee ben uyuduum.uyandım tabi yarım saat sonra saat öğlen 1 falandı heralde aynen söylicem abartmış olmam nerdeyse kesildiğini hissedermiş gibi bi acı çektim 1 saat serum takılıp etkisini gösterince geçti.akşama kadar yattım tabii emzirdim kızımıda akşam sondayı çıkardılar kaldırdılar ayağa 3 4 adım yürüyüp yeniden yattım hastabezi bağladılar sabaha kadar kalkmıyım die .sabah kalktım çay bisküvi kahvaltıda sonra wc ye gittim falan norrmale dödüm tabii kalkmak yatmak 3 gün zor oldu 4. gün anneme yardım etmeye çalışıyodum evde oda beni kovalıyodu süpürgeyle

heheee boşuna araştırıp paylaşmamışım listemi.şuna ne gerek var diyen ark.ların kulakları çınlasın.antalya da donuluyorsa biz ooooooo.sabahlık eksik sadece.birtane aldım internetten o da kapşonlu ve ayak bileğine kadar .hafif kalın geldi bana penye eşofmanını biraz kalını.onu alayım bari.yaşa canım ya.1 kısa çorap almıştım 1 tane daha alayım.

aksama kayinvaludemler gelicek. Ewi supuruyorum ve bel kasik agrilarim artiyor. Bide yemek yapma fasli var. Aksami zor edicem sanirim. Herkes is cok yapma ertesigune doguma gidersin diolar. Genelde ole oluyomus.) y

yok cnm ya bişi olmaz allahın izniyle
cumartesi günü ben bütün evi temizledim ütümü yaptım yemek yaptım
kızımın eşyalarını yerleştirdim çantamı hazırladım ama hala doğuramadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…