2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Sertleşmesi sancıymıs zaten doktor ultrasonda normal muayenede anladı benimkini sertlikten. Ben onu bebek itiyor hareket ediyor diye yorumluyordum. Ama gunde 3-4 defa olması hatta 2saatte bir olması 1saatte olması normal dedi doktor. 5dakikada bir olması ve oyle devam etmesi durumunda hemen gel dedi benimkiler osekilde duzenliydi

slmkızlar alya bebek tam 13 gunluk oldu hersey cok guzel gıdyor sımdılık ne gazımız var nede huysuzlugumz emıyoruz bazen sagıyorum karnımız doyuyor ve uyuyoruz alleh ıns hepınızın kuzulrıda boyle olur cok fazla gremıyorum bı kızım daha var o resmen cozuttu o daha cok yoruyor benı sanırım kıskanıyoruz alıscak hepınız kendınıze ıyı bakın hayırlı ve saglıklı dogumlar dılıyorum

Bunu ben de anlamıyordum, sordum. Evet karnımızın böyle taş gibi kaskatı kesilmesi sancıymış, diğer ifadeyle kasılmalar. Rahim böyle kasıldıkça bebeği rahim dışına itmek istiyormuş. Önemli olan kasılmayla birlikte rahim ağzı açılması dedi. İkisi bir arada olunca doğum eylemi başlamış oluyor dedi. Sürekli takipte ol, bebek hareketlerini, ve kasılmaların aralarını ve sürelerini dedi. O alttan iğne gibi saplanmalarda bebeğin kanala başını sokma çalışmalarıymış. Umarım yardımcı olabilmişimdir canım.

bıde soyle soylım genel sezeryan oldumben harıka bı dogumdu hıc agrım olmadı aynı gunun aksamı sonda cıktı ve yurudum gece 3 te 22 aylık kızım hastaneye geldı babasıyla kalmak ıstememmııs ve ortalıgı bırbırıne katmıs geldıgınde ayagımda salladımve uyuttum agrı makınesı olan hastanelerı tercıh edın derım daha kolay toparlasınız

Son düzenleme:

valla gülüm , hepimiz pek acemiyiz ama öyle bir şey olabilir, burdan ve bir takım yerlerden okuduğum kadarı , ama olabilirde olmayabilir de doktorunu arasan ???

şükürler olsun rabbime ağustosa kadar hayırlısıyla geldik.ağustos bebekleri sıraya girer artık.biz açılışı yapıyoruz yarın oğluma kavuşuyorum inşallah.ilk fırsatta doğum sonrası ayrıntılarını yazarım.herkese kolay doğumlar diliyorum

canım kordonumsu bir parça gibiyse ve ilk doğumunsa takibe başla muhtemelen 24-48 saat süren olacaktır ( ilk doğumum bu şekilde başlamıştı ) ancak bebeğinin hareketlerinde olsun aklın sancıdan çok. hatta içinin rahat etmesi için doktorunla görüşüp nstyede girmende fayda olabilir hiç sancın olmadan onun düşmesiyle ( doktorum rahim tıkacı demişti ) açılma başlayabilir ben onun düşmesinden yarım saat sonra hastahaneye başvurmuş ve 4 cm. açıklığımın olduğunu öğrenmiştim ancak hiç sancım acım hatta kasılmam yoktu. umarım yardımcı olabilmişimdir.

Cnm benim cati yarin ama gecen hafta dr basi asagi dondu dedi. Yani kanala girmeye cabaliyodu bakalim yarin neler dicek haber veririm burdan. İnsallah bundan sonra cok bekletmezler bizi

benım eşimde dalga geçmişti nst de sancılar yukselırken o soyluyordu bana heycanlı heycanlı 86 ya cıktı dıye futbol maçı sunan spikerler gibi banada farkederız gibi geliyor,sonucta bunlar yalancı kandırıkçı sancılar,düzensiz büzüşmeler hıh !

Maalesef açılma da yok. Rahim ağzında yumuşamadan doktor bahsetmedi, bende sormadım doğrusu.
Kafası doğum pozisyonunda ama kanala girmemiş. Kanala girme olayı zaten son anda sancılarla da olur problem değil dedi. Ama işte o beklenen sancı bi gelse...
İnşallah dediğin gibi kendi kendilerine gelirler de suni sancıya gerek kalmaz.
Tabii ki haberdar ederim durumlardan. İnşallah suni sancıya gerek kalmadı, normal normal doğurdum diye haber veririm:)
Çatı muayenesini 1,5 hafta önce yaptı. Onda da bi problem çıkmadı, normal doğuma uygunmuş. Ben biraz kastım kendimi sanırım , o yüzden biraz canım yandı, ama öyle dayanılmayacak bişii değil. 15 sn de olup bitiyor.

Maşallah ne tatlı birsey o oyle :) Bizim bebek yıkamalarımız savas anı gibi oluyor sanki demekki onunda bir metodu var :) Kendini anne karnında sanıyor suyun içinde nasılda huzurlu :)

çok sağol canım bu bile işe yarayacak gibi.çok satanlar listesindeymiş kitap.loş ortam olayı mantıklı yoksa parlak ışıkta uyumaz sıpacıklar.bir de uyku saatinde konuşmama olayı.trt1 de süper dadı diye bir program var.sorunlu çocukların davranışlarında aileyle ortak çalışıp 1 hafta süreyle gözlem-eğitim veriyor.onda da uyku saatinde loşluk ve fazla muhabbet etmemekten bahsetmişti.önemli olduğunu düşündüğün konuları okuyunca buraya yazarsan seviniriz.okumam gereken o kadar kitap var ki daha aldığım 3 tane doğum-doğum sonrası kitabı var onları bitiremedim.bunu da alırsam 500 küsür sayfa naparım bilmem.çok teşekkürler canım.bir de arkadaşlarım önerdi demişsin.deneyip olumlu sonuçlar almışlar mı yoksa teoride mi kalmış.birçok bebek bakımı kitabı okuyan arkadaşım kitaptaki gibi olmuyor diyorlar da

karnının taş gibi olması sancı. ama şu aşamada ağrılı ve rahatsız edici olmayabilir.

oleyy artık benim de sancım varrr.herkes yazdıkça bende niye olmuyor diyordum.hiç acı hissetmiyorum ama bir tek bu hafta boyu çatı ağrısı hissettim hala da var.dönerken kalkarken yürürken vb.hayırlısıyla kavuşalım melek balıklarımıza işallah kızlarrrr

canım güle güle büyüt kızını.bir de ağrı makinesi dediğin şey ne?göbeği ne zaman düştü?sütün hemen geldi mi?dikiş ağrısı nasıl bişey?maşallah size.darısı bize

HURMACI ARKADAŞLAR İSSRAİL gdo lu hurmalarına dikkattt

BOYKOTA UĞRAMAMAK İÇİN KUDÜS HURMASI ADIYLA SATILIYOR

İsrail firmasının, ambalajlarında “İsrail” kelimesini hiç geçirmediği gibi, “Kudüs Hurması” ismini de kullanarak Müslümanların ürettiği hurmaymış gibi göstermeye çalışması dikkat çekiyor. Ramazan ayının yaklaşmasıyla Türkiye’de birçok yere hurma sevkıyatı yapılırken, İstanbul Mısır Çarşısı’nda ise özellikle yoğun bir şekilde İsrail hurması satılıyor. ÖZER: BU HURMANIN

TÜKETİLMEMESİ GEREKİYOR

Sağlık ve Gıda Hareketi Başkanı Kemal Özer, İsrail’in hurmaları, “İsrail Hurması” adıyla satarsa kimsenin almayacağını, bu yüzden milleti kandırarak, “Kudüs Hurması” adıyla sattığını söyledi. İsrail’in hurmalarının genetiği ile de oynandığını kaydeden Özer, “İsrail’in hurmaları GDO’lu bir hurmadır. Etli olması ve büyük olması için genetiği ile oynanmış, özel yapılmış bir hurmadır” dedi. Özer, İsrail hurması yerine Medine hurmaları ve Tunus hurmasının tüketilmesi gerektiğini kaydetti.

Valla klozete dustugunden pek inceleyemedim.braz buyuk sumuksu biseye benziyordu.bebegin hareketlerini Takip edeyim .soylediklerini dikkTe alacagim tesekkurler

ayyy tam kurbaaa.bebek hamur gibi oldu valla.o masörden bizim bebelere de lazım.demek ki bebeğin olması gereken ortam sakin,rahatlatıcı ve kalabalık olmayan ortam.biz napıyoruz cümbür cemaat banyo yaptırıyoruz.altını bile yalnızken değiştirmek lazımmış tüm milletin ortasında değil.işallah uygulayabiliriz

Cnm benim cati yarin ama gecen hafta dr basi asagi dondu dedi. Yani kanala girmeye cabaliyodu bakalim yarin neler dicek haber veririm burdan. İnsallah bundan sonra cok bekletmezler bizi

Guzel haberlerini Bekliyorum.benmkinin de basi Asagida kanala girme daha ayri bisey mis.evet bekletmesinler artik bizimki.bugun de olmadi yarina kismetse deyip duruyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…