Kızlar şimdi kafam karıştı.sancı denen şey karnımızın basket topu gibi sertleşmesi mi?eğer öyleyse günde 3-4 kez oluyor bende acı hissetmiyorum her tarafı taş gibi oluyor.
Yook buçak saplanması gibi bişey mi ?lütfen bilen biri yazsın
Kızlar şimdi kafam karıştı.sancı denen şey karnımızın basket topu gibi sertleşmesi mi?eğer öyleyse günde 3-4 kez oluyor bende acı hissetmiyorum her tarafı taş gibi oluyor.
Yook buçak saplanması gibi bişey mi ?lütfen bilen biri yazsın
Arkadaslar Nisan gelmesi nasil birsey.cati muayenesi oldugumdan akintim kanli gelmeye basladi.AMA biraz once klozete bisey dusmus gibiydi sumuksu Kahverengine yakin.Nisan gelid de farkedemem diye endise ediyorum.tecrube ve fikirlerinize ihtiyacim var.
Arkadaslar Nisan gelmesi nasil birsey.cati muayenesi oldugumdan akintim kanli gelmeye basladi.AMA biraz once klozete bisey dusmus gibiydi sumuksu Kahverengine yakin.Nisan gelid de farkedemem diye endise ediyorum.tecrube ve fikirlerinize ihtiyacim var.
Pepik senle dogum tarihimiz ayni.Ben de Yeni oldum cati muayenesi.o normal AMA bebegin kilosu biraz fazla ayrica kanala yerlesmemis ve gelmeye de hic niyeti yokmus.sen de durum nedir yazar misin kontrolden sonra.bak ozellikle dogum kanalina girip girmedigini sor bazi dr lar soylemiyorlar.burda paylasirsan sevinirim kontrol sonucunu.ins sen de Hersey yolundadir
Sezeryan ihtimaline seviniyor eşim resmen bende sancıları hissetmedim diye dogursan haberin olmayacak diye alay ediyor :) Ama dogum sancısı daha yuksek olacagından yok canım onu hissederim diyorum. Dediğin gibi sadece sertlik olarak hissettim ama daha acı birsey sanıdgımdan sancı değilde bebek itiyor hareket ediyor diye dusunuyordum.Doktor direkt o sertlikten anladı.Duzenli ve daha acı olunca hissedip farkederiz bence kafana takma :)
canım benımde rısklı bır gebelıgım var 38.haftada sunı sancıyla dogurtcam senı dedı.son haftaları bekleyemem dedı dua et de acılman olsun dedı.ben de cok tırsıyorum bu sunı sancıdansenın acılman falan varmı rahım agzında yumusama.ınsallah sunıye falan gerek kalmazda yavrucaklar tesrıf ederler hersey kendılıgınden en dogalından olur canım.tabı en hayırlı saglıklı olan neyse o olsun normal olsun dıye de ısrar etmem Rabbım bılır en ıyısını.benı haberdar edersen doktordan sonra cok sevınırım.bıde catı yapın musaıtmıymıs normal dogum ıcın
bir de doğum vs sürecinden korkan arkadaşlar, doğumla ilgisi yok ama o kadar güzel bir video ki izledikten sonra korku falan kalmıyor. insan bir an önce doğsun da kavuşayım yavruma diyor.
link paylaşmak doğru değil sanırım ama bir kereliğine beni maZUR GÖRSÜNLER, PAYLAŞMADAN EDEMEYECEĞİM.
Thalasso Bain Bebe par Sonia Rochel - YouTube
doğsunlarda yiyelim bu küçük depikçi zıpırlarıooo ege yi ben yerim yerim annesi
çok sağol canım bu bile işe yarayacak gibi.çok satanlar listesindeymiş kitap.loş ortam olayı mantıklı yoksa parlak ışıkta uyumaz sıpacıklar.bir de uyku saatinde konuşmama olayı.trt1 de süper dadı diye bir program var.sorunlu çocukların davranışlarında aileyle ortak çalışıp 1 hafta süreyle gözlem-eğitim veriyor.onda da uyku saatinde loşluk ve fazla muhabbet etmemekten bahsetmişti.önemli olduğunu düşündüğün konuları okuyunca buraya yazarsan seviniriz.okumam gereken o kadar kitap var ki daha aldığım 3 tane doğum-doğum sonrası kitabı var onları bitiremedim.bunu da alırsam 500 küsür sayfa naparım bilmem.çok teşekkürler canım.bir de arkadaşlarım önerdi demişsin.deneyip olumlu sonuçlar almışlar mı yoksa teoride mi kalmış.birçok bebek bakımı kitabı okuyan arkadaşım kitaptaki gibi olmuyor diyorlar dabebeğin eğitim-bakım aşamasını 5 bölüme ayırmış. ben şuan ilk bölümü yani doğum-6 haftalık süreç için yazılmış olan bölümü okuyorum. bu süreçte e.a.s.y diye bir rutinden bahsetmişler.
Eeat) besleme-emzirme
A: (activity ) aktivite zamanı: emzirme sonrasında 10-15 dakika bebekle konuşma,mıncıklama vs.
S(sleep): aktivite sonrasında uyku
Y(your time): bebek uyurken anneler kendileriyle ilgilenebilir diyor. ilk altı hafta
3 kilodan daha hafif doğmuşsa iki saatte bir, 3 kilodan fazla doğmuşsa 3 saatte bir emzirilebilirmiş.
emzirirken ve aktivite zamanı sürecinde bebeği mutlaka uyanık tutmaya çalışacakmışız.
bu arada easy rutini sadece gündüz uygulanacakmış. akşam banyosunu yaptırıp, besleyip yatıracakmışız. sonrasında gece emmek istediği zaman emzirecekmişiz, aktivite yaptırmayacakmışız, ortam loş olacakmış, konuşmayacakmışız ve sadece altını kirlettiğine emin olduğumuzda; koku v.s geliyorsa altını değiştirecekmişiz.
özel durumlar:
sarılık; sarılıklı bebek halsiz, yorgun ve uykuya meyilli oluyormuş. iki saatte bir mutlaka uyandırıp emzirin 3-4 gün sonra sarılık kaybolacaktır diyor.
prematüreler için easy rutini uygun değilmiş v.s
doğum kilosuna göre e.a.s.y başlıklı bir tablo var. ilk üç ay rutininini tablo şeklinde anlatmışlar.
şimdilik okuduklarımın özeti bunlar. ilerleyen bölümlerde uykuya değinilmiş. kendiliğinden uyuyamayan bebekler için yöntemler falan var. örn: yatır-kaldır yöntemi diye bir yöntemden bahsetmiş.netten araştırabilirsiniz.
yalnız kitap 500-600 sayfa falan ben daha 50. sayfadayım. ilerlerde daha birçok konudan bahsedilmiş. şimdilik bu kadar
karnının taş gibi olması sancı. ama şu aşamada ağrılı ve rahatsız edici olmayabilir.
Sertleşmesi sancıymıs zaten doktor ultrasonda normal muayenede anladı benimkini sertlikten. Ben onu bebek itiyor hareket ediyor diye yorumluyordum. Ama gunde 3-4 defa olması hatta 2saatte bir olması 1saatte olması normal dedi doktor. 5dakikada bir olması ve oyle devam etmesi durumunda hemen gel dedi benimkiler osekilde duzenliydi
Bunu ben de anlamıyordum, sordum. Evet karnımızın böyle taş gibi kaskatı kesilmesi sancıymış, diğer ifadeyle kasılmalar. Rahim böyle kasıldıkça bebeği rahim dışına itmek istiyormuş. Önemli olan kasılmayla birlikte rahim ağzı açılması dedi. İkisi bir arada olunca doğum eylemi başlamış oluyor dedi. Sürekli takipte ol, bebek hareketlerini, ve kasılmaların aralarını ve sürelerini dedi. O alttan iğne gibi saplanmalarda bebeğin kanala başını sokma çalışmalarıymış. Umarım yardımcı olabilmişimdir canım.
canım güle güle büyüt kızını.bir de ağrı makinesi dediğin şey ne?göbeği ne zaman düştü?sütün hemen geldi mi?dikiş ağrısı nasıl bişey?maşallah size.darısı bizebıde soyle soylım genel sezeryan oldumben harıka bı dogumdu hıc agrım olmadı aynı gunun aksamı sonda cıktı ve yurudum gece 3 te 22 aylık kızım hastaneye geldı babasıyla kalmak ıstememmııs ve ortalıgı bırbırıne katmıs geldıgınde ayagımda salladımve uyuttum agrı makınesı olan hastanelerı tercıh edın derım daha kolay toparlasınız
canım kordonumsu bir parça gibiyse ve ilk doğumunsa takibe başla muhtemelen 24-48 saat süren olacaktır ( ilk doğumum bu şekilde başlamıştı ) ancak bebeğinin hareketlerinde olsun aklın sancıdan çok. hatta içinin rahat etmesi için doktorunla görüşüp nstyede girmende fayda olabilir hiç sancın olmadan onun düşmesiyle ( doktorum rahim tıkacı demişti ) açılma başlayabilir ben onun düşmesinden yarım saat sonra hastahaneye başvurmuş ve 4 cm. açıklığımın olduğunu öğrenmiştim ancak hiç sancım acım hatta kasılmam yoktu. umarım yardımcı olabilmişimdir.
bir de doğum vs sürecinden korkan arkadaşlar, doğumla ilgisi yok ama o kadar güzel bir video ki izledikten sonra korku falan kalmıyor. insan bir an önce doğsun da kavuşayım yavruma diyor.
link paylaşmak doğru değil sanırım ama bir kereliğine beni maZUR GÖRSÜNLER, PAYLAŞMADAN EDEMEYECEĞİM.
Thalasso Bain Bebe par Sonia Rochel - YouTube
Cnm benim cati yarin ama gecen hafta dr basi asagi dondu dedi. Yani kanala girmeye cabaliyodu bakalim yarin neler dicek haber veririm burdan. İnsallah bundan sonra cok bekletmezler bizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?