2012 Gelin Adayları Buyrun Sohbete...

2012 Gelinlerinin yaş ortalamaları...

• Ankete Katılan
    993

Yook canım düğünden önce ben öyle çeyiz serme yapmak istemiyorum. evimi kullanabileceğim gibi yerleştirip sonrasında da evde dua okutmak istiyorum...
O zaman evimin şeklini görmek isteyenler görür tabak çanaklarımı görmelerine yatak odamdaki çamaşırlarımı görmelerine gerek olduğunu düşünmüyorum şekerimm...
Ayy konuyu dağıttım yani düğünden 1 hafta 10 gün öncesinde evimde dua okutup sonrasında da imam nikahımızı kıydırmak istiyorum :))

ığğ bu bohça mevzusu çok gıcık gerçekten. bizde dayı, teyze amca, hala dede anane vs vs vs derken 16 tane bohça yapmıştık..yok tülbenti yok gömleği yok seccadesi hepsine fix koyduk...ha bide kırılmasınlar diye hepsine aynı markaları koyduk...

aslında düğünden sonra el öpmeye giderken götürülürmüş ama biz nişandan hemen sonra götürdük yer işgal etmesin diye...bu sırada onlar bize sadece çekirdek aile olarak bohça yaptılar..anneme bizde öyle yapalım dediysem de annem laf dinlemedi..beni resmen çökertmişti..aldıklarımın borcunu ödeyene kadar 2 ay geçti be...En iyisi karşılıklı yapmamak..

kızlar aslında 2 sorun var biri imam nikahı ne zaman olacak bende anlamadım..ikincisi korunma nasıl olucak..bir türlü karar veremediğim 2 şey...

işte anlatmaya calıstıgım bu bnm aldıgı yada yaptıgı hıc bır seyın kıymetı yok aldıktan sonrakı lafları ve suratları nedenıyle........

Çiğdem ben alıcam tatlım..kızlar haklı..ben şimdi almasam kayınvalidem nişanlıma cephe alıcak..hep onun başına kalkıcak..ben nişanlımın üzülmesini istemiyorum..zaten derdi başından aşkın birde bizimle uğraşmasın canım.

onların bohçasınıda çocukmu alıyo haaa o zaman ayrı yok walla bizim bohçaları annemler hazırlıyo canım 3 amca 3 hala 2 teyze 3 dayı hepsine yapıolar birde anne babası kız kardeşi erkek kardeşi

Güzelim ben demiyorum birşey herkesin kendi tercihi sen bilirsin:130::130:

Sen eğer hap kullanıcaksan başlaman lazım bir an önce
Benim bildiğim en geç 1 ay önceden başlaman lazım

çok haklısın canım çok güzel söyledin valla ben ne alsam bilemedim alsamda kayınvalidem bana kızar nie aldın neden paranı harcadın der

Bizde Malatyalıyız
Bizim orda var bu adet akrabalarada gider bohça

Wooowwww imam nikahı
Kız ne var bunda kasılcak
İmam nikahı kıyılmadan kocan oluyo zaten

:) he yaaa resmi nikah yeterli diyenlerde var nikah tarihi almaya gittiğimizde basiretim bağlandı nasıl tamam dedim hala hatırlamıyorum yahu walla bazen insanın dili tutuluyo ....düğün sivasta olacak o yeni işe girdi izin alıp sivasa gelemeyecekti nikah başvurusuna bizde mecburen ankarada başvurduk ta neden düğüne 1 hafta kala falan kıymadım bilmiyorum

Canım bence yorum yapmayalım
Yapılan yorumlar yansız olunca ters tepki alıp savunmaya geçiliyor
Herkes kendine yakışanı yapar
Bize yakışanda bu
Eşlerimiz için saygı gösterip hatırlarını sayıcaz

Canım en son olaylı ayrıldın aramızdan
Sorunların umarım düzelmipştir

evet 3 gün canım :)
bugün 2 :)
bende şimdi yazıcaktım yoktun buralarda göremedik seni

kızlar sorunlarım devam ediyor. nişanlımla ayrılmadık. bunda halam büyük rol oynadı benim için. babam biraz daha yumuşadı gibi. sen seviyorsun diye susuyorum yoksa çoktan biterdi bu iş dedi. nişanlımın babası ısrarla bişey yapmıyor. nasıl insan anlamadım. nişanlım YİNE abisinden 15 bin tl borç aldı ve benim çalıştığım ilçeden beğendiğimiz evi aldı. bizimkilerin haberi yok. ev iş yerime uzak diye babam istemiyordu ama ben o evi istiyorum diye nişanlım onu aldı. geriye 10 yıllık bi ev borcu var. mobilyalarımızı da kayınpederim üstleniyormuş sanırım ama ödemeyince yine bize kalacak. zaten çok masraflı bişeyler istemiyordum ki durum böyle olunca daha da ucuza kaçıcam. 15 sene borç ödemek istemiyorum bakalım bizimkiler evi öğrenince ne tepki verecekler ben onu merak ediyorum.
size de yetişemiyorum zaten, düğünleriniz yaklaştıkça hızlanıyorsunuz muhabbetlerde
yoğun zamanlar geçirdim, yeni yasalar falan çıktı. bizi bayaa zorladı. mesaiye falan kaldık. şu anda pestilim çıkmış vaziyette. ayrıca babam ameliyat oldu annemle ikisi hastanede. ev işleri de üzerime kalınca iyice iyice çökmüş durumdayım. tabii işyerimdeki dedikoducu yaratıkları da pas geçmek olmaz. lanetler...
yazışamasam da uzaktan da olsa arada takip ediyorum. heyecanlarınızı paylaşıyorum ve hepinizi çok seviyorum

Şunu aklınıza yazın bir defa kayınvalidenize birşeyler yapmanız sadece onu sevip saymanız deildir nişanlınızı doğurup bu yaşa getiren insanlara nişanlınıza olan saygı sevgnizden ötürü saygı duyarsınız sen kayınvalidenin değil nişanlının gönlünü hoş etmek için ona hediye alacaksın ha tabi gönül isterdiki kayınvalidenle aran iyi olsun onuda sevdiğinden al ama olmuyorsada nişanlınızı mutlu etmek namına en azından onu doğuran kişiye saygı duyduğunuzu gösterin ....ve kayınvalidenizin eline koz vermeyin sıkıntınız varsa sen annene alacan ona almayacan bu kadın illaki oluyla konuşacak dallanıp budaklanarak anlatılcak adam sana birşey demesede üzülecek bir erkek için en kötü şey eşiyle annesi arasında kalmasıdır o yüsden hassas ince davranın anlık öfkeyle gelecekte kuracağınız yyuvanıza sıkıntı düşürmeyin...

valla bn ne soylersenız soyleyın almıcam kırıldıgımı bır sekılde bellı etmem gerekıyor. o yuzden bu anneler gununu böle gecırmek daha mantıklı gelıyor. ona hedıye alma paramla otobus bıletı alır kendı annemı zıyarete gıderım herseyden daha kıymetlı olur bnm ıcın

abcde_123

Allah yardımcın olsun canım
Hayırlısıyla olur hepsi inşallah
Çok geçmiş olsun öncelikle

Tatlım bence artık ailene dur demelisin
Yoksa evlenincede huzurlu olamazsın
Sen bu adamla ömrünü geçirceksin
Bence bazı konuları senin tercihine bıraksalar daha iyi olur
Kendi aileninde üzülmende biraz rolü var sanırım

İnşallah çok mutlu olursun canım

Bana bir gram bilezik bile takmasın..kızım yardıma ihtiyacınız varmı..neler yapalım..durumumuz yok ama yardıma elden geldikçe hazırız dese ben dünyaları alırdım valla...

herkes kendi derdine göre yorum yapıyor ama hakılsında aslında

sen nie kasılıyon ben anlamadım fazla bi vaktinde kalmadı iyi dşün taşın canım

sen bu olaylarda baya kırılmışsın belli kim olsa kırılır gerçi benim en çok yaşadığım durum seninki sadece kayınvalide değil çevremdeki herkesle senin düştüğün duruma düşüyorum insanlar iyice kötü ve art niyetli mi olmuş anlamadım aslında o kadar iyi niyetle bişi söylüyorsunki karşı taraf seni nasıl anlıyo bi anlık şok yaşıyorsun seni anlayabiliyorum canım ama hepsi geçer merak etme sen yuvanı huzurunu düşün

bu açıdan da bakılması lazım bende üzülmüştüm kızların aralarının böle olmasına biz en son bu ayın başında çıktığımız çarşıya kadar hiç sorun yaşamadık gerçi o çarşıda da benim suçum yoktu teyzem laf etmişti ama biz yine aramızı düzelttik yani sorun yaşamadığım için çok şükür, senin gibi düşünüyorum ama sorun yaşasam diğerleri gibi düşünürmüydüm bilmiyorum gerçi sende ailesinin ilgisizliğinden şikayetçisin ve buna rağmen böyle düşünmüşsün tebrikler

kız annen napmış sana öle ne borç açmış hemde karşı taraf aynı muameleyi yapmamış sadece aileye getirmiş yazık boşa masraf bu bohça işi yaa

dediğin iki konuyu bende düşünüyorum yaa:44:

Biz zaten seni al alma diye birşeye zorlayamayız
Yorum yaptın yorumuna yorum kattık
Gerisi senin tercihin canım
İnşallah kayınvaliden ile aran düzelir

Çok doğru yazmışın tatlım...bizim şimdi yaptığımız herşey bize evlenince koz olarak kullanılabilir..nişanlımız bizi koruyamaz bişey diyemez o zaman..ben böyle bişey olsun istemiyorum...nişanlım üzülmesin..ben alttan alınca bana bişey olmaz..sadece nişanlımım gözünde yükselirim o kadar...

Bana her defasın da zaten nişanlım tavırlarımdan dolayı teşekkür eder
Beni hiç mahcup etmedin diye saolsun
Amannn kızlar boşverelim bu hediye muhabettini

Keyfimize bakalım
Şimdi şöyle beraber olsakta birer kahve içsek

kızlar ben nişan bohçası yapmadım çok söylediler biz yapalım die ama ben istemedim gerek duymadım zaten alacaklarımı ben aldım o yüzden allaha şükür hiç başım ağrımadıı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…