Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    194
Sütüm cok az acaba sagma makinasi alsam ise yarar mi ?
Bence makine arttırır . Ben hiç inanmıyordum ama bebeğim prematüre doğduğu için ve ememediği için her emzirme sonrasında sağım yaptım böylelikle arttı
Kullanmıyorsanız bunları deneyin
Bestlak damla
Humana stell tea
Rezene anason karışımı demleme
Bol su
Ben bunları kullanıyorum anca süt var kilo almamız bizim de az ama sarılığımız düştü yarın tekrar bakılacak kilo durumuna.
Bestlak ve humana ben de kullandım ilk başlarda ama şimdi kullanmıyorum bence en önemli şey bebek eme biliyorsa bebeğin bolca emmesi . Ememiyorsa sağım ve bol su.

Bacılarım merhaba ben ve kızım dün biraz yorulduk. Suyum gelince normal doğum deneyelim dedi drum ve onu denedik. Sabah 5.25ten 15.30a kadar sadece 2 cm açıklığım oldu, ilerlemedi. Sancılar sağlamdı o kadar suni sancıya 9 cm açıklık olmalıydı dedi drum ve spinal sezaryene geçtik. Çok şükür kızımda bende sağlıklıyız. Kilo olarak 3080 g 48 cm olarak doğdu. Şimdi emişmek ve birbirimize uyum sağlamakla uğraşıyoruz. Her doğum çok güzel, her doğum çok özel. Rabbim hepimizin yavrularına sağlık sıhhat versin 💕💕💕 güzel haberlerinizi bekliyorumm
Canım şimdi gördüm Allah analı babali büyütsün vatana millete hayırlı evlat olsun inşallah hemencecik birbirinize alışın sen de hemen bir an önce Toparlan. Sağlıklı olmanıza çok sevindim🩵🩵

Kizlaar, bugün ciddi anlamda bel ağrısı ve ara ara da kasık ağrısı yaşadım. Bebek her zamankinden daha hareketliydi sanki ama bebeğin hareketi mi yoksa kasilma mı diye düşünmeye başladım karnımda bi dalgalanma ve tam göbek deligimin sağ tarafındaki kısım yükselip öyle kalıyor bir süre.Akinti var ama Nisan gibi bir şey değil ama bebeğin de asagi indigini düşünüyorum öyle hissediyorum çünkü asagiya olan baskı bugün epey arttı.. sizce doğuma hazırlık belirtilerimi? Doktorum haftaya görmek istemişti ama bu hafta gitsem mi acaba bi nst kontrolüne ?

Sevgili kızlar nasılsınız? Birkaç gündür ortalıklarda yokum. Şimdi yavaş yavaş okuyacağım. Ben iki gün önce Salı günü 38 + 3’te oğluma kavuştum. Boy kilo önden gittigi için planlı bir normal doğum oldu. Geceden yatış yaptık yavaş yavaş suni sancıyla doğumu başlattık. Açıklık 3-4 cm’e gelince suyu patlattık. O zamana kadar çok rahat olan agrılar bir anda coştu..Yaklaşık bir saat kadar eşimin masaj desteği ve nefes fln idare edip 5cme gelince epidural diye bir şeyin varlığı aklıma geldi allahtan. Sonra bir rehavet ve yorgunluk çöktü. Hatta uyumayı ciddi ciddi düşünürken haydi artık ikiniyoruz dedi ebeler. bu noktadan sonra yeniden moral motivasyon toplayıp önce odada sonra dogumhanede full force ikinmali sanirim 1 saat fln geçmiştir. Çok yoruldum yalan yok. Bebeğin kafası büyük olduğu ve serklaj dolayısıyla rahim ağzında hafif sertleşme olduğu için doktorum her an sezeryana donebiliriz modundaydi. Ama ebe ve hemşireler çok iyi motive ettiler ve şükür bebisimizi sağ sağlim kucağımiza aldık. Biraz agrim var ama dayanilacak gibi en azından. (Majesik ve ağrı kesici kremler sagolsun) Yarın ilk kontrolümüz olacak. Sonrasında yine update ederim.

Kuzularıni kucağına alan herkesi cokkk tebrik ederim. Sonrası oyunda yeni bir level gibi. Meme emzirmeyi hemen hatırladım da, gaz cikarma tam bir mücadele😂 Bebislerini bekleyen herkese de en kolay en su gibi doğumlar nasip olsun ins💞

Kızlar bizde çıktık oğluşumuzla ikimizde iyiyiz😍 aşk yaşıyoruz ama biraz uykucu 🤭 sütüm damla damla geliyor bebişte memeyi tutmayı öğrendi ama süt az gelince sinirlenip bırakıyor🥲 tek derdim şuan beslenmemesi.. karnımda da yemezdi zaten 2600 doğdu bu arada 🥹 minnak bişi
Evde rahat rahat daha iyi olur ins🌸
kaçınci haftada geldi sizin 🐣?
Benimki de buyumuyor diye almak istedi dr. 37nin icinde..disarda da buyumeyecekse Gerekirse agzindan meme, burnundan mama🤭🤯..
pazarlikla 2gunde bir nst gelirsen olur dedi..ciger gelistirici vuruldu bakalim.. 🤷🏻‍♀️🤲
İnşallah canım aklıma cok takılıyo bu konu.
Mama sevmiyor meme emmek istiyor eğer kilo almadıysa sütüm yetmiyor anlamına gelicek mamayı nasıl yedirecegimizi düşünüyoruz 🤦🏼‍♀️
emzirme destek sistemi denediniz mi hic? Meme gibi mama verme🫡ama kontrolunu iyi ayarlamak gerekiyormus. Kataterini aldim ama detaylari ben de bilmiyorum 🤷🏻‍♀️

Bence makine arttırır . Ben hiç inanmıyordum ama bebeğim prematüre doğduğu için ve ememediği için her emzirme sonrasında sağım yaptım böylelikle arttı

Bestlak ve humana ben de kullandım ilk başlarda ama şimdi kullanmıyorum bence en önemli şey bebek eme biliyorsa bebeğin bolca emmesi . Ememiyorsa sağım ve bol su.
Emiyo canım cok şükür sütümde var bence ama işte kilo alımı bakalım bi yerde yanlıs yapıyoruz galiba ama nerde

Evde rahat rahat daha iyi olur ins🌸
kaçınci haftada geldi sizin 🐣?
Benimki de buyumuyor diye almak istedi dr. 37nin icinde..disarda da buyumeyecekse Gerekirse agzindan meme, burnundan mama🤭🤯..
pazarlikla 2gunde bir nst gelirsen olur dedi..ciger gelistirici vuruldu bakalim.. 🤷🏻‍♀️🤲

emzirme destek sistemi denediniz mi hic? Meme gibi mama verme🫡ama kontrolunu iyi ayarlamak gerekiyormus. Kataterini aldim ama detaylari ben de bilmiyorum 🤷🏻‍♀️
Şırıngayla kaşık biberonla kaşıkla denedik mamanın kendisini sevmiyor 3 mama değiştik belki birini sever diye.

Şırıngayla kaşık biberonla kaşıkla denedik mamanın kendisini sevmiyor 3 mama değiştik belki birini sever diye.
Ağzının tadını biliyor demek 🫠
ins. Toparlarsiniz💕
son yagli sut önemliymiş buyume icin. Emzirme eğitiminde bir meme tamamen boşalsın sonra digeri. Hatta 2.yi onden hafif sagip ardindan yagli sutu verebilirsiniz demisti.

Herkese selam🌸 doğuranlar olmuş gözünüz aydın olsun bebekler sağlıkla büyüsün inşallah . Benim bugün kontrolüm vardı . Suyu azaldığı için doktor 3 gün sonra 11 ağustosa gün verdi artık alalım dedi. Tam 38. Hafta olmuş oluyor. Ama ne sancı ne açılma olmadığı için suni sancı vererek doğumu başlatmayı düşünüyormuş. Hem ilk gebeliğim hem çevremde kimse doğum yapmadı o yüzden suni sancıdan biraz korkuyorum açıkcası. Çok çok ağrılı bir şey mi nasıl oluyor bu suni sancı Bilgilendirirseniz sevinirim🙏🏻

Kizlar iyisiniz umarım doğum yapan arkadaşlarım sağlıkla büyütün bebeklerinizi inşallah🙏🏻🌸ben doğum yapali 8 gün oldu sadece emziriyorum ilk 1 2 gün çok uyandırmaya çalıştık sarılık korkusundan şimdi ise sürekli memede uyumak istiyor ama sürekli ve bu beni aşırı yoruyor yara oldu goguslerim bunu nasıl aşıcaz bilmiyorum emzik veriyorum biraz tutuyor ve atıyor sadece göğsümde uyuyor.umarim bu süreç geçicidir yoksa hiçbir şekilde dinlenemiyoruz.birde göğüs kalkanı kullanan var mı iyi geliyor mu acaba
Merhaba bizde öyleyiz sürekli memede olmak istiyor meme/mama takviyeli gidiyoruz iki göğüsümü de emiyor üstüne mama içiyor ama hala aranıyor. Yerine bırakınca uyanıyor memesiz uykuya dalmıyor

Ya bende sarılıktan korkuyorum ama hemşireler izin vermiyor. arada şekerine bakıyorlar şekeri düşmediği için gerek yok diyorlar sabahtan beri de 1 çişli 2 kakalı bez çıkardı. İnş beslenebiliyordur🥹 emiyor biraz ama bence yetersiz damla damla geliyor sütüm

Teşekkür ederiz 🥹 ay sorma eliyle diliyle ittiriyor bide 😂
Ayyyy aynı dertle ilerlememiz kalp biz snjsjsjs bende uyandıramadım şekeri düşecek diye 10 kere gittim şekeri iyi diyip diyip yolluyorlar 😅😅 gaz kısmını anlamıyorum çok, deniyorum ama üstten çıksa pırt kısmını pek çözemiyorum ya da canını acıtırım korkusuyla yapamıyorum göbek bağı için.
Bir de aileleri ekarte edin kızlar ben kafayı yedim 2 gün hastanede siz yemeyin. Hava sıcak çocuk üşür diye giydirip sardılar durdular isilik oldu yavrumun gıdığı. Bu akşam yolladım herkesi eşimle kaldık, zıbınla yatırdım çocuğu rahatladı yavrum. Ama çok aşığım Allah isteyen herkese nasip etsin 😍

Ayyyy aynı dertle ilerlememiz kalp biz snjsjsjs bende uyandıramadım şekeri düşecek diye 10 kere gittim şekeri iyi diyip diyip yolluyorlar 😅😅 gaz kısmını anlamıyorum çok, deniyorum ama üstten çıksa pırt kısmını pek çözemiyorum ya da canını acıtırım korkusuyla yapamıyorum göbek bağı için.
Bir de aileleri ekarte edin kızlar ben kafayı yedim 2 gün hastanede siz yemeyin. Hava sıcak çocuk üşür diye giydirip sardılar durdular isilik oldu yavrumun gıdığı. Bu akşam yolladım herkesi eşimle kaldık, zıbınla yatırdım çocuğu rahatladı yavrum. Ama çok aşığım Allah isteyen herkese nasip etsin 😍
Bende bütün asla yapmam dediğim şeyleri yapıyorum😂 kucak alıştırmam diyodum indiresim gelmiyo 😂 dünden beri toplasan 3 saat uyumuşumdur sürekli izliyorum😍
sezaryenden hiç korkmuyorum diyodum ya içeri girerken inanılmaz bir panik aldı beni ağlayıp durdum🥲 ama tahmin ettiğim gibi değilmiş kızlar😊 damar yolu inanın spinalden daha çok acıtıyor hissetmedim bile iğne girişini. Sondayı bacaklarım uyuştuktan sonra taktılar. Çıkarırkende minicik bir sızı hissettim sadece. İlk yürüyüş evet zor ama dayanılmayacak birşey değil 3 adımdan sonra rahatlıyorsunuz zaten😊 en zoru emzirmek bence 😂

Bende bütün asla yapmam dediğim şeyleri yapıyorum😂 kucak alıştırmam diyodum indiresim gelmiyo 😂 dünden beri toplasan 3 saat uyumuşumdur sürekli izliyorum😍
sezaryenden hiç korkmuyorum diyodum ya içeri girerken inanılmaz bir panik aldı beni ağlayıp durdum🥲 ama tahmin ettiğim gibi değilmiş kızlar😊 damar yolu inanın spinalden daha çok acıtıyor hissetmedim bile iğne girişini. Sondayı bacaklarım uyuştuktan sonra taktılar. Çıkarırkende minicik bir sızı hissettim sadece. İlk yürüyüş evet zor ama dayanılmayacak birşey değil 3 adımdan sonra rahatlıyorsunuz zaten😊 en zoru emzirmek bence 😂
Kesinlikle emzirmek 😂

Kesinlikle emzirmek 😂
Ya emzirirken biryerden sonra tövbe yarabbim kanım çekiliyor acıyor gibi ben emzirmeyi mi beceremiyorum sizin de mi öyle 🥲🥲

Ya emzirirken biryerden sonra tövbe yarabbim kanım çekiliyor acıyor gibi ben emzirmeyi mi beceremiyorum sizin de mi öyle 🥲🥲
Bende sürekli çenesini uyarıyorum devam etsin diye aşırı uykucu😂 ve tutturmam min 10 dk mı alıyor hemşirelere sürekli diğer bebekleri soruyorum bi yapamayan ben miyim başka var mı diye 😂

Günaydın kızlar doğuranları tebrik ediyorum ben 38. haftaya girdim ama hiç Doğuracakmışım gibi hissetmiyorum normal doğanlara soruyorum doğum yaklaşınca hissediyor mu insan? çok kötü bir gece geçirdim kasıklarımda ve alt tarafta baskı ve sancı vardı ayrıca kabuslar gördüm bebeği kaybettiğimi gördüm uyandım gerçek gibiydi sonra bebeğin hareketini hissedince rahatladım geri uyumuşum psikolojik olarak da çok gerildim sürekli eşimin her şeyine takılıyorum Bunu nasıl asacağım bilmiyorum dün yine kavga ettim öyle uyudum barışmak istedi onu da kabul etmedim psikoloji ile lohusalık nasıl geçer bilmiyorum

Önce doğum yapan herkesi tebrik ederim

Bende hayatımın dönüm noktalarından birini daha yaşamış bulunmaktayım oğlum dünyaya geldi yanimda emmeye çabalıyor.. 4. Sezeryan olduğu icinmi bilmiyorum ama ameliyat islemim uzun sürdü iyiyim oglum devamlı emme peşinde sütüm fosur fosur yok ama emerek gelecek ins 😅

Back
X