2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

canım ben kızım 3 aylıkken çalışmaya başladım ve başladığım zamanki psikolojimi hiç bir zaman unutamam muhtemelen çünkü ilk hafta hep ağlayarak dönüyordum eve ve geldiğimde kızım resmen kokluyordu beni ki birde benim halimi düşün yani ancak bizler yine yavrularımızın iyiliği ve geleceği için çalışıyoruz yoksa kimse bebeğini heleki bukadar küçükken bırakıp işe gitmek istemez ama benim kendimi teselli ettiğim tek nokta; çalışarak kızımın geleceği için ona daha fazla maddi olanaklar sunacağım gerçeği kaldıki sevgimizi zaten sonuna kadar akıtıyoruz herbirimiz çalışan yada çalışmayan, evet bazı ilklerine şahit olamayacağız belki ama hepsine aynı anda sahip olamayacağımız bir gerçek, hem mesela benim, kızıma, okuyan, çalışan, ekonomik özgürlüğü olan ve herşeye yetebilen! bir kadın olarak rol model olmak gibi bir hayalim var, üstelik sen şanslısın haftada 3 gün çalışmak harika valla hem bakacak güvenilir birinide bulmussun düşünki tanımadığın bir bakıcıyada bırakmak zorunda kalabilirdin... çok uzattım galiba ama aynı duyguları bende yaşadığım için deşarj oldum burda kusura bakmayınız kızlar:)

Valla canim bu kizlar babaci oldu anladim ben yani. Bende kücükkem öyleydim kiz cocuklari babaya,erkek cocuklari da anneye asik olurlarmişşş

hadi biyolog bi erkek cocuk yapmaliyiz yoksa koca elden gidiyo

kizimda kizim aaaa birde karim de canim dimi ama

il içinde yer değiştirebilmem için 1yıl çalışma şartım var bu yıl onu ertelesem seneye imkanlarım bundan iyi olamaz belki 5 güne yayacaklar derslerimi.......düşününce çok mantıklı geliyor ama kızımın gözlerini görünce bitiyor herşey! çok teşekkür ederim yazdıklarınla güçlendirdin beni...

Evet canim bende pc yok anneme gelnce girebilyrm tel.den falan.

valla bilmiyorum da cok kiskanmaya basladim bu durtmu

hemen bi oğlan doğurmam lazim

cnm zor bi durum ama çok şanslısın ki haftada sadece 3 gün çalışıcaksın. eminim yerinde olmak isteyecek çok anne vardır. bi de böyle düşün. ayrıca bakıcak insan yabancı değilmiş. için rahat olur. sonuçta ona daha iyi bi gelicek sunmak için çalışıcaksın...bu da benim fikrim...

aahaha canımmm ben bunu dedim eşime...
bana gülüyor dalga geçiyorrrr gel kızım babaya diyee:)
bende kendime erkek doğuriyim bari dedimmmm
kendimi biranda kötü kaynana gibi hissettim uehueheu

benm babamın 2 evliliği toplam 4 kızı varrrrrr
hepimizde babama fena bağımlıyız... babamda bize o ayrııı:)

kocanın elden gitmesini boşver siyahlalecimm çocuk elden gidiyoo kızzz 9 ay taşıdıkkkk
karnımdaykende babasının sesini duydumu uyanırdı eşim işten gelince ben biliyordum başıma geleceğii
vahh anam vahhh
napsakkkiiii

Ben Asyayi isirayim da gor valla o fotoflari gitmiyor gozumun onunden

canım iyi yapmıssın bizede göstermekle kuzumuzu yoksa alınırım küserim mektubumu keserim maasallah oglusuna boy pos o biçim cildine bebe yagı sürmüyomusun hayatım...
Suruyorum surmem mi ama hergun sabunluyoruz ya beyaz tenli oldugundan hassastir dedi doktor
Ben de oyle dusunuyorum cnm. 6.ayda disler gelirse ek gidaya gecisi olumsuz etkiler az az damak tadi olsun
bence iyi ki de resim koyuyosun cnm.. ömere bakarak bende oğlumun büyümüş halini hayal edebiliyorum.. maşallah oğlumun abisine :)))
Insan benim ki de boyle olacak mi diye dusunuyor di mi :) bizim de 4hafta buyuk bir komsu oglumuz var suruklenerek ilerlemeye baslamis heyecanla bekliyorum ben de
Yaaa bunlar cok tatliii
Ve biliyor musun benzer donemlerde benzer seylere yatkin oluyorlar
Omer de 2hafta once surekli bruuuu brrrrruuu habruuu diye geziyordu
Maşallah çok tatlı zeynepcim kuzun Allah bağışlasın ben normalde kızımı kimseye vermem diyodum ama bak ömere verebilirim ne dersin?
Gencler anlasirsa neden olmasin kuzum nereliydin o onemli ben gurbete oglan vermem

Canım ben yerinde olsam şartlarımı zorlar en azından 1.dönemin sonuna kadar rapor,alabilirsen heyet raporu ya da ücretsiz izinle kapatırdım. Biz de eşimle çok düşündük ödemelerimiz vardı ama gerekirse kredi çeker bir şekilde öderiz dedik. Sadece anne sütü alan yavrumu bırakıp da gidemem valla kızım benim için her şeyden daha önemli(paradan da). Biz burada farklı farklı şeyler söyleyip senin daha çok kafanı karıştırabiliriz canım yine de en doğru kararı sen vereceksin.

BİYOLOG dogru valla asil cocuk elden gidiyooo

ama sen dur bunlar biraz büyüsün baban sana hic bakmiyodu disarilara gidiyodu senin yaninda hep ben vardim diye dolduruşa getireyim :)))

şaka bi yana biz yorgunluktan cocuklarimzla oynayamiyoruz ki dogru dürüst.valla dogsun hep ilgi göstercem,oyun oyicam diyodum ama cok zor bütün gün camasir,yemek,is,cocuk,uykusuzluk derken oyuna halim kalmiyo. E baba gelince oynadi icin haliyle cocuk ona hayran hayran gülüyo yanii

Son düzenleyen: Moderatör:

Hemen hemen butun anne ve babalar cocuklarının gelecekleri için varolduklarını ve onlar için çalıştıklarını söylerler...Benim babamda hep öyle dedi o zamanlar çok anladıığımı söyleyemem ama şimdi herşeyi çok iyi anladım ki bundan sonra ne duşunursem içinde hep yavrum oluyor..Cnm bunları soyluyorum cunku senin yapacagın hersey bu ki kızından uzakta kalmak bile olsa kısa sureliğine bile yavrun un daha iyi fırsatlara sahip olabilmesi adına olucaktır bu yuzden uzme kendini eminim ki kızınla rahat geçiriceğin ,bol bol beraber olucağın çok guzel zamanların olur ve olucaktır..

merhaba güzel anneler benimde mayıs 1 doğumlu oğlum var sizi takipteyim.size sorum bebeğinde reflü olan varmı benim oğlum sürekli kusuyor diye motiluim ve gaviskon verdi dr ama benim hiç uyumayan oğlum bugün uyanmıyor,resmen bayılmış gibi hiç alışkın değilim çünkü gece 1 gibi uyur ve sürekli emerek sabahlar,çok korktum ne yaptımsa uyanmıyor gözleri yarım açıp sırıtıp geri uyuyor vermesemmi ilacı şimdiden cvp için sağolun...

Kesinlikle haklısın sana tamamen katılıyorum valla..ben hep derim benim adama ekmeğin kaymağını hep sen yiyon diye benim anlatmak istediğimde işte bu ..biz çekek herşeyi onlar gelsin bir ii numara çeksinler akşam ondan sonra vay oğlan bana opücük atıyor görüyon mu desin sonrada birşey diyince sen bizi kıskanıyon di mi demez mi

Biz de kız evi naz evidir canım ama sizin maşallahınız var Biz istersek alırız şekerim ayrıca aydındayım ben çok uzak sayılmam yani

Canim korkma bebisler arada öyle uzun uyuyorlar.daha dün benimkide 4-5 saat uyudu ki normalde gündüz 1 saat bile uyusa ne ala.
yorgunluklari cikiyor heralde.

bu arada Tuanada cok kusuyor onda da reflü var galic ama ben ilaç vermek istemiyorum kendi kendine gecer mi ki acabaa?

bende çok bekledim ama sürekli ağız dolusu kusuyordu çok üzülüyorum bu duruma bugün çok az kustu ama şimdide uyuması korkuttu beni ne zor anne olmak allah hepimize yardım etsin...
reflü ses tellerine zarar veriyormuş mide asiti yakıyor diye biliyorum dr un ilaç vermediyse geçer inşallah..

Canim ben ikili egzersiz arkadasim kullaniyorum 1ayi gecti sanirim hala hergun 2sefer toplamda 1saatten fazla oynuyor
Hatta her gun yeni birseyler kesfediyor
Bastan sadece izliyordu sonra vurmayi simdi de cekmeyi ogrendi
Mindersiz almaya ozen gosterdim terlememesi icin. Kendim pamuklu minder yayiyorum.
Chicco da guzel gorunuyor ama hareketlendikce o minderin disina cikacak illa ki
Eger yuksekse sorun olabilir telden baktigimdan tam anlamadim
Biz 5ayini doldurunca baska oyuncak kestirmistik gozumuze ama hala gonlu gecmedi omerin baya keyifli oynuyor

Evet cok zor anne olmak uyumasina takilma canim arada olur öyle.
ben daha dr.a götürmedim. Götürcem insallah. Bize de ilac verir büyük bi ihtimal.cünkü Tuana da cok aşiri kusuyo 3-5 kez kiyafet degistiriyorum benim üstüme kustuklari da cabasi.

bak ses tellerine zarar verdigini falan bilmiyodum ilac kullanmak daha iyi nlur

Son düzenleyen: Moderatör:

sagol canım 1 saat vakit geçirmesi bile çok önemli, annem bakıyor da kızıma onun isteği yani yeni oyuncak:) buarda 5. ayı için gözüne kestirdiğin oyuncak nedir canım merak ettim alternatif olur benim için

Kızlar yaramı deşmeyin
Benim kızda da reflü var doktorumuz gaviskon ve motiliyum verdi yaklaşık 1,5 aydır kullanıyoruz etkisini gösteriyor çok şükür fakat aralarda kusması olmuyor değil,günde 1 defa falan.Uyku yapmıyor bende.Bir süre kullan derim olumlu etkisini görürsün,yani kendi kendine geçmez ki reflü...Doktor ek besin dönemine girince reflü de yavaş yavaş gider demişti.Ben daha geçmedim 5. ayımızda geçeceğiz inşallah.Tavsiyem sabah aç karnına önce motiliyum sponra da suya veya süte eklenmiş gaviskon ver ben öyle yapıoyorum gün boyu tutuyor kızımı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…