2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

kızlar ya sizi resmimiz yanıltmasın ece 4. ay kontrolünde 6800kg idi. şimdi olmuş olsa en fazla 7500 olsun ortalama gidiyoruz işte

dogru diyosun hayatım bide bazı bebekler gösteriyor bazıları kilosunu göstermiyor mesela benimkini resimde göstersede normalde göstermiyor cok küçük duruyor benimkide 7.500gr en fazla

Cok gecmis olsun ya atlatamadin bir turlu annen ilac gibi gelir simdi sana
Bahaneyle o gelmis oldu azicik dinlenirsin diyecegim ama sendeki enerji kimsede yok ben surunuyorum sen bir kere yorulmuyorsun arkadas yaaa masallah
O karisimin ufakliga zarari ollmaz da cok kaynatmadan demleyerek ic olur mu

Cnm cok uzuldum ya tatile gelip boyle birsey yasamak sinir bozucuo olmustur
Yavas yavas ek gida icin alerji testine basla istersen
Zaten sebzeydi meyveydi derken 6.ayi doldurdugunda testler bitmis ve ancak duzene giriyor olursun

Elma suyu armut suyu uzum suyu deneyebilirsin
1kasikla baslayip cogaltir sonra pureleri denersin
Benimki cok sevdiginden ilk denemeler 5 6kasik oluyor genelde

Ogleden sonralari da kabak havuc karnibahar brokoli gibi sebzeleri haslayip az zeytinyagi ile pureleyebilirsin
Yutma zorluyu cekerse biraz daha sulu yaparsin

Ilk defa yiyecegi her besini 3gun boyunca baska birsey vermeden deniyorsun
Cildinde dokuntu kuruluk gibi alerji belirtisi yoksa o besin bebisin icin guvenli demek

Saglikli olsun da kilolu olmayiversin diyecegim ama kilosu da fena degil bence canim
Bu arada baharda petersburg istiyoruz senden destek alirim nerede kalinir ne yenir icilir

arkadaslar size bişey sorcam bebege meyve verdigimizde ona alerjisini oldugunu nerden anlıycam ve bugun bebegimin kakası ve osu... cok kokuyordu üşütmüşmü acaba sıkıntılı bellii mız mız
Cnm yukari da yazdim cildinde kuruluk pul pul dokulme ates fln var mi?
Usutmustur ya da sen karnibahar lahana tarzi yediysen o da kokar
Bizimki ben ne zaman karnibahar yesem canavara donusuyir
Ona armut verdigimde de kotu kokutuyor
Bir de usutunceee

arkadaslar size bişey sorcam bebege meyve verdigimizde ona alerjisini oldugunu nerden anlıycam ve bugun bebegimin kakası ve osu... cok kokuyordu üşütmüşmü acaba sıkıntılı bellii mız mız

günaydın yavruşunun o güzel enerjisi ile uyanan tüm anneciklere

bende bu hafta muz denemiştim, o kadar sevdiki o şapur şupur yedikçe bende gaza geldim ve sanırım biraz fazla kaçırdım, sadece yanaklarında kırmızı kırmızı lekeler oluştu, sanırım bu alerji belirtisi, gerçi 2 gün muz bi etkisini göstermeyince çok azıcık da karnıbahar vermiştim. o da olabilir tam emin olamadım ama ikisinide bi süre vermicem.

Günaydın arkadaşlar,

Benim ufaklık dün çok yoğun kovamlı kaka yaptı.. Oyun hamuru kıvamında diyebilirim.. Prima içine çekmiyor kalıp gibi üstünden alıp atabiliyorsun yani öyle.

Sadece meyve püresi veriyorum ve anne sütü.. Kakasını daha rahat ve yumuşak kıvamda yapması için ne yapabilirim..

çok geçmiş olsun cnm, başkasının emeğine saldıranlardan nefret ediyorum Rabbim fazlasıyla yerine koymayı nasip etsin inş...
benim kızımda 1,5 ay zorla emdi, ağlama krizlerine girerek vermeye çalıştım ve ben kazandım, kimi bebekler bu aylarda reddedebiliyormuş ama biz anneciklerin sabırla vazgeçmemesi lazım, bizde hep kaşıkla beslendim, biberonu sadece uyku arasında bazen alıyor, emziğe de 4. aydan sonra alıştı, anlıcan canım sabırla deniceksin...mutlaka onunda seveceği şeyleri keşfedeceksindir. Rabbim yardımcın olsun ( aslında hepimizin )

Armut suyu ya da puresi dene cnm pacalarindan akar
Saka bir yana armut karnini yumusatir hafif ishal gibi oluyor Omere zmn zmn gaz sorunu ya da kabizlik varsa veriyorum
Duzenli olarak pureye gectiysen su da vermelisin
Icinde parazit uretmemesi icin siselerde bekletmeden gunluk olarak kaynatip koyuyorum kenara
Artan suyu da utude kullaniyorum

Merhaba Zeynep,

Armut da veriyorum aslında Cam rendede rendeleyip posası ile beraber... Ben suyu doğudundan beri veriyorum.. Bizim zaten Kaka problemimiz vardı hergün yapmazdı hep 3-4 günde yapardı ama normal yapardı.. böyle oyun hamuru kıvamında olmamıştı hiç :)
Ben işteyim anneme söyleyeceğim bugün sadece armut versin.

Teşekkürler canım

günaydın herkese....

MYBABAYLOVE canım çok geçmiş olsunn çok sevindim kuzunda birşey çıkmamış allah başka dert vermesin hiçbirimize inş

BİYOLOG canım geçmiş olsun, ASYA ile MAHİR oğlan çok güzel çıkmışlardı, eşlerde dahil olmuş buluşmaya ne güzel

ARDABİLAL canım çok geçmiş olsun sanada çok sinir bozucu bir durum gerçekten benimde cüzdanım çalınmıştı bikeresinde giden paramamı yanayım yoksa okadar kart nüfuz cüzdanı başka kimlikler vardır onamı şaşıyor insan, allah sağlık versin canım üzülme

canımmmm bende işteyim, günde kaçkere arıyorum annemi belli değil sütünü içtimi meyve yedimi, sebze yicekmi bugün vs... uzkatan kumanda gibiyiz dimi:)

bende meyve vermeye basladigimdan beri kokuyor kaka ve gazi

zeynep in dedigi gibi atmut cok ise yariyor armut ver istersen canim

bugün çok üzgünüm ben.sütüm gitti dyebilirim. moralmen çöktüm sanki ya.tahin helva aldım yiyorum şimdi.acaba maydonoz-limon suy mu azalttı?yoksa yeni bebiş mi var?sabahtan o moral bozukluğuyla kan tahlili yaptırmaya gittim.yarın sonuç alacam.kızlar dualarınızı esirgemeyin nolur sütüm geri gelsin.ben kızımı emzirmek istiyorum.

canım çok üzüldüm ya okadar belirgin şekilde çok kısa sürede azaldı yani sütün belkide maydanoz sebep olmuş olabilir araştırdınmı hiç bazı yerlerde azaltabilir yazıyor maydonoz için ama kişiye görede değişir tabi sen içmeyi bırak yinede istersen yeni bebek neden azaltsınki sütü etkiliyormuymuş hamilelik, hayırlısı olsun canım benım üzme kendini üzülünce dahada azalıyor süt

canımmmm bende işteyim, günde kaçkere arıyorum annemi belli değil sütünü içtimi meyve yedimi, sebze yicekmi bugün vs... uzkatan kumanda gibiyiz dimi:)

aynen bende öyleyim.. Annem artık kızıyor bana.. sürekli arayıp durma yeter diyor.
Annem benden bile iyi bakıyor diyebilirim.. Uykusu, yemeği, dışarı çıkartıp dolaştırması herşeyi düzenli şekilde yapıyor.. ama napiim merak ediyorum işte:)
Az önce yine aradım.. yeni uykudan uyanmış benim ufaklık.. bugün sadece armut ver dedim. bakalım işe yarayacak mı?

evet canım bende çok çok iyi baktığına eminim ama bizimki özlemden işte güvensizlikten değil kaldıki annelerimiz sağ sağlıklı ve bakacak şartalara sahip olduğu içinde şükrediyoruz ama annelik işte aramadan duramıyorum bende:) armut işe yarar muhtemelen benim kızım armut yediği gün belli oluyor yani

Canım çok üzüldüm.. Hayırdır bişey mi oldu ki birden azaldı.. Bişeye mi üzüldün? Çalışıyordun galiba değil mi? İşe başladıktan sonra gündüzleri sağmaya devam ediyormuydun? Bugün bolbol su iç sıvı şeyler iç.. Şu malt içeceklerinde al onlardan da tüket canım.. merak etme rahat ol hemen stres yapma..

Benim de göğüs uçlarım yara olmuştu aynı zamanda da mastit olmuştum (göüğs içi enfeksiyon) o zaman 2 gün ciddi şekilde azalmıştı sütüm.. 2 memeden 50 cc anca çıkıyordu sağdığımda.. bol bol su içtim yememe dikkat ettim.. ve sık sık sağdım.. çok şükür yine eski haline döndü

Bugün armut deneyeceğiz.. ayrıca netten de araştırdım.. kuru kayısı, erik kaynatıp püre kıvamında verilmesi de işe yarıyormuş.. Hadi bakalım onu da deneyelim:)

karnı bahar lahana falan vermedim armut veriyorum bide elma baska seyler isteyince yalatıyorum dün bide muz istedi ondan verdim o yapmıs olabilirmi

saol hayatım tam muz verdim yazdım seni gördüm o koku yaparmı sence buarad ben bebegim büyüdügünde kalem tutturcam resim boyattırcam ilerde yapacak cok seyim var inş olur ben okula gitmeden önce annem ablama ögretirken yazmayı ögrenmişim bebegimede onu ögretcem sıkmadan okuldan sogumasın yavrucum

kızzzz anan kaccak saka bir yana bakıyormus kadın torununa Allah razı olsun bizde o bile yok yani bu konudan dertliyim offf

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…