eşime sordum istiyormusun daha gecenlerde hayır diyen adam bana uyar dedi :44: acaba ne olduda fikri degişti ben 2014tenönce olmasın diyenlerdenim yasımda 23bitti martta
pazartesi günü lise ve ortaokul arkadaşlarımla iftardaydım. yemeğe gitmeden önce bir ara hesaplayayım dedim: Ortaokul arkadaşımla mazimiz 22 yılmış"naman Allah'ıııım, Beykoz hanımın yaşı kadar mazimiz vaaar " dedim.
34 yaşım bitiyor ve elimde sadece 44 yaşında outlet bir koca ve 1 yaşında çocuk var. daha 2. yi yapacağım da büyüteceğim de...ben nerelere gideyim dostlar
zaten deneyim de bitmedi. deney bitecek de çocuk yapacağım da büyüteceğimyok ya, deneyin bitmesiyle çocuk yapma alakasız oldu. kayıtlardan bu cümlem çıksın lütfen
bu arad, bendeniz de doktora bitiminde, ki bu zaman 2014 sonu oluyor, 2. bebeği düşünüyorum. 2015 te doğurursam, aralarında 3 yaş oluyor. Orhan Cemal kreşe başladığında doğurmak daha raha olur sanırım. ama 2015 te kim öle, kim kala diyorum bazen de... burda olacağımız bilem şüpheli. elalemin Amerikanyaalrında da çocuk doğurmak istemem. bakalım... naasip...
nasılsınız minnoşlar
dün kan vermiştik ama idrar veremedik çünkü çağla poşete denk getiremedi:)
eşim hastaneyi aramış sonucu ögrenmek için,doktor yokmuş ama bakmış demişki:kanda biraz artmış enfeksiyonmu ne varmış
yani buda demek oluyoki idrarda enfeksiyon çıkma ihtimali yüksek,kesinlikle idrar verip tahlil yaptırmamız gerekiyomuş..
2. agızdan dinledigim için tam olarak bende anlamadım ama bugün mutlaka idrar vermemiz lazım
daha önce ne ceren nede çağla idrar yolu enfeksiyonu geçirmeişti
kan sonucunu ögrenememiş eşim acaba kansızlık varmı bilemiyorum
şu idrarıda halledelim doktora gidip bizzat ben görüşecem..inş bugün yapar..
demekki çağlanın aşırı derecedeki iştahsızlıgı boşuna degilmiş
bunu ögrendigime çok sevindim iyikide kontrole gittik..
bakalım yarına tam sonuç belli olur..
çiçekcim inan ben eşimden böyle bir performans hiç ama hiç beklemiyordum
ilk sevgili yıllarımızda hep diyordu ki evlendikten 4 yıl sonra çocuğumuz olsun ben hemen istemem diyordu
çocuk sevgiside pek yoktu,sonra askere nişanlıyken evlendikten sonra hemen çocuğumuz olsun demeye başladı
ben tabii çok şaşırdım gçer diyordum hep bu isteği evlendikten sonra,evlendik 2 ay sonra eşim çok istedi bende kıramadım
bana kalsa 1 - 2 yıl sonra olurdu,ama şimdi iyi ki olmuş diyorum
bizim bebeğimiz olmadan öncen eşim hiç bir bebeği kucağına bile almamış,oğlum doğduktan sonra çok değişti herkeste çok şaşırdı
bence senin eşinde fazla vakit geçirmediği için böyle düşünüyorsun
birlikte olunca mutlaka kızınla daha fazla ilgilenecektir kuusra bakma ya çok fazla uzun yazdım gereksiz ayrıntılarla:26:
bu arada doğu şartlarını az çok bilirim evet kış zor geçer kar fırtına,ama onunda bir güzelliği var
bence her gün azıcık azıcık çıkarsınız dışarı hem sana hem masala iyi gelir,rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın seni oralarda
inşallah kafa dengi güzel dostluklar kurarsında zaman çabucak geçer senin için,2. bebek içinde hayırlısı olsun canımm
Canım hadi gözünaydın,artık biraradasınız ailecek...Hem mutlu olmak için mekanın çok da önemi yoktur,anlaşabildiğin ve güzel paylaşımlarınızın olduğu insanlarla bir arada olmaktır önemli olan.Emin ol Karsı çok seveceksin.Bak ben sana olumlu yönlerinden söz edeyim:
1-ücretli öğretmenlik yapma fırsatın yüzde yüzdür
2-Masalı daha doğal-organik besleme şansın yüzde yüzdür.Balı,yoğurdu,sütü,yumurtası,peyniri,vb...
3-Masal daha küçükken doğu hizmetini yapmanız,kuzucuğunun eğitim gelişimi için gayet yerinde.
4-küçük Anadolu şehirlerindeki insanlar o kadar hürmetkar olurlar ki,hele memur yada diğer çalışanlara karşı saygı ve sevgileri oldukça fazladır.Kars da içinde pırıl pırıl insanların barındığı,soğuk havasına rağmen sıcacık yüreklere sahip olan bir şehrimizdir.
5-Hem orada gezilecek çok yer var;karadeniz yakın,tatvan,ığdır yakın.Fırsat bu fırsat bol bol gezip yeni şehirlerimizi görmüş olursun,yoksa bir daha nerdee göreceksin değil mi
yeşilçayım aman diyim lütfen dikkat et insan kendine konduramıyor ama bir hareketle benim gibi olma bırak eşin taşısın:))
bebeğim inşallah diştendir çağlanın iştahsızlığı da geçici olur.
çiçeğim pınar yeni şehrinizle ilgili çok güzel şeyler yazmış buna ek olarak sadece eşine zaman tanı Masal ile ilgili. çünkü hiç vakit geçiremedi çocuğunla. eşim rahatsızlandığımdan beri ece ile o kadar güzel ilgileniyor ki içindeki anaç ruh çıktı ortaya diyorum çok kızıyor:)
2. çocuk mevzusunu neşe ablama borçluyum en çok. şimdi ailen yakınlarındayken doğur dedi uzağa gidersen zor olacak hem marmarise alışmışken düzen varken yap dedi. düşündüm eşim bartın filan yazarım diyor korktum hem uzak küçük bilmediğim bir şehir bakalım benim sağım solum belli olmaz vazgeçebilirimde her an:)) ece tam diş modunda ağzı kokmaya başladı, kokulu sıvı kakada geldi sıra artık dişte olsun bana geliyorlar yavaştan:))
benim oğlanda aynı hejar hayırdan zerre derece anlamıyor hiç tınlamıyor bile.dediğim şeyleri yap deyince yapmıyo yapma deyince yapıyo.benimkide anne baba atti,ver bazende allah diyo sanırım.su dedirtemedim.sanırım erkek çocukları böyle.
memuriyetimin ilk yıllarını muşta yaptım.ve orda kurduğum arkadaşlıklarımı devam ettiriyor ve çok arıyorum.hele bide memlektlin varsa resmen kenetleniyorsun.bol bol gezdim doğuyu keşfettim resmen ve iyikie gitmişim çok güzel günlerdi.sen söylenenlere bakma iyi düşün iyi olsun.yeterki eşin yanınızda olsun masalın babasına ihtiyacı var.insan elindekilerle mutlu olmasını bilirse çok zor şartlarda bile mutlu olur.gezemicem diye düşünme avrupada millet çocuklarını her fırsatta dışarı çıkarıyor.dediğin gibi öğrencide bulursan ne güzel olur inş.
2. çocuk istememin sebepleri:1-çok iyi anlaştığım bi bakıcım var elim ayağım ona güveniyorum.2-en az benim kadar bebeğimle ilgilenen bi eşim var birazda ona güveniyorum.3-tayin isteme durumumuz var 2015 ocakta ozamana kadar evde olup musab bilal kreşe gidene kadar yanında olmak istiyorum.4-bide bende 3 çocuk istiyorum yaşım geçiyo 34 gibi jübilemi yapıp sahalara veda edicem.5-bide etrafımdakilere soruyorum çoğu ikisi aradan çıksın diyorlar tecrübe allahım utandırmasın,kaldırabilecek güç ve sabır versin.
bir arkadaşımın 2 çocuğu arasında 6 yaş 2. Ve 3. Arasında 1 yaş var ona sordum nasıl diye :hiç fark yok hepsindede aynı zorluğu yaşadım dedi.
bende senin gibi düşünüyor ve istiyorum rabbim gönlümüze göre versin.eşlerimizde yardımlarını esirgemez inş.ben şimdiden görev paylaşımı yapıyorum.bilalle sen 2. Ben ilgilenirim.çocuğumun boynunu büktürme onunla daha çok ilgilenelim diye. Kıyamam ona ilk göz ağrım.
pazardan özenerek oğlumun yemesi için böğürtlen aldım.bamya temizlerken yanıma oturtup böğürtleni önüne koydum ve benim oğlum böğürtlenin yüzüne bile bakmadı ne yedi dersiniz. çiğ bamyaInanamadım. Oğlumla ilgili ne zaman bi beklenti içine girsem elimde patlıyor.
Vira Bismillah
Selam annekuşlar,topikçe doğumaya karar vermişsiniz demek isim düşündünüz mü çok önemli
Kim doğuruyo kim doğuracak ve kim doğurmak istiyor kafam karıştı benim:86:
İlkimcan hoşgeldin cicimsana topikten çok çağrı bıraktım ist.daki cicişlerle ve meleğimle buluştuk fotoları da ekledim sen görmeden kaldırmayayım dedim ama kaldırıp kaldırmadığımı bilmiyorum şuan
Talay:Geçmiş olsun Musab BilaleÇok şükür defolmuş gitmiş giardian Ben ilk defa duydum,Allah beterinden korusun yakışıklımızı Mama kapları da çok güzelmiş
Turuncu: Mesajımın bu kısmını kv.ne ithaf ediyorumAşkım Turuncu Aşkım Kayra nasıl Aşkım evinize dönün artık Aşkım bi rahat et sende Aşkım hiç takma Aşkım değmez Aşkım
Beykoz: Sen yoldan çıkarıyon dimi herkesi itiraf et bakiimTopikte nüfus patlaması yaşanıcak sayende Enesçim de unelerden vazgeçmiyor demek Mira da aşırı memeci ama bende hiç hazır değilim bıraktırmaya,,çok büyük mutluluk duyuyorum emzirirken Bencil miyim neyim
Planner: Şekerim çalış çalış nereye kadar yawAllah yardımcın olsun Zeynoma da 41xmaşallah
Kendi büyüdü de bebeğini yıkıyor demek zilli
Hejar: Ayakkabının işe yaramasına çok sevindim canımBu arada sen farkında değilsin ama Aras Eymen yürüyor artık Koşması gerekmiyor yani birkaç adım atıyorsa bebiş artık yürüyordur Bizim ilk diş çıkınca eltim farekmişti ve dişi çıkmış demişti,,biz : yok yokk görünürde yok dedik,,o da bize: siz 1cm çıkınca mı dişi çıktı diceksiniz demişti seninki de o hesap Darısı yürümeye başlayan bebişlerimize olsun inşallah Benim kızımda aşırı babacı aynı Aras Eymen gibi
Sen o kadar iyi bak eğlendir,babalarından iki gulu guluya tav oluyorlar
Çiçek: Tayiniz hayırlı olsun canımKızlara katılıyorum orda eşinle ve kızınla mutlu olman için çok sebebin olacak inşallah yanımda kızım eşim olsun her yerde yaşarım walla Belki de masalın bir sonraki fotoları snowboard yaparken olur Ağaç yaşken eğilir derler ya bunu değerlendirmelisin İşe de inşallah istediğin zaman istediğin koşullarda başlarsın
Gönül 2000 sayfam: Ağır sesli tahrik alıp kendini temizliğe vermene koptum walla
ne demiş Atatürk: Geldikleri gibi giderlerSenin evin yuvan ayrı hiiiiç takma onları,hatta belki olumlu anlamda yardım bile alırsın kvden.Hakkınızda hayırlısı canım
Azraece: Geçmiş olsun EceciğimeÇok nazar alıyorlar nas felak her daim deva,,teyzesi burdan okudu prensesini
Biangel kuşum: Sana da geçmiş olsun canımDatlu mayıs annesi arkadaşım Dr.a gitmelisin:128:Eşine de rabbim en güzel iş kapılarını açsın
Şekerli şekersizim: Kendine dikkat canım,,zaten taşınmanın stresi bile bi dert,,birde kendini çok yorup bitirme emi
Babycerencim: Çağlam ultra mega süper ev süpürüyo ya maşallahTahlilleriniz de güzel çıkacak inşallah
Ceren fıstığa da geçmiş olsunSanırım Çağla annesütü nasılsa içiyorum aç kalmam diye fazla bişey yemiyo
Harekette buna eklenince kilo almadı fıstığım2. bebişin olduğu için sen şimdi ister istemez Ceren ve Çağlayı da kıyaslıyosun ama yapma bunu çok şükür bin şükür çok sağlıklı bebişin var
şekersizyeşilçay defneye kocaman maşallah demek kalemle çizmeye başladı bu hem iyi hemde kötü:)
inşallah zarar vermez eşyalara
deftere falan çizmesi süper acaba ressam mı olucak
nerdesiniz kızlar ya çok ıssız kaldı topik:26:
yine ben geldim:)
evettttt doktora gittik geldikönce cereni cildiyeye geçirdik,1 yaşından beri devam eden eklem bölgelerindeki kaşıntıları gösterdik
atopik cildi oldugunu biliyoduk ama kesin bi çözümü varmı diye sorduk malesef yokmuşgenetik bir rahatsızlıkmış bu..
ama 12 yaşına dogru geçicekmiş inşallah..genetik dedi ama bizde böyle bir kaşınma yok:26:benimde cildim çok kuru ondanmı acep..
ceren hanımın şampuanı,vücut losyonu,nemlendiricisine toplam 200 lira ödedik çıktık
ah be kızım kim dedi sana atopik ol diye:))
çağlayıda çocuk doktorumuza geçirdik..genel kontroller yapıldı..boy 82,kilo 11çok iyi dedi ama çağla 3 aydır kilo almamış..
hareketli oldugu için..orda ortalıgı birbirine kattı:)
iştahsızlıgı 3 sebepten olabilirmiş,demir eksikligi,idraryolu iltihabı ve diş(bunu biliyoduk zaten)..
kan verdik çok agladı ama idrar veremedik yapmadınasıl yapcaz bilmiyorum bu gece deniyecez yaparsa eşim hemen
hastaneye götürecek..kan sonucunuda yarın alacaz..herhangi bi sıkıntımız yok çok şükür..
emzirme olayını sordum,yemek yemedigini hep annesütü istedigini anlattım bide gece uyanmalarını
1 ay içinde yavaş yavaş annesütünü kesmemi söyledi..artık agırlık yemek yemesi gerekiyomuş bu zamandan sonra annesütünün
pek faydası yokmuş zaten..
işte bu kadar..
benim düşüncem şöyle yavaş yavaş annesütünü bırakamaz her zaman bluzumu çekiyo aglıyo ben buna dayanamam..ama
2 ay daha emzirip(sıcaklar bitene kadar)sonra birden bıraktıracam
hem çağla için hem benim için zor olacak ama yapacak birşey yok..
cereni 15 emzirmiştim gögsüme nar ekşisi sürüp korkutmuştum:)bak uff oldu diyekorkmuştu:)
çağlayada öyle yapacam
off içim şişti görüşürüz
2.bebegi düşünen arkadaşlarım eminmisiniz son kararınızmı daha erken degilmiiiiii
bence arada 3 yaş olmalı yoksa çok zorlanırsınız..
örnek:arkadaşımın kızı 16 aylıktı ve digerine hamile kaldı..kızı 2 yaşına geldiginde tuvalet egitimini veremedi çünkü hamileydi
çok zorlandı..heryere çiş yapıyodu kız egilip kalkamıyodu böyleliikle tuvalet egitimini tamamlıyamadı...2.bebegi dünyaya geldi
şuan 1 yaşında ve arkadaşım depresyonda kafayı yemek üzeredaha anlatamayacagım bir sürü şeyyy..
bekleyin ne aceleniz var önce şimdiki bebeklerinizi bezden kurtarın kendi kendine yemek yiyebilecek duruma getirin ondan sonra 2. yi dogurun..valla demedi demeyin çok yorulursunuz..çünkü herşeyi 2 defa yapacaksınız..2 çocuga banyo,2 çocuga yemek(onun yedigini o beyenmiyo olabilir)2 çocugu uyutmak,...daha bir sürü şey..
bünyeniz buna hazırmı:)
valla benden söylemesi karar sizin..
ben 3.yü bile düşünsem kesinlikle çağla 4 yaşına gelmeden istememen azından okula gider bende bebekle daha rahat ilgilenirim..
şimdiki anokulları 3 yaş alıyo en mantıklısı onu okula yollamak(en azından 5 saati okulda geçecek)sizde bebekle daha rahat edersiniz diye düşünüyorum..
ama yineden ben bilmem siz bilirsiniz
İşte bende şok şok soklardayim kaynanam bu yıl gec kaldı gelmeye
Diye sevinen ben şok haberle yerlerdeyim
Tayinleri izmire çıktı bayram sonu temelli geliyorlar
Evler ayrida olsa yinede zor beya neyse ya oflardayim
Her zaman söylerim insanda biraz şans
Olucak o insan ben değilim ne yazıkki gecen yaz 2,5 ayda birbirimizden yilldik allah sonumuzu hayir etsin
Geçen haberlerde kaynanasini bicaklayan geline müebbet vermisler itiraz edilmis kaynana dirdiri
Agir tahrike giriyormus 6 yildi galiba cezası yani olmadi of nedoyom ben ya manyamis durumdayım sinirden cam kapi tul perde heryeri köşe bucak temizledim
Ben de seni öpüyorum tatlım. Taşınacakmışsın sana kolaylıklar diliyorum. İnşallah güzel insanlarla karşılaşırsın orada.
ŞEKERSİZÇAYIM defnoşun o bikinili totosunu ve kalem tutan parmaklarını ısırırım. Havuz fotolarını biz de istiyoruz.
Kızlar ikinci çocuk konusunda babycerene sonuna kadar katılıyorum. İlk bebiş 3 yaşına geldiğinde doğması daha uygun olur bence. Diğer türlü anne çok yıpranır ve ikinciyle yeteri kadar ilgilenemez. İlk çocuğa haksızlıkmş gibi geliyor bana. Tabii herkesin fikrine saygılıyım. Bugün parkta bi aileyle karşılaştık kızlarıyla oğulları arasında iki yaş vardı. Zor olmadı mı dedim yoo ikisi aynı anda büyüdü daha rahat ettik dediler.
yeşilçayım aman diyim lütfen dikkat et insan kendine konduramıyor ama bir hareketle benim gibi olma bırak eşin taşısın:)))
Bugün son! Dile kolay tam 15 yıllık bir serüven sona erdi..bugün çok zor geçiyor.. Odam, masam, arkadaşlarım.. Veda etmek çok zormuş.. Güzel bir masalın içindeydim ben 15 yıldır.. Bu masalla beraber büyüdüm, evlendim, anne oldum.. Sona geldik artık masal bitti..
Merhaba arkadaşlar,
1 haftadır forma pek giremedim.. Benim için zor br hafta oldu.. Bugün işyerindeki son günüm.. Çok zor geçiyor sabahtan beri duygusala bağladım çıkamıyorum birtürlü.. Asistan arkadaşım bana hediye almış, içine de duygusal bir not yazmış.. Sabah sabah onun hediyesi ile başladı sulu gözlülüğüm..
Sonra faceden arkadaşların mesajları, temennileri, iyi dilekleri.. benimle ilgili anılarını paylaşmaları falan.. bugün dokunsalar gözyaşlarım hemen dökülüyor..
Yeni yerlerden teklifler geldi.. değerlendirdim ve bir yerle anlaştım.. eylül ayında başlayacağım kısmetse.. Ağustos ayı boyunca dinleneceğim.. oğlumla vakit geçireceğim.. Bayramda annemlerin yanına memleke gideceğim.. 15 gün kalacağım.. sonra 15 günde evde dinleneceğim.. Ardından yine maraton başlayacak.. Hayırlısı olur inşallah...
Hepinizi öpüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?