2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

selam.....
çağla uyurkene bi bakıyım dedim ne var ne yok diye:)
mutlucum tamponu daha önce duydum ama nedir nasıldır bilmiyorum şimdi hemen netten bakacam,olmadı tatilimiz haftaya kalacak eşim söz verdi:)
hejarcım evet çevremde çocuklu insan çok..ama hepsi zamanla oldu merak etme seninde olur canım..
ayrıca miranın ayakkabılarını çok begendim tam benim istedigim türden:)ama çağlaya degil kendime:)
zeynonunda eskiyen ama hala yeni olan ayakkabıları çok güzeller..çağlanın 4 tane ayakkabısı var şimdilik yetiyo ancak kışın ona bot alabilirim o kadar:)
ayrıca mutlunun ekledigi resimdeki toms ayakkabılara bi ben bitemedimhiç begenmedim:))
inanmıycaksınız ama dedemin ayakkabısı aklıma geldiaynı bunlardan giyer:))
tabi zevkler ve renkler tartışılmaz ben karışmıyorum:)
alyelcim hoşgeldin canım
şu tampona bakıyım geliyorum

ben tampon olayını hiç denemedim nasıldır fikrim yokk ama regl bitince tatil sözü varsa süperrr cicim sen o toms ların rengine aldanma dedene uymaz ama harika renkleride varrr ayy reglinde hayırlı olsun buaradaaa hiç özlenecek bir şey değil dimii

ay bu tamponda neymiş hiç bana göre digılllipi kaçar yakalayamam ben bunu
hem ben onu içeri yitemem:)
tövbe yarabbim ben vazgeçtim:18:azraece sen kullanmışmıydın,nasıl rahat ettin ya içerde kalsaydı ipin ucu kaçsaydı:18:

talaycım çok thank you canımsınvalla bende bi daha dünyaya gelirsem koç ların kızı olmak istiyorum
yani yükseklerde gözüm yok ama paran varsa rahatsın valla:)
5 çocuk bile yapar insanAllah bizlerede güç kuvvet ve sabır versinde 3 çocuk yapabilelim:)
az önce isyanlardaydım asla bi daha doğurmayacam diye söyleniyorum:)ama şimdi çağla uyuyo belki dogurabilirim

tamponu boşver cicim ben begenmedimtatil sözü verdi ama sadece 2 günolsun ne yapalım bunada şükür:)
zaten yakın bi yere gidecez burda arsuz diye bir yer 2 saatlik mesafe ama çok güzel bir yer..kalacagımız yerde tam benim cadılara göre,agua parkıda var eglenirler bolcana..bide sabah akşam açık büfe o da bana çok uygun:)sanırım 2 günde 5 kilo alır gelirim hatta yiyemediklerimi paket yaparım eve gelince yeriz:))
toms lar çok kaliteli olabilir ki eminimde fiyatları çok yüksektir ama ne bileyim begenmedim ben:)aslında minik olan herşey çok güzel görünüyo ama ablanın ayagındaki hiç hoş durmamış:)
regl için ben sevindim ama zamanlaması çok kötü oldu,artık ne zaman olacam diye merak içinde kalmıştım hatta acaba dogumda doktorum rahmimi aldıda haberim yokmu diye düşünüyodum:)

aramızda ögretmen arkadaşlar var,ilkim,pınarda başka kim vardı bilmiyorum bi sorum var
ilkokul yaşı kaç kızlar?yani 60 la 66 ay arası aile baglı diye biliyodum ama dün arkadaşım dediki
artık degişmiş 66 aydan öncesi alınmıyomuş bu dogrumu:26:ceren seneye ilkokula başlıycak diye düşünüyodum ama seneye eylülde
63 aylık olacak:26:ne yani bi yıl dahamı anaokuluna gidecek:44:
off ya zaten geçen yıl gitti bide bu yıl gidecek,bide seneye giderse çocuk okuldan bıkacak diye korkuyorum..
ne biçim bir sistem bu ya..bir öyle bir böyleeee kahrolsunnn bagzı sistemler

tabi kullandım marmariste oturunca her daim denize gidebilmek için ideal oluyor. merak etme ipin ucu kaçmaz bayağı uzun yapıyorlar ipini:)) içeride yitmek dediğin ne ki azcık itekliyon o kadar dene bak dua edersin sonra bana:))

Cnm hala çok sıkkın. Sabahtan kreşe gittik.eşim kv ve kızımla. Kreş işi kafamı bulandırdı. Herkesin dediği daha çok küçük. Kızım en küçükleri olacak. 18 ay , 20 ay, 24 ay ve kızım 15 aylık. Baktım diğerlerinin yanında çok ufak tefek.Bakacak öğretmeni gördüm kısa bir sohbet ettim. 2 senedir bu işte ve ilk defa en küçük olan benim kızıma da bakacak. Kızım orada parkta oynadı. Gezdi dolandı.

Kreşe yeni başlayıp ağlayan çocuklar vardı devamlı içim gitti. Alışma sürecindelermiş. Ama gördüğüm teskin etmek yerine eline bir oyuncak verip onunla ilgilenmesini bekliyorlar. Aman ağlama çocuğum diyen görmedim. 3 saat ağladı çocuk baba diye 3 yaşlarındaydı yavrum.Çocukların ağlamalarına kızımda ağlayarak karşılık verdi. Ağlayanla ağlıyor. Nasıl olacak bilemedim. 4 çocuk, 1 öğretmen bir yardımcı şeklinde. Alınırsa en fazla 5. Çocuk da olabilir dahası olmaz dedi müdüre hnm. Benim kızım bu sürece alışabilecek mi?

Müdürü öğretmenlikten gelme ve 18 aylık bir oğlu var bizim grupta. Gözünüz arkada kalmasın vs. dedi. Benim oğlumda var dedi. Çok samimi ve sıcak tavırlı bir insandı. Katları gezdim okul güzel.Kahvaltı mevzularını da günlük menüleri var onları verecekler. Ama benim yedirdiğim ve kızımın sevdiği gibi hergün omlet yok. Ekmek karışımlı kuru meyveli sütlü kahvaltısı yok.Onlar da öğün sabah kahvaltı öğle yemeği ikindi (ikindi de kek vs. yiyorlarmış).Akşama kadar bir şey yok. Anladığım benim istrediğim şekilde beslenemeyecek.

Ne diyorsunuz?

Gerçekten çokkkkkkkkkkkk ama çooooookkkkk canım sıkılıyor.

canımcım tabiyki dört dörtlük olmasını beklemiyoruz ama çocukların eline al bir oyuncak ağla ağla sus mantığı hoş değil gerçekten, benimde kafam karıştı şimiii:26: inş en hayırlısı neyse o olsun sizin için canım, bir taraftanda bakıcı konusunu araştır istersen karşılaştırma imkanın olur hem henagisi gönlüne yatarsa öyle yaparsın denersin yani:26:

bak kafam karıştı şimdide:)benim kadar kararsız bi insan yoktur dur eşime söyliyim eczaneden alsın getirsin:)gerçi ben onla mucbir sebebler hariç konuşmuyorumen iyisi cereni araya sokayımda o telefonda anlatsın:)eşimde gitsin alsın:)
akşam bi deniyim eger içeri yitmeyi becerebilirsem,yarın tatile gideriz:))yok eger beceremessem haftaya kalır:)
akşam an ve an canlı baglantıyla gelişmeleri yazarım şekerim

nagişim kreş sizin için iyi gibi bi seçenekti ama sen böyle yazınca kendimi senin yerine koydum :26:ne desem bilemiyorum çok zor bir durum.kızımı orda bırakırmıydım diyelimki bıraktım aklım hep onda kalacak..en iyisi senin annen baksa olmazmı canım..
yaren nur bir iki aglar ama sonra alışır hem sende daha rahat edersin..aklında kalmaz olmazmı canım

ilkimcim sen evaplarsın diye düşünüyorum bi sorum daha var..aslında kafam çok karışık işin içinden çıkamıyorum lütfen fikir verin bana..
seneye 63 aylık olan kızımı ilkokula yollamalımıyım:26:
yoksa bir yıl daha bekleyip öylemi yollamalıyım ama bu seferde 75 aylık olacak:26:
ceren zaten uzun boylu bir çocuk,2 senede anaokuluna gitti diyelim offff,,erken göndersem acaba yapabilirmi..
geç yollsam cogundan uzun ve büyük olacak:26:
kafam çok karışık:44:ne yapmalıyım lütfen bana akıl verin kızlar..

Tanık olduğun olay haricinde ben çok kötümser bakmadım aslına,özellikle sahibinin oğluyla aynı yerde olması bence artı ve bebek sayısı az.kendi çocuğum olmasa bile başka bir çocuğun kreşte saatlerce ağlaması karşısında verilemeyen tepkiye de senin olduğu gibi benimde midem bulanırdı. Kendi annenin bakabilme imkanı yok mu canım?Bi şekilde alışır Yaren Nur kan çeker annanesini Seninle vapura bindiğimizdeki kısa sohpetimizde Yaren Nur'un bütün yemeklerini nasıl özenle hazırladığını, kaka sayılarını not edişine kadar, anlatışındaki aşırı ilgili bilgili sevgi doluluğunu unutamıyorumİnşallah sen işteyken de yavruna aynı şekilde bakılır
Ufff kızlar ya keşke size bi yardımım dokunabilseydi,,hoş kendime bile yardım edemiyorum ki

canım aslında kızını en iyi sen tanırsın maalesefki eğitim sistemimiz tam bir keşmekeş halindee( bu sebeple geleceğe olan umutlarımın azaldığını söyleyerek konuyu dağıtmak istemiyorum şöyleki geçen sene 66 aylık ve biraz daha küçük okula başlayan çocuklardan bazıları gayet başarılı olurken bazıları için iyi gitmemiş, ki bunu sagolsun idarecilerimizde görmüşki bu sene zorunlu değil (geçen sene çocuklarını göndermeyenler için nasıl tehditvari konuşmalar yapmıştı bakanımız hatırlatırım ama bu yıll "pardon" diyorlar trajikomik maalesef)

ceren iki senedir anaokuluna gidiyor değilmi seneyede giderse sıkılırmı acaba okul düzeninede yabancı değil bence ilkokulada çabuk uyum sağlar gibi geliyor bana maşşallah gayet girişken ve potansiyeli olan bir çocuk ceren, öğretmen değilim ancak şahsi fikrim zorlanmayacağı yönünde nacizane

evet kızımı tanıyorum ama yinede emin olamıyorum:26:yani 1 yıl kazanacaz diyede çocugugeri dönüşü olmayan bir yola atmak istemiyorum..şimdi okuduguma göre 66,67,68 aylıklar istege baglı olmuş..bu demek oluyoki seneye ceren ilkokula başlamayacak..
63 aylık oldugu için bi daha anaokuluna gidecek..yani benim sinirlendigim şu canım geçen sene dedilerki 60 ayını geçen başlıyacak..ee şimdide 68 den sonrakilar başlayacak..bilsem geçen yıl anaokuluna yollamazdım..
geçen yıl gitti ,bu yıl gidecek ee birde seneyemi3 yıl anaokulu sıkmıycakmı çocugu..
bu yıl için kaydını yaptırdık geri çeksem evde otursun bu yıl ama evde ne yapacak sıkılacak off,durmadan pcde tvde günü geçecek..
sanırım seneyede anaokuluna gidecek öyle gözüküyo..
keşke geçen yıl yollamasaydımkafam çok karıştı

herkese merhaba....kızım bugün çıldırttı beni bu saat oldu anca uyutabildim.uykusu var esniyor ama yaramazlık yapmak daha işine gidiyor.ayağımda sallıyorum uyusun diye yüzüne örtüğüm örtüyü açıp açıp ceee diyo..süt içerken ısırıyo,parmağını ağzıma sokuyor,benim taklidimi yapıyor.yani bugün uyumamak için elinden geleni yaptı..çok yoruldum...annelik zor zanaat...

_walla işler öyle durgun ki tatil yapmazsak olmaz dedi müdür....
_yerine çalışmak kaydıyla ama... diye ekledi
_bunu duyan mutlu havadisi arkadaşlarına yetiştirmek için foruma girdi
_o da ne
_ziyaretçi bile yoktu
_kendini topik sessizliğinin sükunetini bozmaya adadı veee...
_ve açıkladı
_Yarın tatil olduk biz kızlaraaaaarrr Tatil başlasın
:118::118::122::118::122::118::124:
aklına gelen şarkı:wur davulcu wur davula güm güm gümlesinnn aneydi
(nerden aklıma geldiyse) zılgıt zılgıt zılgıt zılgıt

mutlucann valla kendimme tatil olmuş kadar sevindimm cicimmm inşş darısı başıma, bizim daha belli değil henüz haber gelmedii, tatil mutluluğunu erken yaşamamızı istemiyor bizim patronnn aynııı halayla bende tatill havadisimi getiririm inşşş bir sonraki yazışımdaaa

eheee ehheeeee kızlarrrr yarın görüşemiyoruzzz tatil sebebiyleeeee vallaa çokkk sevindirikk haldeyimmmm ya resmen son dk da öğreniyoruz tatil olduğumuzuuu ayyyy olsun olsunnn hadii ben kaçtımm herkeslereee iyi tatillerrrr 3 gün Zeyno doluuu 3 günnnn

planner ve mutlu sizin adınıza çok sevinim:)hadi yine iyisiniz,kaptınız tatili:)
peki ya biz ev hanımları ne yapacegizzzztatil bizimde hakkımız degilmiiii
hangi kuruma başvurmalıyım ne yapmalıyımtatil hakkımız söke söke alırız
yaneee bize tatil versler nolcak:)çalışanlar evlerinde zaöman geçiriyo bizde dişarımı çıkacagız
iyi fikir
bol acılı bir pizzacanım çektiyanınada pipsi:))

Cok benziyor benim oglusuma diyecem ama buradaki butun anneler galiba ayni durumu yasiyordur...bizimkide gun gectikce numaraci oluyor ...missal; bana sulugunu getiriyor agzina iccek gibi yapiyor yada du diyor bende acip veriyorum sonra ne oluyor bilin bakalim tabiki bilirsiniz cok kolay alip sulugunu etrafi islatiyor ve bir yudum bile icmeden...oyle tatli ve masum havasina giriyorki gelde kiz yani...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…