Cnm hala çok sıkkın. Sabahtan kreşe gittik.eşim kv ve kızımla. Kreş işi kafamı bulandırdı. Herkesin dediği daha çok küçük. Kızım en küçükleri olacak. 18 ay , 20 ay, 24 ay ve kızım 15 aylık. Baktım diğerlerinin yanında çok ufak tefek.Bakacak öğretmeni gördüm kısa bir sohbet ettim. 2 senedir bu işte ve ilk defa en küçük olan benim kızıma da bakacak. Kızım orada parkta oynadı. Gezdi dolandı.
Kreşe yeni başlayıp ağlayan çocuklar vardı devamlı içim gitti. Alışma sürecindelermiş. Ama gördüğüm teskin etmek yerine eline bir oyuncak verip onunla ilgilenmesini bekliyorlar. Aman ağlama çocuğum diyen görmedim. 3 saat ağladı çocuk baba diye 3 yaşlarındaydı yavrum.Çocukların ağlamalarına kızımda ağlayarak karşılık verdi. Ağlayanla ağlıyor. Nasıl olacak bilemedim. 4 çocuk, 1 öğretmen bir yardımcı şeklinde. Alınırsa en fazla 5. Çocuk da olabilir dahası olmaz dedi müdüre hnm. Benim kızım bu sürece alışabilecek mi?
Müdürü öğretmenlikten gelme ve 18 aylık bir oğlu var bizim grupta. Gözünüz arkada kalmasın vs. dedi. Benim oğlumda var dedi. Çok samimi ve sıcak tavırlı bir insandı. Katları gezdim okul güzel.Kahvaltı mevzularını da günlük menüleri var onları verecekler. Ama benim yedirdiğim ve kızımın sevdiği gibi hergün omlet yok. Ekmek karışımlı kuru meyveli sütlü kahvaltısı yok.Onlar da öğün sabah kahvaltı öğle yemeği ikindi (ikindi de kek vs. yiyorlarmış).Akşama kadar bir şey yok. Anladığım benim istrediğim şekilde beslenemeyecek.
Ne diyorsunuz?
Gerçekten çokkkkkkkkkkkk ama çooooookkkkk canım sıkılıyor.
inş. en kısa zamanda 2. hamileliğimin haberini veririm.2014 annelerine takılırım ama burayı bırakmam.ilk göz ağrım burası.bende musab bilale su geçirmeyen bot tarzı bişey alıp kışı onunla geçirtmeyi düşünüyorum. 19 numaralı ilkadım ayakkabısını hala giyiyor.ama 20,5 yada 21 alırım galiba.
aramızda ögretmen arkadaşlar var,ilkim,pınarda başka kim vardı bilmiyorum bi sorum var
ilkokul yaşı kaç kızlar?yani 60 la 66 ay arası aile baglı diye biliyodum ama dün arkadaşım dediki
artık degişmiş 66 aydan öncesi alınmıyomuş bu dogrumu:26:ceren seneye ilkokula başlıycak diye düşünüyodum ama seneye eylülde
63 aylık olacak:26:ne yani bi yıl dahamı anaokuluna gidecek:44:
off ya zaten geçen yıl gitti bide bu yıl gidecek,bide seneye giderse çocuk okuldan bıkacak diye korkuyorum..
ne biçim bir sistem bu ya..bir öyle bir böyleeee kahrolsunnn bagzı sistemler
öptüm geçti :)
bebeklerin hamilelere aşırı güzel bir ilgisi oluyor,sanırım hissiyat
Yerim ben onun ayakkabısınıBende bu dertten muzdaribim canım ama bizimkiler eskiyor walla,Mira 20numara giyiyor ayağı 19,5 muş.Bende normalde arkası sert olan bilekten modelleri kullanıyorum ama çok beğendim bunu aldım zorlanmadı minnoşum memnunum Son ayakkabımız ve kızımın sütun bacağı
Eki Görüntüle 788843
O zaman sen bunu al cicim
Eki Görüntüle 788880
kışın da böyle gezersiniz Zeynomla
Eki Görüntüle 788881
planner ve mutlu sizin adınıza çok sevinim:)hadi yine iyisiniz,kaptınız tatili:)
peki ya biz ev hanımları ne yapacegizzzztatil bizimde hakkımız degilmiiii
hangi kuruma başvurmalıyım ne yapmalıyımtatil hakkımız söke söke alırız
yaneee bize tatil versler nolcak:)çalışanlar evlerinde zaöman geçiriyo bizde dişarımı çıkacagız
iyi fikir
bol acılı bir pizzacanım çekti yanınada pipsi:))
meleğim bu ara karşılaşamıyoruz geceleri.. ben pek gelemiyorum. pestilim çıkmış oluyo
gözümü korkmus valla analarımızın ayaklarının altı öpülür ne ahcı ne bakıcı var nede para
boklu bez yıkayarak büyütmüslerde korkmamıslar cagla şikel korkuyormus ne diyim bilemedimki bende korkuyorum ama bakıcım olsa korkmazdım inanki tabi özel bakıcı her saat yanımda bende keyif yapcam
inşallah canım hayırlısı ne ise o olsun diyelim
Zeyno adına çok sevindim,inşallah çok eğlenceli ve mutlu zamanlar geçirir de babasını yanıltırsınız
Dün gece 3 çocuk çadıra girdiler oynadılar bi ara, baktım benimki mızmızlandı ki canı acımasa ağlamaz kesinlikle diğer arkadaşı ayağına oturmuş pestil etmiş ayağınıİnsan düşünüyor tabi herşeyi,şimdi okulda olsa belki öğretmen sesini duyamıcak gürültüden dedim kendi kendime annenin orada bulunması süper olur herşey zamanla düzene girecek ben inanıyorum,,Allahın izniyle bu zamana kadar geldik ya bundan sonrasında da güzel günler bizi bekliyor kızlar
kızlarr ya şöyle bir sorunum varr; zeynoya ilk adım ayakkabısı olarak stride rite almıştım, 19.5 numara geniş kalıp, zeynonun ayakları çok büyük değil ama tombiş tombişşşşama ayakkabılar dar gelmeye başladı ya çokta rahat etmişti yumuşak taban ve koştura koştura rahat rahat giyiyordu şimdi altındaki tabanlığı çıkardık biraz daha genişledi ama öylede rahat edemezkii diye yeni bir ayakkabı almaya karar verdim ki bu seferde pediped i deneyeyim diyorum, bu bebişlerin ayakları nekadarda bir numara atarki ya daha 2-3 ay falan giydi bu ayakkabılarını ve ucuzda değiller yani ikide bir böyle ayakkabı alırsak yandık valla:18:
bakın ayakkabısı bu; daha çok yenii ya allayıp pullayıp ilk adım ayakkabın diye saklıcaz artık napalımmm, daha uzun süre giyeceğini hayal etmiştim
2-3 ay giydiyse çok güzelkızlarr ya şöyle bir sorunum varr; zeynoya ilk adım ayakkabısı olarak stride rite almıştım, 19.5 numara geniş kalıp, zeynonun ayakları çok büyük değil ama tombiş tombişşşşama ayakkabılar dar gelmeye başladı ya çokta rahat etmişti yumuşak taban ve koştura koştura rahat rahat giyiyordu şimdi altındaki tabanlığı çıkardık biraz daha genişledi ama öylede rahat edemezkii diye yeni bir ayakkabı almaya karar verdim ki bu seferde pediped i deneyeyim diyorum, bu bebişlerin ayakları nekadarda bir numara atarki ya daha 2-3 ay falan giydi bu ayakkabılarını ve ucuzda değiller yani ikide bir böyle ayakkabı alırsak yandık valla:18:
bakın ayakkabısı bu; daha çok yenii ya allayıp pullayıp ilk adım ayakkabın diye saklıcaz artık napalımmm, daha uzun süre giyeceğini hayal etmiştim
Annezeynep, hiç gelmiceksin sabdım :)
O ömeri bi yerim bi yerim. Büyümüş de biyometrik fotoğraf cektirmiş allahım yaaa...
Boyuna da maasallah o ne öyle kızz. Basketbolcu falan mı olcak acaba??
Meleğim sagol guzel dileklerin için canım. Çabalıyorum yetişmek için işte
Herkese mutlu bi haftasonu diliyoruz kuzumla
[
Dimi yazik bize...sosyal hizmetleremi basvursak acep:))
Tatil guzel ama cocuklu tatil ayni evde olmak gibi olur bu yuzden hic tatil falan aramiyorum ne yapayim simdi gidicez otele oglanla Sabahtan horozlar gibi kalk ona orda yapabilecegin kahvaltiyi hazirla ki bu nasil olur dusunemiyorum ehuehue..Sabah aksam ziplama tirmanmak ve yuvarlanmak ister nerde olcak sahildemi off oglanin her yeri kumm olur :)) benim oglum boyle baska bebekler icin belki mumkundur yani simdi genellemiyim dimi...
Cocuksuz ise hic olmaz ben dayanamam kuzumsuz bir yere gitmeye..
millet selamın hellobiz tatile gidemedik çünkü eşim tampon almamış hoş alsada takmaya cesaretim yoktu..
neyse inşallah haftaya 2 günlügünede olsa gidecez..
evde pinekliyoruz ailecekceren avm ye gitmek istiyo zamane çocugu işte:)yok bu sefer ben ögretlemedim kendi istiyo:)
sanırım çağlada avm istiyo:)
kızlar ya ben bu iki cadıyla ne yapacam şimdiden kavgalara başladılarçağla ablasının elinde ne varsa gidip yapışıyo:26:ceren çogu zaman veriyo ama o da sinirleniyo çok tatlılar bazen gidip cereni şap diye öpüyo ceren çok mutlu oluyo
ablasının bluzlarını giymek istiyo:26:bide oje sürdürüyo o küçücük tırnaklarına
bunlar büyüyünce ben ne yapacam bilemiyorum:)
sanırım peşlerinde hafiye gibi gezecem
yok melegim öyle degil,bizde tatilimizi çocuksuz yapacaz:)kafa izni yani..
çalışanlar evde bizim çocuklarada bakacak:)ben kızlarımı mutluya göndermeyi düşünüyorum
hamakları bile var,ceren çok sever:)geçen zeka testi yapıyoruz,küçük resimler var ceren onları açıklıyo bi baktım tuhaf bir şekil
ceren bu ne allasen dedim''anneee hamak bu hamaaakkkk'' dedi yani biliyo çocuk o yüzden sıkıntı çekmez:))
sende oğluşunu plannere verirsin zeynoyla kudururlar:)
bizde senle başbaşa tatil yaparızkocaları boşver başlarının çarelerine baksınlar
Dun Planner whatsapptan yazinca hizlica girip cikayim dedim girdim ama cikamadim:)
Bloga yeni yazilar ekledigini gordum bayildim cok faydali olmus hepsi eline saglik benim uzun zamandir elim degmiyor kabasi bitmis ama onay bekleyen bir suru konu oldu
Su an Oren.e yazliga dogru gidiyoruz
Ailemle tatil yapmayali cok zaman olmustu biraz garip geldi insan kendi yuvasina duzenine ne cabuk alisiyormus:26:
Boyumuzu ben de anlamadim esim uzun sayilir ben de fena degilim ama asiri bir uzunlugumuz yok
Omer koptu gidiyor ayaklari da kocaman oldu boyle giderse basketbol kacinilmaz
Insallah sporu sever biz de zevkle destekleriz
Ucakla yolculuk yapan ve yurtdisina gidenlerden 'aman sunu sakin unutma' dediginiz birsey varsa bekliyorumm
Melegim Ingiltere.ye gelmeyi cok istiyoruz gecen sene arkadasimiz otel ucak bileti herseyini ayarladigi halde sorun cikti ve 3 4bin parasi yandi gozumuz korktu gerci niyetlenirsek bize davetiye yazarsin di mi:)
Mevsimi gecti diye dusunuyorum Ekimde baya soguk olur herhalde
OKUMAZSANIZ KÜSERİM
Mrb anne kuşlargeçmiş olsun dilekleriniz için hepinize çok tşk ederim hastalığımız geçti gitti sayılır
Tarık buğra uyurken uğrayim dedim..dün gecede okuyamadığım tüm geçmişi okudum bitirdim okumasaydım eksik kalırdım
Yavrum çok şükür çabucak iyileştidr 10 günden uzun sürüceğini söylemişti ama bu gün 5. Günümüz ayaklarında ve ellerinde bi kaç ufak beneği kaldı sadece onlarda kabuk tuttu 2 gün içinde geçer inş
En çok ağzının içindeki yaralar korkutmuştu beni onlarda 2 gün sonrasında geçti..fakat kuzumun iştahı tam düzelmedi yemek gördüğü zaman kaçıyo eee ehhh diyogözlerini kapatıp suratını buruşturuyo çok sevimli oluyo balım
Hastalığı düzeldi ya çok mutluyum bi kaç gün sonrada iştahı düzelir inş
Cuma günü dr ye kontrola gittik..ilerleyip ielrlemediğine baktı ilerleme olsaydı ilaç değişikliği yapıcaktı
Dr çok fazla üstüne düşme vücudunun mikrobada ihtiyacı var dedi..halbuki az düşüyorum üstüne ama eşim bir şikayet ettiki dr ye sormayın..çocuğun ellerini günde kaç kez yıkıyo bilmiyorum çocuğun ellerinin derisi buruşuyo dedihalbuki ben tarık buğra ellerini ayaklarını yıkamayı sevdiği için yıkıyodum eve gelincede atıştık biraz yarım saat sonra tekrar barıştık
Bu gün tarık buğra duşa kabinin içine girmiş orda otururken yakaladıkbeni görünce hiiii demeye başladı sıpa biraz oturmasına izin verdim musluğu açmaya çalıştı beceremedi
Bi açamadığı duşakabin kapısı kalmıştı onuda açıyo artıkkızlar ev kapılarınıza dikkat edin bu gün yine kilitlemeyi unutmuşum baktım bizimki kapıyı açtı nasıl heyecanla uçuyo allahtan merdivene gidene kadar uzun bi koridor var :18:hem çok ballandılar hemde çok tehlikeli olmaya başladılar
İlkimim ve nagişim; kreş ile ilgili yazılarını okudum içim sızladı inş iyi insanlarla karşılaşırsınız..kuzularımın karşısına vicdanlı merhametli insanlar çıkar umarım..
Keşke yakın olsak kızlar ben zevkle bakarım valla oğlumada arkadaş arıyorum zaten ne iyi olur:) siz yemeğimi temizliğimi ve bebişlerin yemeğini hazırlarsınız ben bakarım.yanıma çalışmayan 1-2 anne geldimi süper olurdu çokta eğlenceli olurdu
Şekersizim;defneninde ağız kenarında pütürler varmış o bizimkinden değildir canım öyle olsa hemen yayılırdı allah korusun kuzuyu
Montesorri topiğini takip ediyorum ellerine sağlık süzgeçten kürdan batırmayı denedik oğlumla 2 tane batırdı hemen sıkıldı sıpa:)
Kaptan kaba aktarmaca daha önce oynamıştık onuda sevmiyo..bi kaç gün içinde çikolata eriterek el baskısı yapıcaz belki sever diye ümit ediyorum:)
Defnenin resimlerine bittimen çokta süt içişine ve seksek oynamasına tam bi fındık
Kızlar tarık buğra düzene karşı galiba halkaları daha yeni yeni takıp bi kaç sn bekletmeye başladı herşeyi yıkıyo,bozuyo,dağıtıyo
Bu aralar birde ufak nesneleri saklamaya başladı:26:emziğini mutfak dolabının çekmecesinde bulunan borcamın içinnden buldum,cevizleri 2 koltuğun arasına sıkıştırıyo yada altına itiyo,elindeki kaşığı halının altına sokuyo..elimize yüklü miktarda para geçerse oğluma vericez saklasın
Mutlum;miranın sütun bacağını yerimmayakkabılarıda çok şeker çok beğendim..
Bnde benim minnoşa bileklerinden tutabilicek suya dayanıklı içi ve dışı deri olan spor bi model istiyorum
Meleğim;mahirimin kudurukluğundan bahsettiğinde gözlerimde canlandırıyorum şap şup öpesim geliyotarık buğrada bu aralar mahir gibi su istiyo ve güzelce kendini ve etrafı ıslatıyo..bizim sıpa kafasından aşağı dökünce çok mutlu oluyo:)
Bende oturup izliyorumbenimde hoşuma gidiyo yaptığı ufak yaramazlıklar
Kujum son sayfaya kadar beğenerek gelmişsin yaz artıkk
Veee kuşumun adımları çoğaldııııyaklaşık 9-10 adım atıyo düşüyo:) çok hızlı yürüyo..hatta bazen ellerimi bırakıp koşmaya çalışıyo
Daha yürümeyi yeni öğreniyo yavrucum koşmaya çalışıyo
Bi kaç gündür sertap erenerin öylede güzel şarkısını söylüyo ama sadece olede guge diyerek
Suyunu bardağa azar azar doldurup veriyorum kendisi içiyo az olduğu için dökmeye suyuda kalmıyo:)
Sylediğimiz çoğu şeyi anlıyo... Yalnız bi sorunumuz var yavrum bana anne demiyobi dönem diyodu şimdi ananneye anne diyo bana ismimle sesleniyo arkadaşım gibi bende etrafımdakileri tembihledim bana anne diyin diye belki oğlumda bana anne demeye başlar:) uyandığı zaman bağırarak beni çağırıyo çok zoruma gidiyo çok:26:
Başka kime yazıcaktımm:26:
Babycerentatiliniz iptal olmuş canım olsun geç olsun temiz olsun regl olmuşsun hadi gözün aydın
Annezeynep;hoşgeldinn umarım tatiliniz güzel geçer..ömer paşanında boyuuna posuna maşallahece ile olan resimlerinde gördüm boy attığı için daha bi ince görünüyo çok fit olmuş yakışıklım bizim sırıkta 90 cm i bulmuş en komiği görenlerin büyük çocuk zannetmesi..geçen gün bi mağazaya girdik kız adın ne,kaç yaşındasın,sen hala bebek gibimi konuşuyosun falan diyo
Ayakları arabasından yere değmek üzere
Planner;zeynonun kan değerleri iyiymişmenünüzde çok güzel ve zeynoma maşallah ne güzel süt içiyomuş pabuçlarıda çok güüzelmiş kokoşumun
Başka başkaaa bu kadar galiba:26:
Heh bi de bebek isimleri vardı 2. Bebişlerin yanii:)oğlum olursa faruk bora,kızım olrsa defne duru olucak inş
Daha yazmıyorum aklıma bi şey gelirse sonra yazarım
Aklıam bi şey daha geldi kızlar farklı kahvaltı menüleri bekliyorum sizlerden..1 hafta boyunca yavrulara ne yediriyosunuz ne içiriyosunuz ..her güne bi kahvaltı hazırlıyorum ama farklı bi şeyler hazırlamak istiyorum tarık buğra mutlu ama ben aynı şeyleri hazırlamaktan sıkıldım.. Bebelere güzel besleyici kahvaltı önerileri lütfen
2-3 ay giydiyse çok güzeldaha da uzun zaman giymesini beklemeyelim bebeklerden, haksızlık olur
ben de Orhan Cemal'e 3. çift ayakkabısını almış bulunuyorumhatta hem rahat hem ucuz erkek ayakkabısı bulamamıştım da, kız ayakkabısı alıp, çiçeklerini kesip, laciverte boyamak suretiyle oğluşuma giydirmek gibi çılgınca fikirler üretmeye başlamıştım ki, girdiğim son dükkanda hem çok rahat hem de 45tl olan bir ayakkabı buldum sevincimi saklayıp, sanki heryerde bu ayakkabılardan varmış gibi de pazarlık yapıp, 30 tl'ye aldım şuan itibariyle oğluşum 21 numaraya terfi etmiş bulunuyor. ayakları zayıf ama uzun olduğundan 21 giyiyor sanırım :26:
kız çocuk ayakkabılarında hem çok çeşit var hem de çok rahat modeller. marka olmasa bile çok rahat ayakkabılar bulacağınızdan eminim
cnm cok sevimdim hastaligi bir guzel defetmissiniz masallah Tarik Bugrami biliyordum annesi erken iyilesecegine malum annesi sensin ve ona missler gibi bakiyorsun cnm..
Mahir ve Tarik Bugra ayni gibiler demek :)) seni okurken hayda bizimkide bunlari yapiyor diyorum icimden acep bir akrabalik mi var cnm ne istir bu...sizin memleket nire :))
Boyuna pozuna masallah 90 cm bayagi guzel ins rabbim daim kilar..
Ikinci cocuk icin isimlerin cok guzel bayildim olurda benimde kizim senden copy cekebilirim ve isim kardesi olurlar ne guzel dimi:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?