2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Ay benimde aglayan cocuklara icim ciz etti ama bir sekilde de alismalilar ya sen ilkokula yeni baslamis cocuklarin aglamalarina ne demelisin...bak en azindan o yasa geldigince sikinti cekmezsiniz simdi tam bilincli degil alismasi icin belkide en buyuk firsat dimi...ben hep sen uzulme diye pozitif tarafindan gormeye calisiyorum umarim senide biraz olsun rahatlatmisimdir..
Mudurun oglu varsa hic dusunme ver cnm cunku yanlis olsa hemen mudurun mudalesi olur buna adim kadar eminim cnm...15 aylik ile 18 aylik arasinda da cok fazla fark yok dusunme bile yas araligini ...benim oglum buyuk cocuklarla daha iyi egleniyor inan belki bizim fistikta da aynisi olur..hem buyuklerden ogrenecegi daha cok olucaktir..erken ilerlemesi anlamina gelebilir bu durumda..

Musab Bilal inda ayakciklari minik demek off bizde suan 19 Numara kullaniyoruz ilk adim ayakkabisi 18 idi simdi olmuyor benimde yeni bir ilk adim ayakkabisi almam lazim ama karar verdim bu sefer yurumeye baslamasini bekliyecem bu artik 2 yasindami olur yoksa 3 mu bilemem cok fena kizginim ogluma bu durumdan dolayi ama belli etmiyorum ana yuregi iste :))

Cnm eger Ceren okuma ve ogrenme konusunda cok istekli ve yetenekli ise lutfen ver cunku o zaman vakti gelmistir bile..
Burda okul 3 yasinda basliyor yani hic duymadim cok zorlanan hatta daha iyi oluyor erken kalkan erken yok alir...birde su var hemen baslar baslamazda okuma yazma ogretilmiyor tipik gunluk yasantida bilmesi gerekenler ogretiliyor yani nerden baksan kar...

Bu ayagi ve sutun gibi bacagi ne yapmali tabikiii ham yapmali...kizlar ben bebek ayagi hastasiyim gordummu duramiyorum agzima birseyler oluyor ...bilseniz gunde oglumun ayagini bacaklarini kac kez isirip yalayip optugumu :)) sasirmis durumdayin anlayacaginiz ..

O zaman sen bunu al cicim
Eki Görüntüle 788880
kışın da böyle gezersiniz Zeynomla
Eki Görüntüle 788881

Himm cok klas bende buyugunden bulursam aliyim bari...malum ogluma alamam cok suslu gelir dimi :))yada aliyim ilerde belki yanlis kizim olur kim bilir..ikinciyi pek dusunmedigimden dedim belki

[
Dimi yazik bize...sosyal hizmetleremi basvursak acep:))
Tatil guzel ama cocuklu tatil ayni evde olmak gibi olur bu yuzden hic tatil falan aramiyorum ne yapayim simdi gidicez otele oglanla Sabahtan horozlar gibi kalk ona orda yapabilecegin kahvaltiyi hazirla ki bu nasil olur dusunemiyorum ehuehue..Sabah aksam ziplama tirmanmak ve yuvarlanmak ister nerde olcak sahildemi off oglanin her yeri kumm olur :)) benim oglum boyle baska bebekler icin belki mumkundur yani simdi genellemiyim dimi...

Cocuksuz ise hic olmaz ben dayanamam kuzumsuz bir yere gitmeye..

Vay vay vay kac sayfa geride kalmisimm okumaya baslasam omerin 2.yasgunune kadar ancak biter herhalde

Ekip liderliginin resmen aciklanmasiyla delice calismaya basladim ve sizi cook ozledim!
Yarin ve pzt tatil yani dolu dolu 4gun Omerimleyim cook sevincliyim!

Yaz tatilimiz super gecti kizlar. Omer denize bayildi oteldeki herkes de Omere bayildi bir cenesi dustu inanamazsiniz
2haftalik tatilde olumlu yond e cok degisti binlerce kez sukrediyorum bizi hic bunaltmadi iyi ki goturmusuz dedik hep

2hafta sonra da gorev icin yurt disina gidiyoruz ailecek bakalim orada neler yapacak hava guzel olurda otel odasina kapanmak zorunda kalmayiz umarim

Ayakkabidan bahsetmissiniz halinize sukredin bizim ayaklar 23 numara 4.ayakkabimizi alacagiz fellik fellik geziyoruz cunku sipamin ayaklar boydan 23ama yusyuvarlak oldugu icin ciguna sigmiyor:s:

Kresleriniz icin pediped oneririm biz cok memnun kaldik ama disarisi icin yurumeyi iyice ogrendiktwen sonra cok da gerek yok bence
Biz adidastan Mira.ninkine benzer ama bilegi daha yuksek kisin sulu havada da giyebilecegi bir model begendik sanirim onu alicaz

Bu arada krese baslayacak olanlari okuyunca cok heyecanlandim ve duygulandim ne ara buyuduler yaa::26:

Ben 2yasini doldurmasini bekleyecegim sonra da yarim gun gondermeyi dusunuyorum annem biraz dinlensin diye
Yemegimi kendim goturecegim ve kamerayla takipte olacagim biryer olmasi lazim yoksa birakamam babamiz izin vermiyor :)
Hatta 3yasa kadar bekleyelim diyor ama anneme kiyamiyorum bakalim belki bekleriz cunku ananesinin sitesi de zaten kres gibi adini bildigi 4 5arkadasi var simdiden:)

Kizlar bunlar buyudukce ballaniyor ya bana neler diyor bir duysaniz annemmm meme cok guzell anne cok guzell hic susmuyor butun gun cene

Son olarak gecen gece ust damaginin iyice kabardigini gorduk sabah emzirirken bir baktim 4dis birden patlamis ve uzamis gece gece nasil basardi anlamadik ve sok olduk
Gerci onceki gece atesi cok yukselince doktora gitmistik birseyi yok bekleyelim demisti 2. sabahina disler geldi:)

Bir de pasaport resmimizi paylasmaliyim sizinle fotografciya bayildi poz verdi durdu biyometrik icin adam gulmemesi lazim diyor ama bizimki hep siritti en son sasirttik oyle cekebildi saskin bir halde

Beybimcerenim tamponm kullanacaksan uzun sure tutma cok tehlikeli bacim

Enn son olarak sirigimin boyu 90cm.ye dayandi kilomuz iyi ama boy uzun olunca ince gorunuyor yani artik bebek degil de cocuk gibi duruyor ona baktikca burnum sizliyor Rabbim dileyen herkese ansip etsin aminnn

Gecmise cok donemedigimden son sayfalara cevaben yazdim ama tatilde bol bol okurum sulalecek yazliga gidiyoruz da

Hepinizi cook opuyorum ve de seviyorummmm

meleğim bu ara karşılaşamıyoruz geceleri.. ben pek gelemiyorum. pestilim çıkmış oluyo

Haklisin cnm hem calisip hemde eve gelip bir dunya isin ustesinden gelmeye calisiyorsun yinede masallah ari gibisin rabbim enerjini hem daim eder ins..

AY Evet ya eskiler ne cok zor cocuk bakiyormus...hele o bezleri makine bile yoktu nasil elleri ile yikarlarmis dimi...cennetlik anneler hepsi ..Aklima anam geldi simdi bak (

Gecmis olsun sekerime...bizimde oyle vukatlarimiz oluyor en son gittigimiz yerde 2.5 yasindaki kiz cocugu oglumun elini bir isirdi az daha kopariyordu.. izi bir kac gunde gecti..ilginc olan bizimki hic aglamadi o anda, kzin oyuncaklarina dalmisti tabi kizda kiskandigi icin isirdi yaa...oynamasin diye..

Zeynom cok sansli bir kizce senin gibi cok zevkli bir anneye sahip cnm..bende bayildim cok guzeller..umarim yenileride hep icine sinenler olur..

Annezeynep, hiç gelmiceksin sabdım :)

O ömeri bi yerim bi yerim. Büyümüş de biyometrik fotoğraf cektirmiş allahım yaaa...

Boyuna da maasallah o ne öyle kızz. Basketbolcu falan mı olcak acaba??

Meleğim sagol guzel dileklerin için canım. Çabalıyorum yetişmek için işte

Herkese mutlu bi haftasonu diliyoruz kuzumla

2-3 ay giydiyse çok güzel daha da uzun zaman giymesini beklemeyelim bebeklerden, haksızlık olur
ben de Orhan Cemal'e 3. çift ayakkabısını almış bulunuyorum hatta hem rahat hem ucuz erkek ayakkabısı bulamamıştım da, kız ayakkabısı alıp, çiçeklerini kesip, laciverte boyamak suretiyle oğluşuma giydirmek gibi çılgınca fikirler üretmeye başlamıştım ki, girdiğim son dükkanda hem çok rahat hem de 45tl olan bir ayakkabı buldum sevincimi saklayıp, sanki heryerde bu ayakkabılardan varmış gibi de pazarlık yapıp, 30 tl'ye aldım şuan itibariyle oğluşum 21 numaraya terfi etmiş bulunuyor. ayakları zayıf ama uzun olduğundan 21 giyiyor sanırım :26:

kız çocuk ayakkabılarında hem çok çeşit var hem de çok rahat modeller. marka olmasa bile çok rahat ayakkabılar bulacağınızdan eminim

Dun Planner whatsapptan yazinca hizlica girip cikayim dedim girdim ama cikamadim:)
Bloga yeni yazilar ekledigini gordum bayildim cok faydali olmus hepsi eline saglik benim uzun zamandir elim degmiyor kabasi bitmis ama onay bekleyen bir suru konu oldu

Su an Oren.e yazliga dogru gidiyoruz
Ailemle tatil yapmayali cok zaman olmustu biraz garip geldi insan kendi yuvasina duzenine ne cabuk alisiyormus:26:

Boyumuzu ben de anlamadim esim uzun sayilir ben de fena degilim ama asiri bir uzunlugumuz yok
Omer koptu gidiyor ayaklari da kocaman oldu boyle giderse basketbol kacinilmaz
Insallah sporu sever biz de zevkle destekleriz

Ucakla yolculuk yapan ve yurtdisina gidenlerden 'aman sunu sakin unutma' dediginiz birsey varsa bekliyorumm

Melegim Ingiltere.ye gelmeyi cok istiyoruz gecen sene arkadasimiz otel ucak bileti herseyini ayarladigi halde sorun cikti ve 3 4bin parasi yandi gozumuz korktu gerci niyetlenirsek bize davetiye yazarsin di mi:)
Mevsimi gecti diye dusunuyorum Ekimde baya soguk olur herhalde

şuan türk yıldızları tepemizde ucuyoorr

o kadar yakın geçiyorlarki, bazen pilotu bile gördüğümüz oluyor

çok duygulandım. Allah devletimize, askerimize, polisimize, milletimize zeval vermesin (amin)

savaşlar olmasın da, uçaklarımız tepemizden sadece gösteri yaparken geçsin

yok melegim öyle degil,bizde tatilimizi çocuksuz yapacaz:)kafa izni yani..
çalışanlar evde bizim çocuklarada bakacak:)ben kızlarımı mutluya göndermeyi düşünüyorum
hamakları bile var,ceren çok sever:)geçen zeka testi yapıyoruz,küçük resimler var ceren onları açıklıyo bi baktım tuhaf bir şekil
ceren bu ne allasen dedim''anneee hamak bu hamaaakkkk'' dediyani biliyo çocuk o yüzden sıkıntı çekmez:))
sende oğluşunu plannere verirsin zeynoyla kudururlar:)
bizde senle başbaşa tatil yaparızkocaları boşver başlarının çarelerine baksınlar

millet selamın hellobiz tatile gidemedik çünkü eşim tampon almamışhoş alsada takmaya cesaretim yoktu..
neyse inşallah haftaya 2 günlügünede olsa gidecez..
evde pinekliyoruz ailecekceren avm ye gitmek istiyozamane çocugu işte:)yok bu sefer ben ögretlemedim kendi istiyo:)
sanırım çağlada avm istiyo:)
kızlar ya ben bu iki cadıyla ne yapacam şimdiden kavgalara başladılarçağla ablasının elinde ne varsa gidip yapışıyo:26:ceren çogu zaman veriyo ama o da sinirleniyoçok tatlılar bazen gidip cereni şap diye öpüyo ceren çok mutlu oluyo
ablasının bluzlarını giymek istiyo:26:bide oje sürdürüyo o küçücük tırnaklarına
bunlar büyüyünce ben ne yapacam bilemiyorum:)
sanırım peşlerinde hafiye gibi gezecem

Bende bir gun ikinciye karar verirsem iste bu sebebten olur kardes kardes oynasinlar ne guzel yaa Ceren ile Cagla ne iyide oldular cadilar ama tatli cadilar yerim onlari ben...

Opucuklerine deli oluyorum bende olsam benide opermi acaba,,oy herhalde opse beni dunyalar benim olurdu cunku bizim sipa gelip dudagima salyalarini surerek dudaklarini konduruyor onun opmeside boyle ne yaparsin hasin oglan oldu benimki...ama cok guzel harika bir duygu birseye degismem valla..

Ayy yazik giz planner benim oglana nasil baksin benimki adama kafayi cizdirir...dur demekten anlamiyorki..Zeynoyu da sevicem diye sacini ceker, sonra pat diye yapistirir kiyamam yani varsin oglan bende kalsin sende Caglayi getir onlarsiz olmaz dimi anca beraber kanca beraber :))

Ceren bence okul isini kivirir annesi ben guveniyorum yapar o..
Senle tatil fikri cok iyii hatta harika otesi ben geldigimde adamlara cocuklari satalimm biz kacalim :)) olmazmi gaci..

Masallah Omere demek ayaklar buyuk ama o boya bence normal cnm...boyu masallah cok iyi Omerin...
Ucakla giderken cocuklar cok sikiliyor bizimki hic durmadi mesala genelde elektronik esyalar oglumu cok oyaliyor hic bir oyuncak ise yaramadi..sizde de eger Omeri uzun sure oyalayacak seyler varsa mutlaka yanina al cnm..gerci burasi ucakla 4 saat suruyor italya kisa surer bu yuzden cok sikinti olmaz kanimca...

Benim kizkardesimede vermediler vize.. onada gondermistik davet mektubu, adamlar cok sik eleyip dokuyorlar avrupada hatta belki dunyada en zor ulke vize konusunda..kafa yapilari soyle senin geri donecegine garanti edecek guclu proof lar istiyorlar ve ayrica cok guzel finansman durumu...

Yazlik demek him ne guzel de geliyor kulaga ..gidin tabii cnm bir guzel dinlenin hakkediyorsunuz..

OKUMAZSANIZ KÜSERİM

Mrb anne kuşlar geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize çok tşk ederimhastalığımız geçti gitti sayılır
Tarık buğra uyurken uğrayim dedim..dün gecede okuyamadığım tüm geçmişi okudum bitirdim okumasaydım eksik kalırdım
Yavrum çok şükür çabucak iyileştidr 10 günden uzun sürüceğini söylemişti ama bu gün 5. Günümüz ayaklarında ve ellerinde bi kaç ufak beneği kaldı sadece onlarda kabuk tuttu 2 gün içinde geçer inş
En çok ağzının içindeki yaralar korkutmuştu beni onlarda 2 gün sonrasında geçti..fakat kuzumun iştahı tam düzelmedi yemek gördüğü zaman kaçıyo eee ehhh diyogözlerini kapatıp suratını buruşturuyo çok sevimli oluyo balım
Hastalığı düzeldi ya çok mutluyum bi kaç gün sonrada iştahı düzelir inş
Cuma günü dr ye kontrola gittik..ilerleyip ielrlemediğine baktı ilerleme olsaydı ilaç değişikliği yapıcaktı
Dr çok fazla üstüne düşme vücudunun mikrobada ihtiyacı var dedi..halbuki az düşüyorum üstüne ama eşim bir şikayet ettiki dr ye sormayın..çocuğun ellerini günde kaç kez yıkıyo bilmiyorum çocuğun ellerinin derisi buruşuyo dedihalbuki ben tarık buğra ellerini ayaklarını yıkamayı sevdiği için yıkıyodumeve gelincede atıştık biraz yarım saat sonra tekrar barıştık

Bu gün tarık buğra duşa kabinin içine girmiş orda otururken yakaladıkbeni görünce hiiii demeye başladı sıpa biraz oturmasına izin verdim musluğu açmaya çalıştı beceremedi
Bi açamadığı duşakabin kapısı kalmıştı onuda açıyo artıkkızlar ev kapılarınıza dikkat edin bu gün yine kilitlemeyi unutmuşum baktım bizimki kapıyı açtı nasıl heyecanla uçuyo allahtan merdivene gidene kadar uzun bi koridor var :18:hem çok ballandılar hemde çok tehlikeli olmaya başladılar

İlkimim ve nagişim; kreş ile ilgili yazılarını okudum içim sızladı inş iyi insanlarla karşılaşırsınız..kuzularımın karşısına vicdanlı merhametli insanlar çıkar umarım..
Keşke yakın olsak kızlar ben zevkle bakarım valla oğlumada arkadaş arıyorum zaten ne iyi olur:) siz yemeğimi temizliğimi ve bebişlerin yemeğini hazırlarsınız ben bakarım.yanıma çalışmayan 1-2 anne geldimi süper olurdu çokta eğlenceli olurdu

Şekersizim;defneninde ağız kenarında pütürler varmış o bizimkinden değildir canım öyle olsa hemen yayılırdı allah korusun kuzuyu
Montesorri topiğini takip ediyorum ellerine sağlık süzgeçten kürdan batırmayı denedik oğlumla 2 tane batırdı hemen sıkıldı sıpa:)
Kaptan kaba aktarmaca daha önce oynamıştık onuda sevmiyo..bi kaç gün içinde çikolata eriterek el baskısı yapıcaz belki sever diye ümit ediyorum:)
Defnenin resimlerine bittimen çokta süt içişine ve seksek oynamasına tam bi fındık

Kızlar tarık buğra düzene karşı galiba halkaları daha yeni yeni takıp bi kaç sn bekletmeye başladı herşeyi yıkıyo,bozuyo,dağıtıyo
Bu aralar birde ufak nesneleri saklamaya başladı:26:emziğini mutfak dolabının çekmecesinde bulunan borcamın içinnden buldum,cevizleri 2 koltuğun arasına sıkıştırıyo yada altına itiyo,elindeki kaşığı halının altına sokuyo..elimize yüklü miktarda para geçerse oğluma vericez saklasın

Mutlum;miranın sütun bacağını yerimmayakkabılarıda çok şeker çok beğendim..
Bnde benim minnoşa bileklerinden tutabilicek suya dayanıklı içi ve dışı deri olan spor bi model istiyorum

Meleğim;mahirimin kudurukluğundan bahsettiğinde gözlerimde canlandırıyorum şap şup öpesim geliyotarık buğrada bu aralar mahir gibi su istiyo ve güzelce kendini ve etrafı ıslatıyo..bizim sıpa kafasından aşağı dökünce çok mutlu oluyo:)
Bende oturup izliyorumbenimde hoşuma gidiyo yaptığı ufak yaramazlıklar

Kujum son sayfaya kadar beğenerek gelmişsin yaz artıkk

Veee kuşumun adımları çoğaldııııyaklaşık 9-10 adım atıyo düşüyo:) çok hızlı yürüyo..hatta bazen ellerimi bırakıp koşmaya çalışıyo
Daha yürümeyi yeni öğreniyo yavrucum koşmaya çalışıyo
Bi kaç gündür sertap erenerin öylede güzel şarkısını söylüyo ama sadece olede guge diyerek
Suyunu bardağa azar azar doldurup veriyorum kendisi içiyo az olduğu için dökmeye suyuda kalmıyo:)
Sylediğimiz çoğu şeyi anlıyo... Yalnız bi sorunumuz var yavrum bana anne demiyo bi dönem diyodu şimdi ananneye anne diyo bana ismimle sesleniyo arkadaşım gibibende etrafımdakileri tembihledim bana anne diyin diyebelki oğlumda bana anne demeye başlar:) uyandığı zaman bağırarak beni çağırıyo çok zoruma gidiyo çok:26:

Başka kime yazıcaktımm:26:
Babycerentatiliniz iptal olmuş canım olsun geç olsun temiz olsunregl olmuşsun hadi gözün aydın

Annezeynep;hoşgeldinn umarım tatiliniz güzel geçer..ömer paşanında boyuuna posuna maşallahece ile olan resimlerinde gördüm boy attığı için daha bi ince görünüyo çok fit olmuş yakışıklımbizim sırıkta 90 cm i bulmuş en komiği görenlerin büyük çocuk zannetmesi..geçen gün bi mağazaya girdik kız adın ne,kaç yaşındasın,sen hala bebek gibimi konuşuyosun falan diyo
Ayakları arabasından yere değmek üzere

Planner;zeynonun kan değerleri iyiymişmenünüzde çok güzel ve zeynoma maşallah ne güzel süt içiyomuşpabuçlarıda çok güüzelmiş kokoşumun

Başka başkaaa bu kadar galiba:26:

Heh bi de bebek isimleri vardı 2. Bebişlerin yanii:)oğlum olursa faruk bora,kızım olrsa defne duru olucak inş

Daha yazmıyorum aklıma bi şey gelirse sonra yazarım

Aklıam bi şey daha geldi kızlar farklı kahvaltı menüleri bekliyorum sizlerden..1 hafta boyunca yavrulara ne yediriyosunuz ne içiriyosunuz ..her güne bi kahvaltı hazırlıyorum ama farklı bi şeyler hazırlamak istiyorum tarık buğra mutlu ama ben aynı şeyleri hazırlamaktan sıkıldım.. Bebelere güzel besleyici kahvaltı önerileri lütfen

Son düzenleme:

cnm cok sevimdim hastaligi bir guzel defetmissiniz masallah Tarik Bugrami biliyordum annesi erken iyilesecegine malum annesi sensin ve ona missler gibi bakiyorsun cnm..

Mahir ve Tarik Bugra ayni gibiler demek :)) seni okurken hayda bizimkide bunlari yapiyor diyorum icimden acep bir akrabalik mi var cnm ne istir bu...sizin memleket nire :))

Boyuna pozuna masallah 90 cm bayagi guzel ins rabbim daim kilar..
Ikinci cocuk icin isimlerin cok guzel bayildim olurda benimde kizim senden copy cekebilirim ve isim kardesi olurlar ne guzel dimi:))

Hocam inan korktum birden sunu diyeceksin diye...ucuza maal etmek icin kartondan alip kendim yaptim ve icinede yumusak birseyler koyarak konforunu arttiirdim :))
Ama cok sukur iyi bir pazarlik ile bu iside halletmissin sizi tebrik ederim..
21 Numara iyimis benim oglandan iki Numara buyuk..bizimki uzak doguda dogsaydi sansli olucakti malum oralarda kucuk ayak makbulmus..

Defettik canım çok şükür uzun sürüceğini duyunca çok üzülüp çok korkmuştum ama kuzum çabuk iyileşti rahatsızlandığı dönem daha hijyenik davrandım ama çokta hijyenik davranmamak gerekiyomuş bu bıdıklara dr bi kaç kez söyledibundan sonra çok miss gibi bakmamaya çalışıcam

Bizim memeleket ben sivas eşim malatya siz karadenizliydiniz akraba değiliz şekerim bizim sıpalar kudurukmesela tarık buğrada mahir gibi akranlarını çok hırpalıyodu bi tokat yapıştırması var benim bile canımı yakıyo kaç kez süt oğluşumu ağlattı
Her tokat attığında hyr oğlum cici yapıcaksın oğlum dedim dedim bıraktı.. şimdi süt oğluşum tokat atmayı ve saç çekmeyi öğrenmiş o tarık buğrayı ağlatıyoçok sinirlendiği zaman bizimki yine çok fena vuruyo

İnş daim olur canım böyle devam ederse uzun olur..allah gönlümüze göre versin meleğim bebişleri azıcık büyütelimde doğuralım defne duruları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…