2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba arkadaslar isimde son bir haftam kaldi gectigimiz iki haftada yazililar,karne hazirliklari vb cok yogundum buraya bakamadim ama aklimdanda cikmadiniz.Haftaya pazartesi memleketimize gidiyoruz cok mutluyum ,cok ozledim ailemi,arkadaslarimi,gezmeyi tozmayi vb. On gun kalacaktik ama sabah esimden extra 1 hafta icin izin kopardim,kendisi donecek ben kalacagim tabi bir tetslik cikmazsa.Sonra geri dondugumde calismayacagim icin Masalimla mesgul olacagim bol bol,lojmanin kisitli imkanlari dogrultusunda kucukte olsa kizima ait oda duzenlemek istiyorum,uyku egitimi vermeyi istiyorum,sonra emzigi birakmaliyiz vb.

BEYKOZZ,listeye benide ekle Kizlar cok dusundum,aslinda esinin hic yardimci olamamasindan dolayi 2.cocuk dusunmeyenler grubundaydim ama birseyleri kabullendim.Dusunun kizlar isten cikinca 2.5 yil zaten evdeyim sosyallik sifir disari buz ,bu sutede ikincide olsa Masalima arkadas olur hem batiya donerken ikisinide buyutmus olurum bu sayede is hayatima geri donebilirim,sizce kizlar ?Evet esim yardimci degil cok yorulacagim fakat bu evliklik devam ettigi surece illaki 2.cocuk yapacagiz bu zamani degerlendirim diyorum yalismi dusunuyorum,esimde cok istiyor( bende olsam onun yerinde 4 tane yine isterdim,nasil olsa anne bakiyo)

canım zaten sen kendi cvplarını vermişsin
sonucta biz bakacaz gercekten
inş gönlüne göre verir bide eşin yardımcı olur

listedekiler kimler yazsın bakıyım cogalıyoruzzzz
inş hamile kalırız hep beraber

Ya canlarim ugrayamadigim sure zarfinda dunden beri sayfalara hizli hizli goz gezdirdim de ne bu ust uste ya bizim foruma kursun falanmi doktursek.
ILKIM,canim okurken burnum sizladi ya cok gecmis olsun yuce rabbim seni ailene ve bize bagislamis .
TATLICADI, canim ya okurken kalbim yerinden cikacakti sende cok buyuk bir acinin esiginden donmussun cok gecnis olsun.
MUTLUANNE, kiyamam kuzuma cok gecmis olsun,Masalda yazin ayni sekulde olmustu cok zordu umarim atlatmissinizdir.
ANNEZEYNEP ve TURUNCU ,kizlar hem gecmis olsun hemde allah kolaylik versin,yakisikli prenslerimi opuyorum

Canim normalde suan tam verimli gunlerim ama esim antb.kullaniyor o sebeple tereddut ediyoruz,dk bir arkadasim erkegin kullanmasi cok cok onemli degil dedi ama kararsiz kaldim.Bide haftaya uzun yola cikacagim falan.Senin bu konuda bilgin varmi kusum ?

Canım inan bilmiyorum ama antibiyotik kullandıgımda hatırlarsın belki burun ameliyatımdan sonra 1hafta içtim
sonraki 1hafta tam yumurtlma günümdü ama yapamadım tereddütte kaldım sonra zaten olmadı hastalandım
eger tereddütteysen yakın bir saglık ocagına yada eczaneye sorabiklirsin internettnde bakabilirsin canım

Tsk ederim Beykozcum,ya ben kullansaydim bende kesin ertelerdim ama esim kullaninca belki onemli degildir diye dusundum doktor arkadasimda erkegin kullanmasi cok etkilemez dedi ama iste insan tereddut ediyor.

SEKERSIZCIGIM ,Canim Defnecigimde kazazedeler arasina girmis cok gecmis olsun.insan cocugunun basina gelen en ufak seye bile kahroluyo heleki istemeden olsada kendimiz sebep olunca,sana da gecmis olsun canim arkadasim

Hamile kalmayı zorlaştırmayan, etkilemeyen faktörler nelerdir?
Bazı faktörler sanılanın aksine hamile kalmayı engellemez, kısırlık (infertilite) problemine sebep olmaz, bunlar:
- Daha önce doğum kontrol hapı, doğum kontrol iğnesi kullanmış olmak
- Adet geciktirici veya adet söktürücü benzeri hormonal ilaçlar kullanmak
- Daha önce spiral kullanmış olmak
- Kürtaj yapılması
- Düşük yapmak, boş gebelik olması
- Erkeğin erken boşalması
- Antibiyotik ve ağrı kesici ilaçlar
- Adet zamanında ilişkiye girmek
- Rahim ağzında bulunan yaralar
- Rahim ağzı için yakma ve dondurma tedavileri
- Vajinal akıntı veya mantar
- Genital siğiller (kondilom)
- Rahmin geriye dönük olması (retrovert uterus)
- Ufak myomlar ve rahimin iç tarafında (submüköz) olmayan myomlar hamile kalmayı etkilemez
- Folikül kisti, korpus kuteum kisti, korpus hemorajikum gibi basit yumurtalık (over) kistleri kısırlığa neden olmaz. Ancak çikolata kistleri (endometrioma) tüplerde yapışıklık yaratarak kısırlık problemine neden olabilirler.
- Adetlerin aşırı ağrılı olması veya ilşki sırasında ağrı olması kısırlık (infertilite) ile ilgili değildir.

canım bunu buldum sorun olmazmıs
siz en iyisi bu gece fanfinifinfona ugrayınnnn çiçekcimmmm

TARIKBUGRA ve DEFNEye ne oldu? Gecmise cok donemedim son sayfalarda da denk gelmedi kuzucuklarim iyiler mi???

MUTLUM oyuncak konusund biz de epey sıkıldik
Gerci Omerin keyfi iyi surekli araba kamyon kepce ne varsa suruyor
Erkek analarina tavsiye ederim koyu renk keceden yol kestim beyz keceden de yola seritler diktim bir suru parca parca
Kafasina gore yollr yapip suruyor mudavimi oldu ama biz bu araba tutkusunu biraz baska aktivitelere kaydiralim istiyoruz

Kendim sevdigi nesneleri elle cizip eslestirme kartlari yaptim sevdigi seyleri bulmak daha bir hosuna gitti
Arabadan sonra en buyuk zevkimiz resim yapmak
BIC marka ucgen kesitli 2yas ustu kuru boyalariyla saga sola asilabilecek resimler yapabiliyor artik :)
OYUNCAK ANNESI diye bir siteden 8parcali ahsap set aldim onlarla guzel oynuyor bir de
Yani ugrasli yapmali bozmali seyler istiyor kucuk bey, ben de fikirlere acigimmm

CICEKCIM bence cok mantikli dusunmussun
Sadece ikisiyle birden sosyal imkanlarin kisitli oldugu bir sehirde bunalir msn onu iyi dusun
yoksa dedigin gibi batiya gelene kdr pacayi yirtarlar rahate dersin

BEN CISE ALISTIRIP hamile kalmayi planliyorum
Allah var esim cok destek oluyor emzirmek disinda herseyiyle ilgileniyor masallah diyeyim bu haftaki yogurdunu bile ona mayalattim
Sadece Omerime kuma getirecekmisim gibi hissediyorum bazen kiyamiyorum cesaretim kiriliyor:26:

Selam kizlar guzel havayi firsat bildik attik kendimizi dışarı hayvanat bahcesine götürdük oğlumuzu biraz huysuzdu ama eglendik kar yagmiyo diye uzuluyorum ama boyle olunca da rahat rahat dışarı çıkıyoruz bir hafta sonu daha bitti ah bu pazartesiler

Abovvvv 16 ziyaretci arasinda kaldim yetisin gariiiiiiHerkes haftasonun son dakikalarinda duramamis foruma girmis sozde hemen cikacakmis ama dayanamamis merak etmis klakalmis galiba :)KIZLR BENIM TATIL ONERISINE IHTIYACIM VARRAma Allah askina gurultulu patirtili asiri populer rus ya da ingiliz dolu yerler olmasinDaha sakin daha huzurlu bir tatil istiyoruz bu seneOyle fellik fellik gezme gibi bir dusuncemiz yok zira canimi cikardilar yatayim kalkayim yemegim temizligim yapilsin azicik dinleneyim istiyorumAKYAKA bu sene de top tende basi cekiyor, kerme ottomanlardan birini ayarlayacagimOrada uzun sure sıkiliriz diye alternatif yer dusunuyorumHani soyle gizli cennet tarzi olanlardannn

1haftadir kayinvalideler bende. Eymen atesli hasta. Ne yemek bitiyo ne is. Oynatmaya az kaldi...

Geçmiş olsun CNm, çok üzüldüm İnan kv ler neden gelmişler Bayram değil seyran değil inş çabuk dönerler .. Sana da yardımcı olmamaları çok üzücü .

Amasra ya gitmediğiysen şiddetli öneririm .. Küçük, sakin ve çok güzel bir yer ..

selam herkese. nerden nasıl bağımı bilmiyorum. kısaca şöyle diyeyim. eşim hastaneden çıktı önce menenjit dediler sonra idrar yolu enf. 1 hafta yattı. ateşe bağlı havale geçirdi ama şimdi iyi. tam düze çıktık derken lorinin öksürük kırızleri başladı. dr. hastaneye sevk etti zatürre olabilir diye 3 günde lorin hastanede yattık. neyse kanındada ciğerlerindede birşey çıkmadı. hala düzelmiş değil ama geçen haftaya göre gayet iyi. burda ki sağlık sistemini neler yaşadığımı anlatmayayım daral gelmesin kimseye. ne çektiğimi bir ben bilirim. 2 hafta kursa da gidemedim koptum gibi ona yanıyorum. lorin babayla tam alışamdı galiba 2 aydır kursa gidiyorum çocuk hep hasta. eşimde çok uğraşıyor ama çok beceriksiz her konuda ne yaptırabilirim ki başka. neyse gelecek yıl kreşe gidecek. 1,5 ayda 750 gr vermiş. canımdan can aldılar sanki. o kiloları nasıl aldırmaya çalışıyoruz bir hastalanıyorlar hop yok. 10.500 kilo boyu 87cm. boyu uzamış biraz belki ondan kilo almıyor. eşimle papazız biraz çocuğa çok çizgi film izletiyor. tamam biraz izlemesinde bir sakınca görmüyorum. ben de yemek saatlerinde 10 -15 dk açıyorum. belli çizgi film leri izliyor. bende öyle yapıyorum diyor ama bir yemek yedirmesi 1 saatten fazla sürüyormuş. konuşmaması belki bundan dır.
ben yine kendi derdime düştüm sıralıyorum böyle tüm hasta olan bebeişlere ve annelerine geçmiş olsun. genelde okuyorum topiği ama yazma konusunda tutuğum..
dün bir arkadaşa gittik kedisi vardı lorin çıldırdı. kediyede çok eziyet verdi. kedicik kaçmak zorunda kaldı. birkaç foto attım. öptüm hepinizi sevgiler...

tatil yeri için becede amasra çok güzel yok deniz olmasada olur derseniz safranbolu da güzeldir. öğretmen evinde kalabilirsiniz hem ucuz hem merkezde hemde rahat. yok o da olmaz derseniz assos u öneririm. çok güzel butik otelleri var. asos da kalabalık olabilir derseniz çok güzel sakin gizli yerler gibi köyler var asosda oraya gidebilirsiniz.....birde bursada muradiye, zeytinli var orayıda çok sevmiştim oralardada güzel köy diyeyim var...

ANNEZEYNEP,canim sıkılacagima %100 eminim ama mantigimda 2.5 yil bekleme zaten her turlu evde sıkılacaksin bari 2.5 yul sonra rahat et diyor.Ne bilim en cok Masal icin istiyorum,okadar sosyal bir bebekken simdi evde kimsecikler yok en azindan birbirlerine arkadas olurlar.Ama tek basima cok yorulup bunalacagim kesin allah yardimcim olsun.

BEYKOZ, canim tsk ederim arastirman icin ,gorev tamam

MINYATUR, cok gecmis olsun canim umarim birdaha yasamazsin boyle bir skinti.Hep boyle dua ediyorum kizim hastalaninca ama sanirim bu hayal illaki hastalanip oyle boyle buyuyecekler...

Kızlar bu saatte burda isim ne soyleyim Masal dun gece 3 te uyandi midesindeki herseyi kustu sonra uyudu sabah birseyi yoktu aksam oldu uyutmaya calisirken yine feci kustu uyudu 1 saat once uyandi pek tadi yok.Ayagimda salliyorum uyuyor aslinda ama biraktigim an uyanip mizmizlaniyor.Sanirim sabaha kadar ayagimda kalcak,ben ise işe boyle gidecegim Umarim ciddi bir hastaliga donusmez.

Beklerim CNm ne demek yorgunluk aksine bana enerji olursunuz
canımsın çok teşekkür ederiz.. :)
ben veriyorum arada, uçakmoduna falan da almıyorum. özellikle kreşten eve giderken arabada veriyorum bazen. ama telefon olmasa da ipad le de oynuyo. onun için indirdiğim aplikasyonlar var, ya da video izliyoruz birlikte. çok şey öğrendi. bu aralar finger family şarkısını ingilizce söylüyor. tabii ki de sürekli gözetimimde veriyorum. tv gibi bişey bu da. karşısına oturtup bırakmıyorum yani.. birlikte oynuyoruz izliyoruz. o zaman faydalı olduğunu düşünüyorum. ve süre de önemli tabi..

çok geçmiş olsun kujum. allah şifa versin

Bugün regl oldum normalde bir gün bile şaşmaz bir hafta önce oldum yaşadığım stresten sanırım onun yorgunluğu dışında iyiyim tatlım çok sağ ol. Öptüm kuzuyu ve seni
oyy regl sancısı gibisi yok. çok geçmiş olsun. biz de öptük

çok güldüm tükürüklü pastaya yaaa. yiyin canım nolcak. insan çocuğunun tukurugunden iğrenir mi
bilmiyorum ama kızlar kbb diyo vardır bi bildikleri.. sen de kbb ye götür. geçmiş olsun.

Künefe çekti şimdi CNm yaw, yapmasam şimdi şîser dimi biryerlerim :)) kadayıf var ama mozarilla peyniri yok onu almak lazım bi gidip geleyim bari )

Sana birşey olmaz şekerim ye gitsin , yarasın
arkadaş ne hamaratsınız ya. ben olsam üşenip otururdum evde.. maşallah
üzüldüm ama senin için üzüldüm... geçmiş olsun. hatalarını anlayıp düzelterek çıkar umarım doğuma kadar da yanınızda olur inşallah
Kimseler yok nese herkeze selam olsunnn

tatlicadıcım bak pasta yapımı buldum bizden bunun gibi yapsak on numara olur inş beceririz

https://www.youtube.com/watch?v=ObNwH0rJyTU
izliyim ben de

1haftadir kayinvalideler bende. Eymen atesli hasta. Ne yemek bitiyo ne is. Oynatmaya az kaldi...
oyy.. geçmiş olsun ve allah sabır versin turuncu.. salla gitsin
oh iyi etmişsin.. defne memeyi bırakmış olmasına rağmen gördü mü "meme" diye bağırıyo.. kolumu boynumu emmeye başlıyo sıpalar çok tatlı yaa.. tabi bi de elini yakamdan içeri daldırışları var ki sorma
iş konusunda hayırlısı olur inşallah. çemkirmekle iyi yapmıssın ama. farkına varmalarını sağlamıssın en azından
çok geçmiş olsun.. kaşla göz arasında oluyo zaten
maaşallahhhhh
öff evet yaaa.. ne sıkıcı bi durum..
oh oh mersin sana iyi gelecek.. kararların için bişey diyemiyorum ama sen bilirsin tabi en iyisini..
sağol tatlım ya. çok şükür hiçbişey kalmadı. hafif bi kızarıklık vardı kan oturmuş gibi ama o da gecti gitti..
boşuna beykoz dümen olmadı senin adın :)
TARIKBUGRA ve DEFNEye ne oldu? Gecmise cok donemedim son sayfalarda da denk gelmedi kuzucuklarim iyiler mi???
canım defnenin parmakları banyo kapısına sıkışmıştı ama çok şükür bişeyi yok..
tarık buğra da camın dibine sandalye çekip çıkmış.. allahtan önü balkon olan cammış..
ne güzel yaa..
bakalım ne öneriler gelecek. ben de merak ediyorum
çok geçmiş olsun ikisine de..
kıyamam kuzuma yaa.. inşallah ciddi bişey değildir canım

gunaydın herkese :)
bu sabah kujumu aratmayayım dedim

haftasonu istanbuldaydık. dun evimize geldik. temizlikti ütüydü derken daha yeni bakabildim..

annem minik bi operasyon geçirdi. kardeşimin tansiyonu yukseliyo. gebeliğe bağlı hiper tansiyon demiş dr. hatta dun akşam hastanede kaldı. dr bırakmamış. birazdan arayıp durumu öğrenicem. falan filan..

hepinize mutlu bi hafta diliyorum.

Güzel Haftalar Kızlar
Kujum geçmiş olsunHorultulu sarı şekeri kbb ye gotür istersen Beykozum
Siyahlale bebeğini sağlıkla kucağına almanı dilerimHayırlı doğumlar şimdiden
Kayra'ya da geçmiş olsun TuruncumHalkalı şeker olan Orhan Cemal'e de geçmiş olsun Chihiro
Masalcığıma da geçmiş olsunİnşallah çabucak toparlar
Çiçekçim 2 bebek fikrini tebrik ederimAnnezeynom yakışıklı oğluşuna kardeş düşününce ona kuma değil
arkadaş diye düşün canım benimKimbilir nasıl iyi gelecek yeni kardeşler yavrularımıza
Çocukla tatil için öyle çok gezemediğimizden pek bir fikrim yok canım,ama geçen yıl çocukla gittiğimiz titanic beach lara yı tavsiye edebilirimBiz çok rahat ettik,özellikle çocuk için çok aktivite vardı,ayrıca en güzel yanı havaalanına yakın olmasıydı

Haftasonumuz güzel geçti çok şükür,ama Mira hala tam olarak iyileşmedi,yani şöyle; yemesi düzelmediği için kakasının rengi düzelmiyor,ama keyfi yerinde ya en büyük mutluluk banaCumartesi anne bebek fuarına gittim ama pek bizlik bişy yoktu,bebek arabası oda tk ...vs,perakende kısmında çok ucuz giysiler vardı ama çok kalabalıktı döndük 5TL ye ev ayakkabısı aldım sadece
Bizde dün havanın güzelliğini fırsat bilip kendimi dışarı attık,ocak ayında 20derece sıcak havadan korkmuyor da değilim:18:Allah korusun tam hastalık havaları:18: Sahile gittik ama Mira deniz deniz diye koşarcasına denize girmeye çalıştı:18: Korkarım bu kız
denizden çıkmıcak daha doğrusu evdeki oyuncak havuzdan

Anneciğine acil şifalar dilerim canımKardeşin de inşallah sağlıklı bir şekilde doğum yapar
Yeni bebek aileye mutlulukla gelsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…