çiçek_çiçek hanım, kararınız hayırlı olsun diyorum. tabiki biraz zorlukları olacaktır ama 2. bir çocuk isteyen herkes bir yerde "2 çocuk birden" durumu yaşayacaktır kaçınılmaz olarak. belki büyük şehrin sosyal ortamı yoktur sizin oralarda ama komşuluk ilişkilerinin ve insanların sıcaklığı, büyük AVM'lerin veremediği birşeyMerhaba canlarimCok yogun bir haftanin ardindan karneleri verip isten ayrilma dilekcemi teslim ettim. Ögrencilerim elimi öpup hakkinizi helal edin derken gozyaslarima hakim olamadim.Son gun daha once memkeketimde baslattigim yardim kampanyasindan gelen esyalari ogrencilerime dagittim,gozlerindeki o mutlulugu gordum ya bana yeter.Gelelim benim gundemime yani 2.bebek mevzusuna,oncelikle hepinize tsk ediyorum, inanin her birinizin fikrini onemsiyor tek tek degerlendiriyorum.Fakat kafam cok karisik biraz kafanizi sisirecegim ama kendi kararsizligimi paylasmak istiyorum sizinle.
Arkadaslar evet bir cogunuz keske isten ayrilsakta cocuklarimizla doya doya vakit gecirsek diyorsunuz ki bende size katiliyorum,gecen yili hatirlayin calismiyordum ama coooook mutluydum Masal ile cunku cocugumu istedigim gibi temiz gunesli havaya ve sosyal ortamlara sokabiliyordum simdi ise ikimizde agirlikli olarak evde vakit gecirmek zorunda kalacagiz.Evet bu psikolojide ikinci bebek,hele hele yardim etmeyen bir es ile yipratici olabilir size sonuna kadar katiliyorum.Ama bir yanim da nedense bu surecin cok mantikli oldugunu soyluyor.Hamile kaldim kalacagim ve hamilelik suresini dusunursek Masal neredeyse 3 yasina gelmis olacak ve burada onada kardes cok iyi gelecek.Ve batiya dondugumuzde ikinci bebegimde 1.5-2 yasina gelmis olacak.Bende is hayatima yeniden baslayabilirim .Esim hicbir zaman yardimci olmayacagi icin ben simdi yada sonra illaki kendim basa cikmak zorundayim.Bunaldikca memlekete giderim arada annem gelir vb.
Hem yeni hedefim ikinci universite olarak okul oncesi okumak cunku su siralar acayip bu konuya odaklandim ve verimli olacagimi dusunuyorum.önce 2 yillik okuyup dikey gecisle 4 e tamamlayacagim. Dusunsenize batiya gittigimizde 2 yili bitirmis oluyorum ve belkide ozel bir kreste ise badlayip cocuklarimida yanimda goturebilirimTabi bunlar birer hayal ama ozellikle yasadigim yerde hayal olmadan yasanmaz.
Cok zorlu bir surec beni bekliyor ama ilerideki hedeflerimi dusununce mantikli gibi geliyor.1.sinifi hamileyken halledersem 2. Yil cok zorlar ama annem vb.destegiyle ve ileride cocuklarimin ve kendi rahatim icin basarmak zorundayim.
Hepinizi cok seviyorum icimi dokmek cok rahatlatiyor,elestri bile yapsaniz mutlu oluyorum ilgilendiginiz icin.iyiki varsiniz.Bana dua edin kocaman bir yurek ve kocama yardim etmesi icin merhamet dileyin
Yaren nurla o kendince cay olarak ihlamur icti bende kahve içiyorum nispet yapa yapa seve seve icmrdigi ihlsnuru kupayla icti.sonra da bi daha istedi.bir bardak ihlamuru bilerek döktü. Misafirim gelecek her yer her yerde. Of offf...daha hic birsey yapamadım kızlar ya. ..
slm yine bennnkuzzulkurt demeyin çok ayıpppp
akşam yemegimi şimdiden yaptımçünküüü birazdan cerenle sinemaya gidecezzzzzz
köfte yagmurunu izliycez
çağlayıda götürmek istiyorum ama daha çok küçükordaki sesten korkabilir:26:siz hiç götürdünüzmü:26:
çocukların birini alıp birini evde bırakınca çok üzülüyorumdigerine haksızlık yapmış oluyorum
ne zamandır cerene tablet alalım diyordumda eşim hep erteliyodu dün yine söyledim duymamazlıktan gelip ee bakarız deditınlamadı bile benimde şöyle bir huyum var eger birşey almak istiyosam hemen bugün olmalı bekleyemem çok sabırsızım
eski tablet kafayı yedi açılmıyo bile
neyse bende abime dedim onun kartıyla çekecem bende ona heray taksit ödiycem
zaten ucuz bişey alıcam
sinemadan çıkınca hemen bu işi halletmeliyimeşim gördügünde şok olacak
ben para biriktirip öderim ona ne oluyoki:))ha kimin parasını biriktirip ödeyecem ee tabiki kocamın
1 yıl daha geçsin kafaya koydum valla bende çalışacamyengem çocuklara bakarım diyo du bakalım inşallah fikrinden caymaz..
neyse yemek yanacak yettim gariiii
slm yine bennnkuzzulkurt demeyin çok ayıpppp
akşam yemegimi şimdiden yaptımçünküüü birazdan cerenle sinemaya gidecezzzzzz
köfte yagmurunu izliycez
çağlayıda götürmek istiyorum ama daha çok küçükordaki sesten korkabilir:26:siz hiç götürdünüzmü:26:
çocukların birini alıp birini evde bırakınca çok üzülüyorumdigerine haksızlık yapmış oluyorum
ne zamandır cerene tablet alalım diyordumda eşim hep erteliyodu dün yine söyledim duymamazlıktan gelip ee bakarız deditınlamadı bile benimde şöyle bir huyum var eger birşey almak istiyosam hemen bugün olmalı bekleyemem çok sabırsızım
a
selam şekerler
yazmayalı 1 hafta oldu ama her gün geceleri geçmişi okudum herşeyden haberdarım yani:)
en son misafrilerim gelicek diye yemek arayışı içine girmiştim ki burdan fikir veren hatunların hepsinden yemeğinin birini aldım ve yaptım birazda kendim bi şeyler ekledim..hafta içi yine misafir ağırladım
bu hafta boşum bol bol gezeriz diye düşünüyodum ki kar gelicekmiş çok severim ama kuzum hasta olursa diye çıkaramam
mutlum;mirayı sütten kesiyomuşsun okuyunca içim sızladı kıyamam akıllı bıdığıma..umarım hafta sonunuz daha iyi geçmiştir
çiçekcim;2. çocuk fikrini destekleyenlerdenimmasala arkadaş olur hemde ilerisi için sana kolaylık olur 2. üniv. fikrinde süper herşey dilediğin gibi gerçekleşir umarım
nagişim;hoşgeldin..yarennurun boyuna kilosuna maşallahrahatsızlıkların içinde geçmiş olsun canım..benimde burnumdan ameliyat olmam gerekiyo ama tırsıyorum:18:birazdan bakıcam fındık kurduna bakalım büyümüşmü:)
annezeynep ve dilberege; kuzular için yatırımlar başlamış:)hayırlı olsun paşaların evi
chihiro hanım;anneniz iyileşene kadar yoğun ve zor günler geçiriceksiniz anlaşılan kolaylıklar diliyorum
şekersizzz;defnenin ingilizce konuşan ağzını yerim
meleğim;mahirim boyalarını sevdimi:)bizim afacanı çokta oyalamıyo aynı mahir gibi hoplama,zıplama,koşma,kovalama oyunlarına bayılıyo..bir de müzik ve dans etmeye
talaycım;tayinin çıkmış hakkınızda hayırlısı olsun inş herşey çok güzel olur
beybim;cerencik karnesini almış darısı bizim küçük kuzularatabletide almışsındır hadi hayırlı olsun şekerim:)yemeklerde inmiş mideye yarasınn:)kp cebine bereket
önümüzdeki günlerde bebişim için kitap siparişi vermeyi düşünüyorum neşeli sesler,neşeli orkestra başka kuzularınızın sevdiği önerdiğiniz kitaplar neler?
hafta içinde tarık buğraya mothercar dan 2 oyuncak aldık birini kendi seçti ben pek beğenmedim elinden bırakmayınca alalım dedik eve geldik hiç oynamadı
diğerini ben seçtim maceralı top yolu ismi onunla gün içinde 15-20 dk oyalanıyo ve 4 topuda doğru renklere yerleştirmeye öğrendi oğlumu en uzun süre oyalayan oyuncak oldu çok mutluyumsizlerde bi bakın isterseniz şekerler
dünde renkli bi palyaço aldık ismini memo koyduk..babası gelir gelmez memo diye babasına gösterdi minnoşum:)eşim hiç sevmedi kendi ismini çağırıştırdığı için
ve tarık buğra için 3. arabayı almayı düşünüyorumayakları yere değiyo bu arabasında danamın daha yüksek bi model olmalı
eşimde pek yanaşmıyo..kısa mesafeli yollarda yürür uzun yollarda da ön banta ayağını koymayı öğretiriz diyo ama çocuğun ayakları hep yerde:26:
yoksa ebeveyn kontrollü bisikletler var üzeri kapalı olanlar..onlardan mı alsam bilemedim
arabalarda çok pahalı
selam tatlışlar
sayfa ilerlememiş yani bende olmasan kim dolduracak bu sayfaları merak ediyorum
gerçi doldursa doldursa nagiş doldururbi geliyo 1 sayfa yazıp kaçıyo
eve 1 saat önce geldik hemen cadı kızlarımı uyuttum pc yi açtım namaninn defnoşumun vidiosunu izledim bayıldım
bende heves ettim kızlara tablet alacam
eşim paten fikrine sıcak bakmadı çünkü o da cereni iyi biliyodüşer bu kız duramaz onda diyo
ee o zaman tablet al dedimbakarız diyo
akşam kaynanamlarla yemege gittikkaynanam yanıma oturmasa iyiydi agız şapırdatmasından iştahımı kaçırdı
yinede iyi yedim yaw çatlıycamçocuklarıda ordaki bakıcıya verdim oyun parkında oynadılar çok eglendiler arada gidip karınlarınıda doyurdum iyi oldu valla hesabıda kayınbabam ödedi ee daha ne olsun mis gibi bir akşamdı
ordanda bebek görmeye gittikbiz kundakta bebek beklerken baktık ki bebek 7 aylık tosuncuk olmuş
zaman ne çabuk geçiyo anlamadım,daha 2 ay önce dogum yaptı zannediyorummeger aylar geçmiş
neyseki aldgım hediyeler 1 yaş içindi araya gitmedi:))
arka arkaya 2 çocuk doguran kızcagız baya kilo almış:18:daha 20 yaşında:18:büyük oglu 19 aylık,küçügü 7 aylık:18:
evinin halini hiç sormayın
yaw misafir gelecek insan bi evi süpürmezmievime gelmek için can attım meger benim evim mis gibiymiş
annene tekrardan geçmiş olsun azizim,,parlak fikirleriniz beni benden alıyor azizim. alkışı hakettinizönce yemeğe kayınvalide ve kayınbabayla gidip hesabı onlara ödetmek, sonra da abinin kartıyla tabletler alıp, parasını gizliden ödemek.
daha uzun yazardım amma, bütün gün temizlik yaptım. çok yorgunum, lab.dayım, bir sürü işimi yapmaya geldim daha doğrusu ailecek geldik"neden bir yardımcı bulmuyorsun" diyeceksiniz belkim amma bizim semti beğenip gelebilecek temizlikçi henüz icat olunmadı. kime sorsam "ayyyy, oralara gidemem" diyormuş. sanki bizim paramız para değil. "amaaan canları isterse. kendi temizliğimi kendim yaparım. belki çok vakit kaybedeceğim ama onlara vereceğim paraya da karnımı doyururum " diyerek kendimi teselli ediyorum
bu arada, annem ameliyat olduğu için oğlana eşimle dönüşümlü bakıyorduk ama ikimizin de işleri çakıştı. oğlanı lab.a getiriyoruz. hatta eşim öğrencilere sınav yaparken yanında götürdübir yandna deney yapıyorum bir yandan yanımda "anne anne" diyerek lab.daki aletleri kurcalayan oğluma gözkulak oluyorum kayınvalidem yada görümcem olsaydı yardım ederdi ne güzel ama kimsem yok bunu neden yazıyorum bilmiyorum ama içim doldu işte
evet teyzesi kızım karnesini aldıselam şekerler
yazmayalı 1 hafta oldu ama her gün geceleri geçmişi okudum herşeyden haberdarım yani:)
en son misafrilerim gelicek diye yemek arayışı içine girmiştim ki burdan fikir veren hatunların hepsinden yemeğinin birini aldım ve yaptım birazda kendim bi şeyler ekledim..hafta içi yine misafir ağırladım
bu hafta boşum bol bol gezeriz diye düşünüyodum ki kar gelicekmiş çok severim ama kuzum hasta olursa diye çıkaramam
mutlum;mirayı sütten kesiyomuşsun okuyunca içim sızladı kıyamam akıllı bıdığıma..umarım hafta sonunuz daha iyi geçmiştir
çiçekcim;2. çocuk fikrini destekleyenlerdenimmasala arkadaş olur hemde ilerisi için sana kolaylık olur 2. üniv. fikrinde süper herşey dilediğin gibi gerçekleşir umarım
nagişim;hoşgeldin..yarennurun boyuna kilosuna maşallahrahatsızlıkların içinde geçmiş olsun canım..benimde burnumdan ameliyat olmam gerekiyo ama tırsıyorum:18:birazdan bakıcam fındık kurduna bakalım büyümüşmü:)
annezeynep ve dilberege; kuzular için yatırımlar başlamış:)hayırlı olsun paşaların evi
chihiro hanım;anneniz iyileşene kadar yoğun ve zor günler geçiriceksiniz anlaşılan kolaylıklar diliyorum
şekersizzz;defnenin ingilizce konuşan ağzını yerim
meleğim;mahirim boyalarını sevdimi:)bizim afacanı çokta oyalamıyo aynı mahir gibi hoplama,zıplama,koşma,kovalama oyunlarına bayılıyo..bir de müzik ve dans etmeye
talaycım;tayinin çıkmış hakkınızda hayırlısı olsun inş herşey çok güzel olur
beybim;cerencik karnesini almış darısı bizim küçük kuzularatabletide almışsındır hadi hayırlı olsun şekerim:)yemeklerde inmiş mideye yarasınn:)kp cebine bereket
önümüzdeki günlerde bebişim için kitap siparişi vermeyi düşünüyorum neşeli sesler,neşeli orkestra başka kuzularınızın sevdiği önerdiğiniz kitaplar neler?
hafta içinde tarık buğraya mothercar dan 2 oyuncak aldık birini kendi seçti ben pek beğenmedim elinden bırakmayınca alalım dedik eve geldik hiç oynamadı
diğerini ben seçtim maceralı top yolu ismi onunla gün içinde 15-20 dk oyalanıyo ve 4 topuda doğru renklere yerleştirmeye öğrendi oğlumu en uzun süre oyalayan oyuncak oldu çok mutluyumsizlerde bi bakın isterseniz şekerler
dünde renkli bi palyaço aldık ismini memo koyduk..babası gelir gelmez memo diye babasına gösterdi minnoşum:)eşim hiç sevmedi kendi ismini çağırıştırdığı için
ve tarık buğra için 3. arabayı almayı düşünüyorumayakları yere değiyo bu arabasında danamın daha yüksek bi model olmalı
eşimde pek yanaşmıyo..kısa mesafeli yollarda yürür uzun yollarda da ön banta ayağını koymayı öğretiriz diyo ama çocuğun ayakları hep yerde:26:
yoksa ebeveyn kontrollü bisikletler var üzeri kapalı olanlar..onlardan mı alsam bilemedim
arabalarda çok pahalı
Merhaba canlarimCok yogun bir haftanin ardindan karneleri verip isten ayrilma dilekcemi teslim ettim. Ögrencilerim elimi öpup hakkinizi helal edin derken gozyaslarima hakim olamadim.Son gun daha once memkeketimde baslattigim yardim kampanyasindan gelen esyalari ogrencilerime dagittim,gozlerindeki o mutlulugu gordum ya bana yeter.Gelelim benim gundemime yani 2.bebek mevzusuna,oncelikle hepinize tsk ediyorum, inanin her birinizin fikrini onemsiyor tek tek degerlendiriyorum.Fakat kafam cok karisik biraz kafanizi sisirecegim ama kendi kararsizligimi paylasmak istiyorum sizinle.
Arkadaslar evet bir cogunuz keske isten ayrilsakta cocuklarimizla doya doya vakit gecirsek diyorsunuz ki bende size katiliyorum,gecen yili hatirlayin calismiyordum ama coooook mutluydum Masal ile cunku cocugumu istedigim gibi temiz gunesli havaya ve sosyal ortamlara sokabiliyordum simdi ise ikimizde agirlikli olarak evde vakit gecirmek zorunda kalacagiz.Evet bu psikolojide ikinci bebek,hele hele yardim etmeyen bir es ile yipratici olabilir size sonuna kadar katiliyorum.Ama bir yanim da nedense bu surecin cok mantikli oldugunu soyluyor.Hamile kaldim kalacagim ve hamilelik suresini dusunursek Masal neredeyse 3 yasina gelmis olacak ve burada onada kardes cok iyi gelecek.Ve batiya dondugumuzde ikinci bebegimde 1.5-2 yasina gelmis olacak.Bende is hayatima yeniden baslayabilirim .Esim hicbir zaman yardimci olmayacagi icin ben simdi yada sonra illaki kendim basa cikmak zorundayim.Bunaldikca memlekete giderim arada annem gelir vb.
Hem yeni hedefim ikinci universite olarak okul oncesi okumak cunku su siralar acayip bu konuya odaklandim ve verimli olacagimi dusunuyorum.önce 2 yillik okuyup dikey gecisle 4 e tamamlayacagim. Dusunsenize batiya gittigimizde 2 yili bitirmis oluyorum ve belkide ozel bir kreste ise badlayip cocuklarimida yanimda goturebilirimTabi bunlar birer hayal ama ozellikle yasadigim yerde hayal olmadan yasanmaz.
Cok zorlu bir surec beni bekliyor ama ilerideki hedeflerimi dusununce mantikli gibi geliyor.1.sinifi hamileyken halledersem 2. Yil cok zorlar ama annem vb.destegiyle ve ileride cocuklarimin ve kendi rahatim icin basarmak zorundayim.
Hepinizi cok seviyorum icimi dokmek cok rahatlatiyor,elestri bile yapsaniz mutlu oluyorum ilgilendiginiz icin.iyiki varsiniz.Bana dua edin kocaman bir yurek ve kocama yardim etmesi icin merhamet dileyin
hadi bakalim simdiden hayirli olsun tabletiniz..
yemek iside guzel gecmis afiyet olsun nasil yedin giz biz olmadan hemi :)) neyse bir dahakine unutma bizi sanki bende yan sokakta oturuyordum dimi hec iste konusuyorum oyle :)) benimde cekti canim valla
bebek gormeye gitmek icin 7 ay beklemene ne diyim bilemedim iyiki askere gidince gitmedin hani o zamanda bir yas kiyafeti neye yarar bak orasi muamma :)) benim evimde kirli banada bir el ativersene...yaw cnm kadinin iki tane bebegi varmis yazik demek temizlemeye vakit bulamamis yada benim gibi hep temizliyorum hep ayni o yuzden saldim sayira demis olabilir :))
bogazımdan yag gibi geçti melegimmezeler ve kebaplar harikaydı sen gelincede oraya gidelim mi
evet bebek görmeye geç kaldık ama bu bizim suçumuz degil kibebek hemen büyümüş biz ne yapalım:9
ayrıca melegim bak ben kolay kolay kimseye pasaklı demem ama bildigin gibi degildi canım yakoltugun yan tarafı avuç avuç saç doluydu ve yerler eminim 1 aydır silinmemişti bide kız bizi eşofmanla karşıladı yani gelen misafire saygısı yok anladınmı,,
eltileriyle aynı apartmanda oturuyo ki 1 eltisinin çocugu olmuyo diye sürekli çocuklarına o kadın bakıyo,,kendide yan gelip yatıyo..
neyse boşver açıklıyım dedim çünkü benimde 2 çocugum var halden anlarım dagınık olabilirsin ama böyle pis evde bunalıyorum cnm ya.. kızın pasaklılıgı 2 çocuk yüzünden degil cnm anladınmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?