2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

gunaydin kizlarrr...dun yogunluktan hic giremedim.ama yazilanlarin hepsini okudum...
kelebeklerim gecmis olsun cnm.doktor antibiyotik verdiyse mutlaka kullan cunku kullanmaman bebege ve sana daha cok zarar vericeek oyle dusun.
meryabende de ayni sorun var surekli kramp girdigi icin doktor 3.aydan beri kalsiyum ilaci verdi gunde 2 aliyorum.sutte icmeye calisiyorum buna ragmen ara ara bi yerlere kramp giriyor.

gizem bence duru ismi cookk guzel bizim cevremizde cok oldugu icin biz durudan vazgectik.kayinvalidenin adi dudu ya bence ona takilma ya hatta annecim senin ismine yakin bi isim koyduk bilerek,cunku cocugu dudu die cagiramayiz sana saygimizdan falan de

mishca bende face e uye oldum ama aktif degilim orda bir suru mayis annesi var.herkes birseyden bahsediyor hakli olarak.burasi bizim icin daha guncel bence daha oncede solemistim.burdaki ortam hicbi yerde olmuyor
duduu cum hemoroid icin ben buz dolabinda surekli kayisi hosafi bulunduruyorum ama sekersiz:)bide yemeklere hep zeytinyagi kullaniyorum ama yeemk pistikten sonra ekliyorum.cok ise yaradi.gecmis olsun cnm.

gizem bende hamilelikten beri hergun yumurta yiyorum.normalde ogle veya aksam yemeginde mutlaka et,tavuk.balik tan birisini yememiz gerekiyormus protein ihtiyacini karsilamak icin.ama sabah yumurta yiyince zaten buyuk bi kismini almis oluyorsun.doktorum bana bu sekilde acikaldi.bende hergun yiyyorum.

zeynepYUStefal in actifry degilde ben buharli pisiricisini aldim.et,tavuk sebze ne yapacaksam atiyorum.yanina sadce sebzenin ustune dokmek icin sos yapiyorum.o kendi kendine 30 dk pisiriyor bende o ara baska islerimi yapiyorum.herkese tavsiye ederim.cok pratik ozellikle calisan ve disarda yemek istemeyenler icin harika bir cozum oluyor

Günayın tüm güzel annelere.. Kızlar gece hiç rahat uyuyamıyorum ben göbeğimi nereye koyacağımı şaşırıyorum resmen. çok fazla bel,sırt ağrısı çekiyorum ( son 3 gündür başladı.. siz de durumlar nasıl?

günaydın mayıs anneleri
sonuda öğrendim 330gr ağırlığında bir kızım var. dün kontrole gittim. hersey yolunda sonunda ufaklık bize ne olduğunu gösterdi. bu arada primadan ilk hediyemde dün geldi içinde güzel seyler vardı. almayan arkdaslar faceden formu dolduurup istesinler bencee. burdan cok sey öğrendim şimdi bana güzel anlamlı ama farklı ız isimleri bulmama yardım edermisiniz...

günaydın kızlar bizde geldik cinsiyetini bilmediğim ve şu an karnıma tekmeler savuran bebeğimle babamız evde bu gün kahvaltı için onu bekliyoruz ama ben bebeğimi aç bırakmaya kıyamıyorum
300 ml süt
5 hurma
1 kuru kayısı yedim cok tok tutyor bunlar tafsiye ederim

canım hurma yemeee... Rahim kaslarını çalıştırıp açıyormuş...

günaydınnn.... bizdde oğluşumla burdayız müslimizi yedik geldik çalışıyoruz :) çalışan tüm annişlere kolay gelsin hayırlı işler...

cnmm gözünaydın masallah prensesıne :))))))) kız annelerı sana yardımcı olacaktır ısım konusundaa :))) ya ben prımaya uye olmaya calısıom faceten ama sonuna kadar gelıo sayfayı yuklemıo tamamlıyamıorum basvuruyuu kac kere denemedım neden olmuo anlamadım?

Gözünaydın canım. uzun ömürlü güzel kaderli bi kızın olur inşallah. Benim oğlum olacak ama eğer kızım olsaydı mina yada ayşenaz koyacaktım adını...

Son düzenleme:
canım hurma yemeee... Rahim kaslarını çalıştırıp açıyormuş...

bunu bende duymuştum ama aslı yok canım cok şifalı ayetlerde bile geçiyor erken doguma sebebiyet veriyor diyor kadınlar kendi aralarında ama yok böyle bişey
cok aşırı yenmiyor zaten günde 4 yada 5 tane emzirirkende öneriliyor süt yapıyormuş

bende ayni sorun var ozellikle bu hafta acaba bu haftanin bir belirtisi mi yoksa bebisler buyumeye basladigi icin mi oluyor anlamadim.

benimde hediyem gelmis ama milupadan primayi annem gostermisti cok begenmemistim.dun de kayinvalidem milupayi gosterdi onda da pek birsey cikmadi :)benimde kizim olacak isim bulamiyoruz esimle napacagimizi sasirdik.akliniza gelirse bize de soyleyin.bize onerilen isimler

duru,yaprak,derin,sena,deren,beren,doga,tuana,ezgi,buse,name bunlar onerilenler ama bizim icimize sinen olmadi napacaz bilmiyorum

Kızlar dün gece rüyamda rahmetli babamı gördüm. Kaybedeli 29 ay oldu ve çok düşkündük birbirimize.uzun zamandırda görmüyordum rüyamda...

Rüyamda bi koltuğa oturmuş sürekli gülüyor. ben ordan geçerken görüyorum babam bu diye bağırıyorum oda bana hemen kollarını açıyor. Ben koşuyorum sarılıyoruz. Sonra baba oğlum olacak diyorum şaşırıyor oğlun mu olacak diye tepki veriyor (bir kere daha görmüştüm rüyamda bana kızın olacak kızım demişti ) sonra baba adını da metehan koyucaz dedim ( ki gerçekte koyacağız değişmezse) neden yusuf koymuyorsunuz? dedi bana...

Sizce ne demek istedi babam bana? O kadar güzel gülüyordu ki...

günaydın annişler.bugün hasta ve yorgun bir güne merhaba dedim.ama iyiym.bu arada bene bebişimin ismini emir koyucam.çok hoşuma gidiyor.kız isimlerinden ayşe,elif,nilsu hoşuma gidiyor.

anladım canım sende okuyunca ben öyle bildiğim için bi an korktum. bana da hep 9. ay ye dediler...

Bi söylenen diğerini tutmuyor ki...

HURMA'NIN GEBELİKTE FAYDALARINDAN BİRİ DAHA BULUNDU
Mineraller açısından oldukça zengin bir meyve olan hurmanın içerisinde kalsiyum da bulunmaktadır.

Michigan Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma gebelikte kalsiyum alımının çok önemli olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Özellikle kalsiyum bebeğin anne karnında gelişimi ve hamilelik süresince kan kurşun düzeylerinin dengelenmesini sağlar.

2000 yılının Kasım ayı Amerikan Epidemiyoloji dergisinde yayınlanan ve Kuzey Carolina Üniversitesi'nden Dr.Hertz-Picciotto tarafından yapılan bir araştırmada hamilelikleri sırasında yeteri kadar kalsiyum almayan kadınların kanlarında bebeğe zarar verebilecek bazı maddelerin yükseldiğini ortaya koymuştur. Bu maddeler içerinde en önemlisi kurşundur.

Araştırmada kanında kalsiyum düzeyi düşük olan kadınlarda kurşun seviyelerinin yükseldiği gözlemlenmiştir

Vücuttaki kurşunun % 95'i kemiklerde bulunmaktadır. Uzmanlar kanda kurşun yüksekliğinin annenin ileriki dönemlerde kemik erimesi sorunuyla karşılaşabileceği anlamına geldiğini belirtmektedirler. Anne bu nedenle kalp dolaşım ve sinir sisteminde sorunlarla karşılaşabilmektedir.

Yapılan araştırmalar kalsiyumun sadece kandaki kurşun seviyesini dengede tuttuğunu ortaya çıkarmamış aynı zamanda da hamileliğin son dönemlerinde kalsiyum alımının doğum sancılarının daha az hissedilmesini sağladığını ve doğum sonrası kanama riskinin de azaldığını açığa çıkarmıştır.

Derken doğum sancısı onu bir hurma dalına sürükledi. Dedi ki: "Keşke bundan önce ölseydim de hafızalardan silinip unutuluverseydim.

Altından (bir ses) ona seslendi: "Hüzne kapılma Rabbin senin alt (yan)ında bir ark kılmıştır.Hurma dalını kendine doğru salla üzerine henüz oluşmuş-taze hurma dökülüversin.
Artık ye iç gözün aydın olsun. Eğer herhangi bir beşer görecek olursan de ki: "Ben Rahman (olan Allah)' a oruç adadım bugün hiç kimseyle konuşmayacağım."
(Meryem Suresi 23-26)

canım gözlerim doldu okurken.babanla hasret gidermişsiniz.sen ona vrmek istediğn haberi vermişsin bence.o da duymuş.istersen ismini tusuf mete g bişiler koy.çünkü bende ilk oğlumda berke ismin rüyamda görmüştüm.sonra bunu araştırdım koymalımıyım die.hayır dediler ama mutlaka o isme dair bi iz taşırmış bebek.belki de çok güzel yusuf peygamber gb bi oğluşun olacaktır:))

günaydın herkeze birkac gündür giremiyordum benimde kızım olacak perşembe aşımız var isim olarak bizde karar vermedik büşra beyza buglem belinay bunlar varda bir türlü karar veremiyoruz bizde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…