2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Canım okurken o kadar duygulandım ki gözyaşlarıma hakim olamıyorum şuan.Baba delisi olan biriyim.
İlk defa evlendikten sonra babamla ayrılınca psikolojim çok kötü olmuştu,ki halada tam anlamıyla düzelmiş değil.
Erken ve geç vakitlerde gelen telefon olduğunda dizlerimin bağı çözülüyor.Onu kaybetme korkusu ile oturup saatlerce ağladığım oluyor.
Şimdi senin yerine kendimi koydum ve içim öyle yandı ki...
Ben senin yerinde olsam bi ikinci defa düşünmeden yusuf ismini koyardım.Bu ismi koymak gerekli mi gereksiz mi konularına hiç girmem bile.Tabi bu benim babama olan hassasiyetimden kaynaklanıyor.Şuan bile babama yalvarıyorum bir isim söylede koyalım diye ama babam bana düşmez kızım diyerek söylemiyor.

Tatlım çok geçmiş olsun.Bol bol su içmeni tavsiye edeceğim ama zaten içiyormuşun.İnşaallah cumartesi güzel haberler alırsın.

arkadaşlar herkes tetanoz aşısı oldu mu? ben 21+6 yım bugün yaptırsam mı yaptırmasam mı bi türlü karar veremiyorum
siz ne dersiniz?

Canım ben yaptırmayı düşünmüyordum ama doktorum yaptırmamı istedi.Sadece doğumda gerekli olan bişey değilmiş bu.
Allah korusun hamileyken yolda paslı bir çivi battı diyelim ayağımıza,veya Allahım korusun bi kaza falan geçirdik diyelim.(sonuçta insanız ne zaman ne olacağı hiç belli değil)
Ben burda okuduğum yorumlardan o kadar korkmuştum ki,iğneyi vurdurduktan sonra herkeste etkilerinin çok farklı olduğunu anladım.Sadece 2 günlük ufacık bir hassasiyet dışında hiç bir sıkıntım olmadı.Üzerinede yattım,evide süpürdüm...

Ah canım ya...Çok erken başladı senin ödem sıkıntın.Bol bol da su içiyorum diyorsun ama acaba neden dolayı su tutuyor olabilir vucudun...
Glucopahne nin etkisi olduğunu düşünmüyorum açıkcası.Doktora gittiğinde bir danış bakalım ne diyecek.

günaydın kızlar, tünaydın ya da

ben mom-to-be internet mağazasından etek ve süveter almıştım bir de colinsten ucuz düz badilerden aldım pamukul olduğu için çok terlemiyorum rahat oluyor hamile pantolonumun üstüne eski kazaklarımı ve badilerimi giyiyordum ama artık kazakların örgüleri iyice açılıyor diye colinsten aldığım badilerden tekrar aldım

elbise almıştım kotondan eşim kısa diye giydirmiyor :) tayt+tunik de yapamam huylanıyorum boyum uzun inceyim göbek ortada top gibi
berkin hamile giyim var bursada, akşam ordan biriki kıyafet alıcam yeter bence şunun şurasında 4 aylık bir kış dönemi kaldı çok para vermek istemiyorum

canım bu kadar şişlik normal gb gelmedi bana.drunla görüşseydin hemen.tansiyonun vs ne alemde

bencede bırden bu kadar sısmek normal degıldır belkı bence doktorunla görüşşş

Geçmiş olsun canım ama bencede hemen doktorunu ara yada hastaneye git. Böyle bi durumuda biz ilk defa sende duyuyoruz. Bir anda bu kadar şişlikte bi sıkıntı olabilir...inşallah bişey yoktur

kızlar inanın çok su içiyorum, yani yatana kadar en az 3lt yi buluyor, haftasonu yılbaşı muhabbetine ayıptır sölemesi, sarmısaklı soğanlı hamurlu çok yedim, dünde hem öğlen yemeğinde hemde akşam annemlerde turşu vardı, hadi diyorum bunların etkisidir ama biyandan çokta rahatsızım...
15 -20 gün önce rahat bi bot almıştım topuksuz, rahat yürürüm diye 1 numara büyüktü o zamandan beri onları giyiyodum rahat rahat ,,,bugün eski botumu giydim ilk defa şuan ayaklarım botun içinde zonkluyo resmen, iç çamaşırlarım etimi kesiyo, ne bilim yaaa hiçbirinizde yokmu bunlar,,,, ben öğlen molasında arıyım bari doktorumu....

Son düzenleme:

esracım geçmiş olsun fermuarını gevşet ayakların rahatlasın biraz
ablamda olmuştu hamilelikte albüm mü deniyor albümin mi öyle birşey
ayakları 2 numara büyüdü ve fosur fosur şişti etine bastırınca parmak izi oluyordu
çok şkür birşey olmadı kilo artışına dikkat etmesi gerekti sadece ama bir görün bence de
parmaklarını fln katlayammıyorsan..

canım çok tuzlu yediğim zamanlarda çorabımın lastik yeri resmen derimin içine giriyo gibi boğum oluyo ayaklarım da zonkluyo tabi doğal olarak ödem bu işte yedikelrimize çok dikkat etmemiz lazım bol bol yürümek gerekiyo bide

keçenin malzemesi çok ucuz ve çeşit çeşit renk satın alabiliyorsun
kumaş gibi kesince iplikler dağılmıyor sürfile yapıp temizlemen gerekmiyor

sadece şekli çizip kesiyor için elyaf dolduruyor ve dikiyorsun

kalın keçelerle pano gibi ya da kapı süsü gibi şeyler yapabilirsin

yine kalınlarda buzdolabı süsü yapılabiliyor

yapıştıracaksansilikonla içini dolduracaksan elle dikerek bu kadar basiiit :)

ben birkaç şekil çizdim kesip içini doldurarak dönence yapacağım bitince eklerim. tiryakihobi diye bir blog var oraya bkarsan çok güzel modeller var

Gebelikte(Hamilelikte) dem, Hamilelikte Ayak imesi, Gebelikte Ayaklarda ime Ayak imesi Tedavisi Nedir

arıcam canım öğlende doktorumu, albümin genelde çok tuzlu yemekten oluyo, bende normalde çok tuz dökerdim yemeklere, annem hep korkuturdu beni, ananen albümin oldu son hamileliğinde birdahada asla tuzlu yiyemedi diye, ki hakikaten oyle tuzu kaçırınca hala şişer ayakları ve ayak bilekleri,,, ama ben hamile olunca tuzu kestim gerçekten, artık hiç serpmiyorum desem yeri...ama diyorumya haftasonu biraz ipin ucu kaçtı...

bence kerim güzel isimbenim eşimin ismi:))) ben yağız ismini beğeniyorum ama eşimden onay alamadım:)eşim çağan olsunn diyor annemde metehan olsun diyor

bu sene yağız bolluğu olacak ama cidden güzel isim

ben isimlern sonuna "bey" "abi" "dede" gibi ünvanlar sıfatlar da ekliyorum güzel oluyor mu diye

serhat
erdem
ömer
özgür
faruk

bu isimleri de araştırcam bugün özellikle faruk ismi çok hoşuma gitti

büyüklerin ısrarcı olması tabi ki saçma ama bulduğunuz isimler de çok hoş
hani bazı büyüklerin ismi çok eski söylemesi bile zor oluyor o zaman daha kötü ama sizinkilerin isimleri gayet güzel bence
faruk ismini de çok beğeniyorum bugün kafamda o var eşime bir sorayım bakalım

Ferit ismi nasıl ???

arkadaşlar herkes tetanoz aşısı oldu mu? ben 21+6 yım bugün yaptırsam mı yaptırmasam mı bi türlü karar veremiyorum
siz ne dersiniz?

tetenoz aşısında korkulacak bi durum yok 2-3 gün ağrı yapıo ama küçük bi ağrı iyileşirkende hafif kaşıntı oluo onun haricinde ateşlenme vs yok

çok sağol canım faydası oldu valla, asitli içeceklerde yapabilirmiş arkadaşlar,,, akşam bi bardak kola içmiştim

Anaamm asitli içeceklerinde ödem yapabileceğini ilk defa duydum
Bende hamile kaldığımdan beri resmen turşucu oldum ama annem yasakladı artık.İlk aylar gece 12 de bile kalkıp turşu yediğim oluyordu.
Hala da turşu diyince ağzımın suyu akıyor ama ödem sıkıntısı yaşamamak için sadece göz hakkımı yiyebiliyorum

aman canım ya öyle yap az az ye,Allah korusun yediğimize içtiğimize çok dikkat etmemiz lazım aslında bende hamile kaldığımdan beri ilk defa böyle kaçamak yaptım (haftasonu) ama yapmamak lazım şimdi içim içimi yiyo ondan mı değilmi diye??

Kızlar eşimle konuştum şimdi. Rüyamı anlattım. Benim eşimin iki ismi var ve bundan nefret ediyor. Şimdi de ilk tepkisi o oldu çift isim olmaz dedi ( yusuf konusundan bahsediyorum ) bende sadece yusuf koyalım dedim oda kararımızı vermiştik dedi. Sonra benim sesim değişince akşam konuşuruz dedi ama ben kabul edeceğini çok düşünmüyorum tabi ben çok ısrar etmezsem. Sizce ısrar edeyim mi yoksa onun en baştan beri ısrarı olan tek isme saygı mı duyayım???

Zor bi durum....
Israr edip etmemek tamamen sana bağlı canım.Yani bu ismi koymayı ne kadar çok istiyorsun...
Eğer ısrar edip huzurun bozulacaksa hiç üzerine düşmeden konuyu kapatın bence.

kızlar moralım bozuk bugun hastaneye gidip bebeğimin cinsiyetini öğrenecektim ssk olmadığı için ücretliye gidiyorum.eşim hastane paramı aldı sonra gidersin diye adamın umrunda değil anlaşılan ben doğurmaya gidicem hastaneye hamile kaldım kalalı bir kez gittim.insanın eşinde bebeğe karşı heves olmayınca benımde duygularım kırılıyor bu sefer keşke hamile kalmasaydın diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…