2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Lutfen boyle dusunme son cumleni duymamis olayim
Tabi ki annesine hayran ama her bebek istahli olmuyor
Ben de hep istahsiz buyumusum adak adarlarmis azicik kilo alayim diye ama sagligim da hep yerindeymis

Kv bilmiyorsa soyleme bence
Buyukler nasihatin dozunu ayarlayamayabiliyor
Ek gidaya gecmiyor musunuz hal? Sanki vakit gelmis gibi?

senin yetersizliğinle, seni sevmeyişinle ya da senin bakamayışınla ilgili bir durum değil bu. böyle yaparsan asıl o zaman kötülük yapmış olursun bebeğine. her bebek yada her insan aynımı. iştahlısı var iştahsızı, zayıfı var şişmanı var. seninki bu ay az almış olsun önümüzdeki ay telafi etmeye çalış, sağolsun arkadaşlar gece emzirmenin iyi geldiğini söylüyor bende denedim iyi geliyor onu dene zaten ek besine geçme zamanınız gelmiş yavaştan birşeyler tattır en önemlisi sağlığı canı yerinde olsun de napıcaksın zor anne olmak...
çok teşekkürler arkadaşlar. ek gıda olayını her ne kadar dr. verme dese de ben tattırıyorum meyveleri 3 gün kuralına göre elmadayız şu anda. ya bu dr. ları dinlememek lazım herlade gece de uyuyosa emzirme diyo ama hani kilo milo yok. dinlemiycem işte bende gece saat kurup yediricem madem gündüz yemiyo bir hafta öyle deneyeyim bakalım inş. kilo alır da gece emzirme diyen dr. u da utandırırm

Gunaydin arkadaslar moralim cok bozuk yaa:50:kizimin bobrek ultrason sonucu temiz cikti ama idrar kulturunde ureme varmis:43:
bir daha tahlil istediler bosyere cocuga antibiyotik vrmeyelim diye dun kostur kostur yaptik idrar ama insallah sonucu temiz cikarda yavrum rezil olmaz hastanelerde:37:esas moralimi bozan sey abilerimin bi arayipta yaa bacim sen hastaneye gidip geliyorsun sonuc ne oldu bize igtiyacin olursa cekinme ara gelelim demiyorlar yaa:43:ben onlarin cocuklarini gece demem gunduz demem hastane hastane gotururdum analarinin ....pireler ucarken
insanin zoruna gidiyor valla kizim olunca dahada cok icerliyorum her seye:43:neyse canlari sagolsun demekten baska birsey gelmiyor dilime:50:yavrum iyi olsunda gerekirse hast.de kamp kurarim:14:

günaydın güzel anneler
bizimde geçen hafta doktor kontrolümüz vardı
oğlumun sağlığı gayet iyi
ama bizdede kilo problemi var oğlum bu ay sadece 300 gr almış doktor mama
ve ek gıda verdi elma püresi armut püresi fala yedir dedi bakalım sonuç ne olacak bir dahaki ay
ama çok moralim bozuldu ya:14:

off şu insanları hiç anlamıyorum bebeğime hep bişeyler yedirme çabasındalar dün misafirliğe gittim yok turşu verelim yok poğaça verelim eline yok şeker tattıralım ben o kadar dikkat ediyorum daha yeni yenibaşlıyoruz ek gıdaya

bu arada bebeğiniz yabancılamaya başladımı ve siz bi yere gidice sizi arıyormu bizimki kucakta olunca hiç aramıyor beni oturup duruyor

Gunaydin arkadaslar moralim cok bozuk yaa:50:kizimin bobrek ultrason sonucu temiz cikti ama idrar kulturunde ureme varmis:43:
bir daha tahlil istediler bosyere cocuga antibiyotik vrmeyelim diye dun kostur kostur yaptik idrar ama insallah sonucu temiz cikarda yavrum rezil olmaz hastanelerde:37:esas moralimi bozan sey abilerimin bi arayipta yaa bacim sen hastaneye gidip geliyorsun sonuc ne oldu bize igtiyacin olursa cekinme ara gelelim demiyorlar yaa:43:ben onlarin cocuklarini gece demem gunduz demem hastane hastane gotururdum analarinin ....pireler ucarken
insanin zoruna gidiyor valla kizim olunca dahada cok icerliyorum her seye:43:neyse canlari sagolsun demekten baska birsey gelmiyor dilime:50:yavrum iyi olsunda gerekirse hast.de kamp kurarim:14:

ayy yavrum benim ya çok geçmiş olsun canım
rabbim yavruna acil şifalar versin inşallah
inşallah temiz çıkar sonucu canım
abinlere gelincede hani bi laf var ya iyilik yap denize at en iyisi
ama insan bekliyor tabii böyle zamanlarda en yakınlarından destek almayı

hayatım gögüsünün ucunu vermemeye komple agzına sokmaya dikkat et benimki ucundan emdi yara oldu ve krem falan bir işe yaramıyo lansinoh sürdüm olmadı kalkan aldım direk karbonatlı ılık suyun içine soktum iyi geldi 1hafta sonra dizeldi ve zeytin yagı iyi gelir diyolar ben kullanmadım inş olmazda bebegin agzı küçük diye ve gögüsüm burnunu kapatıyor diye uctan emdi bir süre baktım olcak gibi degil tıkadım agzına gögsümü aglaya aglaya emzirdim ama o halde bile mama vermedim mama vermek kötü diye degil gerekirse mamada vercen tabi benim sütüm vardı o halde mama vermek istemedim rızkını keser diye korktum ve yine ben kazandım ama aglaya aglaya kv üzüntüden geccek hersey geccek diye diye beni motive etti saolsun şimdi sıra bende rabbim kucagına almayı nasip etsin biz burdayız ne geliyorsa aklına sor seve seve cevaplarız bebişimizin güzel annesi:16:

Evet bu komple memeyi verme uyarısını sağlık ocağındaki hemşire de yaptı. Oda hep aklımda. Bir de şu meme uçlarından ben de alırım diyorum senin gibi. Ara ara onlarla emziririm. Ara ara da kendi mememle. Böylelikle daha az tahriş olurmuş gibi geliyor. Bir de işe yarar mı bilmiyorum ama birkaç gündür 10' olacak şekilde meme uçlarıma masaj yapıyorum acıyor ama sanki zamanla alışıyor gibi. Daha dayanıklı oluyor. Birde benim meme ucum yok maalesef. Onun için de işe yaramasını umuyorum bu masajların. Uçlarımı çıkaracak şekilde ovalıyorum. Başka aklıma birşey gelmiyor şuan. Yalnız 10 dakikanın sonuna doğru mememin ucundan sarı bir sıvı geldi en son yaptığımda. 1 damlaydı ama geldi yine de.. Ben de alakası var mı bilmiyorum ama sütüm gelecek diye sevindim. Elimde yapış yapış oldu çünkü :=)))

off şu insanları hiç anlamıyorum bebeğime hep bişeyler yedirme çabasındalar dün misafirliğe gittim yok turşu verelim yok poğaça verelim eline yok şeker tattıralım ben o kadar dikkat ediyorum daha yeni yenibaşlıyoruz ek gıdaya

bu arada bebeğiniz yabancılamaya başladımı ve siz bi yere gidice sizi arıyormu bizimki kucakta olunca hiç aramıyor beni oturup duruyor

benim oğlum hiç yabancılık çekmiyor herkese gülüyor
başkasının kucağındada duruyor

Herkesciklere kocaman kocaman ve koccaman günaydın diyorum!!!!! fedakar,cefakar,mutlu,dertli annişler. günümüz ve her günümüz dertsiz geçsin inşallah.öpüldünüz:54::54::54:

merhaba mayıs anneleri,
ben haziran annesiyim ama bizim forumda tık yok, herkes kaçmış, siz deneyimlisiniz diye size sorayım dedim. 3 aydır memeden ayrılmayan oğlum 1 haftadır memeyi reddediyor, basbas bağırıyor, ne zamanki uyku sersemi oluyor o zaman emiyor bu sefer de bırakmıyor, bu zamana kadar sadece anne sütüyle beslendi, kilosu gelişimi gayet iyi hatta önden gidiyo ama böyle giderse kilo alımı yavaşlayacak, sizin bebeklerinizde de oldu mu böyle bi durum ne yaptınız nasıl geçti? 3 ayda bebeklerin memeyi bırakma eğilimi olduğunu söylüyolar, inşallah geçici bi durumdur.

Evet cnm bende yaşadım.geçici bir durum fakat arada tekrar edebilir ama hiç pes etme tatlım.ağlasa da ver.ben azcık sütümü vermek için çok uğrasıyorum bazen.Allah kolaylık versin cnm.

Ya ba yi li yo rum onaaa

Senin yolladigin listeler cok ideal bir duzendeydi arasira bebekligitutuyor demek ki annesi :)

:nazar:iki kiz kardese masallah! Biz 3kiziz ve oyle buyuk bir luks ki!

Pasama cicisini giydirdim bugun ananesine gittik sitenin maskotu oldu
Minderini emerkenEki Görüntüle 528349 Eki Görüntüle 528351

ah ömerimiz ne tatlısın sen ya.yerim seni ben ya.annesi dişleyecem poposu,o yüzü gözü ısıracam ya....

ben inanın eskiden bebek sevmezdim bi tane yeğenim oldu sonradan bi oydu benim için.ama şimdi sanırım anne olmanın verdiği şefkatlilikle daha çok seviyorum bebekleri.

Kızlarr herkese günaydınn....

sadece akşamları giremiyorum foruma sabah oku oku bitiremiyorum şekerlerr, herkese mutlu, bol uykulu, bebişli günler günler diliyorumm, bende hafta ortasında olmanın sevıncındeyim:27:

Arkadaslar merhaba... size birsey soracagim. Cuma gunu suni sanci denenecek, lmadi sezeryan... sutum gemezse diye soruyorum. Siz bebeklerinize mama alirken probiyotik bilmemneler de aldiniz mi ik sferinde? Gecenlerde bir arkadasim dogum ypti. Sutu gelmeyince probiyotik bimemne aldik dedi. Eczanede topamda 170 tl odemisler. Hazirlikli olmak adina soruyorum. Cevap verirseniz cok sevinirim.

canım bence bu işler hiç belli olmuyor ya bende sezaryen olucam sütüm gelmicek diye çok üzülüyordum ama genel anasteziyle sezaryen oldum odaya geldim yatagıma geçirdiler yavrumu dayadılar mememe ve daha tam ayılmamıştım bile ama baktılar aa süt geliyor zaten emzir emzir sesleri arasında ayıldım tam olarak hemen emmeye başladı kızım ve sütüm hastanden çıkarken 2 gün sonrasında akıyordu yani düşün bu işler kısmet işi galiba rabbim yavrunun kısmetinde ne varsa onu verecektir endişelenme, allah sağsalim kurtarsın yavrunu kucağına versin inş

Ben ilk 4ay kustum sonra istahim cok yerindeydi ama esimin o asik olarak evlendigim kokusuna fln tahammul edemiyordum o kadar uzuluyordu ki:25:
Ilk birkac hafta bunalima girdim bulantilar bas donmeleri agrilar ama sonra oyle bir tadini cikardim ki
Dogum yaklastikca hem seviniyor hem uzuluyordum
Esim sagolsun fazla simartti her gece en az 1kilo portakal yiyor havuc suyu iciyordum :)
Yaaa anlattikca ozeniyorum filler gibi aylarca hammile kalsak keske :)
Ama dusunuyorum da zor gecince de bitmmek bilmez insallah ikinci ucuncu ve dordunculerde rahat gecer biyologcum

kızlar valla bende hamileliğimi çok özelyenlerdenim çünkü harika bir gebelik yaşadım hiç bulantım kusmam herhangi bir rahatsızlığım olmadı çokk şükür allaha inş sonrakilerde böyle olur veeee zeynepcim bende 2., 3., 4. yü falan düşünüyorum valla boyle düşünenleri görmek ne güzel geldi herkes şakamı yapıyorsun diyorda bana:16: 4 tane olsa hayır demem valla ama hepsine çok çok iyi şartlar sunamamak korkutuyor benı sadece neyse 3 tanede karar kılıyorum:16:

azraece canım tatarmısın sen ben eskişehirliyim orada tatar komşu ve rakadaşlarım okadar çok ki çokk severim hepsini, eskişehirliyim deyince tatarmısın derler zaten ama değilim, öpüyorummm mınık tatar kuşunu:16:

kızlar mümkün mertebe gece emzirin derin ben bebek yiyip yatınca güzel gelişiyor
veeeee az önce kızımın ilk dişini gördük cok duygulandım nedende:14::14::14::14::14:
kuzum benim 4 yıl bekledim ben onu hep bu zamanların hayalini kurdum cok sükür tüm güzelliklerinini tek tek yaşıyoruz cok mutlu oldum
şimdilik iyiyiz maşallah sadece 2 gündür cok gec uyuyor 9 da uyuyan kızım 12:30 da uyudu agrı kesici verdim yatırdım
bizim cimcime 5 ay 5 günlük cıkardı ilk dişi
inş. kolay atlatırız biz ve tüm bebişler :46::46:

canım 4 yıl bekledın demek çok şükür allah vermiş işte yavrunu ne güzel, ben çok iyi bilirim bebek arayan bekleyen insanların üzüntülerini öünkü çok yakınlarım hep defalarca tüp bebek denemeleri sonunda hamile kaldı, canım teyzem tam 10 sene sonra hamile kaldı öyle üzüntüler çektiki allah isteyen herkese versin bu çok başka birşey

herkese günaydın bana aymadı gün ama neyse,
biliyorum bu yazdıklarım da okunup geçilecek ama ne bileyim biraz deşarj olmak için yazıyorum heralde. bi süredir bebeğim iştahsız ben zorlamasam hiç ağlayıp yemek istediği yok. nitekim sonucunu da dün öğrendim 15 günde 60 gr. almış sadece. buzdolabı sütümle kaynıyo 2 ay öncesinin sütleri buzlukta yer bırakmadı ama gel gör ki içen yok onları. atmak durumunda kalıcam o sütleri heralde.eşyalar satılıcak bi kaç ay sonra çünkü.sütüm ola ola mama da vermek istemiyorum. dr. bile şaştı bu kadar az almasına. idrar kültürü istedi zoraki. bişey çıkacağını sanmam dedi. ama çözüm de yok! öğrendiğimden beri dünyam başıma yıkıldı çünkü 15 gündür bebeğime ben yalnız bakıyodum daha doğrusu bakamıyomuşum. şimdi dinle kv den nasihatleri işin yoksa. elimden hiçbişey gelmiyo ağlamaktan başka. beni sevmiyo bu çocuk yada yetersizim ona karşı bilemiyorum.:43:

canım üzüntünü anlıyorum benım kızımda geceç ay çok az kılo almıştı okadar üzülmüştümki ama anne sütü vermekten vazgeçmedim, sağlıklı olsunlarda varsın zayıf olsunlar şekerim, her anne harikadır ve bebeği için en yeterli olandır, senin yavruna sevginden şüphen varmı ki yavrun senı çok çokk fazla sevıyordur böyle düşünme bırak başkalarıda ne derse desin hem sen söylemessen nerden bilecek değilmi ama

ayy yavrum benim ya çok geçmiş olsun canım
rabbim yavruna acil şifalar versin inşallah
inşallah temiz çıkar sonucu canım
abinlere gelincede hani bi laf var ya iyilik yap denize at en iyisi
ama insan bekliyor tabii böyle zamanlarda en yakınlarından destek almayı

Sagol canim yaa ben yavrumu gozumden sakiniyorum ama iste olacagin onune gecemiyorsun:43:
ankara da bimedigim yada kapisindan girmedigim hastane yoktur elimden her is gelir ama el kadar yavrumla tek basima olmak cok canimi yakiyor:37:babamizda calisiyor aksi gibi gerci onun olmamasi daha iyi beni strese sokuyor cunku:47:

canım çokk geçmiş olsun inş birşey çıkmaz yavrunda güzel haberlerini ver bize inş... abilerinede sinir oldum düşüncesizlik yapmışlar hele sen onlarla okadar ilgiliyken aynı şekilde karşılık görmek istiyor insan değilmi nasılsa anlar onlarda canım üzme kendini evleneince biraz değişiyormu bu abiler kardeşler ne korktum şimdi, benimde bir tane erkek kardeşim var doğumdan önceki gece geldi eskişehirden amliyathane kapısında bekledi beni eşimle birlikte, 2 gün kaldı bizde ve gece ben biraz uyuyayım diye zeynomun başında nöbet tutmuştur sabaha kadar yatagıma kadar getirirdi emzirmem için ahh ahh canım kardeşim benim umarım evlenince değişmez hep böyle sever benii

beykooozzzz beraber baslayalim bu kilo verme isine varmisin :34:

benim 8 kg fazlam var ilk hedef 4kg vermek benim icin suan 64kg yim :ssz:

1aydir yuzmeye gidiyorum haftada iki gun herhangi bir degisiklik yok:27:

sirtim bacaklarim cok agriyoedu gecti cok sukur :nazar:

canlar ayıp ediyorsunuz ama.diyet falan yapmayın ya.halimi gördünüz benim acil ihtiyacım var.ama hepten sütüm kesilir diye bilinçli birşey yapmıyorum.zaten süt arttırıcı olsun diye özel bişey de yeyip içmiyorum bilmiyorum ne yapacam.kv. dün bende kur'ân okuttu.benimle yaşıt bir kaynım vardı.onun 5. senesini okuttu.neyse komşular gelmiş süt yapıcı ve ödem attırıcı olarak sıcak su,maydonoz sapları ile birlikte,limon kesilecek 4'e bölünüp içine atılacak.2,5 ltlik hazırlamış.akşam gidince gördüm.bu ne dedim.bunu içeceksin dedi bana 10 gün sonra farkediyormuş.dün şifa niyetine burnumu tıkaya tıkaya bitirdim ama wcye gitmekten yoruldum valla:52::52::52::52::52:

tamamdir canim o zaman ben simdi gidip bi elmali kurabiye yapim yarin rejime baslayalim bugun hersry serbest olsun beykoz bugun bendensin :34:

sadece kahvaltida ekmek yemek serbest olsun ama beyaz degil. .. bende beyaz ekmek kinusunda dudak tiryakiligi var ya bi biraksam onu :ssz:

tabi son kalorileri toplayın.elmalı kurabiyeyi de canım çekti valla... :)))))

:nazar::nazar::nazar:yaaa ne güzel cok sevindim ne mutlu size bizimki salyalarda hala rabbim isteyen herkeze bu güzellikleri nasip eylesin
teşekkür ederiz teyzesi darısı başınıza bebeğinin damaklarına ellerinle masaj yap canım bol bol rahatlarmış birde dişliğini dolaba koy sogutup ver eline kemirsin inş. kolayca cıkarır annesi...
hadi gözünüz aydın canım:1:daha önümüzde görüceğimiz çoookk güzel günleri olucak bu yavruların..duygulanman hep böyle mutluluktan olsun inş..dişler çıkınca nasılda sevimli olucaklar bıdıklar:)dediğin gibi inş sıkıntısız bi şekilde geçiririz diş dönemini..
ilk dişi gören hediye alır derler ya..kuznun hediyesini almayı unutma annesi:34:
yakın çevrendekilerede bakın bakim dişi çıkmışmı ben göremiyorum de herkes hediye alsın ehueheu:9:
amin canım cok sağol evet alıcam kızımın hediyesini bir sürü eksiğimiz var zaten kızıma birsürü hediye alıcam :16:
tosticim gozunuz aydin :nazar:
sağol yavrukedi darısı başınıza

yok bacım,bu konu hakkında hiç bir bilgi sahibi değilim.
malum booool booll sütüm olacak,cuk cuk emecek oğlum hayalleriyle başladı herşey ama 3.gün doktorum sütüm gelene kadar bebelac verdi.Süt kardeş gelmemekte ısrar edince aptamile geçtik.2 hafta sonunda ise bütğn hayallerim yıkılmış bir vaziyette sma golda başlamış olduk :5:

hayırlkı olsun canım.

yerim o tatar kızııı

günaydınnnn
teşekkür ederiz turuncucum ...
canım inş. temiz gelir sonuçlarınızda bebişinle hastanelere düşmezsiniz
abilerinde belki düşünememişlerdir üzme kendini bebişini düşün yalnızca...
günaydın güzel anneler
bizimde geçen hafta doktor kontrolümüz vardı
oğlumun sağlığı gayet iyi
ama bizdede kilo problemi var oğlum bu ay sadece 300 gr almış doktor mama
ve ek gıda verdi elma püresi armut püresi fala yedir dedi bakalım sonuç ne olacak bir dahaki ay
ama çok moralim bozuldu ya:14:
canım 4. ay kontrolünüz sanırım
bişey var bu 4. ayda benim kızımda sadece 400 gr almıştı
canım ben gece emmelerini sıklaştırdım birde uykuya dalmaya başladıgında hep aldım emzirdim o zaman farkında olmadan da cok emiyor ve bebişler gögsünüzü bırakmadan siz cekmeyın memeyi sende bir dene istersen genel kilosu kaç canım birde sağlıgıda iyiymiş önemli olan bu zaten

Kızlarr herkese günaydınn....

sadece akşamları giremiyorum foruma sabah oku oku bitiremiyorum şekerlerr, herkese mutlu, bol uykulu, bebişli günler günler diliyorumm, bende hafta ortasında olmanın sevıncındeyim:27:

canım bence bu işler hiç belli olmuyor ya bende sezaryen olucam sütüm gelmicek diye çok üzülüyordum ama genel anasteziyle sezaryen oldum odaya geldim yatagıma geçirdiler yavrumu dayadılar mememe ve daha tam ayılmamıştım bile ama baktılar aa süt geliyor zaten emzir emzir sesleri arasında ayıldım tam olarak hemen emmeye başladı kızım ve sütüm hastanden çıkarken 2 gün sonrasında akıyordu yani düşün bu işler kısmet işi galiba rabbim yavrunun kısmetinde ne varsa onu verecektir endişelenme, allah sağsalim kurtarsın yavrunu kucağına versin inş

kızlar valla bende hamileliğimi çok özelyenlerdenim çünkü harika bir gebelik yaşadım hiç bulantım kusmam herhangi bir rahatsızlığım olmadı çokk şükür allaha inş sonrakilerde böyle olur veeee zeynepcim bende 2., 3., 4. yü falan düşünüyorum valla boyle düşünenleri görmek ne güzel geldi herkes şakamı yapıyorsun diyorda bana:16: 4 tane olsa hayır demem valla ama hepsine çok çok iyi şartlar sunamamak korkutuyor benı sadece neyse 3 tanede karar kılıyorum:16:

azraece canım tatarmısın sen ben eskişehirliyim orada tatar komşu ve rakadaşlarım okadar çok ki çokk severim hepsini, eskişehirliyim deyince tatarmısın derler zaten ama değilim, öpüyorummm mınık tatar kuşunu:16:

canım 4 yıl bekledın demek çok şükür allah vermiş işte yavrunu ne güzel, ben çok iyi bilirim bebek arayan bekleyen insanların üzüntülerini öünkü çok yakınlarım hep defalarca tüp bebek denemeleri sonunda hamile kaldı, canım teyzem tam 10 sene sonra hamile kaldı öyle üzüntüler çektiki allah isteyen herkese versin bu çok başka birşey

canım üzüntünü anlıyorum benım kızımda geceç ay çok az kılo almıştı okadar üzülmüştümki ama anne sütü vermekten vazgeçmedim, sağlıklı olsunlarda varsın zayıf olsunlar şekerim, her anne harikadır ve bebeği için en yeterli olandır, senin yavruna sevginden şüphen varmı ki yavrun senı çok çokk fazla sevıyordur böyle düşünme bırak başkalarıda ne derse desin hem sen söylemessen nerden bilecek değilmi ama

evet canım 4 yılın sonunda geldi kızım cok şükür
ben hamile kaldım 2 kez ilkinin kalbi durdu 3 aylıktı yavrum
2. kimyasal gecebelik oldu
3. tuttu cok şükür rabbim kimseyi evlatsız bırakmasın bu güzel duyguyu her kadın tatsın ...

günaydınlar herkese şükür kızımın keyfi yerinde şimdi beşiğinde uyanmış cığlıklar atıyor :)))
inş. sorunsuz bir diş cıkarma evresi olur
kızlar ben kızıma kahvaltıda cicibebe vermeye başlamak istiyorum sizce verim mi
ek gıda evern arkadaşlar cicibebeye başladınız mı başladıysanız nasıl veriyorsunuz

Back
X