2012 mayıs ikiz anneleri buyrun....

bende oldu cnm..dr.um fitil verdi..bende tereddüt ettim ama hiç gerek yokmuş...gönül rahatlığıyla kullan tatlım..sadece fitili yaptıktan 1-2 saat sonra fitil eridii için akmaya başlıyor korkma...benden fitilin parçalarıda beyaz beyaz dökülüyordu...bu yüzden kağıt havlu bulundur cnmcım..bu arada fitili gece yaparsan daha rahat edersin..

inşallah canım çok dikkat etmek gerekiyo en iyisi izni alıp dinlenmek bu sancı olayını da telefon edip sorayım biraz ulaşmam sıkıntılı oluyo ama bebişler için her şey

canım hoşgldin aramıza inşallah sorunsuz geçer bekleme süren:) bence de hiç ihmal etme dr.un sor içini ferah tut ama tedbiride elden bırakmıyalım değil mi ya????

Hosgeldin canim aramiza,senin az kalmis hayirlisiyla canim darisi basimiza bizde 30.haftalari görelim cabucak:) Bu arada benim kizlarimda üst üste duruyor bana doktorum eger normal dogum yapmak istersen ilk bebegi normal dogurursun ikinciyi elimizle düzeltmeye calisiriz olmazsa ikinciyi sezeryanla aliriz dedi ben kabul etmedim hem altan ameliyatli hemde üsten isime gelmedi direk sezeryan olsun dedim tamam dedi hayirlisiyla zamaninda gelsin kizlarimda sezeryan olurum daha iyi. Allah cümlemize saglikli hayirli dogumlar nasip etsin insallah

canım hoşgldin aramıza inşallah sorunsuz geçer bekleme süren:) bence de hiç ihmal etme dr.un sor içini ferah tut ama tedbiride elden bırakmıyalım değil mi ya????
tşk ederim inşallah doktoruma sorucam bugün hayırlısı inşallah hepimiz için

tşk ederim inşallah her şey yolunda gider sezeryan olurum sanırım bende şimdilik kaçınılmaz sağlık olsun önemli olan o zaten

bu arada herkese günaydın

annişler günaydın:) dün giremedim sohbet almış yürümüş ne güzel oldu okumak hep iç açıcı şeyler
biz dün gittik dr a. dr umuz hoş geldin derken göbişime kitlendi direk. korktu çok büyümiş dedi suyu mu fazla içerdekilerin diye panikle beni yatırdı ultrasona ama çok şükür ki suları normalmiş. annesinin kuzuları bir tanesinin kafa yapısı diğerine göre daha küçük çıktı. biraz endişelendik belki de daha minyon yapılı olcak bir kuzum ay olumlu düşünücem bir hafta rapor verdi pazartesi tekrar kontrole gel ki raporun bitecek mi devam mı anlayalım dedi. allahım hayırlı şeyler göstersin hepimize. şeker yüklemesi yapmadı herhelde haftaya yapar. öptüm sizi annişler.

Sizede günaydın :) herşey yolundadır meraklanma benim doktorumda sen kendini iyi hissettiğin sürece hiçbir sorun yok diyor herzaman.
Güzelce dinlen, bebişlerini sev onlarla konuş sakin sıkıntısız bir hafta geçir :) ne güzel...

selam güzel ve güçlü annelerr..nasılsınız bakalım bugün
ben ofisteyim son günlerim olduğu için yeni mezun olmuş gençler gibi şevkli ve heyecanlı çalışıyorum
karnım gitgide büyüyo artık birçok şeyi rahat yapamıyorum
haftaya kadar bütün eksikleri alıp eve atıcam haftaya izne ayrıldığımda evde temizleyip düzenleyecem
hatta yakın zamanda hastane çantamı da hazırlamak istiyorum
allah zamanlarında sağlıcakla doğmalarını nasip etsin ama yinede kafamın bir tarafında herşeye hazır olmak gerektiği yatıyor
şimdilik böyleyiz biz,havalarda soğuk yağışlı sıcacık evimde ikizlerimi beklemek istiyorum

kızlar bu arada eşimle ben ilk önce kızlarımıza DEFNE ve HELEN isimlerini düünmüştür,
ayy insanın kendi çocuğu olunca hiçbi ismi beğenemiyor sürekli kararsız kalıyor sanırım
dün akşam biraz sohbet ettik şimdide NEHİR ve BAŞAK isimlerine ısındık bakalım biri başak biri su bereketli olur dedik
hayırlısı olsun sağlıklı doğsunlarda

hadi şimdilik öpüyorum hepinizi

Son düzenleme:
sağol cnm.. bende merak ediyordum nasıl olacak diye..inşallah bir sorun çıkmaz..alt komşum 6,5 aylık hamile onun şeker testi biraz yüksek çıkınca dr. dikkat et demiş..bakalım bizim ki nasıl çıkacak

canım aslında ben normalde çok yiyen şekeri tatlıyıda çook seven ve vazgeçemeyen biriyim
şeker yüklemesinden sonra vallahi tedirgindim kesin birşeyler çıkar dedim
eşimde çok korktu sen çok abartı yiyorsun şekeri felan dedi ama hiçbi tehlike çıkmadı
doktorum bu genetik çoğunlukla dedi,yani senin şuanki beslenmenle bir ilgisi olmaz dedi,ailende felan varsa risklidir dedi

evet canım dün akşam yatmadan önce kullandım çok iyi oldu daha rahat ettim

selam canım iyi olmanıza çok sevindim
rahat olalım pozitif olalım inşallah bebişlerimiz zamanlarında sağlıcakla gelirler
doğumdan sonra hiçbir sıkıntı yaşamadan evimize gideriz inşallah

Son düzenleme:
selam canım iyi olmanıza çok sevindim
rahat olalım pozitif olalım inşallah bebişlerimiz zamanlarında sağlıcakla gelirler
doğumdan sonra hiçbir sıkıntı yaşamadan evimize gideriz inşallah

insallah arkadaşlar hepimiz sıkıntısız olalım zaten iki bebiş taşımak hem çok müthiş bir sey hem de çok zahmetli. biz de alış veriş yapmak istiyorum ama c. tesi babamız yoktu, teyzemizle gidelim dedik bugün yağmur yağıyor çok. neyse kısmet bakalım:) eksiklerimiz kalmasın çalışın annişler

Bende işteyim maalesef ve iznime daha uzunca bir süre var Senin adına sevindim inş benimde çabucak geçer işteki günlerim...
Arkadaşımın Nehir adında bir kızı var görsen düşüp bayılırsın sarışın maviş gözlü hafif dolgun tam göçmen onu görünce bütün nehirlere karşı sempatim oluştu inş senin kızında en az onun kadar güzel ve sağlıklı bir bebek olur.. Başak ismide çok güzel birde nehire derin de uyuyor bence ama en yakın iki ark. kızlarının adı olduğundan biz hiç düşünmedik..
Bende kısmet olursa Melis ve Zeynep düşünüyorum isinlerini birde Zeynep- ırmak opsiyonlu değişebilir :))
Tek derdimiz düşüncemiz isim seçememek olur inşallah

inşallah kızlar hepimiz güzel dua etmeye devam edeliiiiiiim:))) herşeyi yoluna koyacak olan rabbim..bence bizi biraz da strese sokan şey BEKLEMEK:)) bebişlerimizi kucağımıza alma heyecanıyla yanıp tutuşuyoruz..inanın neyle oyalanırsam oyalanayım aklım hep bebişlerimde ve bebişlerinizde :) sizin heyecanınızla benim ki de eklenince daha bir sabırsız oluyorum..düşünsenize topiğimizde peş peşe doğumlar yaşıycaz inşallah..inanın hepinizin kontrol günlerini iple çekiyorum.sabah erkenden ve gece yatmadan son bir kez topiğe uğruyorum..eşim bile bana şaşırıyor"sen çok hareketli ve tez canlı bir insansın nasıl oldu da bu kadar ay evde yatarak vakit geçirdin "diyor:)))) bende büyük bir iş başarmanın gururuyla sırıtıyorum oysa bir bilse arkamda ki gizli gücün siz olduğunuzu neyse hadiiii kızlar iyi haberler duymaya ihtiyacım var öpüyorum bebişlerinizi...bu arada bizimkilerin isimlerini de paylaşayım ablaları: oğluşumun ÖMER TAHA, kızımın ELİF AZRA

Canım isimlerini hepsi de güzel..ama ben özellikle DEFNE ve BAŞAK ismine bayıldım:)) insana huzur veren iki isim

hepimiz birbirimizi anlıyoruz ve gerçekten iyi olmamızı istiyoruz kocaman bir anniş ordusuyuz:)
bu arada bebişlerin adları harika darısı bizim meleklerin başına daha hiçbir fikrimiz yok

hepimiz birbirimizi anlıyoruz ve gerçekten iyi olmamızı istiyoruz kocaman bir anniş ordusuyuz:)
bu arada bebişlerin adları harika darısı bizim meleklerin başına daha hiçbir fikrimiz yok

sağ ol cnm..gerçekten zor bir iş isim belirlemek..senin için çok değerli bir varlığa değerli bir isim bulmak!!! oğluşumun ismini ömer taha koymamın bir sebebi var aslında..gençliğimden beri tarihte hz ömer in karakterine karşı bir hayranlığım vardı.onun o cesaretli,adaletli ve heybetli yapısına hayrandım.hatta bununla ilgili kısa bir hikaye var paylaşmak istiyorum : hz.muhammed(sav.) ve hz ömer çölde develerin üstünde giderken peygamber efendimizin bir an yüzü asılmış ve daha sonra da tebessüm etmiş.hz.ömer in dikkatini çekmiş bu durum.efendimize sormuş: "efendim biraz önce biran yüzünüz asıldı ve ardından da tebessüm etiniz.bunun sebebini öğrenebilir miyim?"demiş.efendimiz de:" ya ömer, az önce şeytan bize doğru geliyordu o iblisi görünce canım sıkıldı yüzüm asıldı.. daha sonra şeytan seni yanımda görünce 7 kat dağın arkasına kaçtı bu da hoşuma gitti güldüm" demiş...şeytanın bile hz.ömer in cesaretinden ve heybetinden korktuğu aşikardır..benim hep gizli kahramanım olmuştur kendisi.TAHA ismini eklememin sebebi de,hz ömer TAHA suresini dinlerken müslüman olmuştur..kızım için ELİF AZRA koymamızın öyle özel bir sebebi yok.sadece manaları hoşumuza gitti eşimle ELİF: ışık saçan,parlayan güzel kız demek.AZRA: iffetli bayan demekmiş..bizim isim hikayemiz bu kadaaaar...darısı sizin güzellerinizin başına

Isimler çok güzel bayildim vallah...
Tünaydin...
Nehir ve Basak ismide güzel canim :) Hadi hakkinizda hayirlisi eve cikmaniza az kalmis rahat rahat dinlenirsiniz artik...

Gebelikte 24. Hafta Bebek ve Anne Gelişimi
Gebeliğin 24. haftasında bebek artık bilinç kazanmaya başlayacaktır. Hoşuna gitmeyen besinlere ve seslere karşı tepki gösterir. Akciğerlere ait damarlar oluşur. 540 gr ve 21 cm boyuta ulaşan bebek eğer bu hafta içerisinde doğarsa küvez ortamına alınır. Bu hafta biraz riskli bir dönem olarak kabul edilir. Ayrıca bu hafta da şeker tarama testleri unutulmamalı.

Kilo artışı ile birlikte annenin vücudunda ödemler oluşmaya başlar. Bu yüzden susuz kalınması büyük bir risk oluşturabileceğinden bol su içilmesi gerekiyor. bunun dışında diş etlerinde kanamalar hatta çekilmeler olabilir. Eğer bu sorun ileri derece ise mutlaka doktora başvurulmalı aksi takdirde diş kayıpları yaşanabilir.

hayırlısı olsun bakalım. bebişlerin iyiyse problem yok. hep iyi düşün tabii. pozitif olacağız biz başka yolu yok :))

süpermiş isimler :) nehir ismini çok severim ben. geçenlerde ikizi olan bir arkadaşım nehir ve ırmak koymuştu kızlarının adını :))

söz konusu bebişlerimiz olunca fedakarlıkta sınır tanımıyoruz tabii :)) ben çalışmadan nasıl evde dururum diyordum eşime ama şimdi onlar zarar görürse korkusuyla iznim başlamadan rapor alıp dinlenme derdine düştüm :)) bebişlerin ismi de güzelmiş. Sağlıkla gelirler inşallah. Biz de inşallah EYLÜL ve ÇAĞNUR düşünüyoruz...

ben diş eti kanaması problemini yaşamaya başladım canım yaa. Normalde hiç yoktu bu sıkıntım ama hamilelikte son 2 haftadır fena halde var. Düzenli de fırçalıyorum dişlerimi ama fırça değdiği an kanama başlıyor resmen. Haftaya izne ayrılınca doktora gitmeyi düşünüyorum inşallah.

çağnur merhaba sen meb de öğretmendin değil mi? çocuklar sarılmaya çalışırken çarpabiliyorlar bazen bir de teneffüsler çok tehlikeli çok dikkat. ya biz izne 6 hafta kaldı ama çok ağırız demi?kilo normal de hareketlerim ağır çekim oldu:)

slm anneler bugun saglık ocagına gıttım 2. doz asımı oldum hıc acımıyor merak eden arkadaslar varsa:) düşündüğünüz isimler cok güzel isim bulmak cok zor bızde ruzgar ve yagmur ısımlerını dusunuyoruz ama karar veremedık daha :) evet ressam dedıgın burda sızlerle olmak güç veriyor çevremizde ikiz gebelikler az oldugu ıcın burda fikir alışverişi yapıp karsılastırma yapıyoruz. hepiniz iyi ki varsınız annişlerrrr.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…