2012 mayıs ikiz anneleri buyrun....

canım dişlerini fırcaldıktan sonra ılık tuzlu suyla calkala agzını kesmesede bıraz azaltıyor.hamıle tanıdıgıma doktoru dıs etlerı kanıyor dıye kalsıyum vermıs kendı doktoruna soyle dıs eti kanaman oldugunu.

handecım cagnura yazmıssın ama bende sıkıntımı paylasmak ıstedım 8 saat hıc mola vermeden calısyorum her nekadar dıkkat etmeye calıssamda hastalara yardım etmek zorunda kalıyorum kendımı zorluyorum bir de aksam yalnız calsıtıgım gunler oluyor. .10 gun rapor aldım evdeydım cuma ıse baslıycam evde oturmayada alıstım nasıl işe baslıycam bılmıyorum:) 3 haftam kaldı ıznımın baslamasına hayırlısıyla iznim baslasada rahatlasam.özel şirkette calısıyorum yapacak bırseyım yok arkadaslar dua edınce ızne ayrılmadan bır sıkıntı yasamıyayım.

sık dişini canım ya birşey kalmamış.gerçektn rabbim dağına göre kar veriyor..ben senin haftalara gelemezdim öğretmenliğe devam etseydim cnm..inan tuvalete giderken bile rahimim fırlıycakmış gibi hissediyorum..mesanemin baskısından yürümektede oturmaktada zorlanıyorum..ben erken başladım rahatsızlıklara sanırım.ileri ki ayları düşündükçe korkuyor insan:)

söz konusu bebişlerimiz olunca fedakarlıkta sınır tanımıyoruz tabii :)) ben çalışmadan nasıl evde dururum diyordum eşime ama şimdi onlar zarar görürse korkusuyla iznim başlamadan rapor alıp dinlenme derdine düştüm :)) bebişlerin ismi de güzelmiş. Sağlıkla gelirler inşallah. Biz de inşallah EYLÜL ve ÇAĞNUR düşünüyoruz...[/QUOTE]

sağol cnm..evet gerçekten çalışan annelerimizi tebrik etmek istiyorum doğrusu..ben evde bile dinlenirken evham yapıyorum..ağrılarla boğuşup duruyorum...maşallah size..şükrediyorum bir taraftan iyi ki beni işten çıkarmışlar diye:))) yoksa kendim çıkmak zorunda kalcaktım.en azından onlar çıkardıda tazminatımı alabildim onca yılın emeği boş çıksam üzülürdüm valla

benimde başladı cnm ne yazıkk ki oluyor yapıcak birşey yok..haddinden daha fazla kan pompalanıyor ee haliyle diş etleride baskı yaşıyor..normal bunlar...hatta dişlerimizin temizliğine devam etmek gerekiyormuş..sakın fırçalamayı bırakma ..dr.um söyledi bana da..diş etlerinde çekilme olursa diş dr.una yönlendiririz dedi..şuan sadece fırçalarken kanıyor..

Evet canım maalesef çocuklar pek dikkat edemiyorlar. Birde benimkiler bu yıl 1. sınıflar öpmek sarılmak istiyorlar ama bu da beni zorluyor maalesef. Ben heyet raporu alıp haftaya izne ayrılacağım inşallah canım. evet ağırlaştık riske atmak istemiyorum.

Aşını olmuşsun canım geçmşi olsun. Önerin için teşekkür ederim. Tuzlu su ile gargara yapmaya çalışıyorum o biraz rahatlatıyor ama felaket kanıyor canım yaa (

ayın 20 sinde kontrolüm var bakalım kısmetse o zaman doktoruma danışırım ben de. bebişlerim iyi olsunlarda ben diş eti kanamsına razıyım. Allah başka kanama vermesin şekeriimmm

tesilacım bu arada senin şafak azalmış canım. 100 günden düşmüşsün :)) hadi hayırlısıyla vaktinde gelsin bebişlerimiz diyelim...

tesilacım bu arada senin şafak azalmış canım. 100 günden düşmüşsün :)) hadi hayırlısıyla vaktinde gelsin bebişlerimiz diyelim...

ayyy canım ya sen soyleyınce farkettim hanı hafta sayıyordum da hıc 100 gun dıye dusunmemıstım :) amin hepimizin melekleri vakitinde gelsinler üzmesinler annelerini:)
arkadaslar bu arada ben dogumdan korkuyorum normal dogumu duşünmüyorum bile.genel anestezi istemiyorum yavrularımın seslerini ilk ben duyayım o anı yasıyabılmeyı istiyorum zaten benım dr umda sezeryanı spınal yapıyor ama bu sefer ondan da korkuyorum ben daha once panık atak gibi birşey geçirdim spınal oldugunda ya atak gecırırsem dıye de korkuyorum .napıcam ben ya (( benim gibi korkan var mı aranızda.

günaydın güzel ve güçlü annelerr
canım ben daha önce genel anestezi ile sezeryan doğum yaptım
doğum olayından mı anesteziden mi korkuyorsun anlamadım ben tecrübemi anlatayım belki faydam dokunur

ben gebelik süresince kan sulandırıcı iğneler kullandığım için normal doğum yasaktı neyse sezeryana karar verildi.
her kafadan bir ses bir akıl geliyordu bana neler duymadımki ama hiiiç birini takmadım doktoruma güvendim herşeyden önce
herkes hangi hastanede doğum yapacaksın dediğinde bile ''bilmem doktorum nerde diyorsa orda olur '' diyordum
neyse doğum sabahı geldik odamda hazırlandım doktorumla güle oynaya ameliyathaneye gittik,
ben ameliyat ortamını doktorumu bandajlı felan görmek beni kötü etkiler diye dayanamam diye genel anestezi istedim
eşimde böyle ortamlara çok gelemez diyede genel olsun istedik.
yattım karnıma batikon döktü kızlar,doktorum yanıma geldi,
anestezi verilecek 2 dk da uyacaksın,5 dakikada bebeğini alacam şurdaki yatağına koyacaz sonra 10 veya 15 dk sonrada sen uyanacaksın dedi
gerçektende öyle oldu kolumdaki serumdan anestezi yapıldı 10,9 dedim uyumuşum bir uyandımki
hadi kalk bebeğin ağlıyor dedi doktorum ,kucağıma koydu sonra odamıza geçtik
gece hastanede kaldık ertesi gün evimize gittik
hiç bir sıkıntı ağrı sızı bişey yaşamadım eve geldiğim andan itibaren bebeğimle misafirirmle kendim ilgilendim
böyleydi doğum olayımız hiç korkmadım rahattım hep öylede devam etti gerçektende çok güzeldi doğumumuz
sana yardımcı olabilmişimdir umarım

ben şuanda hiç korkmuyorum çoook rahatım hep güzel şeyler düşünüyorum
ama ben yine genel anestesi istiyorum biraz kişilik meselesi sanırım ben o andaki ortamı görmek istemiyorum
yani ben çok gelemiyorum ameliyat ortamı ışıklar etrafımda yeşilli doktorlar :)
o yüzden genel anestesi istiyorum

darısı tüm anne adaylarına olsun inşallah sağlıcakla sorunsuz bir doğum nasip etsin allah hepimize

Son düzenleme:
kızlar günaydın nasılsınız
dün doktorumu aradım bahsetmiştim sancım oluyo arada diye o da pre -par adında bi hap vermişti onu 6 saatte bir al dedi fakat çarpıntı nefes darlığı ve çok kötü baş ağrısı yapıyo kullannan var mı aramızda bu haptan

ben devamlı okuyordum pc bulunca bende katılmak istedim aranıza bende ikiz gebeyim çok şükür rabbimden bir tane çok isterken bana iki yolladı çok sükür bugun itibariyle 12+2 günlük olduk ama ikili testti yaptırmadım haftaya yaptırcam ikizlede ultrasonda nasıl yapılıyor merak ediyorum sizden . bu arada cinsiyetleri ne zaman belli olur? bu arada benimkiler çift yumurta ikizi simdiden öptüm.:

Tünaydin canim. Vallah ben kulandimadim bana agrilar için sadece magnesyum verdi doktorum ve bol bol dinlen dedi. Bence sen yeniden doktorunu arayip söyle hapin sana iyi gelmedigini baska birsey yazsin sana.

Tünaydin güzel anneler nasilsiniz bugün?

Kizlar ya bende acaip gaz sancilari oluyor iki üç gündürde arti insanlarin yaninda duramaz oldum
Bide yatamiyorum kizlar yan yatsam olmuyor düz yatsam olmuyor karin agrisi beni mahvediyor sabaha kadar dönüyorum yatakta Ya geçen hafta daha rahatim sanki göbegim tef gibi oldu biraz daha incelirse derim içersi gözükecek damarlarimi sayiyorum yakinda kizlarimla görüntülü konusmaya basliyacagiz sanirim böyle giderse

tünaydın canım her ikisinde de korkuyorum ben.daha önceleri doğum anını düşününce kalbim çarpmaya nefesım daralmaya başlıyordu bir süre düşünmedim şimdi biraz daha rahatım en azından düşününce bile çarpıntım olmuyor :) sağol canım sende yardımcı oldun böyle iyi şeyler duyunca dahada rahatlıyorum.teşekkürler.

sana da tünaydın güzel anne.iiyiz çok şükür genel olarak:)
evet canım bende yatarken zorlanıyorum benımde karnım ağrıyor eşim karnıma masaj yaptıryor psikololojik olarak mı bilmiyorum ama rahatlıyorum hem içerde ufaklıklarımda rahatlıyor babaları masaj yaparken hareketlerı sakinliyor biraz daha rahat uyuyorum.ayrıca bacakalrımın arasına yastık koyarak uyuyorum son bır haftadır o da ıyı gelıyor ılk zamanlar zorlandım ama sımdı yastıkla yatmaya alıstım.bır de ben sırt üstü yatakerken bacaklarımı dümdüz uzatırsam karnım daha cok gerılıyor rahat edemiyorum oyüzen bacaklarını düz uzatıyorsan düz uzatma. ben bunalrı uyguluyorum bırah daha rahat edıyorum belkı sana da iyi gelir bu anlattıklarım canım.
ah keşke görüntülü konuşma yapabilsek ne güzel olurdu istediğimiz zaman görürdük bebişlerimizi. :)

bu ara benim böbrek ağrılarım başladı herhalde baskı yapamaya başladı yavrularım.

canım benim 19.haftamda ciddi kasılmalarım olmuştu o zaman nidilat vermişti acil durumda 2 saatte bir içtim sonraki günler 8 saatte bir içtim
doktorun verdiyse kullan tabiki her ilaç her kişide farklı etkiler yaratabiliyor canım çok rahatsız oluyorsan doktoruna söyle bence

selam aramıza hoşgeldin canım,vallahi benim dah önce tek gebeliğim oldu oğlum var 2,5 yaşında
şimdi ikiz kızlara hamileyim,ikizlerin ultrason görüntüleri daha heycanlı ve eğlenceliymiş
sağlıcakla gelişip doğarlar inşallah seninkilerde

hiç sorma yaa eşimde bende bakıyoruz karnıma bu karın daha nasıl büyüyecek diyoruz
daha 3 ay var son ay düşünemiyorum karnını diyor eşim

rahat ol canım bence hiç stres yapma
allah hepimize sağlıklı doğumlar nasip eder inşallah sağlıcakla doğum yapıp kucaklarımızda evimize gideriz inşallah

Son düzenleme:

tünaydın kızlar.
bende dr. a agrılarım var dedım. bana magnezyum vermedı.günde 2 bardak süt yada 1 süt 1 kase yogurt yeterli dedi. magnezyum böbrek probemı yapıyor. taş oluşumu baslıyor. dogal yolla halletmeye calısalım dedı.
şekerim bende şu gaz yüzünden çok muzdaribim. bazen kacıyor tutamıyorum bile o kadar sıkıntılıyım. ayaklarını sıcak tutmaya çalış.
geceleri sağa don sola don karnımı bir yere rahat koyamıyorum. ama şu hamilelik yastığı bir nebze olsun uyku süremi uzatıyor. denemeni tavsiye ederim.
aynı haftalardayız sanırım şikayetlerde aynı canım. bu haftalarda suyu daha çok içmeye başlamalıymışız. yeni şikayetimiz ödemler olabilir. şimdiden dikkat etmeye başlayalım.
birde 2-3 gündür en çok şiyaketim mide ekşimesi. sürekli ağzıma geliyor ekşi sular. yatarken değil. otururkende oluyor. ne yapıcam bilemiyorum ya. varmı senin böyle bir şikayetin.
neyse şafak 87. bir şey yapamasam da sabredebilirim kızçelerim için.

merhaba kızlar oooo baya yazışmışız bu günde maşallah...bugün sanki şikayetlerimiz artmış gibi:)) eee ben de günlük nazımı size yapayım..bugün eşimle uzun bir aradan sonra dışarıda kahvaltı yapalım oradan da mağazaya geçeriz dedik..( neredeyse eve kök salacaktım adam korktu sanırım) biz böyle dedik ama ben iyice ağır vasıta olmuşum kızlar..hazırlanıp evden çıkmak bile yordu benimerdivenlerden inip arabaya binmek bile 15 dk.mı aldı doğrusu:)) artık yolda çukurlar daha bir sarsar oldu beni..adamcağızı şehir içinde 30 km hızla götürttüm valla:) neyse kahvaltıdan sonra mağazaya gittik.ben hemen kendimi koltuklara attım ayaklarımı da sehpaya uzattım ama nafile..en fazla 20 dk.o pozisyonda kalabildim..sırt üstü yaslanıp oturamıyorum artık nefesim daralıyor..popom acımaya başlıyor..sürekli pozisyon değiştirme ihtiyacı hissediyorum( personel çocuklar bile bana acıyıp" abla birşey istermisin?,rahat değil gibisin,kıyafetlerden yastık yapalım mı?" gibi sorular sormaya başladılar:))) bizim ki de işe dalıp beni unuttu:) baktım dayanamıyorum iyice ağırlaştım eşime eve bıraktırdım kızlar kendimi(adamı da maymun ettik git gel:))) hemen pijamalarımı giyip,bilgisayarı da alıp yatağa attım kendimi..yok anacım dışarı çıkmak bana göre değilmiş artık onu anladım..yaşasın yatak keyfi

Merhaba Ressam cım, sen kaçıncı haftandasın? bende aynen senin gibiyim. yataktan ayrılamıyorum. bide bendeki kansızlık çok halsizlik yapıyor. hem hava almak istiyorum dışarı çıkmak istiyorum. markete bile gitsem, alışveriş yapmaktan vazgeçip bir yerde oturuyorum. sonrada beni evime götürün diyorum. şu 2 haftada alışverişleri bitirip annemin yanına gidicem İnşallah. daha fazla dayanamıycam galiba. ama az kadı kuyruğuna yaklaşıyoruz yaşasın 87. gün

slm aramıza hosgeldın inşallah rahat bir hamilelik geçirirsin.çok küçük oluyorlar ama 3 boyutlu bakmıstı benım dr um ikiside görünüyordu kollaraı bacakları bayagı belli oluyor çok güzel bir duygu .16.haftada kızımın cınsıyetı belli oldu 20.haftada oglum gösterdi kendini .ortalama 20 .hafta civarında cinsiyetleri belli oluyor.sağlıklı olsunlarda cinsiyetleri önemli değil.

benim en basından beri mide sorunum var canım bu haftalarda dahada arttı doktoruma söylemiştim mide şurubu verdı onu kullanıyorum gunde 3 kere dedi ama ben midem cok kotu zamanlarda içiyorum sende doktoruna soyle belkı sanda surup önerebilir.

Valla ben işin doğum kısmını düşünmeye hiç girmedim daha canım :)) Biraz daha yaklaşsın vakit öyle düşüneceği inşallah :)) sezeryan demişti doktorum ve ben de genel anestezi istemiyorum.

Hoşgeldin canım ama senin doğum bizimkilerden bayağı sonra gibi görünüyor. Hakkında hayırlısı olsun. Ben 2 li test yaptırmamıştım. Doktorum ikiz gebelikte çok güvenilir değil demişti. 18. haftamda 3 lü test yaptırmıştım çok şükür iyi çıkmıştı sonucu.

Canım yatma konusunda ben de çok sıkıntılıyım. Ne tarafa dönersem döneyim bir müddet sonra sırtım ağrıyor. Sırt üstü yatsam belim ağrıyor ne yapacağımı şaşırdım valla :26:
Arkadaşım hamilelikte kullanılan bir kemer önerdi. Ondan kullanıyorum yatarken o biraz belimi rahatlatıyor. gaz sancıları için de yediklerine bir dikkat et bakalım özellikle gaz yapan bir besin var mı diye. Çünkü besinler herkesin bünyesinde farklı etki yapabiliyor demişti doktorum. Mesela ben soğan yediğim gün mide yanmasından duramıyorum.

çok sagol canim tavsiyelerini deneyecegim, bacaklarimi düz uzatamiyorum vallah gerginligi hissediyorum canim yaniyor yan yatmaya calisiyorum ama oda en fazla yarim saat sürüyor bide yastikla deneyip s^haber veririm canim çok sagol bilgilerin için.
Canim vallah benimde doktorum magesyumun hiç bir zarari yok kasilma yasadikca al dedi günde 3kez aldigim oluyor bende azaltayim bari, annem bu aylarda cocuklarin saclandigini migde eksimelerinin ondan oldugunu söylüyor :) ama bana kalirsa bebisler büyüdükce migdeye baski oluyo oda eksime yapiyor ben maden suyuyla duruyorum maden suyuda olmasa naparim bilmem.Gebelik yastiginada bakayim canim neten alayim olmazsa. Az kaldi Allahin izniyle kizlarim için herseye deger dayanacagim artik yeterki bebeklerim saglikli olsunlar.

En iyisini yapmissin vallah ev gibisi yok bende disariya cikmak istemiyorum dün son bir kaç birseyimiz kalmisti onlara bakalim diye ciktik disariya mahvoldum esime dedim hemen geri dönelim napsin kocisim hep diken üstünde adam ne dersem yapiyo kimsenin degilde esimin hakkini gercekten ödeyemem en büyük destegim.
Yat canim bol bol dinlen zaten su son 3 ayimizda baska yapabilecegimiz pek birsey yok sanirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…