2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Dogurmadan geldim emme sekerim cikti resmen..
Yok ya ben bi gun bu duzene itiraz ederken olcem..
İst. Da yasiom 37 haftalik gebeyim gidebildigim bi aile sagligi merkezi yok..
İnternetten baktim fikirtepede gorunyo kaydim...30. Haftaya kadar beni arayan soran olmadi aile sagligi merkezimden.
30. Muydu 33. Muydu neydi aramis bi ebe dioki gelin tanisalim..
Dedim dgurcam ben saolun ilginize....neyse dedim o zmn ben artik orda oturmuom uskudardayim..ii dedi ben sizin kaydinizi oraya gondereyim bi ara kimliginizle gidin kaydinizi yaptirin...
2 gun once evimin dibndeki aile sagligi merkezinden ebe aradi dedi gebeymissiniz gelin tanisalim
Dedim 36. Haftadayim... Erken dogum riskim var dogurmazsam gelirim.
Kimliginizle gelin hastaneki testlerinizde getirin dedi..
Neyse gittim uzattim kimligimi dedim kaydimi aldircam buraya, dioki gorevli ikametgahda getirin..
Dedim dalgami gecion bu devirde ikametgah die bisimi kaldi fatura desen yine anliycam...
Ayrica nie anliycaM ya sen beni arion demekki bilion benm burda oturdugumu..ayrica ikametgah istenmio nakillerde kimlik yeterli..
Dolamis diline bi ikametgah, bide terbiyesiz elinde bi telefon benle konusurken telefon kulaginda...
Madem oyle ebeniz aradiginda niye demio ikametgahda getir die...dioki o sitenin ebesi benim ben aramadim sizi...hee dedim ben yalanda soyluom hayal gordum...ama bende kabahat sen ne gidion dimi...bas parayi gotur cocunu ozele...dellendim ya...dellendim....yazcam simdi heryere dilekce...zaten 20. Haftamda el altindan tetnoz asisida yaptilar...onuda sikayet edcem...resmn saglik skandali yeaa.....

inşallah sancın duştan sonra gelir
ben eşime şimdiden tembihliyom suyum falan gelirse hç panik ypma diye..
bil ki 1 saate evden çıkacağız ona göre diyom
duş al+giyin+ saçını jölele anca yani

inşaallah ya yoksam ne yaparıık halim duman
onu bende diyim eşime hemen panik yapıp beni götürür mazallah

hayırlısı olsun canım..
maşallah kilosu iyi
plesanta yaşlanması olan başka arkadaşlar da var
3 4 hafta idare ediyor diye biliyorum

aynen kumsalım yaa bu akşam bi yoklamam lazım orayı malum yarın oğluşu görcem
ama çok şiddetli sancım gelirse diyorum o zaman ne yapacam nasıl alacam onları yaa

o zaman öle bi kuvvet geliyo ki şaşarsın, pazartesi doktor eve git dinlen gece doğuma gelebilirsin dediğinde, hemen çarşıya koştum bi kaç eksiğim vardı onları aldım, bebek şekerlerinin şekeri eksikti onları aladım bir iki yere uğrayıp eve gittim çamaşır yıka kurut çantaları hazırla, şekerleri doldur derken vakit epey geçti eşim bak doğurabilirsin dinlen ne olur diye hem yalvarıyo hemde yardım ediyo, ben de doğuracaksam bunun engellemek mümkün değil ama şu eksikleri tamamlayayım sonra bebekle ne çıkabilir ne alabilirim demiştim, doğurmadım ama tüm hazırlıklarımı koşa koşa da olsa tamamladım, inşallah seninde dayanamayacak ağrın olmazsa yaparsın ama şu sakin haldeyken bile oraya ulaşmak eziyet resmen

petucum ikametin neredeyse senin kaydının da orada olması gerekiyor.
ayrıca uzakta olması durumunda senin yakınındaki ebenin seni kendisi bulması gerekiyordu
onların maaşından kesiliyor hç dert etme.
annemn en yakın arkadaşı sağlıkocağında hemşire
izmrdeyken o gelmişti. o anlatmıştı.
benim kaydım da evlendik 2 yıl izmirde kaldı am sağlık ocağı hep aradı beni
kaydımı zonguldaka aldırmam için çok ısrar ettiler.
sebep oymuş işte onlarda para kesiliyor. aynı şekilde burdakilerden de.
yine gebe takibi çok önemliymiş artık bir tane kayıtsız doğum olduğunda anında ebe uyarı alıyomuş..
seni nasıl kaçırdılar ben de anlamadım..
ben de hamile kalınca kaydımı buraya aldırdım kimlik yetti ikametgah lazım olmadı

canım böyle işte düzenleri,bende aşı için kendim aradım gittim, sonra beni 1 kere aradı hemşire,nasılsın,tansiyonun nasıl,ilaç kullanıyomusun,kasılmaların başladımı, doktoruna gidince söyle sana ilaç yazsın,tabi söylerim dedim sen demesen ben söylemiycem zaten,kaç kilosun,gelde bakalım yok,bide diyo filiz hanım çalıştığınızı bildiğim için çağırmıyorum sizi zorlanmayın diye diyo,böyle işte bana sordu yazdı deftere devletimin hemşiresi beni kontrol etti böyle

hayırlısı olsun canım..
maşallah kilosu iyi
plesanta yaşlanması olan başka arkadaşlar da var
3 4 hafta idare ediyor diye biliyorum

Yaşlanmayı kafama takmıyorum zaten benim iki kaybım var bunu kucağıma alçağım gunü sabırsızlıkla bekliyorum...az kaldı Allah hepimizin yardımcısı olsun

sen atlatmışsın canım erken doğum riskin kalmamış,sağlıkla kucağına al inşallah,4 kg normal çok zor olur gerçekten,maşallah tosun paşaya

alo 184 ü arasana cnm yaa
amaan devlet kuruluşu işte ne bekliycenn özel hastanelerin gözünü seviyim yaa

kızlarya 2 gündür midem çok beter ekşime yanma tekrar başamı dönüyoz anlamadımki ilacta kulanmak istemiyorum üfff uzanınca daha artıyo sanki sitresten olabilirmi kızıma çok üzüldüm bunca zaman bekledik büyüsün bizi anlasın diye yaklaşık 4 ayda söylemedik 9 ay uzun bi dönem çocuk için sitres olmasın okula alışma dönemi diye üf nerde hata yaptıgımı bi bulsam bukadar sitres yapmıyacam ama

bebeğin mideye baskı yaptığı için yanma başladı muhtemelen,bende de var,özellikle gece yastığa başı mı koydum mu yanmaya başlıyo midem,bazen gündüzleri de oluyo,soğuk 1-2 yudum süt içince bastırıyo ama geceleri yatarken 1 tane rennie tablet alıyorum,rahatlatıyo,yanmayı kesiyo

bak şimdi soğuk soğuk elma ve muz yiyeceksin bu biiir hatta varsa hemen bi dondurma ye bak nassı da rahatlıycan

bak şimdi soğuk soğuk elma ve muz yiyeceksin bu biiir hatta varsa hemen bi dondurma ye bak nassı da rahatlıycan

sagolun kızlar bi deniyeyim

sen yazarken gülmüşsün bende okurken
insan alışıyo ya aça aça şimdi aç deseler açıcam o duruma geldim valla geçen sene nisanda düşük yapmıştım nerdeyse hep açık gezcektim
aynen aynen
bebem ya ben de utanırım ama hiiç ağdayla almadım....canım çok yanar diye korkuyorum ya da kasılırım sancı gelir falan diye endişe ediyorum :18:
galiba ben hiç ağdayla alamıcam
hiç aldırmadıysan sir ile acıyabilir boşver şu donemde yaptırma hiç artık cnm
yok lolly be ben senin kadar açamıyom canım yaa benim normalde acımazdı çok şimdi resmen terler akıyo herbiyerimden,senin nasıl acıyomu çok
bnm de tam tersi eskiden birazda olsa acı oluordu ozellıkle dudak kısımları şimdi hiç hissetmiyorum neden bnm tersi oldu anlamadım
kumsalım lollypop lollypop utanacak bişi yok be cnm açarım affetmem

maşallah cnm bebegine

aynen kumsalım yaa bu akşam bi yoklamam lazım orayı malum yarın oğluşu görcem
ama çok şiddetli sancım gelirse diyorum o zaman ne yapacam nasıl alacam onları yaa
Cnm dr um bana iice tembih etti...oyle pit die gelmezmis sanfda bebekte..bilirsin dedi..
Ayrica simdi evde olunca h an hazirlikli oluon..ben 2 gune bi banyoya giriom sureklide bakimimi yapiom yani her an hazirlikli olabilion bide banyo yapcak kadar vaktin oluomus hep oyle diolar
inşallah sancın duştan sonra gelir
ben eşime şimdiden tembihliyom suyum falan gelirse hç panik ypma diye..
bil ki 1 saate evden çıkacağız ona göre diyom
duş al+giyin+ saçını jölele anca yani
Evet cnm panige geek yok gercekten...banyoya vakit var:))
Masallah cnm bebegine..

yani bencede duz mantik gidiom gerek yok...arastircam bakalim...o ebe buraya eve gelip alcak kaydmi cok sinir etti beni...ya bi aini genislet yani...su devirde ikametgah belgesi die bisimi kaldi...ben bisi diom bilmiosan sor ogren...biliom zaten sizi sikayet ecem dierek ciktim....herkesin kurali kendine gore

eldivenle al canım...

ben de eldiven düşünüyorum daha rahat hakim oluyosun kendine ve kıllara

ben hallettim o işi dilsahcım,walla üzerimden büyük bi yük kalktı..ele gelenleri eldivenle yoldum,kalanları epilatörle dinlene dinlene 1 saatte bitti

iyide görmeden nasıl yapıyosunuz,ben yapamıyom öyle aynayla falanda yapamıyom

görmesende ele geliyor tatlım,aynaya bakarak nası göremiyorsun anlamadım..tabi aynadan kastım minik kaş aynası değil büyük makyaj aynası seyyar olandan al bitane

ne kaa aydınlatıcı konuşmuşsun yavrım walla tam istediğim gibi
bi kere gitsem aslında gerisi gelirde,şindi hem koca göbeğim var hemde o bölge karardı biras hamilelikten sonra
haklısın aslında sırf bende varmış gibi davranıyorum bazen

bu konuda sonuna kadar katılıyorum sana...devlet dairelerindeki çalışan memurlar işini doğru düzgün yapmıyor arkadaş..
benide 28. haftada çağırıp aşımı yaptılar,1 ay sonra o karda 2 kez gittim geri gönderdiler aşı yok gelince arıcas die..2 ay geçti aradan şimdi de aşı haftası geçmiş miş te doğumdan sonra gitcekmişim,olduuu başkaaaa
dün de eve özel hastaneden daha yakın olduğu için devlet hastanesine götürdük çocuğumun 5 yerini deldiler bi damar yolu açamadılar,dövüyodum hemşireyi nerdeyse..beceremiyosan yapma bu işi dedim

haahhahhaha oldurdun beni cnm ya evt kesınlıkle 1 kere gitsen alısırsın aman cnm snde onlar ne kararmış komur gibileri goruyorlar merak etme hiç hem hamilesın ya daha bi ihtişam gosterırler

haahhahhaha oldurdun beni cnm ya evt kesınlıkle 1 kere gitsen alısırsın aman cnm snde onlar ne kararmış komur gibileri goruyorlar merak etme hiç hem hamilesın ya daha bi ihtişam gosterırler

bütün cesaretimi toplamıştım da burdaki kuaföre güvenmediğim için (hijyen olarak) taktım eldiveni aldım miss gibi.biraz uzun sürdü ama en azından aklım kalmadı..doğumdan sonra annemlerin ordaki ağda salonuna giderim artık..ahhh ah hala alışamadım gelin olduğum semte

iyi akşamlar herkese
kızlar artık geceleri nefes alamıyorum kafamın altında 3 yastık var. sürekli uyanıyorum uykum kaçıyor. dönerken zaten çok fazla sarsıntı yaptığım için eşim de uyanıyor.
dün kaşam yatak battı bana resmen gittim kanepede uyudum rahat ettim.
belim de ağrıyor kanepeye iyice yaslanıyorum belime destek oluyor..gece gece odanın camını açtım. havasızlıktan ölecekmişim gibi oluyorum. sizde de oluyor mu. bazen gündüz de oluyor uzanınca nefesim kesiliyor. sanırım ciğerlere baskı yapıyor aldığım nefes bize yetmiyor.
anlayacağınız artık yatamıyorum..........

Ayni durumlar bende de var canim, bide damarlar genislediginden burnum tikaniyor tam oluyor iyice nefessiz kaliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…