petuşta yok ortalarda haberiniz varmı:26:
Ben de öyleyim valla dün 2 saat alışveriş merkezindeydim eve geldiğimde bitik haldeydim saat 22.30da uyudum sabah 9a kadar. Sabah uyandığımda da sanki hiç dinlenmemiş üstümden kamyon geçmiş gibi uyandım. Artık çok ağırlaştık zaten bu haftalarda halsizlik oluyomuş öyle yazıyor internette de.
anaaaaammmmmmmm benim çizelgedeki oğlan dönmüş
kızlar şu an hastanedeyim... Normal muayene için gelmiştim. 5cm açılmış. Doğum bekliyoruz şimdi. Kasılma fln varsa hiç beklemeyin hemen gidin doktora. 35 hafta bugün bitmişti benim. Oğlum da 2600gr mis.. Herkese hayırlı doğumlar nasib etsin allah. Benim için dua edin..
Ben yurtdisindaym canm.bizm burda esinin doguma girmesi zorunlu.yani istemezse girmezde ama zaten kimsen olmuyo anne baci esin mecbur giriyo.zaten dilleri farkli o telasede esim yanimda olursa iletisimimde rahat olr hemsirelerle vs.hem bana destek olmasini istiyorm yanimda olsun elini tutayim ondan guc alayim...
sezeryanda alttan kanama olur demissn ya normal dogumdada oluyoki kanama.bide neden altina baglamiyolar onu anlamadm canm
ben sezaryende de kanama oluyo diye biliyorum,normal doğumdaki kadar değildir tabi ama lohusalık süreci aynı süreç sonuçta,hatta sezaryen olcaklar için ped gibi olan hasta bezi istiyolar diye duymuştum
Kısmet olursa normal istiyorum. Sen nasıl istiyorsun .Güven hastanesi normal doğum ücreti ne kadar.Doktorun nasıl.
Aranızda normal doğum isteyen var mı, ben istiyorum ama tabi biraz korkuyorum doğumun ne zaman nerede başlayacağı konusu, sancı filan...
arkadaşlar bebeği erkek olanlar yeni doğan sünneti konusunda neler düşünüyorsunuz bir fikriniz var mı?
Benim doktorum dışarıdan. Muayenehanesi var Güven'de de doğum yaptırıyor. Benim sezaryen olacak doktor hariç 3400 TL. Normal doğum ücreti doktor hariç 2800 TL olması lazım ama Güven'de doktora ne ödeniyor bilmiyorum. Malesef artık SGK geçmiyor Güven'de tamamen özel oldu.
Gebelik, doğum ve bebek konusunda grup B streptokokların önemi nedir?
Grup B streptokok bakterileri bulunduran hamilelerin yaklaşık yarısının doğum sırasında bu bakteriyi bebeğine geçirdiği belirlenmiştir. Bu bakteriler bebekte pnömoni (zatürre), menenjit, sepsis (vücutta yaygın enfeksiyon) şeklinde ciddi neonatal enfeksiyonlara yol açabilir, ölüme neden olabilir. Yaşamaya devam edebilen bebeklerde yüksek oranda felç, körlük, sağırlık gibi problemler meydana gelebilmektedir. Grup B streptokoklar bebeğe hamilelik sırasında geçmez, doğum sırasında bebek vajinada ilerlerken temas ile geçer bu nedenle önlemek için doğuma yakın dönemde antibiyotik kullanılır. Grup B streptokoklar yenidoğanda sepsis ve menenjitin en sık nedeni olmakla beraber doğum sırasında bakteriyi alan her bebekte hastalık meydana gelmez.
Grup B streptokoklar ayrıca annede idrar yolu enfeksiyonu, endometrit (rahim enfeksiyonu) gibi durumlara neden olabilirler.
Tanı ve Tarama:
Amerika Obstetrisyenler ve Jinekologlar Koleji (ACOG) ile Hastalık kontrol ve önlem merkezi (CDC) yukarıda anlatılan risklerin önlenmesi amacıyla bütün gebelerde 35-37 haftalar arasında grup b streptokok varlığının taranmasını önermektedir. Tarama amacıyla vajen, serviks ve rektum kültürleri yapılır. Bu bakteriler kendilerine özel kültür ortamında kolaylıkla tespit edilerek tanınırlar.
Tedavi ve Önlem:
Grup B streptokok bakterileri tespit edilen hamilelere antibiyotik proflaksisi verilmesi önerilmektedir. Bu sayede bakterinin anneden bebeğe geçişi önlenebilir.
Ayrıca daha önceki gebeliklerinden sonra bebekte grup b streptokok enfeksiyonu saptananlara, doğum sırasında ateşi yüksek olan annelere ve uzamış membran rüptürü olan annelere (doğumdan önce suların gelmesine rağmen 18 saatte doğumun gerçekleşmemesi) aynı şekilde antibiyotik (Penisilin G, Ampisilin) proflaksisi önerilir. Grup B streptokok taşıyan annelerin bebeklerini emzirmelerinde bir sakınca yoktur.
bu testi yaptıran varmı veya doktoru bu konuda bilgi veren
ya kızlar böyle her şeyi takmayın,hamilelerin yarısında varsa o zaman 2 kişiden birinin hasta olması gerekir,ben daha çevremde doğum yapan kimsede böyle bişi görmedim,hatta doğum esnasında bebek vajinadaki bakterilerle ilk tanıştığında bağışıklık sistemi güçleniyo diye yazıyo çoğu yerde,bunun da sezaryene üstünlüğü olduğunu söylüyo doktorlar,eğer hiç bir şikayetiniz yoksa , doğal akışına bırakın,insanlar hala köylerde evde doğuruyo,tarlada doğuruyo bazı yerlerde,stres yapmayın
2.5 aylık mı?en erken o zaman mı yapılabiliyormuş acaba?lokal anestezi mi yapıyorlar?bir de çişini falan yapınca canı yandı mı bebeğinin.hani bez falan geliyor ya zor olur gibi düşünmüştüm.
canım stres yapmak veya kafaya takmak değil
doğum çizelgenin altında yazınca merak ettim
dolayısıyla bakıncada bu yazıyı gördüm okudum
ve paylaştım
canm senn alttaki bilg,ye bayıldım 5 10 kez okudum herhal
Allah bi avazda kurtarsın inşallah herkese hayırlı kolay doğumlar diliyorum
Rabbim yardmcmz olsun 26 gün kalmış benm de :18: tickerımı bile özlemişmmm
tatlım hoşgeldin
bizde onu konuşuyoduk şimdi kelebek384'ün 5 cm açğı var hastanede,parisinde gece suyu gelmiş beklioz bakalım
Benzer şeyleri bende yaşıyorum ya. Canım Iğdıran uçakla geleceğim inşallah çok kötü olmaz hava uçuşlar filan iptal olmaz.Kısmet olursa Ankaraya taşınacağız yıla yakın. Ben zekai tahire karar verdim. Gidenler memnun.Hayırlısı bakalım. sen nerede düşünüyordun.
Allah yardımcın olsun canım Allah bir avazda kurtarsın.
kızlar şu an hastanedeyim... Normal muayene için gelmiştim. 5cm açılmış. Doğum bekliyoruz şimdi. Kasılma fln varsa hiç beklemeyin hemen gidin doktora. 35 hafta bugün bitmişti benim. Oğlum da 2600gr mis.. Herkese hayırlı doğumlar nasib etsin allah. Benim için dua edin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?