2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

bizimde kontrolümüz 4 nisan'da doğmazsa tabi o zamana kdr..nst'ye girmedim henüz,alttanda muaynem olmadı bakalım nolcekkk:26:

aynen bnmde öyle wc ye gidince geçiyor
sanırım yalancı doğum sancıları
acaba o an nst de olsak nasıl bir sonuç
çıkar bende onu merak ediyorum ama dr
gittiğimde hiç olmuyor öyle

aynen aynen,bende onu merak ediom..
birde benim misafirim olduğu gün akşamına belimin ağrısından sancıdan duramıyorum..bu aralar alt bacaklarımın arka kızımlarıda ağrıyor..oyyyyy oyyy

benm dr şöyle dedi herkes normal doğurabilir
bende normal doğumdan yanayım kesinlikle
bazıları kolay olur bazıları zor ben hem annenin
hemde bebeğin eziyet çekerek doğurmasından
yana değilim yıpranmış bi vajen hırpalamış
bir bebek üstten bastırmak zorunda kalıyoruz
vakum oluyor anne doğumdan sonra 10 gün kendini
toplayamadıktan sonra bir anlamı yok dedi
bencede mantıklı bnede aynı fikirdeyim
geçen hafta kontrolde %70doğurabilirsin darlık yok
dedi ama bnm bebeğim biraz büyük olcak 40
haftayı beklerse o yüzden riske atamam diye
düşünüyorum dr ne derse o kabul

benmde belim popom bi ağrıyor sorma
kendimi çok yaşlanmış hissediyorum

senin bebeğin kaç kiloydu ki tatlım yaa,riskleri mi var

canım bende dr umun sözünden çıkmam sonuçta bilen o ama sezeryanda kolay değil . hakkımızda hayırlısı önemli olan bebeklerimizle bizim sağlığımız ha normal ha sezeryan.ikiside ayrı zor.

senin bebeğin kaç kiloydu ki tatlım yaa,riskleri mi var

geçen hafta 3350 boyuda 53cm di
şuan için bi risk yok dr beklerse
55cm olur kilosuda 4ü geçer dedi
oda zor bir doğum olabilir dedi
karnım hala aşağıya inmedi
bol bol yürü dedi ama yürüyüncede
belim fena ağrıyo napcam bilmiyorum

bacak kasları artık taşımakta zorlanıyor valla,biraz yürüdün mü dediğin gibi diz altının arka tarafları ağrıyor,kasıklarda baskı oluyor,sorma

canım bende dr umun sözünden çıkmam sonuçta bilen o ama sezeryanda kolay değil . hakkımızda hayırlısı önemli olan bebeklerimizle bizim sağlığımız ha normal ha sezeryan.ikiside ayrı zor.

evet hakkımızda hayırlısı olur inş. ben çok normal
olsun istiyorum hurma yiyorum hergün
bakalım ne olcak

bazı doktorlar tamemen çıkar amaçlı sezeryan önerirken,bazıları da gerçekten anneyi ve bebeği düşünüpte sezeryana alıyor..bunu anlayamıyoruz biz ama Allah hepimizi vicdanlı doktorlarla karşılaştırsın kızlar

aynen bnmde öyle wc ye gidince geçiyor
sanırım yalancı doğum sancıları
acaba o an nst de olsak nasıl bir sonuç
çıkar bende onu merak ediyorum ama dr
gittiğimde hiç olmuyor öyle

ben onu idrar torbası dolduğu için baskı yapıyor diye düşünmüştüm,o WC ye sıkışma olayı yalancı sancı mı?Ama tuvalete gidince tuvaletimizi yapıyoruz,uff bi ayıramıyorum şu sancıydı kasılmaydı falan,heralde hafif sancları farkedemeden rahmim 5 cm falan açılınca ,sancılar şiddetlenince jeton düşücek,öyle gidicem hastaneye ya da direk doğumhaneye falan alıcaklar beni suyum önceden gelmezse

evet hakkımızda hayırlısı olur inş. ben çok normal
olsun istiyorum hurma yiyorum hergün
bakalım ne olcak

ben de salı günü 37. hafta muayenem geçsin düzenli hurmaya başlıcam,şu 37 dolsun diye fazla yemiyorum şu an,haftaya ben de 5-6 tane yiyeyim diyorum günde,hatta 40. haftaya dayanırsak 10 tane falan yerim heralde artık doğurayım diye

canım bende bilmiyorum sadece tahmin
çok az yaptığım zaman he demekki kasılmış ki
baskı yapınca wc geldiğini hissediyoruım
bi bakıyorum çok herhalde böyle bişey
merak etme bende hiç ayıramıyorum ama iyi bişey bence
5cm çılmış ve anlamadıysan doğum kolay olur

bide şunu merak ediyorum doğum sancıları
başladığında bebek hareketsizmi olur
yoksa aksine dahamı çok hareket eder

bende hatta göğüs uçlarınlamı oynasak diyorum
doğum başlasa off çok fenayım ya

benim de 20 nisan,salı günü kaç kilo olmuş oğluşum öğrencem,5 martta 2385 gr dı,22 günde ne kadar almış bakalım merak ediyorum,bana da iri bebek olcak derse doktor diye tırsıyom azcık,3500 ü geçmeseler rahat doğururduk aslında

aslında soruları bi kenara yazıp doktora gidince sormak lazım,muayenede unutuyorum ben bazı sorularımı,unutmazsam sorayım salı günü,bir de diyelim suyumuz falan gelmedi sancı hangi sıklıkta gelirse hastaneye gitmek lazım diye de sorcam,malum her sancıdda ortalığı ayaklandırıp koştur koştur hastaneye gitmek de var,öyle yapıp defalarca eve geri dönenler oluyomuş,soğukkanlı ve bilinçli olmak gerek

canım ben yazıyorumda ne oluyo
gidiyorum kızımı görüyorum çantadan soruları
çıkarmayıda unutuyorum alıyom resimleri
çıkıyorum hala göğüs ucu kremini sorcam
mesela daha başlamdım ne yapsam diye?

göğüs ucu demişken,benim göğüs uçlarım hassaslaştı hatta dokununca acıyo bile,sizde de öyle oluyo mu kızlar?Lansinoh krem aldım ben,geçen gün açtım,aklıma esince sürdüm bi iki kere,rahatlatıyo göğüs ucunu,forumlarda son ayda sürmeye başlayın diyodu doğum yapan anneler,olmadı 38 den sonra sürelim düzenli

bende acı yok aklıma estikçe azcık z.yağı
sürüyorum kremde almadım henüz

Merhaba kızlar, dün doğum yapacağım hastanede bir eğitim seminerine katıldım ve aklımda kalanları sizinle paylaşmak istiyorum;

Çocuk doktoru çok tatlı bir adamdı ve 3 aylık bebeği varmış ve herşeyi bilmesine rağmen perişan :) Hem bilgilerini hem tebrübelerini paylaştı. "Emzirme Sanatı" diye bir kitabı önerdi. Sütü arttırmak için "Humana bitkisel çayı" ve çemen otunu önerdi ayrıca emzirirken 3-4 lt su içmemiz gerekiyormuş. Bebeği doğduğu ilk haftalardan itibaren sabah ya da akşamüstü olacak şekilde 15 dk güneşe çıkarmamızda fayda varmış. İlk aylarda ateşi 37.3'ün üstüne çıktığı anda acil doktora gitmeliymişiz. İlk 6 ay koltuk altından ateşi ölçmeliymişiz daha sonra kulaktan ölçebilirmişiz. Alından ölçmeyi tavsiye etmiyor. Bebeğin üşüdüğünü ensesinden anlayabilirmişiz el ve ayaklardan anlaşılmazmış. Biz ne giyiyorsak 2-3 katını giydirecekmişiz daha fazlasını değil. Emziği tavsiye edip etmediğini sordum etmiyor ama kendi kullanıyormuş çünkü kurtarıcı oluyor dedi. İlk 1 ay içinde emziğe başlamazsak sonra alıştırmak çok zormuş. Yüzüstü yatırmayı kesinlikle tavsiye etmiyor. Bebek 1,5 yaşına kadar bal yemeyecek ama emziren anne yiyebilir bir sakıncası yok. Bebeğe 15. günden itibaren D vitamini başlatılmalıymış. Buhar makinalarını önermiyor arada kullanılabilir ama sürekli kullanılmamalı diyor. Onun yerine cam kaba su koymalıymışız. Bunların dışında anestezi uzmanı doğum şekillerini anlattı detayları bilmek iyi değil bence o yüzden anlatmıyorum.

Umarım işinize yarar. Ben çok memnun kaldım.

hııım geçen haftaa:44:
benimkide ayın 13'ünde 2840g'dı..12 günde ne aldığını bilmiorum ama seninki kadar olmudurki..sanmıyorum ama karnım kocaman değil öyle:26:bilemiyorum ki
benimde belim ağrıooo

bacak kasları artık taşımakta zorlanıyor valla,biraz yürüdün mü dediğin gibi diz altının arka tarafları ağrıyor,kasıklarda baskı oluyor,sorma

evt canım,hepimiz yaşıoruz bu sorunları demekki..zaten beni bi siz anlarsınızz dertler ortakk

ohooo,5 cm açılana kadar bişi hissetmezsen gerisi mühim deil..6 cm den 1 saat sonra fln doğum oluo

ben hareketsiz oluyo die biliyorum..zaten tek tesellim onun hareket etmesi..yok diorm daha zamanı var tekmelio çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…