2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

Kızın sarılık mı olmuştu?Geçmiş olsun canım.Bizim sarılık değerimiz 8 di.Ama bizden hiç kan almadılar,bir aletle göğsüne dokunup ölçmüşlerdi,İyi ki kan almamışlar,insan çok üzülüyor ya.Canım senin iki çocuk olunca biraz zor tabi..Büyük kızın umarım alışmıştır kardeşine.Ben tek çocukla ancak çeviriyorum evi üstelik oğlumda oldukça akıllı.

Canım ben 62 ile hamile kaldım,82 ile doğurdum.71 e inmiştim ama sabitlemiştim kiloyu veremiyordum.Son 2 haftadır spor yapıyorum özellikle göbek eritici hareketler,göbek baya azaldı tabi 2 kilo daha verdim.şimdi geriye 7 kilo kaldı,İki aya kadar hepsini veririm bu azmim devam ederse tabiki.

Canım ya doğumdan bir hafta sonra hastaneye kontrole gitmiştim,orada eşimin arkadaşlarıyla karşılaştık,Karşılaştığımız herkes doğum ne zaman diye sordular.Tabi ben baya bozulmuştum.Psikolojim bozulmuştu resmen.Neyseki şimdi kilolar azaldı,göbek indi.Pantolonlarımı giyebiliyorum ama üst gruplar sıkıntılı.Göğsüm resmen iki katı oldu.Eşim dalga geçiyor,her gün daha da mı büyüyor diyor.

Canım ya ben de kıyamıyordum kundak yapmaya eşim de izin vermiyordu,kalça çıkığı olur diye.Baktım olmuyor,durmadan uyanıyor.Ablam geldiğinde kundak yaptı oğlumu,iyiki de yapmış.iki de bir sıçrayıp uyanan oğlum daha rahat uyumaya başladı.Eşime de gösterdm nasıl kundak yaptığımı,bacaklarına hiç dokunmuyorum,sadece kollarını sarıyorum.Şimdi kendisi yapmaya başladı kundağı.Kesinlikle tavsiye ediyorum sarın bebişlerinizi.

Allah kolaylık versin sana canım ya.Gerçekten üzüldüm.Umarım en kısa zamanda gece uykusu düzelir.Sen de rahat edersin.Gaz için sıcak su torbası öneririm.

Kızlar biz de gece uyuyamadık.oğlum durmadan ıkındı.Allah a şükür ki ağlamadı gazı olduğu halde.Saat 7 gibi ağlamaya başladı,normalde çok ağlayan bir bebek değil benim ki.Herhalde ağrısı var dedim,ağlamazdı yoksa.Paranox fitil verdik eşimle,gaz için de metsil verdik.1 saat sonra baya gaz çıkardı ama geçmedi tam olarak.Sabah iyice uyandık bir güzel dans ettik oğluşumla ıkınması da böylelikle geçti.Şimdi mışıl mışıl uyuyor.Ben de kalkıp evi toplayacağım.

Kızın sarılık mı olmuştu?Geçmiş olsun canım.Bizim sarılık değerimiz 8 di.Ama bizden hiç kan almadılar,bir aletle göğsüne dokunup ölçmüşlerdi,İyi ki kan almamışlar,insan çok üzülüyor ya.Canım senin iki çocuk olunca biraz zor tabi..Büyük kızın umarım alışmıştır kardeşine.Ben tek çocukla ancak çeviriyorum evi üstelik oğlumda oldukça akıllı.

Canım ben 62 ile hamile kaldım,82 ile doğurdum.71 e inmiştim ama sabitlemiştim kiloyu veremiyordum.Son 2 haftadır spor yapıyorum özellikle göbek eritici hareketler,göbek baya azaldı tabi 2 kilo daha verdim.şimdi geriye 7 kilo kaldı,İki aya kadar hepsini veririm bu azmim devam ederse tabiki.

Canım ya doğumdan bir hafta sonra hastaneye kontrole gitmiştim,orada eşimin arkadaşlarıyla karşılaştık,Karşılaştığımız herkes doğum ne zaman diye sordular.Tabi ben baya bozulmuştum.Psikolojim bozulmuştu resmen.Neyseki şimdi kilolar azaldı,göbek indi.Pantolonlarımı giyebiliyorum ama üst gruplar sıkıntılı.Göğsüm resmen iki katı oldu.Eşim dalga geçiyor,her gün daha da mı büyüyor diyor.

Canım ya ben de kıyamıyordum kundak yapmaya eşim de izin vermiyordu,kalça çıkığı olur diye.Baktım olmuyor,durmadan uyanıyor.Ablam geldiğinde kundak yaptı oğlumu,iyiki de yapmış.iki de bir sıçrayıp uyanan oğlum daha rahat uyumaya başladı.Eşime de gösterdm nasıl kundak yaptığımı,bacaklarına hiç dokunmuyorum,sadece kollarını sarıyorum.Şimdi kendisi yapmaya başladı kundağı.Kesinlikle tavsiye ediyorum sarın bebişlerinizi.

Allah kolaylık versin sana canım ya.Gerçekten üzüldüm.Umarım en kısa zamanda gece uykusu düzelir.Sen de rahat edersin.Gaz için sıcak su torbası öneririm.

Kızlar biz de gece uyuyamadık.oğlum durmadan ıkındı.Allah a şükür ki ağlamadı gazı olduğu halde.Saat 7 gibi ağlamaya başladı,normalde çok ağlayan bir bebek değil benim ki.Herhalde ağrısı var dedim,ağlamazdı yoksa.Paranox fitil verdik eşimle,gaz için de metsil verdik.1 saat sonra baya gaz çıkardı ama geçmedi tam olarak.Sabah iyice uyandık bir güzel dans ettik oğluşumla ıkınması da böylelikle geçti.Şimdi mışıl mışıl uyuyor.Ben de kalkıp evi toplayacağım.

amin canım inşallah bizde 5. gün gittğimizde 13 mg çıkmıştı, Ankaradayım ben fatih ünv hastanesindeki doktorumuz bizim için sınır 15 mg demişti, kilo alımı iyiyse doktorlar sorun yok iyi diyorlar, bol bol anne sütü verilmesi tavsiye ediliyo

yok canım çok şükür yemesi ve kilo alımı iyi dediler..bizimde 4. gün 15. küsürdü sonra 17ye çıkıp tekrar 15 ve 13 e düştü, 13te kalmış öyle bugünde bakmayınca acaba endişelensemmi dedim..10. günden sonra çok zararlı olmadığını okudum ama yinede insanın içi rahat etmiyor..bizi fototerapiye falan almadılar, gün ile değere bakıp sınırda değil dediler..bende ankaradayım, bana nereyi önerirsin bende oraya gideyim, ben şuan ank tıpa gidiyorum..ama asistanlar bakıyor ve her hafta değişik biri denk geliyor..olmazsa başka yere götüreyim..çıkmadan yazabilirsen çok sevinirim..net ortamım yokda..

canım ben beştepe fatih ünv doğum yaptım , muayene ücretleri 50 tl, bebiş orda doğduğu için ilk muanede ücret almadılar, emzirme odasında konuştuğum bayanlar tavsiye üzeine gelmiler memnundular doktrn adı Ahsel di sanırrım. ben sincand olduğum için teekrar gidemedm bebişle uzak oluyo, burdaki tıp merkzne gittim

Aaa sendemi Ankaradasıın.Ben dee.. Biz de kan uyuşmazlığı olmasına rağmen sarılık olmadı...Doğumu takip eden 3 gün ellerini delselerde bebişin çıkmadı...Ben negatif kızçem pozitif...

Ya kıyamam ikinizde ne hale gelmişsiniz...Ah canım ya uyku olmayınca moral olmayınca sütün de azalır ya aman dikkat et...Kimse yok mu yardm edebilecek yıkasanız mesela masaj yapıp uyutsan eminim rahatlayavaktır.Ben Ayşe önerin masajını yapıyorum gerçekten etkili...Senin sütün gazlı sanırım ne yapsan fayda etmiyo...Gözyaşı geliyo dedin ya ay kıyamam minnacık şey nası ağrıyo demekki...Meme de ve arabada rahatladığına göre birazda yapısı bence gazdan ziyade...Çok etkili ilaçlar kullanıyosun ama bize cerrah hepsi fasa fiso çözüm bu ilaç gaz için demişti.BİFİFORM.
İnşallah bi an önce düzene girer bebeğin de sen de rahatlarsın...Allah yardımcın olsun...

Kızlar bebekleri tek başınıza yıkayabiliyor musunuz.Ben daha hiç yıkamadım annem yıkıyo ben sadece su döküyorum..2.olmasına rağmen hala acemiyim

teşekkürler kızlar sıcak torba yapmştm bi ara ama sanki fayda etmedi
banyo yaptırmaya korkuorum havalar serin kapalı üşütmekten korkuorum
karnına masaj yapıodum ama reflüsünden dolayı yapmamam gerekiyormuş
yanıma yardıma gelecek bi Allahın kulu yok malesef
bio gaia biraz iyi geldi galiba bugün daha sakin
dua edin gazsız bol sütlü uykulu günlere biz de kavuşalım

Biz bugün 19 günlük olduk ve artık gaz şikayetlerimiz artmaya başladı.Yavrum sancı geldiğinde öyle bir feryat ediyor ki,seninde dediğin gibi sanki etini kesiyorlar.Ben küçük sıcak su tulumuna su koyup karnına koydum.Biraz sakinleşti şimdi ve tekrar uyudu.
Gece yatağında ayaklarına koyuyorum tulumu.O da biraz rahatlatıyor gibi.
Birde mart annelerinden nurse harveys diye bitkisel bir şurup duydum.1 aylık olduğumuzda onu alıp deneyeceğim bi.
Sanırım bu gaz sancısının 3 aylık olana kadar pek bi çaresi yok.Allah yardımcımız olsun.

demek hemşeriyiz ben sincandayım, gerçi tayinimz çıkıyo önümüzdeki ay bakalım kısmet nereye oğulşla bende de kan uyuşmazlığı var şükür ilk bebek olduğu için ondan kaynaklı sorun yok, biz bebişi ben kocişim annem ve babam birlikte yıkıyoruz benim onu tek yıkamam için kırk fırın ekmek yemem lazım

Kızlar bebekleri tek başınıza yıkayabiliyor musunuz.Ben daha hiç yıkamadım annem yıkıyo ben sadece su döküyorum..2.olmasına rağmen hala acemiyim

Biz 19 günlük olduk.
Ben ilk defa dün annemin yanında yıkamaya çalıştım.Bebek küvetinin içine sünger koyulduğunda çok rahat oluyor.
Bebeği suyun içerisinde süngerin üzerine yatırıyorsun.Sonra başlıyorsun yıkamaya.Biraz kafasını yıkarken zorlandım sadece ama onada yıkadıkça alışırım herhalde.

ben yıkayamıyorum malesef korkuyorum bi yerine zarar vericem diye sağolsun annem yıkıyo ben anca su döküyorum

İrmik tatlımı yaptımm geldimm...Bu Lohusalık güzel şey valla cann ne isterse ye:))kızıda annem yıkadı yatrdık 1 30 da tık yok maşallah.Ben bebeklerin hergün yıkanmasından yanayım temizlikten ziyade çok rahatlatıyo ve bebek elden çıkar hemen derler...Hakkaten öyle ilk kızım 40 gün yıkandı ve 2 aylıkken 6 aylık gibiydi.KKELEBEKK yıkamadan rahatlamaz bebik mutlaka yıka üşütmez korkma kaç dk. sürücek....
Hey maşallahhh ben de bi yüreksiz benim sanıyodumm...:))kimsecikler tek yıkayamıyomuşşş

tam içimden irmik tatlısı geçiyodu baktım sen yazmışsın komşu bende isterim maşallah kızına benim oğluşta iyi uyuyo bu gün maşallh diyeyim onada allahtan annemlerle kalıyrm ben her gün olmasa bile 2 güne bir yıkıyoruz gerçekten yıkanan bebk daha çabuk büyüyo, bend alışıcam inşallah yıkamaya, bu arada benim oğluş nerdeyse yarı kel kaldı saçları erkenmi döküldü ne, sizlerde durum ne ?inşallah çabuk gelir yeni saçları oğluşumun, kel kafasını yerim ben onun

bemimkinin önler seğrek yastığı kıl içinde ama benim oğlan baya kıllıydı doğduğunda maymun gibi onlar dökülünce yüzüü açıldı iyi oldu

bemimkinin önler seğrek yastığı kıl içinde ama benim oğlan baya kıllıydı doğduğunda maymun gibi onlar dökülünce yüzüü açıldı iyi oldu
canım sennki 2. ayına girmiş maşallah benimki 5. haftada önleri baya azaldı çok komik geliyo gözüme, ne zaman gelir bu saçlar geri acaba

Ben de eşimle beraber yıkıyorum,ben yıkıyorum o suyu döküyor,tek başıma yıkayamam heralde.başını yıkarken kollarını biraz sıkıyorum heralde kızarıyor çünkü.ben de düşer diye korkuyorum biraz sıkı tutuyorum.

Bizim de saçlarımız dökülüyor,zaten keldik biraz,şimdi daha da artıyor kelliğimiz.Yastığımız tel tel saçlarla dolu oluo.

Eşimin annesi şehir dışına çıktı,evde 2 erkek kaldı.Dedim bugün onlara yemek yapayım,götürsünler iki gün yesinler.Oğlum da bugün biraz huzursuz izin verdikçe yemek yapmaya çalışıom.Bir ana yemeğim kaldı.Tabi Bizim için de pilav yapmam lazım daha...

Kızlar oğlumun kıyafetleri küçük gelmeye başladı şimdiden,dün banyo yaptırdık,kıyafetini girdirdik bir baktım kollar kısacık.Oğlumun büyüdüğünü biliyordum ama bu kadarını bilmiyordum.Kilomuz az ama boyumuz iyi uzuyor heralde.Cumartesi kontrolümüz var bakalım kaç kilo almış,boyu ne kadar uzamış 15 günde.Sizde durumlar nasıl?kıyafetler kısa gelmeye başladı mı?

çok şükür annemlerleyim ben , annem çalışıyo babam yemekleri yapıyo bizim evde:) kendisi aşçıdır, gündüzde genelde evde oldğu için yemek derdim yok sana kolay gelsin canım

bizim kıyafetlerde çabuk küçüldü tulumları yepyeni kaldı, bir iki anca giydi bacakları kısa gelmeye başladı hastane çıkışları zaten düdük gibi kaldı ay büyüdü oğlan maşallah

canım sennki 2. ayına girmiş maşallah benimki 5. haftada önleri baya azaldı çok komik geliyo gözüme, ne zaman gelir bu saçlar geri acaba

hamileyken hafta hafta gelişimine bakardım bazı sitelere şimdide aylık gelişimi yazıyo 2. ay için öle bişi yok demiyo bakalım ne zamana artık

Bizim saçlar daha dökülmedi...Yıkamayla pek alakası yok sanırım.
Kıyafet bizde de küçülmeye başladı tulumlarıın ayakları girmiyo kasıyo ama hiiiçç sorun değil 3 yaşındaki ablasının hiçbirşeyini dağtmadğm için kıyafet derdimiz yok çeşit çeşit:)))

Mrh kızlar,kızım 25 günlük oğlum 5 yaşında. Ilkinde 20 gün yardım aldım yıkamaya için.ama kızımı hep ben yikiyorum.bırakmaktan korkmayın.yakında küçük bir isitici bulunsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…