2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Gunaydin kizlarrr bugun tembellik yapamayacagim malesef yarin mesai var.offg yaaaa sabah sabah icim slklldl yaaaa.cocuklat bi heyecanla dinav sonucunu bekliyorlar yetistirebilirsem onllarida okiyayom.

günaydın arkadaşlar, bebeklerinize maşallah diyorum valla :) inşAllah bizimkide bu dediklerinizi en kısa zamanda yapar, benim kızım daha dönmüyor bile birde yerde hiç yatmıyorki dönmeyi öğrensin, çok canım sıkılıyor, 5 dk yatmıyor hep kucakta, dün gittik yürüteç ve mama sandalyesi aldık ama nafile, 5 dk durmadı yürüteçte, hoppala yine babasının kucağındaydı..ben gerçekten çok yoruldum artık, gece desen 5 kez kalkar olduk, iş başladı uykusuzluk, depresyondayım gerçekten..uykusuzluktan kahvaltı falan yaptıramıyorum, apar topar ancak işe hazırlanıyorum 5 dkda..bunaldım ya ((

Gunaydin kizlarrr bugun tembellik yapamayacagim malesef yarin mesai var.offg yaaaa sabah sabah icim slklldl yaaaa.cocuklat bi heyecanla dinav sonucunu bekliyorlar yetistirebilirsem onllarida okiyayom.
kolay gelsin canım

allah yardıncımız olsun canım şöyle müzikli ışıklı oyuncak deneyin bizim ablasından kalan oyuncakları veriyoruz hiç degilse 5 dakika duruyor bende hiç degilse dinleniyorum bugün bizim kızda hiç yemedi inadı üstünde

canım ek gıdayı bebek belirliyor ne kadar yemek isterse o kadar verirsin uzmanlar zaten 2 çay bardağını geçmesin diyorlar canını sıkma. Bizde 6,5 aylığız yoğurt,meyve püresi arasırada çorba içiyor. ama günde 1 fincan yoğurt ancak yiyor en sevdiği ek besin yoğurt oldu. meyveleri seçiyor açken yarım fincan ancak yiyor çorbaları ise 2-3 kaşığı geçmedi daha ( alışır diyo herkes bende zorlamıyorum. ne zaman isterse emziriyorum şimdilik ana öğün anne sütü ne de olsa

yavaş yavaş alışıyorlar canım doktorumuz bu aylarda tadına baksa yeterli dedi zorlama o ne kadar isterse o kadar ver dedi ek besini.. bebek yemeklerim die bi site var oraya bak istersen tarifler genelde aynı ama

oo ek besinlere başlanmış bol iştahlı günler bebişlerimize..
Bende başladım ek besinlere bayram öncesi ama boğazlarımız enfeksiyon olunca ara vermiştik. Dünden beridir yeniden başladık..
Kahvaltıda yarım yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı labne peyniri 2 kaşık ev yapımı üzüm pekmezi 3-4 tane cici bebe bisküvisi ve ıhlamur karıştırıyorum cok severek yiyor minik kızım ekmek ufalayarakta denedim hiic sevmedi.. Kilosu 8600gr dı bayramdan önce sağa sola yüzüstü sırtüstü 360 derece kendi etrafında dönebiliyor hiic yalnız bırakamıyorum gece uykularımız iyi ama gündüz 5 dakika durmak yok birde dadada demeye basladı baba dedirtmeyi öğretiyorum dada diyor :)

Şu ek besine alışma sürecinide aşarız inşallahhh

Merhaba arkadaslar bi sorum olacak. Korunma yöntemi olarak spiral taktırmayı düsünen yada taktıran varmı?

maşallah bebeğine ilk konuşan senınkı olucak galiba :)bende bugun ıspanak çorbası denıcem bakalım yıcekmi merak içindeyim ıspanak pırasa karnıbahar lahana gıbı şeyleri bende babasıda hiç sevmeyiz çocuğa yedırmeye çalışıyorum yazık yavruma dıyerek ama bılıyorumki çok yararlı sebzeler belki oğlumla bırlıkte bızde severız

Ek gıdaları ne zaman veriyorsun canım, belirli bir düzen ya da saate göre mi

Merhaba arkadaslar bi sorum olacak. Korunma yöntemi olarak spiral taktırmayı düsünen yada taktıran varmı?

Ben araştırdım bir ara düşünüyordum ama kararsızım şuanda. Spiral taktırmak için hamile olunmadığından emin olmak ve uygulama kolaylığı için adetin 2-3. gününde olmak gerekiyor diye biliyorum. Bazı yakınlarım uygulamıştı memnun olduklarını söylüyorlar, bana da tavsiye ettiler. Doğum sonrası doktorum da isteyip istemediğimi sormuştu, malum sezaryen sonrası en az iki sene geçmesi gerekiyor doğum yapmak için. O yüzden sormuştu. Bu sezaryen sonrası doğum bazı ülkelerde 1 sene imiş. Gerçi ben bir daha doğum yapmayı düşünürsem ssvd olur diyorum.

Ek gıdaları ne zaman veriyorsun canım, belirli bir düzen ya da saate göre mi

sabahları yumurtalı peynirli kahvaltsını verıyorum öğlenlerı çorba akşama doğruda meyve vermeye çalışıyorum yatmadan öncede muhallebı yapmamı söyledı doktoru hanı şu kaşık mamalarından olanlarda olur tabı herzaman uymuyr cnm mesela bugun saat 11de uyuttum hala uyuyorr hiç bukadar uyumazdı böle zmanalrda bıraz duzen bozuluyor

Ben taktirdim canim.2ay olacak takilali ama bende kanama yapti epeyce..dr hap verdi kanamayi kesmek icin.simdi ara sira lekelenme oluyo.3aya kadar ara kanama normalmis.bakalim insallah memnun kalirim.benim 2 cocugum var.hatta 2.cisi kaza ile..simdi iyiki olmus diyorum. Ama 3. İcin ayni seyi diyemem tabi.kocama da guvenemiyorum..boylesi hepimiz icin iyi olacak insallah..

kızlar bebeklere mama verdiğiniz kapları kaşıkları falan nasıl yıkıyorsunuz

Valla ben cogunlukla makinada yikiyorum.elde acil yikayacaksam bizimkileri neyle yikiyosam onla yikiyorum..ilk cocugumda da pek sikmamistim kendimi ayri yikicam diye.. Bunda ise hepten saldim cayira..

afiyet olsun kuzucuğa maşallah bizimkide ba ba ba ba deyip duruyo 2 gündür enni diodu anne dicek ilk ama baba diyecek hrld

Ben de spiral ile korunmanın daha güvenilir oldugunu düsünüyorum . Tavsiyelerde hep bu yönde . Dogumdan sonra düzenli bir sekilde adet oldum bu ay 5 gün gecikti . Kaza kurbanı oldugumu düsünüyordum ki az önce adet olmaya basladım. Aklím cıktı valla . Bebegimin olması mükemmel bir sey ama kızım bu kadar ufakken 2. Bebege hazır degilim . Korunma isini esime bırakıp her ay bu stresi cekmek yerine spiral taktirma karari verdim ve yarın doktora gidecegim. Kanama dısında operasyon sirasında agrı falan oluyormu, adetliykenmi gidilmeli?

Havuc patates ıspanak pirinci zeytinyağı ve minicik salca ile kavurdum biraz su ekleyip pişirdim blendırladım bayılarak yedi valla :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…