2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
ohh mıs gibi sıhhatler olsun koklaya koklaya uyursun annesı bızım yıkanma gecemiz cumartesi koca bı naylon bulmuş babası odanın ortasına serıyoruz suları çırptıra çırptıra yıkanıyor sudan alamıyorum en son çıkarırken artık ayaklarıylanasıl vurmayaçalışıyorr suyaa yaz gelsede her gun yıkasam bayılıyor suyaa

ben kucagımda yıkıyorum canım bizimkide seviyormu korkuyormu anlamıyorum bana bir sarılıyor ayırana aşkolsun resmen kuala bebe yagıylada yaglladım mis gibi oldu kuzum

Son düzenleme:

canım benim bir tavsiyem olacak bebeğimi 2,5 saaat ayağımda salladığımı bilirim . ama bu ara durumlar ii gibi ben şöyle düzen tutturdum benim bebeğim de gündüz 2 kez uyur bazen 3 saat bazen 30 dk sürer uykusu ama belirti olmasa da ben hep saat tutuyorum uyandıktan sonra 2,5 saat sonra uykuya götürüyorum, emziriyorum sonra uyumazsa devamında ayağa alıyorum ama baktımolmuyor ayakta durmuyor tekrar memeye yani ben şunu anladım ben memeye doydu sandığımda bazen doymamış olabiliyormuş doyasıya tekrar emiyor benim için akşamları bazan zorlaşıyor gene mesela 2,5 tuttum emzirdim emzirdim salladım uyumadı geri getiriyorum 1 saat sonra tekrar götürüyorum ama tabi günden güne bebek değişiyor 7-9 arası uyutmaya çalışıyorum ama akşamların bazen 2,5 değil de 3-3,5 de olabiliyor.

Çok geçmiş olsun canım. Yanık kötüdür, seneler önce 2 lt.'ye yakın kızgın yağla yanmıştım ben de patates kızartırken. Tam da 1 nisana gelmişti, kimse inanmamıştı gerçek olduğuna. 1 aydan fazla yattım evde, annem de kaza geçirmişti ayakları ameliyatlıydı. Çok zor oldu, bakan kimse yoktu. Acısı çok zor atlatılıyor, sağ bacak dizden üstü ve sol ayağım derisini yüzdüler resmen. Kimsenin başına gelmesin, istemem yani çok acı bir tecrübe.

Kızlar, dün aşı için gitmiştik. Dönüşte babaanneye geçtik yağmura yakalanınca. Akşam 6-7 gibi Ada bir kusmaya başladı ki içinde ne var ne yoksa o gün bütün yediklerini kustu. Üstünü değiştirdik, gene kustu. Art arda 8-9 kere kustu bir saat içerisinde. 1 su bardağından fazla yani çıkarttığı, zorlana zorlana çıkardı yavrum. Bir yandan öğürüyor bir yandan ağlıyor bilmiyor ki ne olduğunu korkuyor canım. Sonrasına ne yese içse gene kustu. Saat 9 gibi eve geldik mecburen hiç giyecek bir şeyimiz kalmamıştı yanımda artık orada olan minicik şeyleri giydirip de geldim. Gelir gelmez uyudu ve ateşi vardı. Neyse uyandı dedim emzireyim, tam emdi kafasını kaldırdı, kalkacak yataktan hadiiii bütün emdiğini kustu. Artık öğürmekten fenalık geldi çocuğa saatlerce. Canım ne kadar sıkıldı anlatamam inanın. Hiç kusmazdı bu şekilde. Eskiden sadece emdiği zamanlarda fazlasını çıkarırdı ya da bazen gazını çıkaramadığında kusardı ama 6. aydan önce yani. Aşıdan oldu herhalde diyorum. Ihlamur verdim içsin diye de şeker attım içine, içti 80-90 cc kadar. Sonra Calpol verdim. Ateşi düştü, midesi de biraz daha rahatladı. Gece sorunsuz uyudu, bir kere falan kalktı ama ne yaşadığımı bir de bana sorun. Erken yattı ama ben gece 4'te zar zor uyudum içim rahat etmedi, ya kusarsa uykusunda ya bir şey olursa. Kurdum da kurdum kafamda. Neyse ki şimdi daha iyi uyuyor meleğim.

Geçmiş olsun canım aşıdan olabilir, beni de sağlık ocağından aramışlardı ben de doktorumuza sordum o da ben hastalarıma 1 yaşından önce yapmayacağım hem yan etkileri fazla hem de üst üste yapılan aşılar bağışıklığı bozabiliyor sağlık bakanlığı 1-2 vaka varsa salgın çıkmış gibi davranıyor demişti kızakmık aşısı da aktif bir virüs olduğu için yan etkileri de fazla demişti ben de henüz yaptırmadım. Canım benim çok yorgun düşmüştür biz bile 3-4 kez kusunca ne kadar kötü oluyoruz onlar daha çok küçükler, Allah korusun

bende anladım ama olmadı yaa sorun bendemi acep

Canım yukarıdan profilime tıklayacaksın. Çıkan sayfada Etkinliklerim yazan yerin yanında Hakkımda yazan yer var. Oradan yapıyorsun. Kişisel bilgilerinin altında evlilik panosu diye bir bölüm var. Altında Hitap Şekliniz yazıyor, yanındaki kaleme tıklıyorsun yazdıktan sonra kaydet diyorsun. Sonra özel gün türü, tarihi, görseli sırayla seçtikçe kaydet diyorsun. Umarım yapabilirsin canım.

Sağol canım. İçim gitti inan ki. Dediğin gibi o kadar halsiz ki hiç mızmızsız uyuyor. Sağlıkları yerinde olsun başka bir şey istemem, huysuzluk vs. aşılıyor bir yerden sonra.

iyi günler anneler bugun eşim evde hafta sıonları çalışmıyor çocuğu onun yanında uyuttum diğer odada onlar hemen gözünü açınca kaldırmış çocuğu diğer odaya gıtmedım ama seslerı geliyo takur tukur oynuyolar ayy gıdıp kızcam şimdi ikisinede ama bıraz daha şans verıyorum

arkadaşlar lilypie da bebekle ilgili çizelgeyi oluşturdum ama kk ya nasıl aktarcaz anlamadım gitti.bişeyler yapmaya çalıştım ama hep öngörülen formatta deil diyo.lütfen yardıımmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…