Evet emziriyorum canım, gece kalktığında emzirmezsem zaten ağlayıp duruyor.canım emzirme var mı??
ya kızlar ıhlamurun nesı varmış ne gıbı zararı varmış ben aylardır ıhlamurla yapıyorum kahvaltısını bayılarak yıyor zeytın hiç vermedım peynır yumurta sarısı cevız 3 tane cıcıbebe bı dılım cıcı bebe ekmeği bır tatlı kaşığı pekmez verıyorum hiç değiştirmedim ıhlamurn zararlı olduğunuda ilk defa şimdi duyuyorum :26::26::26::26:
Bugün 8 de uyanmıştı canım saat 11 gibi götürdüm yatırmaya hiç uyuyacak hali yok döndü durdu sıkıldı ağladı çıkardım tekrar denedik esnemeye filan başlamıştı ama yine aynı şeyleri yaptı sabrım kalmamıştı çıkardım en son gittik biraz pusetinde dolandırdım yemek yaptım filan derken saat 13 oldu şimdi uyudu, tamam zor uyurdu ama nihayetinde uyuyordu günde 2 defa en son salı günü uyumuştu hatta komşu vardı aferin ne akıllı uyudu mu şimdi dedi kadın nazar mı deydi ne oldu anlamadım. Çınar bey de misafirlerin yanında süt dökmüş kedi gibi sesi çıkmıyor acıksa altına yapsa bile ağlamaz, onun derdi benimle sanırım. Ben onun sağlıklı ve huzurlu olmasını istediğimden uyumasını istiyorum tabiki, bebekler uyuduklarında öğrendiklerini hatırlayıp pekiştiriyorlarmış, büyüme hormonu salgılanıyor ve vücutları gelişiyor zihinleri gelişiyor. Ben öyle bir unutkan olmuşum ki uykunun önemini şimdi daha iyi anlıyorum geçen gün elim de telefonum annemi aradım çınar da karşımda onunla da ilgileniyorum, tel elimde olmasına rağmen annemi aradığımı unutmuşum en son bir ara annem yüksek sesle bağırdı da niye cvp vermiyorsun diye yani anlayacağın 1 dk önce yaptığımı unutuyorum.maşallahyakışıklıya saçlarda pek fiyakalı olmuş :)
bu babalar başka valla benim babam gerekirse cam bile siler ama gerekmedi :)
bende epeydir eşimsiz uyuyorum özledim ama napalım elif daha baskın
iki gecedir 4te yatıyoruz uyuyp uyanınca çok sinirlioluyorum ben yabugün çok kızdım dövesim geldi sonrada kızdım kendime ama elif hastanedeyken ölemi demiştim ben seni o yüzden çok ii anlıyorm cnm
sabah elif uyanıyoya mamasını verip altını değiştiripuyutmaya çalışıyorum uyuyodu şimdi 11i bulduruyo sonra bazn 1 deuyanıyo ve 2de yine uyumk istiyo ondn sende dene derim
senin o çıplak ayağını yerim yakışıklıımmm
ben aşağı düşürdüm yatağını sonrada altına döşeği katladım 4e öle koydum ve şimdi tm istdğim gibi oldu
sagol canım aynen dedigin gibi 2 hapı birden ictim az once itibariyle, %85koruma saglıyo diyo ilk 12 saat icinde alınırsa insallah bi sakatlık olmaz ya bi dahaki adetime kadar bana huzur yok artık beklicezprospektustede yazıyo zaten aksam 6ya kadar sut vermicem.6 saat diyo ama ben 8 saat vermiyim garanti olsun. bu gece kabus gibiydizaten stresimden uyuyamadım cerende zırt pırt uyandı gene, sabah kalkar kalkmzda saglık oc. ordan ecz. burdada bi yagmur bu sabah bi ruzgar... sardım sarmaladım koydum arabasına gittik allahtan yakın ama perisanlıktı halimiz. bi 15 dk bırakabilcek kimsenin olmayısı ne kadar kotuymus boylece bi kez daha anlamıs oldum bu sabah
Bugün 8 de uyanmıştı canım saat 11 gibi götürdüm yatırmaya hiç uyuyacak hali yok döndü durdu sıkıldı ağladı çıkardım tekrar denedik esnemeye filan başlamıştı ama yine aynı şeyleri yaptı sabrım kalmamıştı çıkardım en son gittik biraz pusetinde dolandırdım yemek yaptım filan derken saat 13 oldu şimdi uyudu, tamam zor uyurdu ama nihayetinde uyuyordu günde 2 defa en son salı günü uyumuştu hatta komşu vardı aferin ne akıllı uyudu mu şimdi dedi kadın nazar mı deydi ne oldu anlamadım. Çınar bey de misafirlerin yanında süt dökmüş kedi gibi sesi çıkmıyor acıksa altına yapsa bile ağlamaz, onun derdi benimle sanırım. Ben onun sağlıklı ve huzurlu olmasını istediğimden uyumasını istiyorum tabiki, bebekler uyuduklarında öğrendiklerini hatırlayıp pekiştiriyorlarmış, büyüme hormonu salgılanıyor ve vücutları gelişiyor zihinleri gelişiyor. Ben öyle bir unutkan olmuşum ki uykunun önemini şimdi daha iyi anlıyorum geçen gün elim de telefonum annemi aradım çınar da karşımda onunla da ilgileniyorum, tel elimde olmasına rağmen annemi aradığımı unutmuşum en son bir ara annem yüksek sesle bağırdı da niye cvp vermiyorsun diye yani anlayacağın 1 dk önce yaptığımı unutuyorum.
mrblar kızlar nasılsınız
benim kızımda hastalandı iğne oluyoruz antibiyotik ağzı diş dipleri boğazı tüm iltihaplanmış nasıl oldu anlamadım 2 3 gündür ateşini indiremedik mecburen iğneye başladık Rabbim korusun meleklerimizi bu arada uyku düzeni bi türlü tuturamadım akşam 12 oluyo çoğu zaman uykumuz
mrblar kızlar nasılsınız
benim kızımda hastalandı iğne oluyoruz antibiyotik ağzı diş dipleri boğazı tüm iltihaplanmış nasıl oldu anlamadım 2 3 gündür ateşini indiremedik mecburen iğneye başladık Rabbim korusun meleklerimizi bu arada uyku düzeni bi türlü tuturamadım akşam 12 oluyo çoğu zaman uykumuz
evet ben doğdu doğalı bi türlü ne yemek düzeni ne düzeni artık boş bırakmaya başladım çok yoruluyorum bi gün kızyer oğlan yemez uyuturm oğlan uyur kız uyumaz artık sıkmamaya çalışıyorum ama gece 2 den aşağı yatağı geçemiyorum onları uyutmam bazen 12yi buluyor sonra bulaşık süt sağıyorum namaz bazen ütü oluyo sabah için çünkü ütülerimi artık toplu yapamıyorum günlük ütülüyorum yetişemiyorum bazen vs vs vs ama sağlıklı olsunlar yetergeçmiş olsun canım bizdede düzen yok günü gününe uymuyor ki düzen olsun
kızlar ya size bisey sorucam bebelerinize gunluk yedirme programınızı yazarmısınız hangi saatte ne yediriyosunuz? ben cok zor yediriyorum ya bu konuda acayip sıkıntılıyım cok nadiren hazırladıgım kasenin dibini goruyorum. her ogunumuz minimum yarım saat suruyo cunku agzını acmıyo acsa bile agzında bekletiyo bi kasık mama bi kasık su veriyorum onuda alıskanlık yaptı su vermezsem yutmuyo. bu seferde suyla karnını sisiriyohele kahvaltı bulamacı ve sebze corbası ogunu inanın psikolojim bozuluyo, bazen bi saattte ancak yarıya geliyoruz darallar geliyo artık ya mesela ben sabah 9-10 arası kahv. 1-2 arası meyve, 5-6 arası sebze corb., 9-gibi de ygurt yediriyorum ama ogunleri hep cok uzun surdugu icin sanki butun gun yedirmeye zorluyorum cocugu yanlıs mı yapıyorm? yoksa bir ogunu kaldırıp ogunlerin arasınımı uzatmalıyım? bana bi akıl verin ya! :2: suanda kilomuz 8.800 yani doktor normal diyo ama ben onunkeyfine bıraksam eminim suan cok daha zayıf olurdu sizin kilolarınız kac?allah baska sıkıntı vermesin tabide ah soyle hazırladıgımı yutan bi cocuk olaydı noolurdu
kızlar ya size bisey sorucam bebelerinize gunluk yedirme programınızı yazarmısınız hangi saatte ne yediriyosunuz? ben cok zor yediriyorum ya bu konuda acayip sıkıntılıyım cok nadiren hazırladıgım kasenin dibini goruyorum. her ogunumuz minimum yarım saat suruyo cunku agzını acmıyo acsa bile agzında bekletiyo bi kasık mama bi kasık su veriyorum onuda alıskanlık yaptı su vermezsem yutmuyo. bu seferde suyla karnını sisiriyohele kahvaltı bulamacı ve sebze corbası ogunu inanın psikolojim bozuluyo, bazen bi saattte ancak yarıya geliyoruz darallar geliyo artık ya mesela ben sabah 9-10 arası kahv. 1-2 arası meyve, 5-6 arası sebze corb., 9-gibi de ygurt yediriyorum ama ogunleri hep cok uzun surdugu icin sanki butun gun yedirmeye zorluyorum cocugu yanlıs mı yapıyorm? yoksa bir ogunu kaldırıp ogunlerin arasınımı uzatmalıyım? bana bi akıl verin ya! :2: suanda kilomuz 8.800 yani doktor normal diyo ama ben onunkeyfine bıraksam eminim suan cok daha zayıf olurdu sizin kilolarınız kac?allah baska sıkıntı vermesin tabide ah soyle hazırladıgımı yutan bi cocuk olaydı noolurdu
Canım üzülme Allaha şükür benim annem var ama yalvarıyorum gelmiyor tamam sağolsun maddi destek de oluyor 40 gün bebeğimle ilgilendi yanımdaydı ama bebekle sadece yıkarken yardım etti sağolsun ev işiyle daha çok uğraşmıştı ama aylar geçti gelmiyor sen gel deyip duruyor bana, ben oraya gelsem dediğin gibi belki de oğlum hiç uyumayacak zaten öyle her ortamda uyuyan ve yemek yiyen bir bebek değil, birini görse yemeyi bırakıyor. Anne tekim gel hem bana değişiklik hem sana değişiklik olur arada biraz dışarı çıkarım, hastayım da hastayım burada daha çok hastane doktor var diyorum gelmiyor bana onu şunu örnek verir ben de inat ettim o gelmezse ben de gitmeyecem artık. Ben şimdi düşünüyorum da hadi kızım olmadı ama ileride eğer gelinim benden yardım rica ederse tabiki seve seve yardım ederim uzakta bile olsa en azından 10 gün bile gider ona yardımcı olurum tabi isterse. Senin kayınvaliden var mı canım o yardım etmiyor mu hiç. Benim var ama karakterlerimiz farklı onunla rahat edemiyorum ne desem tersini yapar hiç onun stresini çekemem, işte kimse insanın annesi gibi olmaz aslında annemle ben biriibirimize çok düşkünüz ama benim annem biraz üşengeç ve beni 20 yıl sonra doğurduğundan dolayı 65 i geçti sağlık problemleri de var artık seyahat etmeye cesaret edemiyor. Anlayacağın ben de aynı durumdayım tek başıma eve hapis olmuş bir şekilde her alışverişi netten yapıyorum marketi bile, aynı ben de tv açmıyorum içimden bazen yemek yapmak bile gelmiyor bir an önce yaz gelsin istiyorum ama daha şubat, mart bitecek de havalar biraz ısınacak. Bu arada sen nerede yaşıyorsunbenim en çok içimde olan acıdır tek başına büyütmek öyle zor ki.. annem de vefat etti, ilk aylar ne kadar ihtiyaç duydum anlatamam hep annem olsa bilirdi diye düşünürdüm, ama şükür ki internet var gerçekten bebeğimi netle büyüttüm, biz de burada merkeze uzak yerde oturuyoruz yakında bakkal bile yok, ihtiyaç oluyo ama akşam eşimin çıkmasını bekle, çocuğu bırakacak kimse yok, kardeşimin yanına gittim 15 gün kaldım oh bee dünya varmış dedim, çarşının ortasında oturuyo her şey ayağının altında, kızımı da kardeşlerime bırakıp çok yürüyüşe çıktım, inan kendi evime gelmek istemedim, orada daha çok yoruldum düzenimiz bozuldu ama destek çok başka bişey, burada yine mutsuzum tv de açmıyorum yakında sıyırmazsam iyidir
gecmiş olsun canımmrblar kızlar nasılsınız
bizim doktor sabahları ıhlamurla ıslat kahvaltıyı dedi, ama ben üşengeçliğimden yapmıyorum, zararlı olduğunu hiç duymadım.
gecmiş olsun canım
valla tam düzeni kurdum diyorum bir hasta oluyor biri geliyor yada biz biyere gidiyoruz 1 günde
bütün düzen gidiyor herale 2 3 yaşına kadar anca oluşur uyku düzenleri
canım saat 7 engec 7 30 uyanıyor ahsen hemen kan damlasıyla 1 tatlı kaşıgı pekmezini veriyorum
8 30 gibi kahvaltı karışlımı
1 2 gibi çorba
5 gibi meyva bu kusması varsa kaldırıyorum eger hasta degilse veriyorum
8 gibi de pirinç unu
boyumuz 73 cm kilomuz 8450 di
benim ölcülerim hani şu borcamın cizgili kaseleri varya ben şeker koymak için almıştım kücük
sabah onların yarısı kadar öglen ve maması tam meyvasıda 1 kivi ya bir cenet hurması yarım muz miktarı kendi belirliyor
fazladan 1 kaşık bile versem hemen kusuyor
off kızlar sız olmasın dıye bakıyorsunuz bende keşke hemen hamıle kalsam dıye bakıyorum . biliyorum tek başına buyutmekçok zor ama ilki 8 yılda olduyaşım 29 oldu yaşlanmadan bıtane daa olsa 2.si olmaz gıbı gelıyoo keşke hamıle kalsamda 2 si birlikte buyuse
Ben bir yerde okumuştum canım ıhlamır 1 yaş altı bebeklerde gereksiz su kaybına neden oluyormuş o yüzden tavsiye edilmiyor ama ıslatmak için kullanıyorsan az miktar zararlı olmaz ama öyle çay kahve bardağı kadar içirmek iyi değilmişbizim doktor sabahları ıhlamurla ıslat kahvaltıyı dedi, ama ben üşengeçliğimden yapmıyorum, zararlı olduğunu hiç duymadım.
cnmya 8.30dan öğlen 1 e 2yekadar çok ara olmuyormu ben o aralarda 2 kere daha beslıyorum kılosu 10 birde kivi bır yaş öncesi verılmemesi gerektiğini biliyorum alerjık reaksıyonları olabılırmış
Canım üzülme Allaha şükür benim annem var ama yalvarıyorum gelmiyor tamam sağolsun maddi destek de oluyor 40 gün bebeğimle ilgilendi yanımdaydı ama bebekle sadece yıkarken yardım etti sağolsun ev işiyle daha çok uğraşmıştı ama aylar geçti gelmiyor sen gel deyip duruyor bana, ben oraya gelsem dediğin gibi belki de oğlum hiç uyumayacak zaten öyle her ortamda uyuyan ve yemek yiyen bir bebek değil, birini görse yemeyi bırakıyor. Anne tekim gel hem bana değişiklik hem sana değişiklik olur arada biraz dışarı çıkarım, hastayım da hastayım burada daha çok hastane doktor var diyorum gelmiyor bana onu şunu örnek verir ben de inat ettim o gelmezse ben de gitmeyecem artık. Ben şimdi düşünüyorum da hadi kızım olmadı ama ileride eğer gelinim benden yardım rica ederse tabiki seve seve yardım ederim uzakta bile olsa en azından 10 gün bile gider ona yardımcı olurum tabi isterse. Senin kayınvaliden var mı canım o yardım etmiyor mu hiç. Benim var ama karakterlerimiz farklı onunla rahat edemiyorum ne desem tersini yapar hiç onun stresini çekemem, işte kimse insanın annesi gibi olmaz aslında annemle ben biriibirimize çok düşkünüz ama benim annem biraz üşengeç ve beni 20 yıl sonra doğurduğundan dolayı 65 i geçti sağlık problemleri de var artık seyahat etmeye cesaret edemiyor. Anlayacağın ben de aynı durumdayım tek başıma eve hapis olmuş bir şekilde her alışverişi netten yapıyorum marketi bile, aynı ben de tv açmıyorum içimden bazen yemek yapmak bile gelmiyor bir an önce yaz gelsin istiyorum ama daha şubat, mart bitecek de havalar biraz ısınacak. Bu arada sen nerede yaşıyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?