2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

bizim doktor sabahları ıhlamurla ıslat kahvaltıyı dedi, ama ben üşengeçliğimden yapmıyorum, zararlı olduğunu hiç duymadım.

Bugün 8 de uyanmıştı canım saat 11 gibi götürdüm yatırmaya hiç uyuyacak hali yok döndü durdu sıkıldı ağladı çıkardım tekrar denedik esnemeye filan başlamıştı ama yine aynı şeyleri yaptı sabrım kalmamıştı çıkardım en son gittik biraz pusetinde dolandırdım yemek yaptım filan derken saat 13 oldu şimdi uyudu, tamam zor uyurdu ama nihayetinde uyuyordu günde 2 defa en son salı günü uyumuştu hatta komşu vardı aferin ne akıllı uyudu mu şimdi dedi kadın nazar mı deydi ne oldu anlamadım. Çınar bey de misafirlerin yanında süt dökmüş kedi gibi sesi çıkmıyor acıksa altına yapsa bile ağlamaz, onun derdi benimle sanırım. Ben onun sağlıklı ve huzurlu olmasını istediğimden uyumasını istiyorum tabiki, bebekler uyuduklarında öğrendiklerini hatırlayıp pekiştiriyorlarmış, büyüme hormonu salgılanıyor ve vücutları gelişiyor zihinleri gelişiyor. Ben öyle bir unutkan olmuşum ki uykunun önemini şimdi daha iyi anlıyorum geçen gün elim de telefonum annemi aradım çınar da karşımda onunla da ilgileniyorum, tel elimde olmasına rağmen annemi aradığımı unutmuşum en son bir ara annem yüksek sesle bağırdı da niye cvp vermiyorsun diye yani anlayacağın 1 dk önce yaptığımı unutuyorum.

benim en çok içimde olan acıdır tek başına büyütmek öyle zor ki.. annem de vefat etti, ilk aylar ne kadar ihtiyaç duydum anlatamam hep annem olsa bilirdi diye düşünürdüm, ama şükür ki internet var gerçekten bebeğimi netle büyüttüm, biz de burada merkeze uzak yerde oturuyoruz yakında bakkal bile yok, ihtiyaç oluyo ama akşam eşimin çıkmasını bekle, çocuğu bırakacak kimse yok, kardeşimin yanına gittim 15 gün kaldım oh bee dünya varmış dedim, çarşının ortasında oturuyo her şey ayağının altında, kızımı da kardeşlerime bırakıp çok yürüyüşe çıktım, inan kendi evime gelmek istemedim, orada daha çok yoruldum düzenimiz bozuldu ama destek çok başka bişey, burada yine mutsuzum tv de açmıyorum yakında sıyırmazsam iyidir

mrblar kızlar nasılsınız
benim kızımda hastalandı iğne oluyoruz antibiyotik ağzı diş dipleri boğazı tüm iltihaplanmış nasıl oldu anlamadım 2 3 gündür ateşini indiremedik mecburen iğneye başladık Rabbim korusun meleklerimizi bu arada uyku düzeni bi türlü tuturamadım akşam 12 oluyo çoğu zaman uykumuz

benim de en sık yaptığım şey emziğin halkasını parmağıma takıyorum yatırma hazırlıkları yaparken sonra da bütün odalarda emzik arıyorum sürekli yemek yakıyorum, bende de zerre enerji kalmadı

geçmiş olsun canım antibiyotikle çabucak toparlar merak etme, uyku konusunda bizde aynı durumdayız..

geçmiş olsun canım bizdede düzen yok günü gününe uymuyor ki düzen olsun

kızlar ya size bisey sorucam bebelerinize gunluk yedirme programınızı yazarmısınız hangi saatte ne yediriyosunuz? ben cok zor yediriyorum ya bu konuda acayip sıkıntılıyım cok nadiren hazırladıgım kasenin dibini goruyorum. her ogunumuz minimum yarım saat suruyo cunku agzını acmıyo acsa bile agzında bekletiyo bi kasık mama bi kasık su veriyorum onuda alıskanlık yaptı su vermezsem yutmuyo. bu seferde suyla karnını sisiriyo hele kahvaltı bulamacı ve sebze corbası ogunu inanın psikolojim bozuluyo, bazen bi saattte ancak yarıya geliyoruz darallar geliyo artık ya mesela ben sabah 9-10 arası kahv. 1-2 arası meyve, 5-6 arası sebze corb., 9-gibi de ygurt yediriyorum ama ogunleri hep cok uzun surdugu icin sanki butun gun yedirmeye zorluyorum cocugu yanlıs mı yapıyorm? yoksa bir ogunu kaldırıp ogunlerin arasınımı uzatmalıyım? bana bi akıl verin ya! :2: suanda kilomuz 8.800 yani doktor normal diyo ama ben onunkeyfine bıraksam eminim suan cok daha zayıf olurdu sizin kilolarınız kac?allah baska sıkıntı vermesin tabide ah soyle hazırladıgımı yutan bi cocuk olaydı noolurdu

geçmiş olsun canım bizdede düzen yok günü gününe uymuyor ki düzen olsun
evet ben doğdu doğalı bi türlü ne yemek düzeni ne düzeni artık boş bırakmaya başladım çok yoruluyorum bi gün kızyer oğlan yemez uyuturm oğlan uyur kız uyumaz artık sıkmamaya çalışıyorum ama gece 2 den aşağı yatağı geçemiyorum onları uyutmam bazen 12yi buluyor sonra bulaşık süt sağıyorum namaz bazen ütü oluyo sabah için çünkü ütülerimi artık toplu yapamıyorum günlük ütülüyorum yetişemiyorum bazen vs vs vs ama sağlıklı olsunlar yeter

canım ben bi program uygluyamadım hiç düzen tutturamadım ama öğün aralarını biraz uzatabilirsin acıkma olayını hissetsinler deneyebilirsin bu şekilde kilomuzda kızım da aynı 8800 oğlum 8600 bizimkilerin sanki baş çevreleri küçük gibi oğlan 45 kız daha yeni 44 oldu sizlerinki nasıl

canım mirayı geçen götürdük kontrole kilosu 8750 boyu 74 cm.seninkininde kilosu iyi.
beslenme programımız şöyle 1 haftadır gece uyansa bile mama içmiyo biberonu ittiriyo kaç biberon mama ziyan ettim doktora söyledim artık gece acıkmaz uykusunda verme öyle alışsın dedi.sabah 6 buçuk 7 de uyanıyoruz devam sütü veriyorum 180 ml içiyo sonra 9 gibi uyuyo 11 de kalkıyo kahvaltı ettiyorum saat 3 gibi çorba veriyorum 7 civarı yoğurt içine yarım muz 2cicibebe 10 dada kaşık maması veriyorum 10 buçukta uyuyor bizim öyle canım doktora söyledim çocuk çok iyi duruyor hiç bozma devam et dedi bazen uykuya göre saatler değişebiliyor tabi ama genel olarak böyle gidiyor

Canım üzülme Allaha şükür benim annem var ama yalvarıyorum gelmiyor tamam sağolsun maddi destek de oluyor 40 gün bebeğimle ilgilendi yanımdaydı ama bebekle sadece yıkarken yardım etti sağolsun ev işiyle daha çok uğraşmıştı ama aylar geçti gelmiyor sen gel deyip duruyor bana, ben oraya gelsem dediğin gibi belki de oğlum hiç uyumayacak zaten öyle her ortamda uyuyan ve yemek yiyen bir bebek değil, birini görse yemeyi bırakıyor. Anne tekim gel hem bana değişiklik hem sana değişiklik olur arada biraz dışarı çıkarım, hastayım da hastayım burada daha çok hastane doktor var diyorum gelmiyor bana onu şunu örnek verir ben de inat ettim o gelmezse ben de gitmeyecem artık. Ben şimdi düşünüyorum da hadi kızım olmadı ama ileride eğer gelinim benden yardım rica ederse tabiki seve seve yardım ederim uzakta bile olsa en azından 10 gün bile gider ona yardımcı olurum tabi isterse. Senin kayınvaliden var mı canım o yardım etmiyor mu hiç. Benim var ama karakterlerimiz farklı onunla rahat edemiyorum ne desem tersini yapar hiç onun stresini çekemem, işte kimse insanın annesi gibi olmaz aslında annemle ben biriibirimize çok düşkünüz ama benim annem biraz üşengeç ve beni 20 yıl sonra doğurduğundan dolayı 65 i geçti sağlık problemleri de var artık seyahat etmeye cesaret edemiyor. Anlayacağın ben de aynı durumdayım tek başıma eve hapis olmuş bir şekilde her alışverişi netten yapıyorum marketi bile, aynı ben de tv açmıyorum içimden bazen yemek yapmak bile gelmiyor bir an önce yaz gelsin istiyorum ama daha şubat, mart bitecek de havalar biraz ısınacak. Bu arada sen nerede yaşıyorsun

off kızlar sız olmasın dıye bakıyorsunuz bende keşke hemen hamıle kalsam dıye bakıyorum . biliyorum tek başına buyutmekçok zor ama ilki 8 yılda olduyaşım 29 oldu yaşlanmadan bıtane daa olsa 2.si olmaz gıbı gelıyoo keşke hamıle kalsamda 2 si birlikte buyuse

Son düzenleme:
gecmiş olsun canım
valla tam düzeni kurdum diyorum bir hasta oluyor biri geliyor yada biz biyere gidiyoruz 1 günde
bütün düzen gidiyor herale 2 3 yaşına kadar anca oluşur uyku düzenleri

canım saat 7 engec 7 30 uyanıyor ahsen hemen kan damlasıyla 1 tatlı kaşıgı pekmezini veriyorum
8 30 gibi kahvaltı karışlımı
1 2 gibi çorba
5 gibi meyva bu kusması varsa kaldırıyorum eger hasta degilse veriyorum
8 gibi de pirinç unu
boyumuz 73 cm kilomuz 8450 di
benim ölcülerim hani şu borcamın cizgili kaseleri varya ben şeker koymak için almıştım kücük
sabah onların yarısı kadar öglen ve maması tam meyvasıda 1 kivi ya bir cenet hurması yarım muz miktarı kendi belirliyor
fazladan 1 kaşık bile versem hemen kusuyor

bizim doktor sabahları ıhlamurla ıslat kahvaltıyı dedi, ama ben üşengeçliğimden yapmıyorum, zararlı olduğunu hiç duymadım.

cnm eyidas demiş yanı çok zaralı olduğunu belirtmemeiş ama ona benzer bişi dmeiş bende ondan sordum netten araştırdım bişi bulamadım gunde bır çay bardağı kadarı zararlı olucanı snamıyroum aam merak ettım

cnmya 8.30dan öğlen 1 e 2yekadar çok ara olmuyormu ben o aralarda 2 kere daha beslıyorum kılosu 10 birde kivi bır yaş öncesi verılmemesi gerektiğini biliyorum alerjık reaksıyonları olabılırmış

allah gönlüne göre versin 8 sene dile kolay biz şevvalde 2 ay ahsendede 1 kerde oldu olacagı varsa oluyor
ahsende 1 deneyelim olmaz dedik 1 kerde oldu

Ben bir yerde okumuştum canım ıhlamır 1 yaş altı bebeklerde gereksiz su kaybına neden oluyormuş o yüzden tavsiye edilmiyor ama ıslatmak için kullanıyorsan az miktar zararlı olmaz ama öyle çay kahve bardağı kadar içirmek iyi değilmiş

cnmya 8.30dan öğlen 1 e 2yekadar çok ara olmuyormu ben o aralarda 2 kere daha beslıyorum kılosu 10 birde kivi bır yaş öncesi verılmemesi gerektiğini biliyorum alerjık reaksıyonları olabılırmış

bende biliyorum çok ama 11 gibi yogurt filan vermeyi deniyorum hemen kusuyor bende artık teklif etmiyorum hiç degilse yumurta kalıyor yoksa oda gidiyor
kiviyi epeyidir veriyorum canım herangibir alerji belirtisi olmayınca devam ettim

kocaelide yaşıyorum, kayınvalidem var da hem dediğin gibi ben rahat edemem, hem de o zaten istemiyor, biz unuttuk çocuk bakmayı diyor, beni de çok titiz buluyor ben olsam kucağıma almam ağlar ağlar susar öyle iki çocuk büyüttüm bişey olmaz diyor iyi ki bakmıyor uzakta yaşıyor zaten bayramdan bayrama görüyorum, sen çocuk için değilde eğer çok bunaldıysan kendin için git derim, düzen kesinlikle bozuluyor, benim kız teyzelerinin yanında asla yemek yemedi deli gibi ağlıyordu ayrı odaya götürüyodum azıcık yiyordu nitekim hasta oldu zayıfladı da ama bana iyi geldi, annen de belki psikolojik olarak yorgundur, ağır gelebilir, ayrıca bazı anneler damatlarının yanında rahat edemezler benim annem de öyleydi, 2 kere geldi evime ve 2 gece yattı beni çağırırdı..ben de yaz gelmesini bekliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…