2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
canım cok ayrıntılı bır lıste ama ben acıkcası ıstahsız o0ldugu ıcın hepsını veremeıyorum.yanı doktor 2 saat aralıklı bır menu yazmıstı 6 aylşıkken den berı...ben verdıgım seylerı yazayım...sabah kahvaltı ben hala bulamac gıbı verıyorum cunku yemıyor ıyıce cekıyorum yanı sabah:cıg fındık ,cıg badem cıg cevız karısımı kendım cekıyorum 1 tatlı kasıgı koyuyorum.1 tatlı kasıgı labne peynırı (ama ben kecı peynırını veryrm artık buyudu dıye)1 yumurta,1 tatlı kasıgı aptamıl tahıllı ballı kahvaltısından(cok sık almadım ama ara ara koydum)sıyah uzum cekırdeklerıyle cekılmıs olacak 1 tatlı kasıgı da ondan,tam tahıllı ekmek ıcı az bır parca bıraz da tereyagı yanı kasık ucuyla....OGLEN:CORBA YA SEBZE TAHIL KARISIMI YADA TARHANA ET KARISIMI,her ogunde farklı ver dedı yanı bır gun tarhana bır gun sebze corbası gıbı...aksama dogru yogurt bıskuvı muz uclusu yada et vermemıssem etlı bır corba..bızımkı sulu seylerı yedıgı ıcın hep corba yabyrm yanı ıcıne katıyorum kıs sebzelerı kıyma karısımı corbamız hergun var..gece yatarkende yarım elma yarım muz az sutle cırpıyırum ıcırıp uyutyrm.doktorun lıstesı daha yogun ve cok ben sadece yedırebıldıklerımı yazdım canım sana umarım faydalı olur.hep oyunla yedırıyoerum asla severek yemıyor musluk basında suyla oyle ıste

ha canım bırde 6 aylıkken den berı bır parca somon balıgı veryrym haftada 2 gun .onuda suyla haslayıp suyunu atmıyorum balıgı ıcıne dıdıp tarhana corbasıyla veryrm yanı kızartmıyrm.

canım teşekür ederim
bu arada kolay gelsin zaten onlar yemek yiyince bizim karınımız doyuyor sanki bizim ahsenede yemek yedirmek en zor şey
biz daha yemek agırlıklı besleniyoruz bulamaç ve blandır hayatımızdan çıktı bizde derin anemi oldugu için süt halen bize yasak 2 yaşından sonra tüketmeye başlıyacaz

canım rabbım sıfa versın ınsaalah ama ne mutlukı bulamactan kurtuldunuz bız hala devam yoksa cıkayryr...kızlar paylasmak ıstersenız beslenme tablonuzu sevınırım sızler nasıl beslıyrsnz?

Jklm canim hosgeldin..Masallah ne kadar ugrasiyosun oglun icin..gunun nerdeyse ona bisey hazirlamakla geciyor sanirim..
Ben artik biraktim herseyi :)) ne zamanim nede gucum var cunku..biz ne yersek ondan yiyor ela..ozel bisey yapmiyorum artik..sabah bizde hala bulamac yiyor, oglen corba iki gun aynisini yiyor..ben bakiciya yapip veriyorum. .arada sut icer verirlerse baska bisey bilmiyorum.aksamda bizimle yer..ben hic dogrudurust muhallebi vermedim. Hic yapmadim yani..aksam yatarkende ya sut yada mama icer..benim icin uc ogun yesin yeter..gelisimi de iyise sorun degil istahsizligi. .elada 13 kiloydu en son..

hosbulduk melıselacımmm evet ya ugrasıyrm acıkcası ama calıstıgım ıcın babaanesı evde oda ogrendı artık lıstemızı aynısını allah razı olsun yedryr.gelınce de ben veryrrm 2 ogun ıste oylşe gecyr..

Nasılsınız güzel anneler ve bebişleri...

Az önce annemi aradım duru yu sordum kadın sinirden köpürüyordu haklı da , Duru hanım sabahın 8 nde babaannesine gider orda kuzenleri var onları sayıklayıp dururda görünce pataklar. Öğlene doğru annem gidip almış eve girmişler 10 15 dk sonra babası gelmiş arkasına ağlamış yerlerde sürünmüş neyse babası götürmüş 1 saat sonra kuzeniyle eve göndermiş benimki annemi görünce gelmeeeee gelmee puu puu diye kadına tükürmüş sokakta koşmuş kızım yemek yiceğiz ıııı ııııııı men yemeycem diye bağırıyormuş şimdi biz bu kızı nasıl terbiye edlim kızıyoruz gerektiğinde vuruyoruz da kızım ayıp yapma etme ama nerdeeee yine bildiğini okuyor hele hele konuşmayı yavaş yavaş söküyor ya dahada cazgırlaştı işaret parmağını kullanıyor sürekli...

KIZLAR ANLATMADAN GEÇEMİCEM

Yaklaşık 1 hafta önce kuzenleri kavga ederken birbirlerine GÖT diye hitap ettiler bizimkinin kafasına yerleşmiş cümle kuramıyan çocuk bülbül kesildi.. Akşam yatmak üzere babası odaya gitti duru da arkasından gitti neyse bu kızım uyicam demiş sanırım bizimki bir hışımla geldi kolunu odaya doğru kaldırdı anee GÖT BABA UYUYDUU UYUYDUU DEMEZMİİ ya gülsenmi kızsanmı ne yapacan el kadar çocuğaa..

uzun bir aradan sonra merhaba kızlar..

öncelikle demossssssssssss hayırlı olsun canım yaaa.. tavsiyem rahat bir hamilelik geçir hiç bişeyi takma..bebeğin huzurlu olur rahat uyur..ben buna çok inanıyorum..sen neka dar stresli olsun doğan bebek canına okuyacak :) ben şahsen bidaha hamile olayım hiçbişey yapmıycam keyif yapcam :)

çalışmaya başladığımdan beri ben de artık cemrenin beslenmesine dikkat edemiyorum..sabah karışım yiyor, yumurta süt bisküvi peynir bal meyve ceviz badem kaymak veya tereyağ veya zeytin yağ karışımı..öğlen kıymalı bir çorba veya yemek..ikindi yoğurt akşam biz ne yersek akşam özel yemek pişirmiyorum..öğlen için yaptığımı 2 gün yiyor..yatarken süt ve gece de bir kere süt içiyor..

balığa bayılıyor haftada 1 kez veriyorum 10 hamsi rahat yiyor veya büyük bir balığın çeyreğinden fazlasını..ve oyun oynarken sürekli elinde birşeyler olsun istiyor meyve kraker.. abur cubur versem durmaksızın yiyecek ama vermiyorum..sadece tavuk et köfte yemiyor..kıymalı yemek yiyor..13 kilo civarlarında ama 88 cm yi geçmiştir..çok hareketli..henüz konuşmuyor..kırıldı..aç..hayır..hadi gibi kelimeler söylüyor yeni yeni..

onunla artık tamamen bakıcı ilgileniyor..akşam yorgun geliyorum yemek iş...biraz uzaklaştık eskisi kadar düşkün değil bana..kendi başına oyun oynamayı seviyor..klasik bir koç burcu olarak aslaaa söyleneni yapmıyor canı ne isterse onu yapıyor:) bizden haberler böyle..

Hoşgeldin nasılsınız sen ve kızın uzun zamandır yoksun sanırım fırsatın olmuyor..,

Duru hakkında yazdıklarımı okuyup bir eğitimci olarak tavsiyede bulunursan çok sevinirim siz öğretmenler bu kadar çocukla nasıl başediyorsunuz anlamak mümkün değil valla sizleri tebrik ediyorum....

Canım özledik ya seni ve tavsiyelerini keşke söylediğin şeyleri yapabilsem bu doğru bişeyse, acaba duru ondanmı bu kadar arsız gerçekten hamileliğim stresli geçti işten dolayı 2 kişi çalışıyorduk tek kalmıştım sürekli icra, haciz, borçlular anlatamam bakalım bu nasıl geçecek söylemeye dilim varmıyor ama istenmeyen oldu benim açımdan daha da kabullenemedim ve zor geçiyor çok bulantım var öldürüyor benii..

Canım cemre saydığın şeyleri düzenli yiyorsa çok iyi bance duru nun kesinlikle bi düzeni yok istediğinde yer istemediği zamanda günlerce mama haricinde bişey yemez....

kesinlikle stresin sonucu..karakterlerinde de vardır ama bizdeki stres 2 katına çıkarıyor..sakin olmaya çalış..

duruya gelinceee..güldüm valla kız gözümde canlandı özellikle tükürmesi :))) maalesef çocuklar olumsuz davranışı olumlu davranıştan daha çabuk öğrenirler..çevresinde küfür eden birilerini duyunca oda söyler...dikkat dağıtmak aşırı tepki vermemek gerekir..aklı ermeye başlayınca onlarla sürekli konuşacağız..yalnız baskın karakter kızlarımız..zorla bişey yapmayacaklar..güzellikle iyilikle halletmeye çalışacağız :))

beloved hoşgeldin cnm iyisinizdir umarım görüşmeyeli, arada nasihatlerini arıyoruz ama yoksunn

off kızlar canım çok sıkkıınnn gece uyumadı küçük hanım sabah ezanından sonra uyudu ve uykusuz kalıncada 9 buçuktaki saati duydum ama uykusuzluktan uyumuşum bi uyandım 12 ve bu ara çok unutur oldum ilacını elifin aslıdna saati çok önemli offf bişi olursa kendimi affetmeyeceğim

Merhaba canım dediğine kesinlikle katılıyorum sanırım ben çok stresli hamilelik geçirdim sıkıntıdan evde duramaz hep dışarıdaydım herşeyi kafama taktım şimdi oğlum o yüzdwn uykuları bozuk delil deşik o kadar stres yaşattım ki çocuğa bir de ilk altı ay aşırı korumacı psikopat birşey oldum ama insan kendine engel olamıyor zaten başından çocuk kendini istenmiyor hissetmiştir ilaç ve rontgenden dolayı aldırmayı düşündüm sonra yapamadım o küçük kalp atışını görünce sonra eşim 5 ay işsiz kaldı üstüne down sendromu rski çıktı onu zaten kafaya ne çok taktım ne çok üDüm kendimi sonra doğuma yakın kayınvalidemin dedikoduları eşimle tartışmamız derken üzüntüden nasıl 1 gün boyunca suni sancı alıp doğurduğumu bile anlamadım şimdiki aklım olsa hiçbirşeyi takmaz herşey zaten olacağına varıyor yeterki çocuklarımız sağlıklı ve huzurlu olsunlar çınar zaten kardeş hakkını kaybetti birgün onun deliksiz ya da 1-2 defa kalkıp hemen geri uyuyacağına inancım kalmadı hep de kendimi suçluyorum çok üstüne titredim düşmesin diyr yataktan başka yerde yatırmadım şimdi başka bir yerde uyuyamaz kıtamadım gece her istediğinde emzirdim şimdi 19 aylık ve gece en az 5-6 defa emer ve yine de uykuya dalamıyor çocuğa gece beslenmesi olmadan uyumayı öğretemedim sanırım uyuyamadığı için mi gelişimi yavaş geliyor bana 16 aydan sonra yürüdü şu an herşey i anlıyor ama konuşma sıfır ancak sıkıntıda olubca anni diye bağırıyor su bile ditrmiyor işaret diliyle anlatıyor zaten kilosu aylardır 11 civarı büyüme hormonu uykuda salgılanıyor ve çınar gece 4 saat kadar uyuyamıyaor uyudukları da kesik kesik o yüzden mi bilmiyorum oyun oynamıyor habire oyuncakları yere fırlatıyor ilgi alanı buzdolabı fırın çekmece priz kumanda acaba biraz daha beklesem mi doktora mı götürsem konuşma konusubda

Vallahi canım insan tıkanıyor kendi çocuğunu eğitirken vurmayacam bağırmayacam diyorum beni takmıyor ki ne isterse yapıyor engellersem dayak yiyorum sinirle ya bağırıyorum ya da eline vuruyorum zaten tatlı dil açıklamlardan anlamıyorlar istemediğim bir anne tipi oldum ama duru çok tatlı ya çok güldüm benim oğlum bari göt dese onu bile duyamadık ağzından

Sıkma canım kendini senin hatan değil ki biz de insanız dinlenmeye ihtiyacımız oluyor birkaç defada bir şey olmaz inşallah o ilaca da gerek kalmaz artık. Benim eşim de kullanıyor Allah herkese şifa versin

ben 12 haftalık hamileyken annemi aniden kaybettim...doğana kadar ağladım..geceleri hiç uyumadım..yakın bi arkadaşım da bu yıl hamileyken annesini kaybetti..bebeği 6 aylık civarı doğduğundan beri uyumuyor..kız sürekli ağlayarak beni arıyor..sen de çok stres yaşamışın..kesinlikle etkili bu yaşadıklarımız..çınarın konuşması için bence acele edip doktora götürme rezil ederler çocuğu yok röntgen tomografi para için her şeyi yaparlar..sen daha iyi gözlemliyorsun çocuğunu..göz teması varsa..insanlara çevreye ilgisi varsa konuşması için acele etme derim...3 yaşında konuşan çocuklar da var..her çocuğun gelişimi farklıdır..

Selam kizlar yazilanlari okudum..hepimiz ayni seyi yasiyor ya ( elaya soz geciremiyoruz..herseye agliyor tam bi tv manyagi oldu..bende izletiyom cunku ancak oyle duruyor..cok inatci illa dedigi olacak..resmen bizle laf kavgasi yapiyor el kol hareketleriyle bir gorseniz olursunuz :)) anlasilmiyor ama kiziyor..ben ona kizdikca..gece yine uyku yok dis cikariyor..susn alti oldu alttan geliyor bu seferde ..bir hepsi ciksaydi..

merhaba kızlar nasılsınız, bebisler nasıl? bende nihayet donebildim, 15 gunlugune diye gittim ama tam 1 ay kaldım. esimin isleri aksadı o gec gelince bizimde tatil uzadı. insanın kendi evi gibisi yk gercekten, huzur buldum. corluda bi anneme bi kayınvalideme derken vallahi basım dondu. ceren hanım tam bi maskot halindeydi, yazı zaten nerdeyse annemlerle birlikte gecirdik ama esimin tarafı cok ozlemis zaten onlar ozlemini gidersin diye gittim ama ceren hanım sımardıkca sımardı zaten cok kural tanımıyodu ama koydugum butun kurallar yerle bir oldu. cok edepsiz bi tarafı cıktı ortaya her zaman degil ama bazen istemedigi bisey yapınca sanki bogazı delincek gibi bagırıyo sacımı basımı yoluyo ısırıyo bi anda deliriyo sanki, bende fazla ustune gitmemeye calısıyorum ama bu duruma ne yapmam lazım bilmiyorum. ben cok nadiren cikolata filan veriyodum orda kayınvalidem gorumcem cocugun eline habire cikolatalar sekerler meyve suları verdi ne ogun saati ne biseyden anladıkları var yaglı sulu ne olursa cocugun eline verip evde gezdirdiler oysa ben bez serip ustunde yedirmeye alıstırmıstım epey, simdi asla oturmuyo oyle boyle bir ayı gecirdik ama yalnızlıktan sikayet eden ben kalabalıkta cocuk buyutmenin de ne kadar zor oldugunu anlamıs oldum. he bu arada iyi seylerde olmadı degil. ceren artık kakasını yapınca toto toto diye geliyo poposunu tuta tuta, zannedersem artık rahatsız oluyo kakasından bi oturuyo bi kalkıyo bacaklarını acıyo :) sanki biraz ugrassam alısıcak gibi ama evimiz soguk usur diye korkuyorum havalar ısınınca daha iyi olur sanırsam. ve cizgifilmlere gozunun ucuyla bakmayan kız artık cizgifilm izler oldu. yani oyle hepsini degil mesela trtcocukta canım kardesim var en cok onu seviyo kostebekgiller var ona biraz bakıyo. yemek yedirirken bana kurtarıcı oldu, dogrusu tv karsısında yemek yedirmenin ne kadar anlıs oldugunu biliyorum ama baska turlu 3-4 kasıkatan sonra yutmuyo napiyim bu arada esimle ben bi kursa yazıldık hafta sonları balıkesire gidicez yani bize 1 saat mesafede 2 ay surucekmis suan online dersler baslamıs ama biz pek takip edemedik. snavı zormus oyle parayı verdim sertifikayı aldım durumu yokmus yani enikonu oturup calısmam lazım ama nasıl calısıcam bilmiyorum. annemler gelicekler hafta sonuna dogru onlar bakıcak cerene ama ceren evde beni 5 dk gormesin anne anne diye aramaya baslıyo ustluk benden baskası cerene biraz zor yemek yedirir hafta sonları butun gun annemler nasıl yedircek bilmiyorum.yani su onumuzdeki 2 ay epey yorucu olucak benim icin... iste boyle bizde durumlar kızlar, o kdr gezmeye hasta masta olmadan geldik ya cok sukur gerisi halledilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…