2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlar dün akşam oğlum hiç açılmamış büyük boy bir krem kavanozunu almış,kapağını açmış,alüminyum koruma kapağı oluyo ya içte,onu da yırtmış,ellerini kreme bulamış,bi kısmını yüzüne sürmeye çalışmış,pijaması eller, yüzü kremi çinde kalmış,yarım kavonoz kremi 2 dk da üstüne başına sürmüş görmeniz lazımdı,dedim eşime çabuk makinayı getir,bu anı fotoğraflayalım,çok tatlıydı çünkü,pc ye atarsam buraya da yüklerim,gerçekten 2 dk içinde yapmış bunları,her yere her şeye yetişiyorlar valla.

son günlerde şu dikkatimi çekti,oğlum sözcükleri daha hızlı öğrenmeye başladı,dün akşama kadar4 tane yeni kelime söyledi,dedesi, nar,peynir ve et kelimelerini öğretmiş(market katalogları başucu kitabımız da),nara nay,peynire meyni diyo,akşam da resimde ayı var,onu söyledi,geçen haftalarda bu kadar hzılı değildi,demem o ki,oğlum bu forumun abilerinden sayılır,27 mart doğumlu ,merak etmeyin haftalar geçtikçe hızlanıyo öğrenmeleri,onun için yazayım dedim,1 haftada çok farkediyo

ben haftanın 3 günü 2'şer saat gönderiyorum 300 TL

Ayy migi bunlar cok fena ) bizimkide dun parfumu almis kapagini acmis agziyla pisss diyor.sikmaya calisiyor :)) burun spreyini alir burnuna koyup piisss der..alemler..elada artik kelime olarak soyluyor herseyi.benim soyledigim cumleleride soylemeye calisiyor.nesela sabah gozluk icin giderken dedimki ela bak ablalar okula gidiyor.oda diyor aba okuaa gitti :)) cabuk kapiyorlar.devamli kitap vs okumak gerekiyor.kisa cumleler kurup soylmesine yardimci olmak lazim. .bu arada gozluk begendik.kucuk profosor gibi oldu:)) yakistida..resim cekip eklicem elanin yeni imajini :)))

slm kızlar
ailecek hastayız maalesef:2::2:
eşim cuma günü işe gidemedi çok kötüydü ne kadar dikkat etsekte miraya bulaştı pazartesi onu doktora götürdüm dünde ben hastalandım yatıyorum fırsat buldukça :2::2:
miray çekeleştirip duruyo kalk kalk diyo yatana alerjisi var benim kızımın
televizyonda bile yatan birini görsün ağlıyo kalk diyo
sizlerde ne var ne yok bebişler konuşmaya başlamış bizde bayağa iyiyiz cümle kuramıyo ama klimeleri söylüyo boyası kırılmış gösteriyo kılırdı diyo
bu kışıda atlatsak rahatlıcaz kızlar sıkalım dişimizi:26:

bizde de sürekli elimizden tuutp evin içinde gezinme durumu var,genelde açamadığı dolapların yanına gidip "aç aç" diyo,kelime olarak artış var,henüz cümle bazında değil ama,bence de bu yaz parkta falan daha iyi oynayacaklar

gecmiş olsun canım cabucak atlatırsınız inşallah
ahsen konuşmayı iyice ilerletti 3 kelimeli cümleler kura biliyor
anne şevval vurdu kızdı gibbi
çogu şeyyi artık ismiyle istiyor
anne mine aç
aciktim doydum gibi bilinçli kelimeleri yerinde söylüyor artık büyüdüler az kaldı artık yavaş yavaş kendi yemeyede başlarsa iyice özgürleşecekler
birde gecen emzik agzındaydı çıkartıp masaya koydu doydum dedi çok şekkerdi
pijamalarını giydirince hemen iyi geceler diyip öpüyor babasıyla ablasını
bide biri bişey verince hemen teşekkür diyor küçük hanım allah nazarlardan saklasın algısı yüksek bu koç burcu bebeklerinin

Maşallah bebişlere cümleler kuranlar bile var. Oğlum önce biraz uyumayı öğrensin de ona razıyım ya kızlar bir ben mi yaşıyorum bu sorunu gecede 7-8 defa kalkmayı geçtim bir türlü uykuya dalamıyor yarım yamalak uyuyoruz sabahları huysuz aksi bit çocuk oluyor sanırım bu durum alışkanlık oldu kendiliğinden de geçmiyor bir de üstüne 2 yaş krizi tuttu bir yere götürsem eve gelmek istemiyor eve gelince kendini yerlere atıyor kafasını yere vuruyor dikkatini dağıtmak için oyuncak veriyorum onu da fırlatıyor ya da kendine vuruyor yolda elimi tutmaz elini tutsam hemen yere yatıyor istediği olmazsa sırtüstü kendinş yere atıyor bununla nasıl başedecem yarın evimize dönüyoruz bakalım uçakta ne facia yaşıyacağız gelirken 1 saat ağlamıştı resmen sinir ve sıkıntıdan boynum tutulmuştu valla çınar büyüdükçe fena bir çocuk oluyor umarım düzelir zaten kurcalamadığı hiç bir yer yok artık herşeyi açabiliyor şişeler kremler yasak ve zararlı herşeyi yapıyorda yapboz ve karalama yapmaya hiç ilgisi yok

Tamam canim ama ikinci olursa taa hamileyken hazirlarsin :)) dogmamis bebeye don biciyom baksana :)))
Goz icinde 10-11 yasinda tavan yapip geccer yaziyor nette.bilmem ne kadar dogru.aksam gozluk icin bakmaya gitcez bakalim
ee o zman 2. ye az kalmış demektir canım
yakışmış cnm elaya gözlüğü ama nasıl alıştımı bari
çok geçmiş olsun cnm inş çabuk atlatırsınız
maşallah canım ahsene neler neler yapıyor öyle, bende elifi yatırmaya götürüyorum ben bişi demeden babasına el sallıyor uyuyormu hayırrr oyun oynuyor yatakta küçük hanım
canım sen daha ii bilirsin ama imkanın varsa yardım al dr. dan

Eyidas canim saol ama gozlugu takmak istemiyor.bakicinin orda gunduz tskiyormus.aksam eve geldik 20 dk sonra cikardi ve birdaha takmadi :) bende zorlamiyorum iyice tiksinmesin diye..

Serenay canim elada uyaniyor ama artik 3-4defa..bazen agliyor duyuyorum amabilerek kalkmiyorum artik. Alissin diye, korkusu varsa yensin diye..sonra bazen daliyor bazende aglamaya devam ediyor. O zaman yanima aliyorum . bizimkide huysuz ama cinar gibi degil.bence sen gotur bi, cunku seninde gucun kalmadi artik . belki bir sorunu vardir.boyle bir cocuk varmis ve net goremiyormus.o nedenle bi kontrol ettir . ela mesela dun gayet sakindi iilk kez. .

kızlar ahsen 3 diş birden kabarmış ateşi var ilaç vermek istemiyorum kıyafetlerini inçeltim
of sürekli eli agzında kaşımaya çalışıyor heralde

kızlar birde ahsen son bir haftadır gece bagırarak uyanıyor ve uykuya dalması çok zorlaştı uyandıktan sonnra
1 1 buçuk yaşından sonra odasında tek uyuyor bir dönem ben yanındaki çekyatta uyudum epeyidir çok uyandıgı dönemler hariç tek uyuyordu dişten olurmu yoksa korkuyormu

Maşallah kuzuma maşallah çok şükür duru da derdini rahat anlatıyor konuşmasi ilerledi bayaaa..

Canım ne desemki allah yardımcın olsun bizde çok çektik biliyorsun ama seninki uzun sürdü sabredeceksin başka çaresi yokki uyku dışında dediğin bütün şeyler duru dada var her istediği olacak çok hırçın umarım bürüdükçe düzelirler

Geçmiş olsun canı yanıyorsa diştende olabilir canım....

CAnım geçmiş olsun...

Allah tez zamanda şifa versin çok zor ya ailecek hasta olmak....

Nasılsınız canlarım siz ve bebişleriniz..

Allahımm duru bebekliğe geri dönüyor mama derdimiz halaa çözülmüş değil ( önceden mama derdi şimdi mammi diyor ve sallanma sevdası yine depreşti sallaa sallaa gece uyanıyor salllaa ayağıma alıyorum iki sallıyorum geri uyuyor ama ayağımdan indirince basyor çığlığı maşallah hafifte değil inanın saatlerce ayağımda kalıyor ayaklarım uyuşuyor bu veletleri anlamak zor allah yardımcımız olsun....

merhaba, bende kk yeni katıldım, bebeğim Tuna 29 nisan 2012 doğumlu, normal doğumla epiduralsiz dünyaya geldi oğluşum. allah inşallah hepimizinkilere uzun hayırlı ömürler verir :)

benim oğlum da buna benzer şeyler yapıyor. sinirlenince kendini yere atıp kafasını yere atıyordu. çok iyi bir doktırumuz var ona sordum şöyle dedi;öyle davrandığı anlarda onunla hiç ilgilenmeyin, başka bir yere bakın ilginizi ona yöneltmeyin. sonra kendi kendini sakinleştirdiği zaman onunla göz teması kurup şimdi seni dinleyebilirim mesajını verin. takip ettiğim pek çok pedagog da aynı doğrultuda şeyler söylüyorlar. agresif tavırları bir ilgi çekme yontemi olarak kullanmaması gerekiyor. aynı şeyi ağlayarak birşey yaptırmak istediğinde de uygulayın diyorlar.

hepinize teşekkürler kızlar
bugün daha iyiyiz ama öksürük yapıştı hepimize gitmiyor bir türlü
miraya dr antibiyotik verdi ama daha 1 ay önce kullandığı için vermek istemiyorum
öksürüğü kaldı sadece birde perebron şurup için ne düşünüyorsunuz kızlar versem mi vermesem mi bilemedim:44:
ahsenim maşallah ahsene
serenay canım bencede bir doktora görünün sen çok yıprandın her okuduğumda üzülüyorum gerçekten belki yönlendirir şöyle yap böyle davran biraz olsun rahatlarsın:26:

geçmiş olsun canım..ben de doktora sormuştum cemre çok uzun süre öksürdüğünde o şurubu..şurup öksürüğü çok fazla arttırarak balgamın çıkmasını sağlıyormuş önermemişti bırak kendi öksürerek atsın demişti..bilgine..

GUNAYDIN GUZEL ANNELER,rabbım hepınıze guc ve kolaylıklar versın bu bıcırıklarla mucadelemızde....bızım kı de aglayarak yaptırma metotuna basvuruyr.cogu zaman da basarılı :))ama cok sukur gece kalkması aglamaları yok delıksız 9 saat uyuyr..cok sukur... yemesıde hala ısteksız ama zorlada olsa herseyden yıyor.su an kılomuz 15.bız de daha ıkı kelımelık cumleler kuruyrz...hepınızı cok optum .vakıt oldukca yazacagımsıze

gecmıs olsun canım rabbım sıofa versın ınsaaalah.

zamanı yetiremiyorum kızlar ya annemlerde bende onlarla ileri geri derken koca hafta bitiveriyo,hafta sonu da kurs var 12 de cıkıp aksam 10 da geliyoruz, ceren annemle babama emanet, biraz arıyomus beni, anne ok (yok) dyip duruyomus arada aklına geldikce, ama tutturmuyomus anne baba mama getircek diye anlatınca anlıyomus yavrum, yemek olayına gelince iyi kotu yediriyolar annemler, ama yapmadıgımız maymunluk kalmıyo diyo annem hatta gecen hfta sonu annemden yememis dede demis bi ogununu babam yedirmis onun haricinde ceren 3 gundur bisey yemiyo hele bulamac kahvaltı artık hic gitmiyo 2 gundur biz kahvaltı ederken onuda masaa oturtuyorum. bir yumurta sarısını zor yiyo, bu sekilde ne peynir ne bal ceviz sut hicbisi yememis oluyo cok canım sıkılıyo. ceren zaten yogurtda yemiyo sut de icmiyo nasıl kapatıcaz kalsiyum acıgını? dun butun gun yedigi bi kase etmez sanıyorum, ruhum dralıyo ogun saatlerinde, bazen bagırıyorum artık sabır gostremiyorum surekli kafasını ceviriyo yaa kabus gibi bu yeme problemimiz onun dısında cereninde kelime dagarcıgı algısı hızla yukseliyo, bazen kelimeleri ona soyletiyorum bi cok seyi yarım yamalak da olsa soyluyo, annem bıktımı ogretti ona, yakasını silkerek bıttım bıttım diyo :) bazen isine gelrse dagıttıgı oyuncakları topluyo bosalttıgı cekmeceleri geri dolduruyo, ama altını degistirmek ustunu giydirmek yedirmek gibi olaylar tam bi zulüm kacıyo tepiniyo dun aksam dellendim iyice giyinmek istemiyo bagırdım bende yeter diye aglamaya basladı bu sefer, sonra baktı olmuyo ben hic pas vermyincede gonlumu almak icin ce-e oyunu yapıyo arkama saklanıp, yuzume bakıp bakıp sırıtıyo maymunluk yapıyo butun kozlarını kullandı baktı olmuyo en sonunda ozur dmeye basladı affettirdi kendini :) cok sevimlier ya insan kıyamıyo da...bu arada ahsenim ve melisela catlattınız butun topigi :) ne guzel olmus bulusmussunuz:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…