2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Merhaba.. ben de 11+5 im.. ilk kez yazıyorum bu topiğe..
Sağlık ocağına ben de kaydolmadım.. ama hiç aramadılar da..
Hamilelik süresince hangi aşılar oluyor? Bunları doktorumuz da hatırlatmaz mı bize?

hoşgeldiniz...alla alla nassı bilyolar gebeş olduğumuki aceba????
aşı olarakda benim bildiğim 20. haftada tetenoz aşısı var, ben beklom bakem kendi dr um hatırlatcakmı, hatırlatmazsa kırcam kafasını, ben ona hatırlatcam..
sbilyanacım günaydın, he he aynı durumdayız bende bundan önceki iş yerimde 7 yıl çalışmıştım cnm. buraya başladım 5. ayda pıtlattım şimdi 8. ayım ama bendede bi rahatlık var kovsalarda amannn diom yani..ev kredimiz var bu arada, ama amannn satarız evi diom:))) relax cnm

günaydınn sabah şekerlerii
ne zaman kaynattınız bu kadar oku oku bitiremedim 4 sayfadan sonrasını okumadım napiimm:86:

petuuuuşşş göbeğin çok tatlı çıkmış yaaaa ne güzel benimkide 5 aylıkkenmi çıkcak acaba kimse hamile olduğumu anlamadan doğuracağım galbaaa

tetanoz aşısını 2 kez olunacak diye duydum öyle mi?

günaydın yefrum...saol saol saol..hee çıktı artıkın benimki ben bu ay krdi kartı ektrem 20 sinde kesinsin kendime cicişler alcem walla..zaten sonra bayramda var, annemlerde ilk kez görcek süslenip püslenip öyle gidcem ziyarete onları...sen kabuğunda kurucen bu gidişle, azcık ye bakem

valla bende anlamadım. bizim iş yerinin muhasebeci aradı geçen ofisi kübra hanım hayırlı olsun dedi. dedim sen demi öğrendin. nasıl öğreniyor bunlar anlamadım. gittiğim dr ları falan mı görüyorlar sistemden.

en güzeli relax olmak. benimde işim stresli bazen diyroum çık kurtul . bazende diyroum hiç takma çalış 7. ayına kadar. ah birde takmasam kafaya

evet canım öyle yazıyor . açıkçası ben hiç bir aşı yaptırmak istemiyorum ama o sorumluluğuda alamıyorum. belkide gerçekten gerekldir.

teşekkür ederim darısı herkesin başınaa

valla bizde çok şaşırdık eşimle kocaelindeyim ben

hatta kiloma baktılar daha sonra gittiğimde bebeğin kalp atışlarınıda izlemeye alacaklarmış bir cihaz varmış artık gün giderim diyorum:)

besleneme konusunda da bilgi verdiler bi çoğu bildiğimiz şeyler ama bilmediklerimde vardı
mesela tavuğun beyaz kısmını değil but olarak yemeliymişiz eğer yarım litreden fazla süt yoğurt tüketiyorsak ligth ürünü kullanmalıymışız yoksa bize kilo olarak geri dönermiş

gece meyve tüketmemeliymişiz oda şeker olarak depolanıyor

hamur işi ve tatlıyıda aktif olduğumuz zamanalrda yemeliymişiz ki çabuk yakabilelelim

tansiyonumu ölçtü ben zaten düşük tansiyonluyum onun içinde iyi dedi hatta 2li testi yapabiliyormuş sağlık ocağı ama biz zaten yaptırmıştık

kızlar özel hastaneye de gitsek özel doktor muanehanesine de.. sağlık bakanlığının gebelik takip sistemine onlar bildirmek zorundaymış.. TC kimlik numaramız ile falan SAT kaç haftalık olduğumuz, herhangi bi hastalık vs var mı hepsini sistemee giriyorlar.. sebebine gelince, en kötü senaryoları düşünüyorlar.. olmadık şeyler de mesela, diyelim ki kaza geçirildi herhangi bi hastaneye gidildi.. o hastane biliyor ki sen bilmem kaç haftalık hamişsin.. bu nedenle de aile hekimleri bu sistemden takip edip hemen aramaları gerekiyor.. aramazlarsa para cezası varmış.. iyi bi şeymiş yane..

günaydın tatlım bende evlenmeden önce 7 yıl çalıştım burada sonra evleneceğim zaman hem şirketin dururmları kötüydü banada tazminat lazımdı çıktım parayıda çeyizime harcadım. evlendikten sonra başka yerde çalışıyordum kendileri arayıp çağırdılar ben işimi bırakıp tekrar buraya geldim... çıkarırlar diye bekliyorum çünkü benim yedeğim yok izin zamanı ya evden çalışmam gerekecek yada başkasını işe almaları gerekiyor... bizimde ev kredimiz var yoksa hamileliğimi ve kendi bebeğimin nasıl büyüdüğünü kaçırmayı hiç istemezdim ve kesin işi bırakırdım... en azından bir süre... dediğin gibi tatlım çıkarırsalarda canıma minnet relax.. yapacak bişi yok...

bana sağlık ocağında ki hemşire biz 1 dozu hamileyken öneriyoruz diğer dozları bebeğinizle size doğum dan sonra yapıcaz dedi ama ben daha doktorumla konuşmadım ama hemşirenin açıklamaları gayet iyi geldi kendide gebeliğinde öyle yapmış.

offf midem ağrımasada yisemm
yaaa canım benimde alışverişim geldiii çok fenaaaa
sonbahar sezonu açıldı yaaa daha hiççç çıkamadımmm gidip şıkır şıkır giyinmekkkk istiyorummm

merhaba canımmm....evet şuan bütün sağlık ocakları ilgili..oysaki ilk hamilelğimde gitiğimde bile ilgilenmiyorlardı

muhteşem bir sistem sebebinin bu olduğunu bilmiyordum. açıkçası korkuyordum allah korusun başıma bişey gelse hamile olduğumu bilmeden ya bebeğe zararlı bir uygulama yaparlarsa diye.

ya bazen kafam bulanıyor.. yapmayı atladığım birşey olursa diye çok endişeleniyorum diye??

benimde kafamm çok bulanıyor düngece keremcemin adını düşün düşün bi türlü aklıma getiremedimm...geceleri uykum gelene kadar bebişime isim düşünüyorum da ahh bi cinsiyeti belli olsa işim kolaylaşıcak daha erken yatıcam

Gözün aydın canım herşeyin yolunda olduğuna sevindim. Ben de c.tesi giderim sonuçlar çıktıysa bakalım. Hem bir daha görürüm bebişimi özledim onu.

teşekkür ederim güzel haberler alırsın inş. bende sırf meraktan gittim yoksa doktorum telefon açarım dedi ama dayanamadık eşimle gittik sonuçları alamaya doktor geldiğimizi görünce güldü sonucu söyledi işte iyi diye sonra yüzüme baktı ve bakalımmı bebeğimize dedi bende muzurca evet dedim sırf görmek için gittik yani öyle eli kolu hareketli görünce insanın her fırsatta gidesi geliyo ama çokta ultrason iyi değil gibime geliyo bilmiyorum

kimi dr lar 12 haftada söylüyorlar benimki çok kuralcı 16 haftadan önce söylemez. ben meraktan çatlayacağım.

ekimin ilk haftası randevum var ikili test için şuan benimde kafam ona takılmış durumda. rabbime emanet bebeklerimiz. inşallah sorunsuz atlatırız bunuda

kızlar şimdi aşı kartıma baktım.hamilelikte 2 kez olmuşum.diğer 3 dozuda doğumdan 6 aonra ve 1 yıl arayla yapmılar.yani 5 doz yaptırmışım

bendemi kayıt yaptırsam dicemmm bizim sokaktaki sağlık ocağı pek ufak bi aşı içinde deymez özelde yapmıyolarmı bu tetanozu:26:

Bu arada, neredeyse hamileliğimi öğrendiğim günden beri hasta gibiyim.. şimdiye dek hiç kusmam olmadı ama midem çok kötü.. sanki sürekli gemi yolculuğunda gibiyim.. aşırı halsizlik ve yorgunluk.. gazım çok fazla.. bi de üstüne 2 gündür boğazım şiş..
Bu genelde böyle mi yoksa benim mi bünye zayıf? Bu güne kadar sadece folik asit kullandım.. doktora yorgunluk ve halsizlikten bahsedince kan ilacı verdi.. gyno ferro sanol.. birkaç güne onu kullanmaya başlayacağım.. inşaallah iyi gelir!

İyi ki işten ayrılmışım diyorum.. Allah çalışanlara kolaylık versin!

şekerlerr günaydın biz geldik tembellik yapıp uyuduk bu saate kadar döktürmüşsünüz hepsini okuyamadım sayfaların
öncelikle hasta olan arkadaşlarım çook geçmiş olsun dikkat edin 1 limon sıkın bardağa üstünede 1 kaşık bal karıştırıp için çok yaararı olacak ...
petuşcum göbüş topiğinede yazdım göbüş çook tatlı çıkmış uzaktan kız gibi geldi bana
mmavilimm gözün aydın tatlım çok sevindim darısı hepimizin başına inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…