- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #23.201
arkadaşlar aldığım eğitime dayanarak söyleyebilirim ki biz tıpçılarla bu konuda ayrılıyoruz. ilk doğumumda sezaryen olmuştu 2. gün karnımı çarşafla sardım. sıkılığı ilk zamanlarda hafif sonraki haftalarda sertti. bunun 2 nedeni var;
1. ameliyat yerine daha az acı hissediyorsunuz
2. ordaki kaslar yumuşak doku olduğu için ve rahim karın boşluğu henüz yara olduğu için toparlanması kolay oluyor. serbest bırakınca şekli sarkık oluyor,ama sarıp toparlayınca içe doğru kendini çekme kabiliyetine sahip,bu nedenle toparlanması çok kolay oluyor. ilk 6 ay asla egzersiz yapmayın,diyet asla yapmayın! sadece emzirin,çocukların ağlamasını beklemenize gerek yok sütün çoğalması için ve bebeğin emme işlevini daha sağlıklı öğrenmesi,memeden soğumaması için sık sık emzirmek gerek. bir dip not: lohusa kadın ne kadar emzirirse o kadar çok kilo verir. ilk gebeliğimde 18 kilo aldım 3.800 doğdu kızım ve doğumdan 1 ay sonra eski kiloma(52) kavuşmuştum. birde ne verirlerse yemek için kendinizi zorlamayın;en çok süt yapan şey su
Klipteki filmi izlemiştim çok güzel bir film izlemediyseniz tavsiye ederim filmde hem gıcık olmuştum hem duygulanmıştım hem gülmüştüm öyle karışık bir film ama kesinlikle güzel
Canım gördüm ama hayatta herşey bizler için sen yinede üzlüpde bebeğini üzme bu sene gerçekten biraz tuhaf hayatımdaki tek ii şey bebeğimiin gelmesi oldu hamileliğimi öğrendik teyzemin eşi sonra babnnemi kayettim garibim haata yatağında bile beni sorardı ölümlerde bizim için bu kötü olan şeylerde kuzenin için sevinmelisin bir an önce kurtulacak çok daha huzurlu hayatı olur,zaman herşeyin ilacı canım sen sıkma canını..
günaydın kızlar hepimiz için güzel bir gün olsun inşallah benim doktorumda kilo konusunda uyardı beni son 3 ayda 10 kilo bile alınabiliyormuş lütfen dikkat et dedi çok şükür hava düzeldi artık yürüyüş yapabileceğim bu arada benim ellerimde ayaklarımda şişliklerde olmaya başladı bol bol su içmekten başka ne yapabilirim ödem için acaba
bende onun için doğumdan sonra karnımı sarmayı düşünüyorum doktorlar kızıyor ama baya etkisi var kuşak gibi bişeyle sarıcam tabi terletmeyen bişeyle,arkadaşımın karnı öleydi sarkıyodu sallanıyodu,sarıodu hastanede doktor kızıodu ama şimdi duvar gibi dümdüz oldu karnı
arkadaşlar aldığım eğitime dayanarak söyleyebilirim ki biz tıpçılarla bu konuda ayrılıyoruz. ilk doğumumda sezaryen olmuştu 2. gün karnımı çarşafla sardım. sıkılığı ilk zamanlarda hafif sonraki haftalarda sertti. bunun 2 nedeni var;
1. ameliyat yerine daha az acı hissediyorsunuz
2. ordaki kaslar yumuşak doku olduğu için ve rahim karın boşluğu henüz yara olduğu için toparlanması kolay oluyor. serbest bırakınca şekli sarkık oluyor,ama sarıp toparlayınca içe doğru kendini çekme kabiliyetine sahip,bu nedenle toparlanması çok kolay oluyor. ilk 6 ay asla egzersiz yapmayın,diyet asla yapmayın! sadece emzirin,çocukların ağlamasını beklemenize gerek yok sütün çoğalması için ve bebeğin emme işlevini daha sağlıklı öğrenmesi,memeden soğumaması için sık sık emzirmek gerek. bir dip not: lohusa kadın ne kadar emzirirse o kadar çok kilo verir. ilk gebeliğimde 18 kilo aldım 3.800 doğdu kızım ve doğumdan 1 ay sonra eski kiloma(52) kavuşmuştum. birde ne verirlerse yemek için kendinizi zorlamayın;en çok süt yapan şey su
GÜNAYDIN
2 GÜNDÜR GECELİ GÜNDÜZLÜ AĞRIYAN MİGRENİM BUGÜN DE GEÇMEMİŞ
CANIM ÇOK ACIYOR,BENİM İÇİN DUA EDİN GÜN İÇİNDE GEÇSİN
Bu konuda pek bir bilgim sadece birkaç sitede korse ile ilgili yazılanları okumakla yetindim şimdilik. Ve demişler ki
1-Korse damarları sıktığı ve kan akışını yavaşlattığı için anne vücuttan atması gerek kanı zamanında atamaz. Bu da vücuda çeşitli zararlar veriyormuş.
2-Profun biri korse giymenin kasların daha geç toparlanmasına sebep olduğunu yazmış.
Sanırım doktorlar kişinin görsel boyutunu değil de, sağlık boyutunu göze alarak kullanılmaması gerektiğini söylüyorlar. Dediğim gibi bu konuda hi. bir bilgim yok bak. Sadece mantık yürütüyorum.
Bi de benim bi kaç sorum olacak.
1- Korse mantığıyla gidersek, sütyenin de göğüs sarkmasını engellemesi gerekmez mi, bir çok kadının doğum sonrası göğüs sarkması oluyor gördüğüm kadarıyla, sütü kestikten sonra sütyen neden orayı toparlamıyor?
2- Neden 6 ay egzersiz yapılmaması gerekiyor? Sezeryan için 3 ay yeterli diye biliyorum, normal doğumda ise daha erken başlanabildiğini duymuştum. Senin 6 ay demenin bir açıklaması vardır mutlaka merak ettim.
Aydınlat biziii redd :))
kızlar bişey sormak istiyorum
şeker yüklemenizi yaptırmanız için doktorunuzmu çağırdı yoksa sağlık ocağındaki gebelik takibinizi yapan hemşiremi sizi yönlendirdi
beni sağlık ocağındaki hemşire arayıp 16. ile 24. haftalar arasında gebelik şekeri için tahlil yaptırmamı söyledi
bende 23 haftalık olduğum için hemen randevu alıp bugün sabahtan hastaneye gittim
ama doktorum 24. haftadan önce yapılmasının sağlıklı bir sonuç olmayacağını söyledi
sadece normal muayenemi olup geri geldim
ama boşu boşuna açlık çektim walla yarın aşı için sağlık ocağına gidicem
artık hemşireyle bu konuyu tekrar konuşucam sabah sabah sinir oldum yaa
ama memişlerde kas dokusu olmadığı için zaten yer çekimine yenik düşüyorlarbirde süt doluyor boşalıyor filan ya,ister istemez deforme oluyorlar, emzirme işi bitince küçülüyorlar ama eski formu olmuyor,
karın kasları toparlıyor,rahim hızla küçülüyor,belki bu karın sarma işlemlerinin destek etkisi oluyordur ,kimbilir
günaydın annişleeerrr ..11,5 ta kalktık bebeısımlee ...bugun 25 haftamıza girmişizzzzz..
plus10 canım crayz baby de gördüm ben unısex beyaz 10 lu hastahane takımı diye geçiyor 1 tanesi tafşanlı 1 taneside kuzulu mu neydi birini simli iple işlemişler digeri saten galiba resim ekleyemedim ama netten aratırsan bulursun canım
birde krem istersen ben görümceme hediye aldım bebifox marka krem üzerine sarı simli işlenmişti bide ince gipürleri vardı malıda çok iyiydi
hayatımsın canım benimde ucları bişiy akmışta kurumuş gibi endişelenme normal ama elinle sıkma sakına göğüs uçları biliyorsun hassas dogumu tetikleyici bile olabiliyormuş
kızlar kk da sorun var çogu sayfaya girdiğimde beni üyelik dışı yapıyor mesaj alıntı falan yapamıyorum yaaa
Bu konuda pek bir bilgim sadece birkaç sitede korse ile ilgili yazılanları okumakla yetindim şimdilik. Ve demişler ki
1-Korse damarları sıktığı ve kan akışını yavaşlattığı için anne vücuttan atması gerek kanı zamanında atamaz. Bu da vücuda çeşitli zararlar veriyormuş.
2-Profun biri korse giymenin kasların daha geç toparlanmasına sebep olduğunu yazmış.
Sanırım doktorlar kişinin görsel boyutunu değil de, sağlık boyutunu göze alarak kullanılmaması gerektiğini söylüyorlar. Dediğim gibi bu konuda hi. bir bilgim yok bak. Sadece mantık yürütüyorum.
Bi de benim bi kaç sorum olacak.
1- Korse mantığıyla gidersek, sütyenin de göğüs sarkmasını engellemesi gerekmez mi, bir çok kadının doğum sonrası göğüs sarkması oluyor gördüğüm kadarıyla, sütü kestikten sonra sütyen neden orayı toparlamıyor?
2- Neden 6 ay egzersiz yapılmaması gerekiyor? Sezeryan için 3 ay yeterli diye biliyorum, normal doğumda ise daha erken başlanabildiğini duymuştum. Senin 6 ay demenin bir açıklaması vardır mutlaka merak ettim.
Aydınlat biziii redd :))
Ben de 11 civarı kalktım. Geç kalkmalar yüzünden öğün sayım 2ye düştü. Bu da bana kilo aldırıcak ama doyamıyorum uyumaya yaa
tabii aydınlatırım .
öncelikle kas gruplarından başlayalım. kırmızı ve beyaz kas grubu olmak üzere 2ye ayrılır yani hareket ettirilebilen(müdehale edilebilen) hareket ettirilemeyen(müdehale edilemeyen kaslar.) gögüs kaslarımızı hareket ettirebiliriz tıpkı karın kaslarımız gibi ama memelerimizi hareket ettiremeyiz. meme dokusu yağ ile kaplıdır kas ile değil. göğüs ve meme birbirinden çok uzak görünmesede farklı iki kavram.
kilo vermek,kilo alma,emzirmek meme dokusundaki yağ ile ilgili şeyler bu yüzden işin içine yer çekimini de koyarsak buna engel olmamız güç; ancak karın kasları böyle değil. karın kaslarının üst tabakası da yani abdominal diye nitelendirdiğimiz bölümün üstünü zamanla yağ kaplar. sezaryen evresinde 7 kat açılan bir tabaka var,doğum sonrası bu açılan tabakanın yani kasların içeriye toplanması,orayı sabitleyen bir şey olduğunda daha kolay bir hale geliyor. aslında bunu açıklayabileceğim somut bir örnek bulmaya çalışıyorum ama aklıma gelmiyor,terimler daha çok latince :44:
şöyle anlatayım;bir çam ağacının bazı dallarını iple bağlayıp diğer dalları serbet bırakalım, serbest bıraktığımız dallar gelişigüzel salkım saçak büyümeye devam eder ancak bağlayıp şekillendirdiğimiz kısımlar düzgün ve şekilli bir biçimde uzarlar.
kasları sıcağı sıcağına sarkıtmadan şekillendirdiğimiz taktirde üstündeki yağ tabakası erise bile şekilli ve düzgün hatlara sahip olur ancak tekrar ediyorum memeyi ayrı tutmak lazım. erkek göğsüyle kadın göğsü içerik olarakta şekil olarakta birbirinden farklı. aslında akşam kocişlerinizin göğüslerini inceleyerek ne demek istediğimi daha net anlayabilirsiniz. obez erkeklerde de yağ dokusu fazlalaşınca göğüs sarkmaları meydana gelir.
kan akışına gelince; ben korse kullanımını değil,uzun bir çarşafı bele sarıp sıkmaktan bahsediyorum. bazı korseler ciddi rahatsızlık veriyor ancak çarşafta bunun ayarını kendiniz yapabiliyorsunuz. ben bu anlamda kan akışıyla ilgili bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.
insanlar bana sırf onları doğumdan sonra zayıflatıp eski hallerine getireyim diye para döküyorlar,yanlış yolda olsaydım topa tutarlardı eni
bir de neden 6 ay ? benim 6 aydan kastım pilates,koşu,tenis vb sporlardan oluşan bir egzersiz grubu. bunların çoğu diyetle daha doğrusu kalorili beslenmeyle birlikte olursa kilo verdiren sporlar. normal doğumu ayrı tutuyorum ancak,sezaryen doğumlardan,iskeletin yerleşimi,kas gruplarının adaptasyonu ve ameliyat yerinin eski haline dönmesi için gerekli süre bu. öncesinde hafif çalışmalar yapılamaz mı elbette yapılır.
kızlar bişey sormak istiyorum
şeker yüklemenizi yaptırmanız için doktorunuzmu çağırdı yoksa sağlık ocağındaki gebelik takibinizi yapan hemşiremi sizi yönlendirdi
beni sağlık ocağındaki hemşire arayıp 16. ile 24. haftalar arasında gebelik şekeri için tahlil yaptırmamı söyledi
bende 23 haftalık olduğum için hemen randevu alıp bugün sabahtan hastaneye gittim
ama doktorum 24. haftadan önce yapılmasının sağlıklı bir sonuç olmayacağını söyledi
sadece normal muayenemi olup geri geldim
ama boşu boşuna açlık çektim walla yarın aşı için sağlık ocağına gidicem
artık hemşireyle bu konuyu tekrar konuşucam sabah sabah sinir oldum yaa
kızlar bidaha sölüyorum netten alış veriş yapanlarınız varsa bi bakınEki Görüntüle 695157 Eki Görüntüle 695161 yeşilolan 20 mavi olan 15 tl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?