2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

süpersin teşekkürler

Klipteki filmi izlemiştim çok güzel bir film izlemediyseniz tavsiye ederim filmde hem gıcık olmuştum hem duygulanmıştım hem gülmüştüm öyle karışık bir film ama kesinlikle güzel

ben bu şarkıyı çok seviyorum ve uzun zamandır dinlemediğimi farkettim. saoll çekirgecim sayendee defalarca dinlerim genee klibini hep görüyordum ama filmin adı ne günebakan. belki izleme fırsatım olurda bakarım

sağol canım teşekkürler...yok öyle bebeğimi üzecek kadar bir durum yok,ama üzüldüm tabi onun adına...

sonra da dedim Allah hayırlısını versin herşeyin..hep öyle söylerim...kurtulmuş dediğin gibi....ne demek içki içip geç gelmelere,karısını dövmeler...cehenneme kadar yolu var...

hiç sorma bizim de öyle oldu işte bu sene...geçen sene eylül ayında eşimin yengesi öldü pat diye,kadın beyin kanamasından gitti,şok olduk...sonra benim hamilelik ilk 3 ay berbat geçti,hastaneler,serumlar vs...derken ben hastanedeyken eşimin babaannesi öldü...bizim sorunlarımız oldu,geçenlerde de yine eşimin dedesi öldü...dün de kuzenimin haberini aldım vs...çok acayip bi sene eşim de aynısını söylüyor,başlıycam 2013üne diyo :) Allah beterinden korusun tabi yine de...

aynen öyle,bu senenin tek güzel şeyi kızımızın doğacak olması...Allah ona sağlık versin sağsalim doğsun inşallah ki şu ana kadar hiç bi problem yok çok şükür....

bu arada bunları yazarken tek gözümden sular akıyor burnum akıyor.. :)) nezleyim çok fena..öksürük bi yandan...hala iyileşemedim

canım tuzu azaltabilirsin ....... ve evde ayakların yukarda dinlenmen lazım

canım tıbbi bir açıklaması yok ama ege de kadınlar doğumdan sonra kalıp sabunları koyup sararlarmış karınlarını,öyle duymuştum,dümdüz olurmuş, ama ben sezeryen olduğum için saramadım tabi

Bu konuda pek bir bilgim sadece birkaç sitede korse ile ilgili yazılanları okumakla yetindim şimdilik. Ve demişler ki
1-Korse damarları sıktığı ve kan akışını yavaşlattığı için anne vücuttan atması gerek kanı zamanında atamaz. Bu da vücuda çeşitli zararlar veriyormuş.
2-Profun biri korse giymenin kasların daha geç toparlanmasına sebep olduğunu yazmış.

Sanırım doktorlar kişinin görsel boyutunu değil de, sağlık boyutunu göze alarak kullanılmaması gerektiğini söylüyorlar. Dediğim gibi bu konuda hi. bir bilgim yok bak. Sadece mantık yürütüyorum.

Bi de benim bi kaç sorum olacak.
1- Korse mantığıyla gidersek, sütyenin de göğüs sarkmasını engellemesi gerekmez mi, bir çok kadının doğum sonrası göğüs sarkması oluyor gördüğüm kadarıyla, sütü kestikten sonra sütyen neden orayı toparlamıyor?
2- Neden 6 ay egzersiz yapılmaması gerekiyor? Sezeryan için 3 ay yeterli diye biliyorum, normal doğumda ise daha erken başlanabildiğini duymuştum. Senin 6 ay demenin bir açıklaması vardır mutlaka merak ettim.

Aydınlat biziii redd :))

kızlar bişey sormak istiyorum
şeker yüklemenizi yaptırmanız için doktorunuzmu çağırdı yoksa sağlık ocağındaki gebelik takibinizi yapan hemşiremi sizi yönlendirdi
beni sağlık ocağındaki hemşire arayıp 16. ile 24. haftalar arasında gebelik şekeri için tahlil yaptırmamı söyledi
bende 23 haftalık olduğum için hemen randevu alıp bugün sabahtan hastaneye gittim
ama doktorum 24. haftadan önce yapılmasının sağlıklı bir sonuç olmayacağını söyledi
sadece normal muayenemi olup geri geldim
ama boşu boşuna açlık çektim walla yarın aşı için sağlık ocağına gidicem
artık hemşireyle bu konuyu tekrar konuşucam sabah sabah sinir oldum yaa

GÜNAYDIN
2 GÜNDÜR GECELİ GÜNDÜZLÜ AĞRIYAN MİGRENİM BUGÜN DE GEÇMEMİŞ
CANIM ÇOK ACIYOR,BENİM İÇİN DUA EDİN GÜN İÇİNDE GEÇSİN

canım benimde gecen 3 gün sürdü,inat ettim ilaç içmeyim diye, gün içinde azalıyo uyuyunca artıyo bi de benimki

aç karnına boş mideye parol iç, üstünede yarım saat 45 dk bişey yeme,aç karnına etki ediyor parol ,yoksa yiyeceklerle etkileşiyor
geçer inşallah

ama memişlerde kas dokusu olmadığı için zaten yer çekimine yenik düşüyorlar birde süt doluyor boşalıyor filan ya,ister istemez deforme oluyorlar, emzirme işi bitince küçülüyorlar ama eski formu olmuyor,
karın kasları toparlıyor,rahim hızla küçülüyor,belki bu karın sarma işlemlerinin destek etkisi oluyordur ,kimbilir

Canım her doktorun kendine göre bir tarzı ve sistemi var. Bunu matematik gibi düşün her problemin birden çok çözümü var, sonuç aynı çıksa da herkes kendi tekniğini kullanır. Sen hemşirenin değil doktorunun dediğini yap. Yarın öbür gün bir sorun çıktığında hemşireye hesap soramazsın çünkü böyle bir yetkisi yok, ama doktoruna sorabilirsin:)

günaydın annişleeerrr ..11,5 ta kalktık bebeısımlee ... bugun 25 haftamıza girmişizzzzz..

Göğüslerde de kas var olmaz mı Sadece çalıştırma sistemi farklı sanırım.

günaydın annişleeerrr ..11,5 ta kalktık bebeısımlee ... bugun 25 haftamıza girmişizzzzz..

Ben de 11 civarı kalktım. Geç kalkmalar yüzünden öğün sayım 2ye düştü. Bu da bana kilo aldırıcak ama doyamıyorum uyumaya yaa

Çok saol cnm bir bakayım inş. bulurummm :)

tabii aydınlatırım .
öncelikle kas gruplarından başlayalım. kırmızı ve beyaz kas grubu olmak üzere 2ye ayrılır yani hareket ettirilebilen(müdehale edilebilen) hareket ettirilemeyen(müdehale edilemeyen kaslar.) gögüs kaslarımızı hareket ettirebiliriz tıpkı karın kaslarımız gibi ama memelerimizi hareket ettiremeyiz. meme dokusu yağ ile kaplıdır kas ile değil. göğüs ve meme birbirinden çok uzak görünmesede farklı iki kavram.
kilo vermek,kilo alma,emzirmek meme dokusundaki yağ ile ilgili şeyler bu yüzden işin içine yer çekimini de koyarsak buna engel olmamız güç; ancak karın kasları böyle değil. karın kaslarının üst tabakası da yani abdominal diye nitelendirdiğimiz bölümün üstünü zamanla yağ kaplar. sezaryen evresinde 7 kat açılan bir tabaka var,doğum sonrası bu açılan tabakanın yani kasların içeriye toplanması,orayı sabitleyen bir şey olduğunda daha kolay bir hale geliyor. aslında bunu açıklayabileceğim somut bir örnek bulmaya çalışıyorum ama aklıma gelmiyor,terimler daha çok latince :44:
şöyle anlatayım;bir çam ağacının bazı dallarını iple bağlayıp diğer dalları serbet bırakalım, serbest bıraktığımız dallar gelişigüzel salkım saçak büyümeye devam eder ancak bağlayıp şekillendirdiğimiz kısımlar düzgün ve şekilli bir biçimde uzarlar.
kasları sıcağı sıcağına sarkıtmadan şekillendirdiğimiz taktirde üstündeki yağ tabakası erise bile şekilli ve düzgün hatlara sahip olur ancak tekrar ediyorum memeyi ayrı tutmak lazım. erkek göğsüyle kadın göğsü içerik olarakta şekil olarakta birbirinden farklı. aslında akşam kocişlerinizin göğüslerini inceleyerek ne demek istediğimi daha net anlayabilirsiniz. obez erkeklerde de yağ dokusu fazlalaşınca göğüs sarkmaları meydana gelir.
kan akışına gelince; ben korse kullanımını değil,uzun bir çarşafı bele sarıp sıkmaktan bahsediyorum. bazı korseler ciddi rahatsızlık veriyor ancak çarşafta bunun ayarını kendiniz yapabiliyorsunuz. ben bu anlamda kan akışıyla ilgili bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.
insanlar bana sırf onları doğumdan sonra zayıflatıp eski hallerine getireyim diye para döküyorlar,yanlış yolda olsaydım topa tutarlardı eni
bir de neden 6 ay ? benim 6 aydan kastım pilates,koşu,tenis vb sporlardan oluşan bir egzersiz grubu. bunların çoğu diyetle daha doğrusu kalorili beslenmeyle birlikte olursa kilo verdiren sporlar. normal doğumu ayrı tutuyorum ancak,sezaryen doğumlardan,iskeletin yerleşimi,kas gruplarının adaptasyonu ve ameliyat yerinin eski haline dönmesi için gerekli süre bu. öncesinde hafif çalışmalar yapılamaz mı elbette yapılır.

Ben de 11 civarı kalktım. Geç kalkmalar yüzünden öğün sayım 2ye düştü. Bu da bana kilo aldırıcak ama doyamıyorum uyumaya yaa

cnm bn ne yıcemı bılememekten ne bulsam yıyorum 45 ile hamile kaldım 11 kılo almısım öğünün 2 ye düşüyorsa neler yıyorsun mesela nasıl beslenıosun ,bu beslenme konusu cok canımı sıkıyorr ne yıcmeı şaşıyorum arastam ya

Hımm anladım canım teşekkürler verdiğin bilgiler için. Şu sporcu kadınlar var ya onların göğüslerini görünce bizim de bişeyler yapabileceğimizi düşündüm. Ama onların ki kastan kayboluyor nerdeyse Çarşaf bağlamak nerden geldi aklına alemsin valla eski çarşafları atmayalım bari bağlarız biz de. Ama ağustos sıcağında ben fıydırıp atarım, çok sıkıntılıyım. Çorap bile giyemiyorum bazen kışları. Mekik filan çekerim artık napayım.

canım şeker yüklemesini 24 ile 28. hafta arası yapıyorlarmış. beni sağlı kocagından saolsunlar hiç bilgilendirmezler. hep doktorum yönetiyor.. 20. haftamda gittiğimde bidaha gelişinde şeker yüklemesi yapıcaz dedi. ozamanda 24. haftam olduğu için yapıldı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…