2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Senin içinde meğersem dikiş canavarı yatıyomuş Eline sağlık canım hiç de acemi işi gibi durmuyor bana göre

Benim de parmaklarım delik deşik oldu sinir bozucu neyse ki delikler fazla derin değil ... Battaniye süper olmuş ellerine sağlık topiğin adını marifetli anneler topiği mi yapsak ne

çok teşekkür ederim canım. herşey bebeklerimiz için bunlarla uğraştıkça hem zaman geçiyor hem de mutlu oluyorum. bence her annenin içinde marifet vardır : )

delikli anne olduk seyyahçım hihihi

Senin içinde meğersem dikiş canavarı yatıyomuş Eline sağlık canım hiç de acemi işi gibi durmuyor bana göre

hahaha tatlım sanırım uyurken falan derya baykal kaçtı içime ben de kendimi tanıyamıyorum. fotolarda pek görünmese de acemi kısımları var aslında ama olsun nazar boncuğu onlar da

kızlar ben sprey boya aldım kapakları onla boyadım ama yağlı boya ve fırça çok daha rahat olurmuş onu anladım. 2 kat vurdum biri kurudu sonra diğerini. bende atmayı düşünüyordum,sonra bu boya işini denemeye karar verdim olmazsa atarım kaybedecek ne var ki dedim
yaptıım olduuuu hihihiihihi annaaaam ali ağaoğlu gibi hissettim bi an
diğer kahverengi dolabı öyle boyicam. boyacıya sordum "abbblaaa sakkın deneme , o dolap hiç boya tutaar?" dedi bana sonra da mobilyacı arkadaşının numarasını verip selamımı söyle indirim yapar dedi. bende oldu o zaman diyip hırdavatçıdan sprey boya aldım. ancak şu anda başım ağrıdan çatlıyor yaparken eğlenceli eyvallah ama acısı fena çıkıyo. bu arada kocişim henüz görmedi,özür msjı yollamış bana hıhh küsüm ben ona bi kere.

kızlar doktorumada soracağım ama sizede sorayım.. 17 temmuz canım kocamın doğum günü. ben o gün 35+0 oluyorum. 36 haftalık diye geçiyor. o gün sezeryan olsam ne olur? erken mi? süt problemi çekermiyim veya bebeğim de sıkıntı olur mu sizce?

canım kimyasaldan ağrıyordur başın bol bol su içip temiz hava al bol bol.

Az önce steteskopla dinledim hiç bi şey duyulmuyo. Kulakla duymak imkansız sanırım bu durumda:)

aynen bende babamdayım onlardada varmış taktım kulağıma dinleyim diye hiç bişey duyulmuyor Allah tan kıpırdıyorda iyi olduğunu anlıyorum :)

susatan gıdalardan uzak dur ve susamayı beklemeden su iç canım sıvın suyun artar... gerçi arkadaşlarımızda yazmış bunu...3. baskı oluyor ama çok önemli...

hahahah her yerim boya oldu benim
kızlar boya yapacaksanız kapaklar sprey diğer düz yüzeyler rulo fırçayla olsun. akıyor çünkü. damla damla oldu bazı yerler.
kolay gelsin ama ağzını kapat ya da burnunu boya kokusu solumak iyi değil canım....

canım benimde ilk bebeğim ama tahminimi söyleyim sana...başı ağırdır bebeklerin ve baş aşağı geldiğinden karnının üst kısmında pek hissetmezsin bebeğini daha çok aşağıda hissetmen normal yürürkende zarar vermezsin ama yorucu hareketlerden kaçınmalısın benimkide başaşağıya çok geliyor ama düzde duruyor yan da yatıyor sürekli yer değişiminde şu sıra ama zaten belli bir zaman sonra hepsi baş aşağıya gelecek.... doktor ne diyor duruşu ile ilgili

Son düzenleme:

kusura bakma biraz sert olacak ama kocanın doğumgününe denk gelsin diye yavrunu 4 hafta önce mi aldıracaksın karnından bunu ciddi ciddi düşünüyor musun yoksa şaka mı yapıyorsun??

bence kesinlikle gününü bekle canım belki önce doğacak belki zamanında ama 35 haftalık erken... bebeğinin ciğerlerinin tam kendine gelmesi için 37. haftanı mutlaka beklemelisin :) hatta 37+ larda olman gerekli...yoksa nefesde zorlanmalar olabilir

Son düzenleme:
canım delirdin mi sen böyle bişeyi aklından bile geçirme kendi ellerinle bebeğini erken mi doğurtacaksın hemde sırf kocanın doğum günü diye. benim eşimin 7 ağustos benim doğum günüm 12 ağustos. doktor 11 ağustos diye gün verdi ancak ben ne kadar çok içerde kalırsa o kadar sağlıklı doğar diye bekletmek istiyorum. erken doğan bebeklerde,duymadan görmeye sindirim problemlerinden tutta akciğer sorunlarına kadar bi dünya şey çıkıyor. birde süt sorunu var tabi...
Allah evlatlarımızı korusun ama bana sorarsan çok erken derim 38. hafta ve sonrası en mantıklı dönem.

eğer kanun değişikliği olmadıysa benim bildiğim de o şekilde
erken doğum olursa kullanmadığın iznin yanar diye biliyorum[/QUOTE]

KIZLAR İŞ HUKUKUNA GÖRE BİR KADININ DOĞUMDAN ÖNCE 8 HAFTA DOĞUMDAN SONRA 8 HAFTA OLMAK ÜZERE İZNİ VARDIR ANCAK YİNE İŞ HUKUKUNDA BU AÇIKCA BELİRTİLİR Kİ KADIN BU İZNİN İSTERSE HEPSİNİ DOĞUMDAN ÖNCE İSTERSE SONRA KULLANIR,YANİ 16 HAFTALIK ÜCRETLİ İZİN HAKKIMIZ VAR VE BİZ BUNU DİLEDİĞİMİZ GİBİ KULLANABİLİRİZ,BEN ÜCRETLİ İZNE DOĞUMA 3 HAFTA KALA AYRILACAM Kİ KANUNEN ZATEN 3 HAFTA KALANA KADAR ÇALIŞABİLİYORUZ EĞER İŞVEREN BİZİ ÇALIŞTIRIRSA CEZA ALIYOR. 16 HAFTA HAKKIMIZ VAR VE BİZ BUNU DİLEDİĞİMİZ GİBİ KULLANIRIZ KİMSEDE HAKKIMIZI ELİMİZDEN ALAMAZ O DENİLEN ÖĞRETMEN ARKADAŞIN NASIL 1 HAFTASINI YEMİŞLER ANLAMADIM BENİM 6 AYLIK HAMİLEYKEN İZNE AYRILAN ARKADAŞLARIM VAR VE 20 GÜN ÖNCE DOĞUM YAPAN İPTAL GİBİ Bİ DURUM OLAMAZ BUNU YAPAMAZLAR İNŞALLAH ŞU KANUN ÇIKARDA 24 HAFTA OLURDA 6 AY YAPARIZ İZNİMİZİ

Bence hata yapmış olursun bebeğin anne karnında bir gün fazladan kalması bile onun için iyidir ...

Evet öyle bir söylenti var taşeronlarla ilgili ama ne kadar doğru bilemem ben pek inanmıyorum şahsen yani halihazırda 4c kadrosunda olanlar bile çok zor görünüyor.Kaldı ki onlar KPSS İle işe girdiler çoğu ve kurumları özelleştiği için 4c kadrosunda oldular ve maaşları yarı yarıya düştü.Onlara bile bin dereden su getiriyorlar.Eğer lise veya önlisans meznuysan KPSS ye gir 2014 de sınav var canım ben 2 çocukla kazandığıma göre herkes kazanır vallahi...85 puanla atandım...Allahım gönlündekini versin

valla kuzum benim tamda öyle oldu 37 haftalık ayrıldım 38,5 ta falan doğum yaptım arada yandı iznimmm ama şimdi nasıl bilmiyorumm

Kızlar kesinlikle izin yanmıyor. Kanunun maddesini çıkarıp izninizi yakmaya çalışanın önüne bırakın.

Madde 104 – (Değişik: 13/2/2011-6111/106 md.)
A) Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir.
Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir.
Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir.

Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz canım eline sağlık. Hemen yatıp dinlen bi migren atağı daha geçirme yemeğini de kocana yaptır bence bunu haketti

Red ve medcezir ellerinize sağlık kızlar. Sizleri görünce kendimi topiğin en beceriksizi ilan ediyorum. Böyle de mutlu olmayı öğrenmem gerekiyor

Hera17 ev bulmana nasıl sevindiğimi anlatamam, lakin bebeğin için düşündüklerine de bir o kadar üzüldüm. Doğal sebeplerden doğum olabilir ona bişey diyemem. Takdiri ilahidir ama bile bile ordan onu erken almak bence verilebilecek en kötü hediye, Allah korusun doğum günü sürprizin eşine hayatında yaşayabileceği en kötü gün olarak da geri dönebilir. Sakın sakın sakın böyle bişeyi aklından bile geçirme

canım o yönetimin hatası olmuş bence, ben 39 haftalık doğurdum, 1 hftsını sonrasında aktardılar, kanun böyle, 2007 de doğum yaptıgımda 38 hft 5 günlük doğum yapmıştım yanmıştı iznim, ama 2011 de doğum yaptığımda 1 hft mı hemen aktardılar, yeni kanun böyle

tabiki de sorun yaşayacaksa 2 hafta erken doğurmak istemem. sezeryan olacağım kesin. çünkü ben alttan daha önce ameliyat oldum cinselllikte biraz genişlikten dolayı sorun yaşadım şuanda bebeğim için gittiğim doktor geçen sene daralttı. normal doğuma canın yetmez dedi. sezeryanı 37. gibi yaparım dedi. 1 haftalık farketmez ise çocuk sağlıklı olacak ise o ana denk getirmek istedim. yoksa her anne gibi bebeğimin zarar göreceği ihtimali varsa bunu göze almam

yok yok canım ben varım topiğin en beceriksizi ayrıca en hevessizi , o kadar yoruluyorum ki gözüm ne bebek odası görüyo ne bişe , ara ara değişiklik olarak sizlere bakıyorum neşeleniyorum, yatagı zor buluyorum valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…