2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Policim gerçekten 2 çocukla birlikte çalışmak çok zor, ama hemen karar verme canım zamana bırak biraz.. Önce izinlerini kullan rahat rahat sonra biraz idare edersin, baktın olmuyor o zaman işi bırakmayı düşün.
Biz çalışmaya alışmış kadınlar için işsiz kalmak çok zor canım yaa.
Hem kayınvaliden bakıyor çocuklara, gözün arkada değil, ben yavrumu bakıcılara nasıl bırakacağım onu düşünüyorum kara kara:44:
Benim ablamda 2. çocukta işi bıraktı, ilkine doyamadım 2. nin her anını yaşamak istiyorum diye... Ama sonra çok maddi sıkıntı çektiler, hep biz destek olduk. Sonra 3. ye hamile kalmasın mı süpriz oldu, zaetn eşiyle boşanmak üzereydi ama yapamadı.

şimdi eşiyle araları iyi, 2 kızı genç kız oldu liseye gidiyorlar , oğluda bu sene okula başladı. Ablamda dayanamayıp işe tekrar başladı yıllar sonra. Hayat şartları zor, büyük kız bu sene üniversiteye başlayacak, ona daha iyi imkanlar sağlayabilmek için yine fedakarlık yapıyor, gününü doldurup emekli olmaya çalışıyor.

Yani canım insanın başına ne geleceği hiç belli değil bu hayatta, bugün var olana yarın muhtaç kalabiliriz, allah esirgesin ...
Tam tersi de olabilir tabi. Ama ben gençken ve de sağlıklı iken çalışmak vede birikim yapıp çocuklarımıza da güzel bir gelecek bırabşlmek taraftarıyım, en azından iyi bir eğitim vede meslek sahibi olsunlar kendilerini nasılsa kurtarırlar diye düşünüyorum ...

Nazichane fikirlerim böyle.

Bizimde durumumuz iyi çok şükür, eşim bazen istersen çalışma diyor ama ben şuan asla böyle birşey düşünmüyorum...

çok hakılısın canım inan ben de istemiyorum evde oturmayı alışık değilim hiç
dediğin gibi iznimde karra vericem neyapacağıma Allah yardımcımız olsun
.
[/QUOTE]

merhaba kızlar... deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum.. köpeğim olduğundan bahsetmiştim. şuan kızgınlıkta. malesef kanı koltuk örtüsünü aşmış ve koltuğa sızmış. acaba kan lekesi nasıl çıkar? fikri olan var mı?

inşallah oda iyi çıkar canım. benimde kalp 'te beyaz bir nokta var dediler. ama çok karşılaşılan bir durummuş. doğuma kadar geçer inşallah.

ırmak cım benım miniğimdede goruldu beyaz nokto geceler boyu uyuyamadım o yuzden doktora bın kez sordum neredeyse kan değerleri ve anne yası ıle karsılastırılınca sonucu bellı oluyor dedı tek basına bı anlamı yok dedi normal dedi bnde cok korkmustum ama allaha emane tdıyıp takmamaya calısıyorum..drlara gore normalmiş kalp kasları dedıydı doktor yanlıs hatırlamıosam

kıyamaammmm nasıl yani kızgınlıkta derken onlardamı adet oluyolarrr çok şaşırdımmm...
kan lekesi taze iken soğuk suyla çıkar bu arada

policim
en iyisini düşünmüşsün. Ücretsiz izinde buna karar vermen daha doğru. Bence yine işine dön bir süre babanneyle deneyin. Olmazsa o zaman istifa edersin. Yazdıklarım benim ailemin yaşadığı şeyler. Seni çok iyi anlıyorum belki bebek doğduktan sonra bana da bırakması zor gelecek ama hep annemin yaşadıklarını düşünerek teselli ediyorum kendimi. Babanne bakacağı için şanslısın aslında. İçin rahat olacak. 3 sene sıkıntı çekersin. Küçüğü kreşe başlayınca kendi evinizde yemeğinizi de yersiniz düzeninizi de oturtursunuz. Büyük kızın zaten büyümüş olacak o sırada.
Annem hep anlatır. Ben küçükken komşumuzun oğlunun bisikleti varmış. Hep yalvarıyormuşum çocuğa nolursun bi kere de ben bineyim diye. Ne çocuk ne annesi izin vermiyormuş. Döne döne ağlıyormuşum bisiklet için. Annem kızarmış yalvarma alıcam diye. Ben çocuk aklı tabii nasıl yalvarıyorum nasıl istiyorum bi kere binmeyi. Annem o maaş günü gelene kadar akla karayı seçtim diye anlatır. İlk işi gidip bana bisiklet almak olmuş. Bu arada iyice sezerciğe bağladım olayı farkındayım Ama napıyım senin kızları düşününce kardeşimle ben geliyoruz aklıma. En iyisini yine sen bilirsin canım. Allah hakkınızda hayırlı olanı göstersin. Hangi kararı verirsen ver allah pişman etmesin.

fotolaaaar bu arada kapaklar turuncu renkteydi. ortadaki krem renkli kısım henüz boyanmadı.

redcim harika olmuş. Becerikli kadınların elinden ne kurtulmuş ki. Bravo sana.

amiinn canım benim çok sağolll şimdi kıızma istediğimi alıyorum herşeyi benden istiyo zaten Allah bu günlerimizi aratmasın

kıyamaammmm nasıl yani kızgınlıkta derken onlardamı adet oluyolarrr çok şaşırdımmm...
kan lekesi taze iken soğuk suyla çıkar bu arada

evet adetleri 21 gün sürüyor hemde senede 2 kere olmaları gerekiyor ama benim kız çok koca meraklısı o yüzden senede 3 kez adet oluyor yok taze olsa iyi kurumuş

selam kızlar..dün bir konferansa katıldım,humana ürünlerini üreten mamsel adlı firma bir profesör getirtip anne sütünün önemini anlattırdı...adam tabi ki normal doğumu öneriyor ve ne olursa olsun anne sütü verin bebişlere diyor...bunlar hepimizin malumu...sizce sezaryen anne sütünü etkiliyor mu?daha önce doğum yapmışlar daha iyi gözlemlemiştir....bir de mamalarda şeker tadı var,aslında bu olmamalı çünkü yeni doğanın damak tadı olmaz,yurt dışındaki mamaları hiç tattınız mı?daha tatsız tuzsuz,anne sütü gibi...bağımlılık yapabilir şeker tadı,anne sütü gelmezse mama seçiminde de çok dikkatli olmak lazım...ben büyük ihtimalle sezaryen olacağım,vajinal floranın yararlı bakterilerinden mahrum kalacak bebiş bu durumda ama en azından anne sütü sorunu yaşamasam diye dua ediyorum...

evet adetleri 21 gün sürüyor hemde senede 2 kere olmaları gerekiyor ama benim kız çok koca meraklısı o yüzden senede 3 kez adet oluyor yok taze olsa iyi kurumuş
Ne Kadar Eneteresan İlk Defa Duydum Böyle Birşeyi :) Nasıl Oluyor Peki Yani O Günlerde Özel Bir Kıyafeti Mi Oluyor :44:

marketlerde aspirin adında bir temizleyici var lekenin üstüne sıkıp biraz bekle sonra da sil ben de işe yaramıştı

hahahha ilahiii yaaa ıslat ozaman biraz sonra yıka
ayyy ben ilk defa duydum bunu yaaa ama ped falanmı takıyosun napıyolar o 21 gün boyunca
:26:

valla benim arkadaşım sezeryanla doğum yapmıştı ve emzirmede gecikme olduğunu söylemişti ama annem normal doğum yapmış ve bi farkı olmadığını bazı kişilerde normal doğum da yapsa hemen süt gelemeyebileceğini söyledi.

Aynı benimki ya aynıııı ilk evlendiğimiz günden beri evin işlerini hep oyalar üşenir. Yeni evliyken internet kablosunu salondan yatak odasına geçirdik kablo yerlerde dolandı neredeyse 1 ay. En sonunda kendim gittim hırdavatçıya o kablo tutan zımbırtılardan falan alıp yaptım. Geçende tesisatçı olayı bizim de oldu. Çağır diyorum çağırmıyo en sonunda eve erken gittiği bir gün ben gelene kadar yapmış ama ne yapmak Porselen çöp kovam vardı onu kırmış ve aynanın üstündeki spot ışığı patlatmış Beceriksiz kocam benimmm. Hep söyler iyi ki eli tornavida tutan biriyle evlenmişim diye

Canım vanish ya da arap sabunu çıkarıyo o lekeyi

fotolaaaar bu arada kapaklar turuncu renkteydi. ortadaki krem renkli kısım henüz boyanmadı.

Çok iyi fikir ben de boyayım ya. Benim kendi genç takımlarım çocuk odasında duruyo yatak dolap ve bilgisayar masası ben de onları birine vereyim yerine bi oda yaptırayım diyodum. Rengi kahve-krem beyaza boyasam olur mu ki? Oda yaptırcam diye şimdi idareten 4 çekmeceli bi beyaz dolap sipariş verdim yatak odama beşiğin yanına koymaya.

kumaşının türünü bilemiyorum ama limon suyu kurumuş kanı açmaya yarar. biraz uğrasırsın ama işe yaraya

cağını düşünüyorum...bir kaç kat sulandırır silersin limonla sulandırır silersin. birden yok etmiyor yanii bir dene istersen..

Ne Kadar Eneteresan İlk Defa Duydum Böyle Birşeyi :) Nasıl Oluyor Peki Yani O Günlerde Özel Bir Kıyafeti Mi Oluyor :44:

özel kilotları var ama çıkartabiliyor. büyük boy bebek bezi bağlayıp üstüne dar diye kendi dantelli kilotlarımdan giydiriyorum palyaço gibi geziyo evin içinde ama dün gece çıkartmayı başarmış

Kızlar şimdi yasal olarak en son 37. haftamız bittiğinde zorunlu doğum iznine çıkmamız gerekiyor. diyelimki çıktık ve 39. hafta sezeryanla doğum yaptık, arada 1 haftalık doğumöncesi kullanamadığımız iznimiz oluyor, normalde o izni doğum sonrasına ilave ediliyor diye biliyorum ama bir öğretmen arkadaşımınkini ilave etmemişler ... Olmuyor muş öyle şaşırdım kaldım doğum izni bitti pazartesi rapor falan alamazsa işe başlayacak. arada bir hafta kaynadı.

Ama diyelim ki ( allah korusun) erken doğum yaptık, daha izinlari falan almadan 7,5 - 8 aylıkken aniden doğum yaptık o zaman ne oluyor doğum öncei tüm izinler havaya mı gidiyor yani :44:
Policim sen biliyordun galiba bu işleri, bir anlatıver kuzum ne yapmamız lazım.
Birde şuuu yasa ne oldu yaaaa, ne zaman çıkacak

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…