- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #23.641
kızlar doktorumada soracağım ama sizede sorayım.. 17 temmuz canım kocamın doğum günü. ben o gün 35+0 oluyorum. 36 haftalık diye geçiyor. o gün sezeryan olsam ne olur? erken mi? süt problemi çekermiyim veya bebeğim de sıkıntı olur mu sizce?
kızlar ben bebişimin odasına zebra perde yaptırıyorum şimdi fon olarak da kumaşı seçtim japon fon dedikleri bişi var dümdüz kesimli bir fon. bir de ona bakın isterseniz
Olmaz bence çünkü bebeğin akciğerleri 37.haftadan sonra tam olarak gelişiyor.Ben oğlumda 36+3 günlükken zorunlu sezeryan oldumkızlar doktorumada soracağım ama sizede sorayım.. 17 temmuz canım kocamın doğum günü. ben o gün 35+0 oluyorum. 36 haftalık diye geçiyor. o gün sezeryan olsam ne olur? erken mi? süt problemi çekermiyim veya bebeğim de sıkıntı olur mu sizce?
Red ve medcezir ellerinize sağlık kızlar. Sizleri görünce kendimi topiğin en beceriksizi ilan ediyorum. Böyle de mutlu olmayı öğrenmem gerekiyor
Hera17 ev bulmana nasıl sevindiğimi anlatamam, lakin bebeğin için düşündüklerine de bir o kadar üzüldüm. Doğal sebeplerden doğum olabilir ona bişey diyemem. Takdiri ilahidir ama bile bile ordan onu erken almak bence verilebilecek en kötü hediye, Allah korusun doğum günü sürprizin eşine hayatında yaşayabileceği en kötü gün olarak da geri dönebilir. Sakın sakın sakın böyle bişeyi aklından bile geçirme
slm,kızlarr tecrubelı annişler size bişey sorcam 24+3 olduk bugun doktora gıttıgımde kafası assagıda demişti hatta doktora alt tarafımda gıdıklanma oluyor bazen demıstım oda ellerını kafasına goturuyordur demişti...artık buyudukce kasıklarıma dırsek fln ındırıyor sanırım acıtıyor bazen sol tarafımda bacagımmı kıvırdıgım yerde hısedıyorum bole devamlı bısı hareket edıyor kasık bacak aramda ne zmn değişir yeri ? yürürken korkuyorum zarar verıorumdur dıe ...alalah nıe gobegımın ustunde hıssedemıom ben bu sıpayı
tabiki de sorun yaşayacaksa 2 hafta erken doğurmak istemem. sezeryan olacağım kesin. çünkü ben alttan daha önce ameliyat oldum cinselllikte biraz genişlikten dolayı sorun yaşadım şuanda bebeğim için gittiğim doktor geçen sene daralttı. normal doğuma canın yetmez dedi. sezeryanı 37. gibi yaparım dedi. 1 haftalık farketmez ise çocuk sağlıklı olacak ise o ana denk getirmek istedim. yoksa her anne gibi bebeğimin zarar göreceği ihtimali varsa bunu göze almam
selamlar ağustos 2013 ün güzel anneleri ve tabiki bebiklerihepinize kocaman öpücükler :122::92:
ben her yemekten sonra şekerimi ölçmekle uğraşıyorum şu ara. parmaklarım delik deşik oldu delecek yer bulamıyorum bazen üst üste geliyor sanırım o zaman zıplatıyor, bebeğim de ne oluyor acaba diye merak ediyordur sanırım
bu arada anneannemden kalan 32 yıllık bebek battaniyemi yenilemeyi en sonunda bitirdim. bitirince paylaşıcam demiştim işte buyrunuz efendim. sanırım yorulduğuma ve emeğime değdi.(hayatımda ilk defa dikiş makinesi kullandığımı belirtmeden geçemeyeceğim...)
Eki Görüntüle 696398 Eki Görüntüle 696413
Eki Görüntüle 696399 Eki Görüntüle 696400
Eki Görüntüle 696401 Eki Görüntüle 696402
Eki Görüntüle 696403 Eki Görüntüle 696406
Eki Görüntüle 696409 Eki Görüntüle 696415
kızlar ben sprey boya aldım kapakları onla boyadım ama yağlı boya ve fırça çok daha rahat olurmuş onu anladım. 2 kat vurdum biri kurudu sonra diğerini. bende atmayı düşünüyordum,sonra bu boya işini denemeye karar verdim olmazsa atarım kaybedecek ne var ki dedim
yaptıım olduuuu hihihiihihiannaaaam ali ağaoğlu gibi hissettim bi an
diğer kahverengi dolabı öyle boyicam. boyacıya sordum "abbblaaa sakkın deneme , o dolap hiç boya tutaar?" dedi bana sonra da mobilyacı arkadaşının numarasını verip selamımı söyle indirim yapar dedi. bende oldu o zaman diyip hırdavatçıdan sprey boya aldım. ancak şu anda başım ağrıdan çatlıyoryaparken eğlenceli eyvallah ama acısı fena çıkıyo. bu arada kocişim henüz görmedi,özür msjı yollamış bana hıhh küsüm ben ona bi kere.
Çekirgecim önceden yanıyordu izinlerKızlar şimdi yasal olarak en son 37. haftamız bittiğinde zorunlu doğum iznine çıkmamız gerekiyor. diyelimki çıktık ve 39. hafta sezeryanla doğum yaptık, arada 1 haftalık doğumöncesi kullanamadığımız iznimiz oluyor, normalde o izni doğum sonrasına ilave ediliyor diye biliyorum ama bir öğretmen arkadaşımınkini ilave etmemişler... Olmuyor muş öyle şaşırdım kaldım doğum izni bitti pazartesi rapor falan alamazsa işe başlayacak. arada bir hafta kaynadı.
Ama diyelim ki ( allah korusun) erken doğum yaptık, daha izinlari falan almadan 7,5 - 8 aylıkken aniden doğum yaptık o zaman ne oluyor doğum öncei tüm izinler havaya mı gidiyor yani :44:
Policim sen biliyordun galiba bu işleri, bir anlatıver kuzum ne yapmamız lazım.
Birde şuuu yasa ne oldu yaaaa, ne zaman çıkacak
selamlar ağustos 2013 ün güzel anneleri ve tabiki bebiklerihepinize kocaman öpücükler :122::92:
ben her yemekten sonra şekerimi ölçmekle uğraşıyorum şu ara. parmaklarım delik deşik oldu delecek yer bulamıyorum bazen üst üste geliyor sanırım o zaman zıplatıyor, bebeğim de ne oluyor acaba diye merak ediyordur sanırım
bu arada anneannemden kalan 32 yıllık bebek battaniyemi yenilemeyi en sonunda bitirdim. bitirince paylaşıcam demiştim işte buyrunuz efendim. sanırım yorulduğuma ve emeğime değdi.(hayatımda ilk defa dikiş makinesi kullandığımı belirtmeden geçemeyeceğim...)
günaydın kızlarrr boll güneşli havaa ohhhh, böyleykenden iş pek çekilmiyor.. allahtan öğleden sonra çıkacağım 2. doz aşım var. onu yaptırıcaz kızımlaa... Buda dün kocitomla yaptığımız kuşlar. baktı ben sallıyorum bitiremicem. aldı eline keçeyi ve makası işe koyuldumeğersem benden daha yetenekliymiş
Eki Görüntüle 696051 Eki Görüntüle 696053
Kızlar babalar gününde eşinize ne almayı düşünüyorsunuz ?? Ben 2 yıldır tişört ve ayakkabı almıştım bu yıl çok farklı olsun istiyorum çok sevdiği klasik araba maketlerinden bir kaç tane alsam üstüne hoş bir not yazarım sizce nasıl fikir ??
ben ilk kez babalar günü hediyesi alıcam eşime ve hiç bir fikrim yok erkeğe hediye almak kadar zor bişey yok bu dünyada :)
35+0 36 haftalık demek değildir 35 haftalık demektir ve erken olur tabi.... yani 37. haftayı doldurmasını beklemek gerekli doktorunu dinle aradaki 2 hafta deyip geçmemek gerekli anne karnı en güvenli yer ve 2 haftada kiloda da boyda da ciddi büyüme oluyor...tabiki de sorun yaşayacaksa 2 hafta erken doğurmak istemem. sezeryan olacağım kesin. çünkü ben alttan daha önce ameliyat oldum cinselllikte biraz genişlikten dolayı sorun yaşadım şuanda bebeğim için gittiğim doktor geçen sene daralttı. normal doğuma canın yetmez dedi. sezeryanı 37. gibi yaparım dedi. 1 haftalık farketmez ise çocuk sağlıklı olacak ise o ana denk getirmek istedim. yoksa her anne gibi bebeğimin zarar göreceği ihtimali varsa bunu göze almam
Eki Görüntüle 696459
kızlar bunları sımdı dıktımbulutlar yaptım ıclerınıde azcık elyafla doldurdum stor perdenın önünee tavana yakın bir şekilde sallandırmak ıstıyorumm misinalarla ,odaya renk katsın diye henuz bıtmedı ama daha kenarlarına kurdalelar gecıcem bıde koyu renk olacak aşşagıdakı resımdekı gıbı durmasını planlıyorum sızce saçma olurmu kızlarrrrr hayal edıyorum guzel durur gıbı gelıyor yada elyafı cıkarıp kartona yapıştırayım dıyorum daha sert durur ne dıyorsunuzz
Eki Görüntüle 696482
kızlar ben sprey boya aldım kapakları onla boyadım ama yağlı boya ve fırça çok daha rahat olurmuş onu anladım. 2 kat vurdum biri kurudu sonra diğerini. bende atmayı düşünüyordum,sonra bu boya işini denemeye karar verdim olmazsa atarım kaybedecek ne var ki dedim
yaptıım olduuuu hihihiihihiannaaaam ali ağaoğlu gibi hissettim bi an
diğer kahverengi dolabı öyle boyicam. boyacıya sordum "abbblaaa sakkın deneme , o dolap hiç boya tutaar?" dedi bana sonra da mobilyacı arkadaşının numarasını verip selamımı söyle indirim yapar dedi. bende oldu o zaman diyip hırdavatçıdan sprey boya aldım. ancak şu anda başım ağrıdan çatlıyoryaparken eğlenceli eyvallah ama acısı fena çıkıyo. bu arada kocişim henüz görmedi,özür msjı yollamış bana hıhh küsüm ben ona bi kere.
kızlar doktorumada soracağım ama sizede sorayım.. 17 temmuz canım kocamın doğum günü. ben o gün 35+0 oluyorum. 36 haftalık diye geçiyor. o gün sezeryan olsam ne olur? erken mi? süt problemi çekermiyim veya bebeğim de sıkıntı olur mu sizce?
eğer kanun değişikliği olmadıysa benim bildiğim de o şekilde
erken doğum olursa kullanmadığın iznin yanar diye biliyorum
Kızlar kesinlikle izin yanmıyor. Kanunun maddesini çıkarıp izninizi yakmaya çalışanın önüne bırakın.
Madde 104 – (Değişik: 13/2/2011-6111/106 md.)
A) Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir.
Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir.
Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir.
canım o yönetimin hatası olmuş bence, ben 39 haftalık doğurdum, 1 hftsını sonrasında aktardılar, kanun böyle, 2007 de doğum yaptıgımda 38 hft 5 günlük doğum yapmıştım yanmıştı iznim, ama 2011 de doğum yaptığımda 1 hft mı hemen aktardılar, yeni kanun böyle
Eki Görüntüle 696459
kızlar bunları sımdı dıktımbulutlar yaptım ıclerınıde azcık elyafla doldurdum stor perdenın önünee tavana yakın bir şekilde sallandırmak ıstıyorumm misinalarla ,odaya renk katsın diye henuz bıtmedı ama daha kenarlarına kurdalelar gecıcem bıde koyu renk olacak aşşagıdakı resımdekı gıbı durmasını planlıyorum sızce saçma olurmu kızlarrrrr hayal edıyorum guzel durur gıbı gelıyor yada elyafı cıkarıp kartona yapıştırayım dıyorum daha sert durur ne dıyorsunuzz
Eki Görüntüle 696482
arastacım öyle düşünme ilhamın ne şekilde geleceği hiç belli olmaz. ben sana başka bir şey sorucam bak. sen büyüyen karyola almıştın di mi? içindeki yatağın ölçülerini ne şekilde acaba? ben baya baktım baktım yatak büyüyünce 80 180 olması gerekiyor. haftasonu öyle verdim siparişini. küçük yatak alıp 2 sene sonra bir daha büyük yatak almak istemedim açıkçası. iyi mi yaptım bilmiyorum ama sorduğum hiçkimse fikir veremedi ben de kendi kafama uydum sonunda.
valla seni görünce çok hevesleniyorum medcezir. Geçen gün anneme dikiş makinası alsam mı dedim? Ben yaşlanınca benimkini sana veririm dedio sende dursun dediysem de kabul etmiyor.
Çok ama çok güzel olmuş bebişin battaniyesi. ............... diye bir site var. Ordan satış yapabilirsin. Bi blogda gördüm bende. Aklıma sen geldin. Maşallah... Topiğimiz becerikli annelerle dolu.
Canım ellerine saplık MÜKEMMELLL olmuş :) Çok güzel bi hatıra bence çok güzel düşünmüşsün.
Eline sağlık canım harika olmuş
Tatlım ben almadım, alacağımı gösterdim. Almaya gittiğimizde dikkatli inceledim ön tarafı lake yapmışlardı yanları başka bir malzemeden olunca biraz araştırayım dedim. Ama bebek karyolası komple lake olunca bebeğe herhangi bir zarar vermeyeceğini düşünerekten bu ay bitmeden sipariş etmeyi düşünüyorum. Boyutlarına gelince uzunluğu 187 cm. genişliği 103 cm. derinliği 96 cm canım. Ben de hemen yeni almak istemiyorum biraz kullansın 10-12 yaş civarı genç odası alırım üniye kadar kullanır. 180 iyi gibi sanki 7 cm. küçük benimkinden bişey farketmez o kadar canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?