2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Sakın öyle bişey yapma canım zaten buna doktorun da izin vermez en erken 38. hafta diyorlar ne kadar fazla kalırsa o kadar iyi bebeğinin sağlığı için.

merhaba kızlar fon perde ve zebralardan bahsetmişsiniz. benim de bu konuda kafam çok karışık. :44:

kızlar ben bebişimin odasına zebra perde yaptırıyorum şimdi fon olarak da kumaşı seçtim japon fon dedikleri bişi var dümdüz kesimli bir fon. bir de ona bakın isterseniz

bebişin odasını ben de zebra ya da stor tül düşündüm.hatta desenli zebralar var çok güzel. ama odayı havalandırmak ya da camı açmak istediğinizde yukarı kadar çekmek gerektiği için vazgeçtim. yazın çok severim bütün camları açıp evi havalandırmayı. ama karşıdan görüneceği için çekemem maalesef.. sade tül de sevmiyorum.. bakalım nasıl bişey beğeneceğim :44:

Olmaz bence çünkü bebeğin akciğerleri 37.haftadan sonra tam olarak gelişiyor.Ben oğlumda 36+3 günlükken zorunlu sezeryan oldum
suyu fazla bebek nefes alamıyor dediler ve çocuğumun akciğerleri gelişmemişti 8-9 gün yoğunbakım ünitesinde solunum cihazına bağlı kaldı ne anne sütü ne başka hiçbir şey verilmedi 9.gün emzirmem için çağırdılar bebek emerse veririz yoksa yine kalacak dediler ve çocuğum memeye bir yapıştı eve gelene kadar hiç bırakmadı yavrum..Bunlar 36+3 içindi kaldıki 35 haftalık bebek için daha riskli.Hem boşver diğer bebeğini babanın doğum gününe ayarlarsınız tabi düşünüyorsanız

arastacım öyle düşünme ilhamın ne şekilde geleceği hiç belli olmaz. ben sana başka bir şey sorucam bak. sen büyüyen karyola almıştın di mi? içindeki yatağın ölçülerini ne şekilde acaba? ben baya baktım baktım yatak büyüyünce 80 180 olması gerekiyor. haftasonu öyle verdim siparişini. küçük yatak alıp 2 sene sonra bir daha büyük yatak almak istemedim açıkçası. iyi mi yaptım bilmiyorum ama sorduğum hiçkimse fikir veremedi ben de kendi kafama uydum sonunda.

kızlar bunları sımdı dıktım bulutlar yaptım ıclerınıde azcık elyafla doldurdum stor perdenın önünee tavana yakın bir şekilde sallandırmak ıstıyorumm misinalarla ,odaya renk katsın diye henuz bıtmedı ama daha kenarlarına kurdalelar gecıcem bıde koyu renk olacak aşşagıdakı resımdekı gıbı durmasını planlıyorum sızce saçma olurmu kızlarrrrr hayal edıyorum guzel durur gıbı gelıyor yada elyafı cıkarıp kartona yapıştırayım dıyorum daha sert durur ne dıyorsunuzz

canım detaylı ultrasonda doktor bana da kafası aşağıda dedi.hatta o yüzden tekmelerini göbeğimin de üzerinde hissediyorum ayaklar yukarıda olduğu için. ama bu normal ve zaten son haftalarda beklenen bir durum dedi.senin bebeğin erken dönmüş dedi. tekrar dönebileceğinden bahsetmedi. hatta geçen burda sordum dönüyor mu böyle bir durum var mı diye ama kimseden cevap alamadım. bence bebeğin zarar görecek bir durumu yok. olsa doktorun ve benim doktorum da söylerdi sanırım.

Bi hatırlatma yapayım 35+lar 36 hafta sayılmıyor, 36. haftanın içinde sayılıyor. Yani bebeğin 35 haftalık olmuş oluyor 36 değil. 35+6 olduğunun ertesi günü tam 36 oluyor ve 37. den gün alıyorsun. Dediğin tarih çok erken. Doktorlar genelde 38 haftalıkken alıyor bebekleri yani tahmini doğum tahmininden 2 hafta önce. 35 haftalık bebek sezeryandan 3, nomalden 5 hafta erken doğum demek.

Canım ellerine saplık MÜKEMMELLL olmuş :) Çok güzel bi hatıra bence çok güzel düşünmüşsün.

Canım çok güzel olmuş yaa. Baya sabırsız çıktın dün bir bugün iki konuşalı :)
Ama hünerliymişin vesselam :)))

Çekirgecim önceden yanıyordu izinler
2011 deki torba yasayla artık yanmıyor diye biliyorum. Açelya arkadaşımız paylaşmış zaten. Torba yasadaki maddeyi bulayım buraya da koyacağım. Hatta yine kk 'dan birisi hastaneden aldığı bir kağıtla iznini saydırdığını yazmıştı. Arkadaşın milli eğitimle görüşsün. Daha önce böyle bi izin kullandırmadılarsa inatla hayır diyebiliyor bazı yöneticiler. Bizimkiler öyle en azından ilk seferkine sorun çıkarırlar. Öğrenirler sonrakiler sorun yaşamaz.

valla seni görünce çok hevesleniyorum medcezir. Geçen gün anneme dikiş makinası alsam mı dedim? Ben yaşlanınca benimkini sana veririm dedi o sende dursun dediysem de kabul etmiyor.
Çok ama çok güzel olmuş bebişin battaniyesi. ............... diye bir site var. Ordan satış yapabilirsin. Bi blogda gördüm bende. Aklıma sen geldin. Maşallah... Topiğimiz becerikli annelerle dolu.

Vaaaaay muhteşem olmuş helal olsun size

ben ilk kez babalar günü hediyesi alıcam eşime ve hiç bir fikrim yok erkeğe hediye almak kadar zor bişey yok bu dünyada :)

Aaaaa ben hiç babalar gününü düşünmemişim... İyi oldu hatırlattınız.
Hmmm ne alınır ki? Anneler gününde hediye gelecek mi gelmeyecek mi ona bağlı biraz

35+0 36 haftalık demek değildir 35 haftalık demektir ve erken olur tabi.... yani 37. haftayı doldurmasını beklemek gerekli doktorunu dinle aradaki 2 hafta deyip geçmemek gerekli anne karnı en güvenli yer ve 2 haftada kiloda da boyda da ciddi büyüme oluyor...

ellerine sağlık elyaflı güzel olmuş bence ve çok yaratıcısın canım

Eline sağlık canım harika olmuş

Ben seni boya kokusu konusunda uyarmıştım, okumuyormusun yazdıklarımı Ahhh seni Ahhhh hiç anne sözü dinlemiyorsun sen RED...
Şaka bir yana, güzel olmuş canım, güle güle kullan. Benimde boyanacak bazı eşyalar var, kocama söylüyorum oda oralı olmuyor. Herşeyi taşınma durumuna bağlamış durumda, tek bahanesi o Kendim boyayacağım desem kıyameti koparır boyadaki kimyasallar ve koku yüzünden, aslında her türlü maske eldiven mevcut bizde gaz maskesi toz maskesi, asit eldiveni vs. aklına ne gelirse , ama biz karı-koca kimyacı olunca kocama laf geçmiyor ne yazıkki, çok bilmiş çokkkk, birde kızı pek kıymetli

Sende temiz havaya çık canım ve de bol bol yoğurt yeee ve su iç... kendine dikkat et

Canım aklından bile geçirmemelisin bunu, dr.um bana 39. haftanın bitimine sezeryan için gün verdi, erken doğum riskin görünmüyor, normalde sezeryanlar 38. haftada yapılır ama ben 39. beklemek istiyorum dedi. Bir gün bile çok önemli dedi. Eğer risklii bir durum olmazsa böyle, yoksa duruma göre 2-3 gün öne çekerim, ama daha öncesi olmaz dedi.
Kuzucuğuna bunu yapma annesi

eğer kanun değişikliği olmadıysa benim bildiğim de o şekilde
erken doğum olursa kullanmadığın iznin yanar diye biliyorum

KIZLAR İŞ HUKUKUNA GÖRE BİR KADININ DOĞUMDAN ÖNCE 8 HAFTA DOĞUMDAN SONRA 8 HAFTA OLMAK ÜZERE İZNİ VARDIR ANCAK YİNE İŞ HUKUKUNDA BU AÇIKCA BELİRTİLİR Kİ KADIN BU İZNİN İSTERSE HEPSİNİ DOĞUMDAN ÖNCE İSTERSE SONRA KULLANIR,YANİ 16 HAFTALIK ÜCRETLİ İZİN HAKKIMIZ VAR VE BİZ BUNU DİLEDİĞİMİZ GİBİ KULLANABİLİRİZ,BEN ÜCRETLİ İZNE DOĞUMA 3 HAFTA KALA AYRILACAM Kİ KANUNEN ZATEN 3 HAFTA KALANA KADAR ÇALIŞABİLİYORUZ EĞER İŞVEREN BİZİ ÇALIŞTIRIRSA CEZA ALIYOR. 16 HAFTA HAKKIMIZ VAR VE BİZ BUNU DİLEDİĞİMİZ GİBİ KULLANIRIZ KİMSEDE HAKKIMIZI ELİMİZDEN ALAMAZ O DENİLEN ÖĞRETMEN ARKADAŞIN NASIL 1 HAFTASINI YEMİŞLER ANLAMADIM BENİM 6 AYLIK HAMİLEYKEN İZNE AYRILAN ARKADAŞLARIM VAR VE 20 GÜN ÖNCE DOĞUM YAPAN İPTAL GİBİ Bİ DURUM OLAMAZ BUNU YAPAMAZLAR İNŞALLAH ŞU KANUN ÇIKARDA 24 HAFTA OLURDA 6 AY YAPARIZ İZNİMİZİ[/QUOTE]

Açelya bu iyi oldu bende nette bu maddeyi arayıp duruyordum... Ama arkadaşın izni eklemediler ya, demek ki o eksik birşey yapmış, yarın görüşeyim bakayım ne yapmış ya da yapmamış :26:

Bu arada Açelya benim çok ama çok sevdiğim bir arkadaşımın ismi... Bu ismi de çok seviyorum ....

Bu arada aklıma geldi geçende izlediğim o bebek belgeselinde diyordu ki insanlar normal doğum zamanını doldurup dünyaya geldiğinde bile hala cenin sayılıyormuş gelişimimizi tam tamamlamış olmuyormuşuz kemiklerimizin çoğu kıkırdak halinde oluyormuş doğduktan sonra kemikleşiyormuş bu yüzden yürümeyi en geç öğrenen canlı insanmış Gelişimi tamamlamadan doğmamızın sebebi de en gelişmiş beyne sahip olduğumuz için kafamız daha fazla büyümeden pelvisten geçecek boyuttayken rahmin doğumu başlatmasıymış

bende 2009 doğum yapmıştım benim de yandı demekki sonradan çıktı bu yasa
iyi olmuşş

Bence güzel olur canım. Bulutların da çok şirin olmuş. Üzerine keçeden farklı renklerde ayıcık falan yapıp yapıştırabilirsin. Güzel olur bence.

Tatlım ben almadım, alacağımı gösterdim. Almaya gittiğimizde dikkatli inceledim ön tarafı lake yapmışlardı yanları başka bir malzemeden olunca biraz araştırayım dedim. Ama bebek karyolası komple lake olunca bebeğe herhangi bir zarar vermeyeceğini düşünerekten bu ay bitmeden sipariş etmeyi düşünüyorum. Boyutlarına gelince uzunluğu 187 cm. genişliği 103 cm. derinliği 96 cm canım. Ben de hemen yeni almak istemiyorum biraz kullansın 10-12 yaş civarı genç odası alırım üniye kadar kullanır. 180 iyi gibi sanki 7 cm. küçük benimkinden bişey farketmez o kadar canım.

canım sitenin adı çıkmamış istersen adını yaz ben googledan bulurum. dikiş makinesi aldığım için açıkçası çok memnunum o kadar pratik bir aletmiş bugüne kadar almadığıma yanıyorum. bu arada geldi mi siparişlerin? sen de paylaş bizimle yaptıklarını fikrimiz olsun.

Canım ellerine saplık MÜKEMMELLL olmuş :) Çok güzel bi hatıra bence çok güzel düşünmüşsün.

teşekkürler canım bebişime kendi annesinin içine doğduğu battaniyeyi hazırlamak gerçekten çok güzel bir duygu benim için.

Eline sağlık canım harika olmuş

çok saol canım. topic annemiz beğendiyse ne mutlu bana.

valla anne sözü dinliyorum aslında yazdıklarının da hepsini okudum ama yeterince koruyamadım kendimi sanırım:26: bi daha olmaz kızma şaka bi yana ben biraz uyicam başım cidden acıyor öpüyorum göbüşlerinizden

anladım canım. benim karyolanın boyutu da 195 / 95 cm. ama içine girecek yatağın 180 /80 olması gerekiyor. ona göre ayarlamış neyse ne çıkarsa bahtıma artık napalım : )

[/QUOTE]
Açelya bu iyi oldu bende nette bu maddeyi arayıp duruyordum... Ama arkadaşın izni eklemediler ya, demek ki o eksik birşey yapmış, yarın görüşeyim bakayım ne yapmış ya da yapmamış :26:

Bu arada Açelya benim çok ama çok sevdiğim bir arkadaşımın ismi... Bu ismi de çok seviyorum ....
[/QUOTE]

Canım yazmayı unutmuşum bu 657 devlet memurları kanunu.

İş kanununun maddesi de şöyle

Analık halinde çalışma ve süt izni
MADDE 74. - Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir. Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir.

Yukarıda öngörülen süreler işçinin sağlık durumuna ve işin özelliğine göre doğumdan önce ve sonra gerekirse artırılabilir. Bu süreler hekim raporu ile belirtilir.

Hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretli izin verilir.

Hekim raporu ile gerekli görüldüğü takdirde, hamile kadın işçi sağlığına uygun daha hafif işlerde çalıştırılır. Bu halde işçinin ücretinde bir indirim yapılmaz.

İsteği halinde kadın işçiye, onaltı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde onsekiz haftalık süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre, yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmaz.

Kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam birbuçuk saat süt izni verilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kulllanılacağını işçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…