2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Arasta'cım günaydın.aşkolsun ne mide bulandırması,hamilelikte vücuddaki garip değişiklikler,çatlak patlaklar,zort zort gitmeler,sıcaktan ve kilodan Babannem donları penye sütyenlerle dolaşmalar,doğumdan sonra kaka temizlemeler falan......biz nelere hazırlıklıuız bizi bunlarla tiksindiremezsin.Gelelim işin magazin kısmına,sancın falan var mı?ya da herzamankinden farklı bişey?belki sıradan bir akıntıdır.panik yapma olur mu?kendini bir dinle bakalım biraz.garip şeyler oluyorsa vücudunda ararsın doktorunu ya da eşini.haber ver valla bize

Bırakmam tabiki de canım Fundişi ararım bişey olursa Eşim doktorla konuşmuş tarifim uyuyormuş ama bu doğumun hemen başlıyacağı anlamına gelmiyomuş. 1gün sonra da başlayabilirmiş, 1 ay sonra da. Bebeğin hareketlerine dikkat etmeliymişim. Oturup sayıcam artık 10 kere napalım

Orda bi yerlerdeki varligi yetmez mi? Tekmeleri ? Nst deki at sesi? Digidi digida ;-) :-D

hayırlısı olsun canm burdan takip ettiğm kadarıyla sen gibi cesaretli biri yapsa yapsa normal yapar gibi geldi nezmandır soracm unutuyom

alemsiniz kızlar aynende öle tarif napalım bu işler böle ben sütyen takmıyorum bile bolcanaık bi atletim var sarkarmiki hiç rahat edemiyom ama yaaa

Günaydın hanımlar;
Bacak ağrılarımla karşınızdayım yine... Bu haftada bi bitsin haftaya son 5 gün diye saymaya başlıycam... Gelecek hafta ilk 2 gün iş teslimi yapıp sonraki günler tayinim çıkmışta gidiyor muşum gibi rahat olmak istiyorum.
Dün annemi yolcu ettik ve hayatın gerçekleriyle yüzleştim. Gidip hazır sofraya kuruluyordum akşam yemek hazırlamak öyle zor geldi ki....

Canım bebeğini inşallah bugün kucağına alırsın da evinize dönersiniz artık. Biraz daha sabır sadece. Herşey güzel olacak buna inan...

Kizlar ishal oldum muz şekerimi yükselttiği icin çok yiyemiyorum. Geçmesi icin başka önerisi olan ?
Parmecim bizim küçüklüğümüzden beri uyguladığımız yöntem. bir yemek kaşığının içine azıcık türk kahvesi üstüne bol limon. Kesin çözüm:)))Anında keser. Çok olmasın kabız bile yapar yani...

Canım benim bebeğimin de kilosu geriden geliyor ölçümlere göre... Ama artık çok takmıyorum. Haklısın insan ilk duyunca üzülüyor ama önemli olan sağlıklı olması. Doğduktan sonra kilo alması... Ölçümlerde yanılma payları da çok yüksek ayrıca... Asıl benim dikkatimi çeken 34. hafta da 2100gr için 2,5 hafta geriden demesi doktorun. Bak aşağıdaki takvimlerde 34. haftanın sonunda ortalama kilo zaten 2200gr. Senin 100 gr düşük. 33. haftada ise 2000gr. yani senin için en fazla 3-4 gün geriden demesi gerekiyordu. Mantıken konuşuyorum tabii.. Bence kafana takılacak hiç bişey yok... Bana göre 3-4 gün geride sadece bebeğin:))) İçin rahat olsun...

Yok kız ne paniği Nasıl sakinim anlatamam ben bugünün geleceğine kendimi çok iyi hazırladım. Olsa olsa sadece heyecan yaparım minik yolcuma kavuşucam diye:) Garipliğe gelince geçen gün feci bel ve kasık ağrısı çektim hattta burdan da erken ayrılmıştım. Ben kolay kolay her ağrıya ağrı demem eğer diyorsam mutlaka ciddi bişey vardır. Dinlendim geçmişti ama akşam tekrarladı bu sabah da işte çamaşırımda o yoğunlaşmış sıvıyı gördüm. Böyle jölemsi bişeydi. Biraz farklıydı ama belki sıradan bir akıntı da olabilir. Tam emin değilim işte fakat tarife de uyuyor Bekleyip görücez canım:)

Arasta ne dıyorsun sen. Kalpten goturcekmisin beni. Doktora gidecekmisin bekleyecek mı?
Ay çok heyecanlandim şimdi ? Yaa idos acelemi ediyo . Bana bak bizi habersiz bırakırsan inci ile sana çok fena küseriz

normal yap hiç korkma canım bende hep normal istedim dr um çatın dar dedi hayır normal istiyorum dedim ama oğlum gelmedi 40+3de tekrar dr a gitdim artık seni ve bebği tehlikeye atamam dedi ozaman razı oldum sezeryene ........

sabah gel ilk seni alcam dedi sezeryene .........gece sancım başladı sabaha karşı hastahaneye gitdik ......normal oldu

şöyle düşün bir zaman aralığı elelrinle mesafeli bir aralık yap bu zan aralığı ilk yarısı adet sancısı gibi gelecek zorlanmayacaksın sonraki yarısını 2 ye böl yani çeyreğinede iyi kötü dayanabilirsin

son çeyreği zor biraz oda az bir kısmı anladınmı arkadaşım beni cesaretlendirmişti bende seni cesaretledireyim ve normal bekleyen herkesi...................
işte böyle annelerimiz bizi nasıl doğurmuş bir düşün .....
38den sonra hurma ye içindeki bir madde doğum için gerekli bir hormonu tetikliyormuş.......

birde oranı 38 den itibaren zeytinyağla yağla dediler bunları ilk kez bende deneyecem ilkinde bilmiyordum hurma ve zeytinyağıyla rahim daha hızlı açılıyormuş.........

ilk doğumum zor oldu yinede herkese normali tavsiye ediyorum...........

Arastacım hatırlıyorsan kediciğin de aynı olmuştu. Kan yada kahverengi bişey gelmedi diye anlatıyordu o da:)))
Sen tetikte ol yine. İstersen bi de doktoruna danış teleonla..

hayırlısı olsun canm burdan takip ettiğm kadarıyla sen gibi cesaretli biri yapsa yapsa normal yapar gibi geldi nezmandır soracm unutuyom

Ayy çok teşekkür ederim beni onore ettin damlacım. Kediciğin hikayesini okumuşsundur ona çok benzeyen bişeyi ablam saatlerce sancı çektikten sonra yaşadı ve apartopar sezeryana alındı. Yeğenimi kaybediyoduk. Ablam ve ben de çok zor doğmuşuz hatta ben takıldığım için vakumla çekmişler. Hasbel kader eşim de aynı şekilde doğmuş hatta kayınvalidemde kalça çıkığı var. Yani genetik bişedyler olma olasılığı çok fazla. Sen olsan riske atar mıydın?

ya takvimde hiç öle demiyor bana da küçük gelmedi banada küçük olcak dedi doktorum ama önemli bişe değil dedi . genede kafan rahat olsun muz şeftali şekerli meyveler ye ama bebeğinin genetik yapısıylada alakalı olabilir ben mesela günde 3 öğün dolu dolu meyve yedim genede küçükmüş zibidim

Arasta heyecanlandım şimdi bi takip et bakalım neyin nesiymiş bu idoş geliyomu yoksa

Arasta ne dıyorsun sen. Kalpten goturcekmisin beni. Doktora gidecekmisin bekleyecek mı?
Ay çok heyecanlandim şimdi ? Yaa idos acelemi ediyo . Bana bak bizi habersiz bırakırsan inci ile sana çok fena küseriz

Ne bileyim öyle bi niyeti var gibi sanki kızlar Ben yatağıma kuruldum vücudumdaki gelişmeleri takip ediyorum. Doktora gitmeyi düşünmüyorum. Eşim iş yerindeki kadın doğumcuyla konuştu 1 gün için de başlayabilir 1 ay içinde de demiş. Bakalım ne zaman başlıycak

Arastacım hatırlıyorsan kediciğin de aynı olmuştu. Kan yada kahverengi bişey gelmedi diye anlatıyordu o da:)))
Sen tetikte ol yine. İstersen bi de doktoruna danış teleonla..

Evet hatırlıyorum. Ondan da kan gelmedi. Kaderimiz aynı mı olcak yoksa kedişimle

Maşallah benim soğukkanlı arkadasıma :) bekle bakalım hadi hayırlısı saglikla gelsinde ne zaman gelirse gelsin. Yeteri kadar büyüdüler artık gerisi onların bileceği is . Hazır mı herseyi . Eksiğin kaldı mı ?

ayyy heyecan yaptım.. nasıl bişey o? benden dün gece böle sarımsı geldi.. hep beyazdı akıntım olurdu.. hadi hayırlısı canım.. senden de güzel haberler bekliyoruz..

Sagol tatlım senin de kocanin doğum günü kutlu olsun. Allah huzurdan sagliktan ayirmasin yuvanizi. ;-)

amin canım amiiinnn. Allah kimsenin yuvasını ayırmasın :)

Evet büyüdüler canım o yüzden korkacak bişey yok:) Eksiğe gelince sadece bebek şekerleri hazır değil arıycam firmayı birazdan hızlandırmalarını söyliycem :)) Nolur nolmaz.

ayyy heyecan yaptım.. nasıl bişey o? benden dün gece böle sarımsı geldi.. hep beyazdı akıntım olurdu.. hadi hayırlısı canım.. senden de güzel haberler bekliyoruz.. )

Heracım su muhallebisine benziyodu Başka tarif bulamadım hihihihi

Oyy bugün dağıtılacak bu şekercikler Güzel haberlerini bekliyor olacağız canım sen şimdi ayaktasındır zaten :) Çantaları son kontrol ve kuaför Sonra da minik paşayla büyük buluşmaaa :

Gunaydin canlarr.. dun gece hic beklemedigim bir sekilde deliksiz uyudum ! Kendim bile sasirdim bu ne rahatlik arkadas.. panikten olmem lazimdi. Sabah 7 de kalktim canim askim tost yapti bana kahvaltimi yaptim dusumu aldim kuafore gittim geldim. Cook zaman gecmesi lazimdi ama saat daha 10.30 hastane yakin oldugundan 13:00 gibi cikacagiz evden. Su dahil hicbirsey yememem lazim ya ölüyorum susuzluktan :) onun disinda kurbanlik koyun gibi kesilecegim saati bekliyorum :)simdilik haberler boyle yeni haberlerle tekrar donecegim insallah :)
Bu arada arastacim bir bakmissin senin bebiste gelsin bugun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…