- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #51.481
malt içeceği nedir alkol felan demişsin zararlı bişey olmasın nerde satılıyor anlamadım ben
Ben mama vermemek için çok direndim ama çocuğum açlığa dayanamadıHerkes 'aa mama verme anne sütü en iyisi' demeyi çok iyi biliyor! Sütüm az yetmiyor açlıktan ağlıyor dediğimde olsun olsun diyorlr ya ağızlarına oğlumun boklu beziyle vurasım geliyo! Neyse bunları düşünüp kendimi hırpalamak istemiyorum artık. Herkes her şeyi maaşallah çok iyi biliyor. Kimse benim çocuğumu benden çok düşünemez! Uğraşmak isteyen doğursun bildiği gibi bakıp büyütsün! Tatlım olmayınca olmuyor. Biz elimizden geleni yapalım da gerisi boş. Ben önce emziriyorum 15-20dk sonra aranmaya devam ediyorsa mama veriyorum. Ben mamayla büyüdüm ve çevremde bir sürü tanıdığım kezaa aynı. Hiç birimiz obez değiliz. Hatta ben oldukça zayıfım! mamayla beslendi diye obez olacak diye bi kaide yok. En iyisi anne sütü biliyoruz ama yetmeyince de takviye yapmak lazım.
.
Valla ne deyim ki canım , herkes herseye burnunu sokmaya bayılıyor , malesef sınırlarını bilmiyorlar
Benim de derdim annemle, 3. Cocuğum hala nasıl ne giydirecegime karışmaya çalışıyor , ister istemez sinirleniyorum , iyi niyet değilmiş gibi geliyor , kac kere söyledim ama nafile , hala kendini ispatlama derdinde, bende mücadele etmekten yoruldum , kirmakta istemiyorum ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım
kızlar bugün 19 günlük olduk göğüs uçlarım eskisinden daha berbat durumda.ortalarının etleri yok artık olduğu gibi açıldı.lanolin karbonat mustela kullanmadığım kalmadı ama asıl derdim bu olsaydıda şükredecektim.göğüslerim iğneler batırıyorlarmış gibi sürekli sızlıyor sadece emzirdikten sonra rahatım biraz sonra yine başlıyor.hastaneye gittim doktor bakmadı bile ama mastit olsa ateşin olur kızarıklık olur diyor.illa ateş mi olmalı.ilk hafta rahattım sonra böyle oldu.genellikle bütün emzirmemde acılı geçiyor.bebeğim kahverengi kısmın tamamını alıyor.sadece yatarak emzirebiliyorum çünkü elleri ayakları göğüslerime değiyor tutamıyorum.şu ağrı sızlama neyin nesi nolur sizler yazıyorsunuz ya benim gibi sanırım ilk haftam ki gibi rahatsınız.hem şu sızlamalar hemde tüm emzirmemin acılı geçmesi neden napıyım ne edeyim emzirmek istiyorum ben bebeğimi emzirmek istiyorum
Çok şükür kolay olmuş canım çok sevindim aklım sendeydi.
Bu slingi nasıl bağlıyorsun? 5 mt bi kumaş sanırım başka bir deliği filan yok galiba di mi? Bağlama tekniği önemli galiba açılmaması, düşmemesi için, yanılıyor muyum?
Benim sıpa da uyanıkken ilgi istiyor hep. yamuldum omzumda taşicam diye. Bel-boyun fıtığım da var tırsıyorum açılçası. 5 kilo oldu nerdeyse zibidi. Slingle taşımak daha kolaysa onunla eyliyim bari paşayı...
evt. cnm hepimizde aynı sıkıntılar :) bzde 19 günlüğüz. gaz hepimizin ortak derdi rabbim başka sıkıntı vermesin. çk şükür bgnlerimize gerçekten.
bnm sorularım var cevap veren olursa çooooook sevinirim.
1-göğüslerim çok acıyo yanıyo hatta ağrıyo bunlar normal belki süt iniyo diyeceksiniz ama oturup kalkarken bile acı hissediyorum sanki 2kilo ağırlık varmış gibi.ne yapabilirim
2-iki gündür yeşil kaka yapıyo bnm minikim neden olabilir? kan hapı alıyorum ferrum onun mu etkisi yoksa üşüttüm mü oğluşumu?
3-(bu biraz komik ama) ne zmn ağdaya gidebilirim korkuyorum normal doğum yaptığım için dikiş acım hala var. jiletten de korkuyorum sanki acıyacak gbi geliyo
Bugun 40imiz çıktı :) kirklandik paklandik gezmeye gidiyoruz . Darısı 40 i henüz çıkmayanların basına :)
Kizlar kanamam azaldi derken bugun cok yogun sanki sezeryandan yeni ckmisim gibi cesmeyi ac misim hic durmuyor sizde boyle olan varmi . Sabahtaban beride adet agrisi yasiyorum cok kotu..
ne güzel demişsin çok bilen kendi doğursun bildiği gibi baksın ! hiç sorma herkes uzman herkes doktor anasını satayım..hayır bir de hep yanlış şeyler biliniyor söyleniyor...
ben de emziriyorum epeyce bi memeden 20 dk yarım saat emiyo sonra doymadıysa 30-40 veriyoruz mama..bugün doktora gittik yüzündeki kırmızı lekeler pütürler için krem verdi iki tane biri kortizonlu biri nemlendirici...bir de kan aldılar alerji mi diye...mamanın içinde inek sütü proteini var ya acaba ondan mı diye..nasıll agladı nasıll(( o agladı biz ağladıkk
dr.a sordum emdikten sonra fln meme arıyomuş hareketleri yapıyo doymadı diye mama veriyoruz dedim o yapar öyle dedi...refleks onlar dedi...çok mama vermeyin anne sütü varsa dedi...günde 3 sefer 40 ml geçmesin dedi...ha çok ağlarsa gerçekten doymadığını düşünüyorsanız o zaman 4-5 kereyede çıkabilirsiniz dedi..ama bi seferde 80-90 vermeyin dedi..çocuklar obez oluyo böyle dedi...eşim sürekli doymadı aç bu diyip mama dayıyodu çocuğa...özellikle sordum bunu o yüzden...eşim de çok yanlış şeyler yapıyo bazen...en iyi bilen yine biziz arkadaşlar kendi içinize sineni yapın ha çok bilemediğimiz bişey olursa dr.la var hangi devirdeyiz açıp sorulur...
eşimin yanında dr.a memelerinde biriken sütleri ellememeliyiz dimi diye sordum annesi ovuşturup durmuştu allahım aklıma geldikçe kan beynime çıkıyor ! dr.da sakın ellemeyin sıkmayın ovmayın dedi,deformasyon yapar dedi...offff ellemsin benim çocuğumu kimse yaa heleki cahil cahil böyleee
kimseye bişey yaptırmıycam bundan sonra ben annesiyim benden çok kimse düşünemez onu..allah allah yaaa!!
canım yetmeyince tabiki vericez yapacak bişey yok...hiç sütü olmayanlar var mecburen mama veriyo ne yapacak açlıktan ölsün mü çocuk...
eğer bu mamaya alerji çıkarsa başka raporla bi mama veriyolarmış...ondan alınacak..
valla canım ben artık kırmak istemiyorum fln diye düşünmüyorum kızım konusunda aşırııı hassasım kırarım da icabında hiç umrumda değil...
al kadın memelerini ovuşturdu kızımın diye günlerdir kuduruyorum sinirden..ya bişe olursa ya da olduysa naparım ben o zaman o kadını !! zaten anında baktım netten ellemeyin sakın diyo dedim gittim direk,bozuldu hemen bilmem biz eskiden öyle yapardık dedi...valla bozulursa bozulsun çokta tın..kendileri her türlü lafı sokuyolar ben çocuğumla ilgili bişey diyince mi bozuluyolar...ayy ifrit oluyorum !
canım ilk 2 sorunun cevabını bilemediğim için yorum yapamıyorum. benimde göğüslerim acıyor ama bizimkinin sebebi farklı, oğluşum iki gündür mememle kavga ediyor emerken ısırıyor resmen. o yüzden meme ucunu değil komple memeyi yara yaptı
sadece ağda konusunda cevap verebilirim sana...kontrole gittiğimde doktorum 20. günden sonra ağda yapabilirsin dedi. gerçi ben sezeryanla doğum yaptım. yani senin ağda yaptırmanda hiçbir sakınca yok. bana 20. gün dedi ama ben hala cesaret edemiyorum çünkü dikişlerim acıyor, nasıl onun üstüne ağda yapabilirim anlamadım gerçi ama birşey olmaz dedi doktorum
Şimdi uyuyo benim bızdık 2 saati geçti
Sabah verdiğim 1 kaşık zeytinyağı işe yaradı herhalde
Bi de anason ve Rezene vermiştim bir kaç kaşık
A
Dün hiç uyumamıştı babasıyla beni mahvetmişti
Çok kısa uyuyup kuş uykusu gibi hemen uyanmıştı
Bugün de sabah 6 da uyandık
O saatten beri kısacık uykular emme pış pışlanma şeklinde geçti vaktimiz
Ama şimdi de niye bu kadar çok uyudu diye endişeleniyorum uyandırıp emzirsem mi
Aç kalıyo 2 saatten fazla uyumuna diye içim içimi yiyor
Ama sabah beridir uyumadığı için de uykusundan kaldırmaya kıyamıyorum
Şöyle 2 aylık falan olsa uzun uyuduğunda uyandırmam da
Henüz 22 günlük acıkır diye dayanamıyorum
Siz ne yapıosnz böle durumlarda
Gece de aralıksız 4 saat uyudu
Kalkıp süt verdirtmedi eşim tüm gün canımızı çıkardı az uyusun dedi
Bebişim ne yapsın uyusa annesi sorun yapıyor uyumasa sorn yapıuor
kızlar bugün 19 günlük olduk göğüs uçlarım eskisinden daha berbat durumda.ortalarının etleri yok artık olduğu gibi açıldı.lanolin karbonat mustela kullanmadığım kalmadı ama asıl derdim bu olsaydıda şükredecektim.göğüslerim iğneler batırıyorlarmış gibi sürekli sızlıyor sadece emzirdikten sonra rahatım biraz sonra yine başlıyor.hastaneye gittim doktor bakmadı bile ama mastit olsa ateşin olur kızarıklık olur diyor.illa ateş mi olmalı.ilk hafta rahattım sonra böyle oldu.genellikle bütün emzirmemde acılı geçiyor.bebeğim kahverengi kısmın tamamını alıyor.sadece yatarak emzirebiliyorum çünkü elleri ayakları göğüslerime değiyor tutamıyorum.şu ağrı sızlama neyin nesi nolur sizler yazıyorsunuz ya benim gibi sanırım ilk haftam ki gibi rahatsınız.hem şu sızlamalar hemde tüm emzirmemin acılı geçmesi neden napıyım ne edeyim emzirmek istiyorum ben bebeğimi emzirmek istiyorum
Kizlar merhaba,
Baby slingler cok rahat oluyor, ozellikle yeni doganlar icin. Youtube da nasil baglandigi videolarla anlatiliyor ordan bakabilirsiniz. Ama uzun sure kullanmak istiyorsaniz ben duz kumas veya 2 halkali olanlari degilde, destekli olan tasima kangurularinintabsiye ederim. Cocuklar buyudukce 5 kilo uzerine ciktikce o slingler bir ise yaramayacaklar, elle destekde gerekecek tasirken, kendilerini geriye dogru atiyorlar cunku. Nacisane tavsiyemdir...
Birde merak ediyorum siz bebekleri disariya cikariyor musunuz? Ben her gun temiz hava alsin diye en az 30 dk dolastiriyorum arabasinda, eger alisverise gideceksem, arkadaslarimla bulusacak veya sehirde gezeceksemde onuda yanima aliyorum. Burada hemen heryerde emzirme odalari var o yuzden rahat ediyorum. Oda olmasa bile bir banka oturup ince tulbent orterek bebegimi emziriyorum kimse yadirgamiyor...
Diger sorum ise d vitamini kullanmaya basladiniz mi? Bize hastahaneden cikarken yazdi cocuk doktoru, 5. Gunden itibaren kullanmaya baslayin dedi, ama hergun duzenli vermiyorum ben, gaz yapiyor gibi sanki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?