2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

malt içeceği nedir alkol felan demişsin zararlı bişey olmasın nerde satılıyor anlamadım ben

Arpa ve şekerden olusan bir icecek malt içeceği . Eczane ve e bebekte bulabilirsin. İcine alkol ilave edince adına bira diyorlar :)
o yüzden alkolsuz bira satılmiyormus dedim . Çünkü onceden üretiliyordu . Zararı yok ancak cok kalorili bir icecek

Sipariş vermekle cok iyi yapmissin . Doktor tavsiyesidi. Eczane alırken cok etkili bu demiş. 2 ay kullandıktan sonra baktınız azıcık bile olsa izde düzelme var hic düşünmeyin 6 ay kullanın muhakkak demiş Esime

ne güzel demişsin çok bilen kendi doğursun bildiği gibi baksın ! hiç sorma herkes uzman herkes doktor anasını satayım..hayır bir de hep yanlış şeyler biliniyor söyleniyor...

ben de emziriyorum epeyce bi memeden 20 dk yarım saat emiyo sonra doymadıysa 30-40 veriyoruz mama..bugün doktora gittik yüzündeki kırmızı lekeler pütürler için krem verdi iki tane biri kortizonlu biri nemlendirici...bir de kan aldılar alerji mi diye...mamanın içinde inek sütü proteini var ya acaba ondan mı diye..nasıll agladı nasıll (( o agladı biz ağladıkk

dr.a sordum emdikten sonra fln meme arıyomuş hareketleri yapıyo doymadı diye mama veriyoruz dedim o yapar öyle dedi...refleks onlar dedi...çok mama vermeyin anne sütü varsa dedi...günde 3 sefer 40 ml geçmesin dedi...ha çok ağlarsa gerçekten doymadığını düşünüyorsanız o zaman 4-5 kereyede çıkabilirsiniz dedi..ama bi seferde 80-90 vermeyin dedi..çocuklar obez oluyo böyle dedi...eşim sürekli doymadı aç bu diyip mama dayıyodu çocuğa...özellikle sordum bunu o yüzden...eşim de çok yanlış şeyler yapıyo bazen...en iyi bilen yine biziz arkadaşlar kendi içinize sineni yapın ha çok bilemediğimiz bişey olursa dr.la var hangi devirdeyiz açıp sorulur...

eşimin yanında dr.a memelerinde biriken sütleri ellememeliyiz dimi diye sordum annesi ovuşturup durmuştu allahım aklıma geldikçe kan beynime çıkıyor ! dr.da sakın ellemeyin sıkmayın ovmayın dedi,deformasyon yapar dedi...offff ellemsin benim çocuğumu kimse yaa heleki cahil cahil böyleee

kimseye bişey yaptırmıycam bundan sonra ben annesiyim benden çok kimse düşünemez onu..allah allah yaaa!!

canım yetmeyince tabiki vericez yapacak bişey yok...hiç sütü olmayanlar var mecburen mama veriyo ne yapacak açlıktan ölsün mü çocuk...

eğer bu mamaya alerji çıkarsa başka raporla bi mama veriyolarmış...ondan alınacak..

valla canım ben artık kırmak istemiyorum fln diye düşünmüyorum kızım konusunda aşırııı hassasım kırarım da icabında hiç umrumda değil...

al kadın memelerini ovuşturdu kızımın diye günlerdir kuduruyorum sinirden..ya bişe olursa ya da olduysa naparım ben o zaman o kadını !! zaten anında baktım netten ellemeyin sakın diyo dedim gittim direk,bozuldu hemen bilmem biz eskiden öyle yapardık dedi...valla bozulursa bozulsun çokta tın..kendileri her türlü lafı sokuyolar ben çocuğumla ilgili bişey diyince mi bozuluyolar...ayy ifrit oluyorum !

kızlar bugün 19 günlük olduk göğüs uçlarım eskisinden daha berbat durumda.ortalarının etleri yok artık olduğu gibi açıldı.lanolin karbonat mustela kullanmadığım kalmadı ama asıl derdim bu olsaydıda şükredecektim.göğüslerim iğneler batırıyorlarmış gibi sürekli sızlıyor sadece emzirdikten sonra rahatım biraz sonra yine başlıyor.hastaneye gittim doktor bakmadı bile ama mastit olsa ateşin olur kızarıklık olur diyor.illa ateş mi olmalı.ilk hafta rahattım sonra böyle oldu.genellikle bütün emzirmemde acılı geçiyor.bebeğim kahverengi kısmın tamamını alıyor.sadece yatarak emzirebiliyorum çünkü elleri ayakları göğüslerime değiyor tutamıyorum.şu ağrı sızlama neyin nesi nolur sizler yazıyorsunuz ya benim gibi sanırım ilk haftam ki gibi rahatsınız.hem şu sızlamalar hemde tüm emzirmemin acılı geçmesi neden napıyım ne edeyim emzirmek istiyorum ben bebeğimi emzirmek istiyorum

sütün çok diyorlar ondan diyorlar ama ben anlamadım bebek 20 dk emince sağıyorum süt yok.normalde 40 dk emiyor.emmeden önce sağıncada 80 ml falan çıkıyor bi de üstüne bebek emiyor.sütler akıyor göğüslerimden ama süt çok diye akıyorsa da ben bu sızlamalarla nasıl bebeğimi emzircem süt çokluğu böyle birşey mi yani sonuçta ne olcak niye ben böyleyim nerde eksiğim

Canım çok geçmiş olsun
Bir süre sağarak vermeyi dene bir kaç gün
Ama biberon olarak medela ınn pompasının biberonunu kullan
Çünkü onun ucu inanılmaz ince
Anne göğsünden farksız
Diğer biberonlara Biberona alışır memeyi almaz sonra
Bir kaç gün iyileşmene kadar sağ derim ben
Sık sık sağdıpın için hem sütün birikmez göğsün de acı da çekmezsin

sağ ol canımm merak ettiğin için

ben hazır aldım slingi gitti gidiyordan.. halkası var oradan geçiriyosun kendine göre ayarlıyosun.. ama bizimki elastiki değil bildiğin pamuklu kumaş.. emzirme pozisyonunda yatırdım gayet rahat etti bizimki.. ama sende fıtık varmış ama canım bilemiyorum iyi mi gelir kötü mü :26: açılırsa linkini atayım bir bak bakalım yalnız burada sadece oturur pozisyonda gösterilmiş o seni yanıltmasın..

BABY SLING BEBEK TAŞIMA KANGURU - BANZE GittiGidiyor'da 90748065

canım ilk 2 sorunun cevabını bilemediğim için yorum yapamıyorum. benimde göğüslerim acıyor ama bizimkinin sebebi farklı, oğluşum iki gündür mememle kavga ediyor emerken ısırıyor resmen. o yüzden meme ucunu değil komple memeyi yara yaptı
sadece ağda konusunda cevap verebilirim sana...kontrole gittiğimde doktorum 20. günden sonra ağda yapabilirsin dedi. gerçi ben sezeryanla doğum yaptım. yani senin ağda yaptırmanda hiçbir sakınca yok. bana 20. gün dedi ama ben hala cesaret edemiyorum çünkü dikişlerim acıyor, nasıl onun üstüne ağda yapabilirim anlamadım gerçi ama birşey olmaz dedi doktorum

Kizlar kanamam azaldi derken bugun cok yogun sanki sezeryandan yeni ckmisim gibi cesmeyi ac misim hic durmuyor sizde boyle olan varmi . Sabahtaban beride adet agrisi yasiyorum cok kotu..

canım bizde bugün 22 günlük olduk...dediğin gibi bazı günler normal adet görürmüşüm gibi kanamam geliyor. doktorum bunun ilk 40 gün içinde normal olduğunu söyledi. hatta bu zaman zaman artan miktardaki kanama rahmin çabuk ve güzel toparlanıyor anlamına geldiğidir dedi

Şimdi uyuyo benim bızdık 2 saati geçti
Sabah verdiğim 1 kaşık zeytinyağı işe yaradı herhalde
Bi de anason ve Rezene vermiştim bir kaç kaşık
A
Dün hiç uyumamıştı babasıyla beni mahvetmişti
Çok kısa uyuyup kuş uykusu gibi hemen uyanmıştı
Bugün de sabah 6 da uyandık
O saatten beri kısacık uykular emme pış pışlanma şeklinde geçti vaktimiz
Ama şimdi de niye bu kadar çok uyudu diye endişeleniyorum uyandırıp emzirsem mi
Aç kalıyo 2 saatten fazla uyumuna diye içim içimi yiyor
Ama sabah beridir uyumadığı için de uykusundan kaldırmaya kıyamıyorum
Şöyle 2 aylık falan olsa uzun uyuduğunda uyandırmam da
Henüz 22 günlük acıkır diye dayanamıyorum
Siz ne yapıosnz böle durumlarda

Gece de aralıksız 4 saat uyudu
Kalkıp süt verdirtmedi eşim tüm gün canımızı çıkardı az uyusun dedi

Bebişim ne yapsın uyusa annesi sorun yapıyor uyumasa sorn yapıuor

canım yazdıklarını okudukça güldüm dicem ama sakın bana sinirlenme kendi halim aklıma geliyor sinirden gülüyorum. bence seninkiyle benimkini bir odaya kapatalım, birbirlerini yesinler. böylelikle kurtulmuş oluruz belki beni de "ben herşeyi bilirim 3 çocuk büyüttüm, sen ne bilirsin ki "havaları deli ediyor. bide gündüz oğlumu ana kucağında verendaya yatırıyorum, bayılıyor orada uyumaya. bende mutfakta işlerimi yapıyorum gözüm üstünde. çocuk sadece 1 kere mıkırdanıyo uykusunun arasında, hemen yanına fırlayıp sallıyor. ya sallama şu cocuğu uyuyor sadece uykusunun arasında ses çıkardı diyorum, yoksa sallamasaydım uyanırdı diyip başında karga gibi oturuyor. bu sefer bende kendimi ilgisiz anne gibi hissediyorum, oğlunu bırakmış bi başına gibi.

Kizlar merhaba,

Baby slingler cok rahat oluyor, ozellikle yeni doganlar icin. Youtube da nasil baglandigi videolarla anlatiliyor ordan bakabilirsiniz. Ama uzun sure kullanmak istiyorsaniz ben duz kumas veya 2 halkali olanlari degilde, destekli olan tasima kangurularinintabsiye ederim. Cocuklar buyudukce 5 kilo uzerine ciktikce o slingler bir ise yaramayacaklar, elle destekde gerekecek tasirken, kendilerini geriye dogru atiyorlar cunku. Nacisane tavsiyemdir...

Birde merak ediyorum siz bebekleri disariya cikariyor musunuz? Ben her gun temiz hava alsin diye en az 30 dk dolastiriyorum arabasinda, eger alisverise gideceksem, arkadaslarimla bulusacak veya sehirde gezeceksemde onuda yanima aliyorum. Burada hemen heryerde emzirme odalari var o yuzden rahat ediyorum. Oda olmasa bile bir banka oturup ince tulbent orterek bebegimi emziriyorum kimse yadirgamiyor...

Diger sorum ise d vitamini kullanmaya basladiniz mi? Bize hastahaneden cikarken yazdi cocuk doktoru, 5. Gunden itibaren kullanmaya baslayin dedi, ama hergun duzenli vermiyorum ben, gaz yapiyor gibi sanki...

cnm bnm paşada emerken ısırır gibi aceba dişleri çıkınca nasıl olacak?

dikiş acısı bende de var cnm hala baya canımı yakıyo..

cnm hepimiz aynı durumlardayız stres yapma,ilk on gün sarılık için sık emzirmek gerekiyomuş 2saati geçirme dediler bana ama artık oğlum ne zmn acıkırsa öyle emziriyorum kimi zaman bi buçuk saatte ağlıyo aranıyo bazen de 3-4 saat uyuyo uyandırmıyorum.uykuda emmiyo açmıyo ağzını,uyandırmaya kıyamıyorum. bnce sende bırak o ne zmn isterse öyle emzir.

Canim gecmis olsun. ..eski sayfalarda minnosh arkadasimiz bepanthene merhem tavsiye etmisti Allah razi olsun bana iyi geldi sende dene istersen..yazisini alintiliyorum..gecmis olsun

" arkadaşlar aklınızda olsun göğüslerinize iyi bakın.
ilk bebğimde de göğüslerim çok yara olmuştu hatta kanıyorlardı. bir türlü çaresini bulamamıştım.
inanırmısınız köyü bile aradım bir kocakarı ilacı vardır. bir çaresi olmalı diye.
ortalarda geziyordum doğum hiç bişeymiş. göğüs yaraları çok beter diye..
gel gelelim zaman herşeyi unuttruyor. şimdi de göğüslerim çatladı.. ama daha tedbirliyim.
size tavsiyem birçok krem denemiş olarak en iyi gelen krem bepanten merhem (krem değil merhem olanı), sürüp, göğüs kalkanıyla kapatın.. emzirceğiniz zaman kremi temizleyip zeytinyağı sürüp emzirin..
sonra da bana dua edinn:) "

canım dışarıya çıkarmak konusunda doğrusunu yapıyorsun. hem temiz hava alsın diye hemde daha önemlisi doktorlar bebek sıcak soğuk deşimini algıyabilsin ve alışssın diye tavsiye ediyorlar. böylelikle soğuklar başladığında üşütme riskiniz daha düşük olacak. benim evim müsait olduğu için hergün 11.00 den sonra akşama kadar verendada. bizde de başka sorun var alıştı açık hava, şimdi gündüz evde kapalı oldada durmuyor.

D vitimanini bize ana sağlık 15. günde verdi. gaz yapıyor diye kullanmamazlık yapma, şu dönemde D vitamini almaları çok önemli. süt yada güneşten aldıkları miktar yeterli olmuyor

kızlar ben geldim bu oğlan habire bişeyler çıkarıyo başıma şimdide tsh hormonu fazla çıktı endokrin bölümüne gitmesi lazım dedi doktor istanbulda endokrin bölümü olan hastaneler hangisi acaba bilen varmı

Pencerecim isine yaramasina cok sevindim.
Bepanten gercekten iyi geliyor ama bu sefer benim isimi gormedi
Saniyorum ben dogru emziremiyorum. Luboyf bir site tabsiye etmisti
Bebekyapimbakimonarim orada emzirme , meme bakimi bir cok guzel konu var
Keske daha once okusaymisim bir cok sey ogrendim.
Tomris in emzirme notlari kisminda uzun ve detayli anlatimlar var
Herkese tavsiye ediyorum. Sonra da hepberaber luboyf a dua edelim:))

Hangi kanguruyu tavziye edersin. Ben de buugn oyle pratik bisek almaya karar verdim. Kisa sureli islerde rahat olur. Bir dakka markette isim olutor arabasini alana kadar kucagimda godeyim diyorum sirtim agriyor. Hangi marka hangi model iyi acaba??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…