- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #51.541
hepsi aynı...ben kaç çocuk baktım muhabbeti fln :) çok iyi anlıyorum nasıl hissettirdiğini sana...biz onlardan daha çok şey biliyoruz aslında ve bu onları deli ediyor...hele de söyledikleri şeyler yanlış çıkınca...bişey öğretme çabası oluyor bir de bunlarda..ego tatmini...kaç çocuk büyütmekle olmuyor bilgi...amaaan valla bıktım yaa
bu arada yarın taşınıyoruz biz..evet yanlış duymadınız 25 günlük bebekle lohusa halimle taşınıyoruz..perişan oldum resmen...nakliyeciler gelecek yarın ama özel eşyalarımızı kendimiz topladık yine de ve şu an heryerim ağrıyo...bir ay daha durulamaz mıydı sanki şu lohusalığım bitseydi en azından..şu çocuk bi kendine geleydi...
Sagol canimbenim, kaca aldin hatirliyor musun? Ne renk seninki, civil civil renleri varmis.
benimkini arkadaşım fabrikasında çalıştığı için hediye getirdi...iki ayrı modelini getirmiş. mavi renkte olan model yenidoğan için çok uygun ama 5kg den sonra küçük gelecek gibi, diğer siyah olan ise 5 kgden sonra çok rahat kullanmak için. internette yanlış hatırlamıyorsam 300-350tl arasında değişiyor fiyatı. diğer modellere göre pahalı ama imkanın varsa kesinlikle parana kıy derim. çünkü bebeğin doğru vücut gelişimi için kanguru çok önemli. babybjörn bu konuda gerçekten çok iyi. birde kumaşları organik. piyasadaki diğer markalarda böyle bir özellik yok. bebek terlediği için kumaşın organik olması çok önemli
Kızlar bebeğim sarılık oldu. Dün farkettik hemen test yaptılar. sınırı geçtiği üçin 1 gün küvezde kaldı çok üzüldüm çok ağladım.
bugün taburcu olduk. ama hala çok uyuyor. uyandıramıyoruz ki emzireyim.
ağzını sıkıyoruz, burnunu neler neler yapıyoruz uyanmıyor. bu yüzdende sık sık emziremiyorum
önerilerinizi bekliyorum lütfen !!!!!!!!!!!!!!!1
bu arada 6 eylülde doğum yaptım 4 gün önce
canım bebeğini emzirirken her zaman en son hangi memeyi verdiysen ondan başla hemşireler tekrar tekrar söylediler bana
Bugün sayfalar ilerlememiş anlaşılan nöbetler bitmemiş
Biz de gece 5.30 da bir uyandık hala nöbetteyim az dalsa sıçrayacak uyanıyo
Bu saate kadar sürekli pış pış sürekli meme
Kucağımdan indirdiğim an başlıyor ağlamaya
Dün saat 12 gibi çok güzel uyumuştu 12 ye de daha çok var az uyusa da dinlensem
Kahvaltımı bile yapamadım
İzin ver annecim sana süt yapmam lazım diyorum
Hiç dinlemiyor
Kızımın derdine derman arıyorum kızlar. Doğduğumzdan beri göz çapaklanması yaşıyoruz. Bir geçiyor sonra tekrarlıyor. Geçenlerde bi arkadaş anne sütü ile silin yazmıştı ama süt daha kotü yaptı şimdi hiç açılmıyor. Yanlızca sağ gözle sorunumuz var. Dogdugundan beri zaten hergün gül suyu ile siliyorum.. Birazdan çay pansumanı yapıcam.. Siz ne önerirsiniz acaba?
Sagol canim, fabrikadan satisi var mi acaba. Turkiyede uretiliyormus cok sasirdim. 350 cok geldi internette 212 lik modelini gordum ivy nin onerdigi. Ama doknup deneyip magazadan almak isterim.
Kızlar bebeğimin ağzında pamukcuk var napcez? Karadut şurubu almış eşim 20 günlük bebeğin diline sürsek olurmu ki
günaydın bgn 37 günlük olduk....banyo yaptırdım uyuyo çok şükür...kırkında neler yapıosunuzz...bilgisi olan anlatabilirmi?
Biz dün çıkardık. Kısaca neler yaptık anlatayım.
Once annem tesbih alıp 40 tane boncuğuna 40 kere ihlas ve ayetel kursi okudu ( aslında 40 tane tas toplayıp tasa okumak gerekiyormuş tası bulamazdik tesbih daha iyi dedi annem ) bunu yıkama kovasına koyduk. Kovaya benim alyansimi, Demir para, yumurta, makas koyduk . Bir yumurtanın icini boşaltıp tas gibi kullanarak kovaya yumurta ile 40 kere su koyduk. Bu su ile kızı yıkadık . Yikarken dualar okuyup iyi dileklerde bulunduk . Suyu bolca hazirlamakta fayda var. Baya kullaniyorsun .En son suyunu en az 40 deliği olan bir süzgeçten düşerek bebisin üstünden döktük .
Okunmuş su ile ben boy abdesti aldım ve yine en son suyu süzgeçten döktük .
kalan su ile annem evin bütün odalarına kızın yatağına nevresimlerine eşyalarına elleri ile suyu azıcık serpti . Yeni bir kıyafet giydirdik. Bugüne kadar giydiği tüm kıyafetlerini battaniyelerini makineye atıp yıkadık .
Sonra evin eşiğinden ben cocuk kucağımda dışarı çıkıp kırk bizi basmadan biz kırkı basalım diyerek eve geri girdim.
Yakın bir akrabamıza gittik. Gidilen yerin iyi huylu , mutlu,yuksek katlı bir ev ve zengin bir aile olması tercih edilir.
Orada yemekler yapıldı. Tatlilar falan yendi.Kutlama gibi oldu bizimki. Kalabaliktik. Yigenlerime cocuklar falan .
Evin sahibi bana yarım bardak su getirdi hepsini ictim sut olsun diye . Verirken su gibi aziz ömrü olsun dedi.
Sonra hasır bir sepet hazırlamış . Sepeti ve içindekileri kurdelalar ile süslemiş . Bunlar icinden gelmiş hoşluk olsun diye :) icine bereket icin un, mutluluk ağız tadı icin seker, berraklik icin tuz, canlılık icin yumurta, tahsil icin kitap koymuş. birde guzel bir oyuncak ile altin koymuş. Evin diğer fertleri ayrıca kızıma para verdiler. Bu sepeti verirken evimizi fareler basmasın dedi.
Sonra kızımın sacına biraz un sürdüler. Sacları ak olana kadar yasasın uzun ömürlü olsun diye. Burnuna ve kulaginin arkasina kara sürdü nazar değmesin diye :) bu arada kömür falan bulamayacağımız icin karayı ceviz icini biraz ateşte yakarak elde ettiler .Göz kalemi falanda olur .
Biz cok eğlendik darısı basınıza canım :)
Canim Allah kolaylik versin, eminim denemissindir ama ben kendi yontemimi yazayim; altini acip sesli konusunca uyaniyor benimki, birde sutu memenden sikip dudaklarina sur biraz.
Bunun nedeni nedir acaba? Bende sirayla veriyorum memeleri, hic duymamistim :s
Ben besigine yan yatirip biraz aglamaya birakiyorum artik. Her ihh dediginde kucagima almiyorum, dun mesela kendi kendine ikinip ara ara aglayarak gazini kendisi cikardi, daha kisa surede ve eminim boyle boyle ogrenecek bagirsaklarini bosaltmayida... İcin kiyilacak biliyorum ama kendini ac birakmakda bebegine kotuluk sonucta..l
arkadaşlar kızım dün sabah 11 den gece2 ye kadar uyumadı sebepsiz yere bi kere daha böyle yapmıştı şu an sağ kolum çok ağrıyor.
banyo yaptırdım masaj yaptım. Kucağımda memede 10 dakika yatağında 10 dakika uyku molasından sonra asker nöbeti gibi zorla
zorlaya gözlerini açık tutuyor. Ağrı yok ağlama yok ama uyanık halde böyle kıpır kıpır bisiklet çevirir gibi eller ayaklar .Neden acaba ? Sizde de böyle bir şey oldu mu?
Annelerin tecrübelerine güveniyorum, bir çok şeyi de soruyorum ama bazı durumlarda gerçekten saçmalıyorlar. Annem: 'o daha kan üşür' diyerekten ağustosun kavurucu sıcağında çocuğu kat kat giydirtti bana! Sonuç:İSİLİK. Dr götürdük: bu ne!? çok giydirmişsin,hafif şeyler giydirmeniz daha iyi olur, dedi. Kayınvalidem: 'aaa!niye öyle yaptı,hasta mı?karnı mı ağırıyo?böbreklerini üşütürsün.Hasta olur' Sürekli bi hastalık arama çabasında. Ben bir şey olmaz,dr gayet sağlıklı dedikçe..Tabi sen şimdi her şeyi bildim sanıyon ama..offff!!! Sabrediyorum işte..naapalım..canım yazdıklarını okudukça güldüm dicem ama sakın bana sinirlenmekendi halim aklıma geliyor sinirden gülüyorum. bence seninkiyle benimkini bir odaya kapatalım, birbirlerini yesinler. böylelikle kurtulmuş oluruz belki beni de "ben herşeyi bilirim 3 çocuk büyüttüm, sen ne bilirsin ki "havaları deli ediyor. bide gündüz oğlumu ana kucağında verendaya yatırıyorum, bayılıyor orada uyumaya. bende mutfakta işlerimi yapıyorum gözüm üstünde. çocuk sadece 1 kere mıkırdanıyo uykusunun arasında, hemen yanına fırlayıp sallıyor. ya sallama şu cocuğu uyuyor sadece uykusunun arasında ses çıkardı diyorum, yoksa sallamasaydım uyanırdı diyip başında karga gibi oturuyor. bu sefer bende kendimi ilgisiz anne gibi hissediyorum, oğlunu bırakmış bi başına gibi.
Tatlım benim oğlanda arada yapıyor öyle. Hiç bir sıkıntısı olmadığı halde uyanık kalıyor. Ağlamıyor da.. bi mır mır mır hal. Normalmiş,arada olabilirmiş..arkadaşlar kızım dün sabah 11 den gece2 ye kadar uyumadı sebepsiz yere bi kere daha böyle yapmıştı şu an sağ kolum çok ağrıyor.
banyo yaptırdım masaj yaptım. Kucağımda memede 10 dakika yatağında 10 dakika uyku molasından sonra asker nöbeti gibi zorla
zorlaya gözlerini açık tutuyor. Ağrı yok ağlama yok ama uyanık halde böyle kıpır kıpır bisiklet çevirir gibi eller ayaklar .Neden acaba ? Sizde de böyle bir şey oldu mu?
Canım benim yaa...çooook geçmişler olsun. Ne kadar doğru bilmiyorum ama..kan şekeri düştüğü için uyku eğilimi daha çok artıyormuş,sarılık durumunda da aynısı oluyormuş. bana 2-3 damla şekerli su damlat ağzına 1dk falan bekle sonra ayaklarıyla oyna burnunu sık yuzune hafiften üfle falan hemen alıyormuş dedi bi ebe. Yinede olmuyorsa sütünü sağ biberonla ver. Ben öyle yaptımKızlar bebeğim sarılık oldu. Dün farkettik hemen test yaptılar. sınırı geçtiği üçin 1 gün küvezde kaldı çok üzüldüm çok ağladım.
bugün taburcu olduk. ama hala çok uyuyor. uyandıramıyoruz ki emzireyim.
ağzını sıkıyoruz, burnunu neler neler yapıyoruz uyanmıyor. bu yüzdende sık sık emziremiyorum
önerilerinizi bekliyorum lütfen !!!!!!!!!!!!!!!1
bu arada 6 eylülde doğum yaptım 4 gün önce
En son emzirdigin memeden başlamalı canım. Çünkü onceki emzirmeden kalan etmediği sut yağlı dolayisi ile daha faydali oluyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?