2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Allah yardımcın olsun, taşınmak gerçekten zor biz geçen Ocak ayında taşınmıştık evimize, yorgunluktan ölmüştüm. ama meğer benim halsizlik 2 aylık hamile olmammış ve ben bilmiyordum taşınırken. diyorum düşmanına beddua edeceksen tez vakitte taşın diyeceksin...Allah kolaylık versin

Sagol canimbenim, kaca aldin hatirliyor musun? Ne renk seninki, civil civil renleri varmis.

benimkini arkadaşım fabrikasında çalıştığı için hediye getirdi...iki ayrı modelini getirmiş. mavi renkte olan model yenidoğan için çok uygun ama 5kg den sonra küçük gelecek gibi, diğer siyah olan ise 5 kgden sonra çok rahat kullanmak için. internette yanlış hatırlamıyorsam 300-350tl arasında değişiyor fiyatı. diğer modellere göre pahalı ama imkanın varsa kesinlikle parana kıy derim. çünkü bebeğin doğru vücut gelişimi için kanguru çok önemli. babybjörn bu konuda gerçekten çok iyi. birde kumaşları organik. piyasadaki diğer markalarda böyle bir özellik yok. bebek terlediği için kumaşın organik olması çok önemli

Sagol canim, fabrikadan satisi var mi acaba. Turkiyede uretiliyormus cok sasirdim. 350 cok geldi internette 212 lik modelini gordum ivy nin onerdigi. Ama doknup deneyip magazadan almak isterim.

bu arada dün misafir gelcekti koşturmaktan öğlen yemedim bi kurabiye yedim geçiştirdim akşama sütüm gelmedi memeyi weriyorum almıoo nasıl ağlıoo nasıl ağlıoo....altı temiz gazı yok baktım aç...hemen mama yaptımm onu yedidee rahatladık..ben tabi ağla ağla....hemen yemek yedm tatlı yedm göğüsler şiştide rahatladım :)

Kızlar bebeğimin ağzında pamukcuk var napcez? Karadut şurubu almış eşim 20 günlük bebeğin diline sürsek olurmu ki

Kizlr bi suredir girip okuyamiyorum yazilanlari umarim butun anneler ve bebekleri iyidir..

Biz cumartesi gunu oglumun testisindekinkamama ve donme nedeniyle acil ameliyata alindik..kaybediyorum sandim..allah kimseye boyle korku yasatmasin kimseyi evladiyla sinamasin..

Simdi Iyiyiz cok sukur ama bikac sorum olcak.ni gun emziremedim zaten bi gogsumde yara var bide stres tani..sutum biraz azaldi yara olan gogsumude sagiyodum diğerinden veriyodum e cok yuklenince oda tahris oldu simdi ikisinide sagip veriyorum..neyse cok uzattim kizlar boyle sagip veren baska arkadaslae varmi?sutleri kesilmeden devam ediyomi?emzirmeyip saginca kesilcek diye korkuyorum...bide sut arttirmak icin ne yiyip ne icmek lazim ne yapmak lazim
.bitanem guzel beslensin de çabucak iyilessin istiyorum...
Simdiden teşekkür ederim

Sinirlerm cok bozuk...kv bende..dun gaz sancisisi tuttu eylulun..zaptedemedi kocam gelnce tuttrdu doktora goturelm diye..nasi bagriyo yavrum bnde bsladm aglamaya..annem boyle gaz sancisi olunca eylulu sakinlestiriyo bn esime bunu dyince bsladk tartsmaya annesinn yanindq.aldilr gotrduler hstaneye lavman yapmislr bebege.gaz sancisi demisler...sanki bilmiyrz..bni aradilr assadyz arabada nasi acikmis kizm beslenme saati gcmisti arabafa emzrdm oruldu cocuk mememe..yok arqbyla gzerkn susuyo diye nerelere gotrdk soguktq.kmse bna sormuyo tabi ..kafasina gore cocuga yun corap gydrms kafqsina gore gaz ilaclari al demeler kocama kizndn duymus bzde alip vericekmisz..annem gldi az once bende bebekte sabaha kdr uyumuszz bn sqbahldm uyudugu icn bilmiyo tabi..annemle catisiyolr bnm annemn dedikleri her zamn dogrumdr ama napicm bilmiyrm gitsn diye gozune bakiyrm...lohusalgm bildgn b.k gbi depresyonun sinirlarini zorluyrm bebegm zaten gazli..yemek yemeye zaman yok..allah buyuk

Canim Allah kolaylik versin, eminim denemissindir ama ben kendi yontemimi yazayim; altini acip sesli konusunca uyaniyor benimki, birde sutu memenden sikip dudaklarina sur biraz.

canım bebeğini emzirirken her zaman en son hangi memeyi verdiysen ondan başla hemşireler tekrar tekrar söylediler bana

Bunun nedeni nedir acaba? Bende sirayla veriyorum memeleri, hic duymamistim :s

Ben besigine yan yatirip biraz aglamaya birakiyorum artik. Her ihh dediginde kucagima almiyorum, dun mesela kendi kendine ikinip ara ara aglayarak gazini kendisi cikardi, daha kisa surede ve eminim boyle boyle ogrenecek bagirsaklarini bosaltmayida... İcin kiyilacak biliyorum ama kendini ac birakmakda bebegine kotuluk sonucta..l

Netira canım. Benimkinin 10 günlükken sol gözü komple kapanmıştı çapaktan doktor netira yazdı şıp diye geçti tavsiye ederim

Sagol canim, fabrikadan satisi var mi acaba. Turkiyede uretiliyormus cok sasirdim. 350 cok geldi internette 212 lik modelini gordum ivy nin onerdigi. Ama doknup deneyip magazadan almak isterim.

evet firmanın İzmir de fabrikası canım. fabrikada sadece kanguraları ama bazı modellerini üretiyor. diğer ürünler İsveç fabrikada...ama maalesef fabrikadan satış yapmıyor, sadece çalışanlarına belli bir kotayla satıyormuş. dediğin gibi fiyatı yüksek..bebeğin diğer ihtiyaçlarını alırken fiyatta önemli, aşırıya kaçmamak lazım. ama bu konuda mağazadan alacağın ürüne bakıp emin ol derim. çünkü direk olarak bebişin iskelet sistemini etkiyelecek tasarımı..ve tabi cildi için kumaş da önemli. çünkü kafayı dik tutamadığı için yüzü yürüken sürekli kumaşa sürtünüyor.

Kızlar bebeğimin ağzında pamukcuk var napcez? Karadut şurubu almış eşim 20 günlük bebeğin diline sürsek olurmu ki

canım bizimkinde de çok kötü oldu 2 gün önce, oturdum ağladım nasıl daha önce farkedemedim diye....hemen karbonatlı suyla sildik ve dut şurubu sürdük. iki kere yaptıktan sonra nerdeyse tamamen geçti :) ama her seferinde siliyorum yine karbonatlı suyla ve mutlaka dut şurubu sürüyorum

günaydın bgn 37 günlük olduk....banyo yaptırdım uyuyo çok şükür...kırkında neler yapıosunuzz...bilgisi olan anlatabilirmi?

Biz dün çıkardık. Kısaca neler yaptık anlatayım.

Once annem tesbih alıp 40 tane boncuğuna 40 kere ihlas ve ayetel kursi okudu ( aslında 40 tane tas toplayıp tasa okumak gerekiyormuş tası bulamazdik tesbih daha iyi dedi annem ) bunu yıkama kovasına koyduk. Kovaya benim alyansimi, Demir para, yumurta, makas koyduk . Bir yumurtanın icini boşaltıp tas gibi kullanarak kovaya yumurta ile 40 kere su koyduk. Bu su ile kızı yıkadık . Yikarken dualar okuyup iyi dileklerde bulunduk . Suyu bolca hazirlamakta fayda var. Baya kullaniyorsun .En son suyunu en az 40 deliği olan bir süzgeçten düşerek bebisin üstünden döktük .

Okunmuş su ile ben boy abdesti aldım ve yine en son suyu süzgeçten döktük .

kalan su ile annem evin bütün odalarına kızın yatağına nevresimlerine eşyalarına elleri ile suyu azıcık serpti . Yeni bir kıyafet giydirdik. Bugüne kadar giydiği tüm kıyafetlerini battaniyelerini makineye atıp yıkadık .

Sonra evin eşiğinden ben cocuk kucağımda dışarı çıkıp kırk bizi basmadan biz kırkı basalım diyerek eve geri girdim.

Yakın bir akrabamıza gittik. Gidilen yerin iyi huylu , mutlu,yuksek katlı bir ev ve zengin bir aile olması tercih edilir.

Orada yemekler yapıldı. Tatlilar falan yendi.Kutlama gibi oldu bizimki. Kalabaliktik. Yigenlerime cocuklar falan .

Evin sahibi bana yarım bardak su getirdi hepsini ictim sut olsun diye . Verirken su gibi aziz ömrü olsun dedi.

Sonra hasır bir sepet hazırlamış . Sepeti ve içindekileri kurdelalar ile süslemiş . Bunlar icinden gelmiş hoşluk olsun diye :) icine bereket icin un, mutluluk ağız tadı icin seker, berraklik icin tuz, canlılık icin yumurta, tahsil icin kitap koymuş. birde guzel bir oyuncak ile altin koymuş. Evin diğer fertleri ayrıca kızıma para verdiler. Bu sepeti verirken evimizi fareler basmasın dedi.

Sonra kızımın sacına biraz un sürdüler. Sacları ak olana kadar yasasın uzun ömürlü olsun diye. Burnuna ve kulaginin arkasina kara sürdü nazar değmesin diye :) bu arada kömür falan bulamayacağımız icin karayı ceviz icini biraz ateşte yakarak elde ettiler .Göz kalemi falanda olur .

Biz cok eğlendik darısı basınıza canım :)

MERHABA CİCİŞ ANNELER YAZILARINIZ OKUYUNCA İLK GÜNLER GELDİ AKLIMA DUYGULANDIM BEN HAZİRAN ANNESİYİM
BEBİŞİM 4. AYINI DOLDURUYO
SANKİ BU GÜNLER HİÇ GEÇMEYECEK HELEKİ O 40 HİÇ BİTMEYECEK SANIYO İNSAN
SONRADAN ARKANA Bİ BAKIYOSUNKİ ALLAHIM NE ÇABUK GEÇMİŞ GÜNLER
HİÇ BİRŞEYE STRES YAPMAYIN HERŞEY ZMANLA YOLUNA GİRİYOR
SÜTÜN OLMAMASININ TEK SEBEBİ STRES VE YORGUNLUK KEYFNİZE BAKIN BEBİŞİNİZ UYUDUĞUNDA SİZDE ONUNLA BERABER UYUYUN
GENEL OLARAK ŞÖYLE Bİ BAKTIM PAMUKÇUKTAN DERTLİSİNİZ
LOHUSALIKTAN ÇOK TER ATILIR BEBİŞİ EMZİRMEDEN ÖNCE GÖĞSÜNÜZÜN KAHVERENGİ KISMINI YIKAYIN
O TER ÇOCUGUN AĞZINI YARA YAPIYOR GÜNDE BİR ÇAY KAŞIĞIDA SU VERİRSENİZ HİÇ BİŞİ OLMAZ
RABBİM SABIR VE KOLAYLIK VERSİZN İNŞALLAH GÜLE GÜLE BÜYÜTÜN YAVRULARINIZI

Ek olarak biz tam 40. gun yaptık. Oyle denk geldi .Ama birkaç gun erken yapmak daha iyiymis kırk basmadan buz kırkı basalım diyeymis. Belki öyle yapmak istersiniz diye söylemek istedim.

En son emzirdigin memeden başlamalı canım. Çünkü onceki emzirmeden kalan etmediği sut yağlı dolayisi ile daha faydali oluyor .

aynen benimkide öyle..dün gece saat 10 dan 3 e kadar uyumadı karnı tok altı temiz gaz da yok bu çocuk ne istiyooo...kıpır kıpır yerinde durmuyo mıyıldıyo mıyıldamanın arkası ağlama...gözler fıldır fıldır...neyapcağımı şaşırdım beşikte salladım olmadı ayağıma aldım olmadı kucağıma aldım ana kucağına yatırdım olmadı uyumadı minik yaaa..dedim bbubu bu içtiği vitaminlerrrr kudurtuyo galiba...sonra eimi uyandırdım görevi devrettim çünkü gözlerim kpanıyodu valla...o felakla nas sürelerini okumuş sonra biraz sallamış uyuımuş yavrum...sabahtan kv ve arkadaşı gelmişti sanırım nazar oldu yavrummm...

Annelerin tecrübelerine güveniyorum, bir çok şeyi de soruyorum ama bazı durumlarda gerçekten saçmalıyorlar. Annem: 'o daha kan üşür' diyerekten ağustosun kavurucu sıcağında çocuğu kat kat giydirtti bana! Sonuç:İSİLİK. Dr götürdük: bu ne!? çok giydirmişsin,hafif şeyler giydirmeniz daha iyi olur, dedi. Kayınvalidem: 'aaa!niye öyle yaptı,hasta mı?karnı mı ağırıyo?böbreklerini üşütürsün.Hasta olur' Sürekli bi hastalık arama çabasında. Ben bir şey olmaz,dr gayet sağlıklı dedikçe..Tabi sen şimdi her şeyi bildim sanıyon ama..offff!!! Sabrediyorum işte..naapalım..

Tatlım benim oğlanda arada yapıyor öyle. Hiç bir sıkıntısı olmadığı halde uyanık kalıyor. Ağlamıyor da.. bi mır mır mır hal. Normalmiş,arada olabilirmiş..

Canım benim yaa...çooook geçmişler olsun. Ne kadar doğru bilmiyorum ama..kan şekeri düştüğü için uyku eğilimi daha çok artıyormuş,sarılık durumunda da aynısı oluyormuş. bana 2-3 damla şekerli su damlat ağzına 1dk falan bekle sonra ayaklarıyla oyna burnunu sık yuzune hafiften üfle falan hemen alıyormuş dedi bi ebe. Yinede olmuyorsa sütünü sağ biberonla ver. Ben öyle yaptım philips avent biberon öneririm. Biz 1 aylık olduk biberonda veriyorum benden de emiyor.

En son emzirdigin memeden başlamalı canım. Çünkü onceki emzirmeden kalan etmediği sut yağlı dolayisi ile daha faydali oluyor .

Peki benim oğlum genelde bi memeyle doyup uyuyakalıyor
E her seferinde aynı memeyi verirsem bu sefer diğeri hiç kullanılmıcak
Öle oluo dimi
Ben de emme sıklığına göre değiştiriyorum artık
Nerdeyse sonuna kadar bi memeyi emdiğini düşünüosam diğer seferde diğer memeden başlıyorum
Doğru yapıyorum dimi:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…