- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #51.561
Kızlar bebeğim sarılık oldu. Dün farkettik hemen test yaptılar. sınırı geçtiği üçin 1 gün küvezde kaldı çok üzüldüm çok ağladım.
bugün taburcu olduk. ama hala çok uyuyor. uyandıramıyoruz ki emzireyim.
ağzını sıkıyoruz, burnunu neler neler yapıyoruz uyanmıyor. bu yüzdende sık sık emziremiyorum
önerilerinizi bekliyorum lütfen !!!!!!!!!!!!!!!1
bu arada 6 eylülde doğum yaptım 4 gün önce
En son emzirdigin memeden başlamalı canım. Çünkü onceki emzirmeden kalan etmediği sut yağlı dolayisi ile daha faydali oluyor .
Sipariş vermekle cok iyi yapmissin . Doktor tavsiyesidi. Eczane alırken cok etkili bu demiş. 2 ay kullandıktan sonra baktınız azıcık bile olsa izde düzelme var hic düşünmeyin 6 ay kullanın muhakkak demiş Esime
Peki benim oğlum genelde bi memeyle doyup uyuyakalıyor
E her seferinde aynı memeyi verirsem bu sefer diğeri hiç kullanılmıcak
Öle oluo dimi
Ben de emme sıklığına göre değiştiriyorum artık
Nerdeyse sonuna kadar bi memeyi emdiğini düşünüosam diğer seferde diğer memeden başlıyorum
Doğru yapıyorum dimi:26:
Kizlar merhaba,
Baby slingler cok rahat oluyor, ozellikle yeni doganlar icin. Youtube da nasil baglandigi videolarla anlatiliyor ordan bakabilirsiniz. Ama uzun sure kullanmak istiyorsaniz ben duz kumas veya 2 halkali olanlari degilde, destekli olan tasima kangurularinintabsiye ederim. Cocuklar buyudukce 5 kilo uzerine ciktikce o slingler bir ise yaramayacaklar, elle destekde gerekecek tasirken, kendilerini geriye dogru atiyorlar cunku. Nacisane tavsiyemdir...
Birde merak ediyorum siz bebekleri disariya cikariyor musunuz? Ben her gun temiz hava alsin diye en az 30 dk dolastiriyorum arabasinda, eger alisverise gideceksem, arkadaslarimla bulusacak veya sehirde gezeceksemde onuda yanima aliyorum. Burada hemen heryerde emzirme odalari var o yuzden rahat ediyorum. Oda olmasa bile bir banka oturup ince tulbent orterek bebegimi emziriyorum kimse yadirgamiyor...
Diger sorum ise d vitamini kullanmaya basladiniz mi? Bize hastahaneden cikarken yazdi cocuk doktoru, 5. Gunden itibaren kullanmaya baslayin dedi, ama hergun duzenli vermiyorum ben, gaz yapiyor gibi sanki...
hepsi aynı...ben kaç çocuk baktım muhabbeti fln :) çok iyi anlıyorum nasıl hissettirdiğini sana...biz onlardan daha çok şey biliyoruz aslında ve bu onları deli ediyor...hele de söyledikleri şeyler yanlış çıkınca...bişey öğretme çabası oluyor bir de bunlarda..ego tatmini...kaç çocuk büyütmekle olmuyor bilgi...amaaan valla bıktım yaa
bu arada yarın taşınıyoruz biz..evet yanlış duymadınız 25 günlük bebekle lohusa halimle taşınıyoruz..perişan oldum resmen...nakliyeciler gelecek yarın ama özel eşyalarımızı kendimiz topladık yine de ve şu an heryerim ağrıyo...bir ay daha durulamaz mıydı sanki şu lohusalığım bitseydi en azından..şu çocuk bi kendine geleydi...
Kızımın derdine derman arıyorum kızlar. Doğduğumzdan beri göz çapaklanması yaşıyoruz. Bir geçiyor sonra tekrarlıyor. Geçenlerde bi arkadaş anne sütü ile silin yazmıştı ama süt daha kotü yaptı şimdi hiç açılmıyor. Yanlızca sağ gözle sorunumuz var. Dogdugundan beri zaten hergün gül suyu ile siliyorum.. Birazdan çay pansumanı yapıcam.. Siz ne önerirsiniz acaba?
canım bizimkinde de çok kötü oldu 2 gün önce, oturdum ağladım nasıl daha önce farkedemedim diye....hemen karbonatlı suyla sildik ve dut şurubu sürdük. iki kere yaptıktan sonra nerdeyse tamamen geçti :) ama her seferinde siliyorum yine karbonatlı suyla ve mutlaka dut şurubu sürüyorum
canım bizde de olmuştu çapaklanma.. hem de baya bi sürdü. başlarda ilaç kullanmak istemediğimden ben de sütümü damlatıyordum.. sonra temizliyordum ama yine oluyordu.. sonra baktık olmayacak doktorumuzu aradık.. NETİRA isminde bir damla almamızı söyledi.. 2 günün sonunda geçti.. istersen sen de deneyebilirsin canım..geçmiş olsun çok..
canım benim oğlumun da çapaklanıyor doktor açılamayacak duruma gelirse gel dedi. kardeşimin açılmıyordu doktor göz ile burnunun birleştiği yere sürekli masaj yapın demişti. elinle dokunma steril gazlı bezle kaynamış soğumuş su ile sil. çayın da iyi geldiğini duymuştum. süt benim oğluma iyi geldi
Canim gecmis olsun. .bizde ayni sorunu yasadik.anne Sutu uygun degil cunku sekerli ve gozlerin daha cok yapismasina neden oluyo en azindan bizde bole oldu...dr umuz steril gazli bezi ilik su ile islatarak hafifce icten disa silmemizi ve burun kenarindan kasa dogru c seklinde masaj yaparak damarlarini acmamizi soledi.biz oyle yapiyoruz.masaji belki tsm anlatamadim ama cok onemli cunku capak dogumla gelisimi henuz tamamlanip acilmayan damarlardan kaynaklaniyormus...
Netira canım. Benimkinin 10 günlükken sol gözü komple kapanmıştı çapaktan doktor netira yazdı şıp diye geçti tavsiye ederim
Bizde de hala devam eden hafif bir sarilik var(deger 8.9cikti en son) tahlil yapildi idrara bakildi bisey cikmadi bakalim sonra ne olacak umarim deger gitgide azalir. Doktor belki anne sutune bakariz onda bisey cikarsa bi sure sutu keseriz dedi Allah korusun ya(
Canim Allah kolaylik versin, eminim denemissindir ama ben kendi yontemimi yazayim; altini acip sesli konusunca uyaniyor benimki, birde sutu memenden sikip dudaklarina sur biraz.
Bunun nedeni nedir acaba? Bende sirayla veriyorum memeleri, hic duymamistim :s
Ben besigine yan yatirip biraz aglamaya birakiyorum artik. Her ihh dediginde kucagima almiyorum, dun mesela kendi kendine ikinip ara ara aglayarak gazini kendisi cikardi, daha kisa surede ve eminim boyle boyle ogrenecek bagirsaklarini bosaltmayida... İcin kiyilacak biliyorum ama kendini ac birakmakda bebegine kotuluk sonucta..l
kızlar benim cadı bugün hiç durmamıştı.. ta ki ben lavaboyu doldurup içine yatırıncaya kadar. aslında yıkamadım. suyun içine yatırdım sadece. bıçak gibi kesti sesini. o kadar huzurluydu ki anlatamam. içinde bir güzel yattı elleriyle suda oynadı. sonra çıkardım hemen giydirdim meme emerken uyudu hemencik. o kadar delirmişti ki mememi bile istemedi. dişleri olsa ısırırdı eminim.. deneyin derim..
canım üzülme. biz fototerapi göreli 1 ay oldu hala yüzünde sarılık var. hemen şıp diye geçmiyor malesef. zamanla geçicek. bol bol güneş banyosu yaptır. aç perdeni sonuna kadar soy bebişini güzelce yarım saat ile 1 saat arası dursun öyle. hem güneşte uyuyorlar mis gibi :) malesef herkesin başına geliyor..
Büyümüş Müyüz Deyzeleri.. :)
Eki Görüntüle 799734 Eki Görüntüle 799735
Kızlar Cuma Günü Oğlumuzu Sünnet Ettirmeyi Düşünüyoruz. Bizim Gibi Erken Sünnet Ettiren Var Mı Aranızda? İyileşme Süreci Nedir?
biz ikinci günü ettirdik sünnet.15 dk sürdü emzirdim aldılar geri geldi yine emdi geçmesi de 1 hafta sürmedi canım korkma birşey olmaz.şimdi şapka takmış bi pipimiz var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?