2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Cok agladi mi canim. Ertesi gun falan agrisi aglamasi oldu mu?

hiç ağlamadı.zaten incecik bi iğne yapıyorlar.anlamadık bile.ertsi gün ağrısı olmasın diye fitil verdi koyduk.bi de enfeksiyon kapmasın diye bi krem onu sürdük.bi de köpük bardak kesip koyduk bir kaç gün sıkıntı olmasın diye bezini öyle bağladık sonra kendiliğinden dikişleri koptu zaten kızarıklık vardı 2 gün sonra o da geçti.ben ağladım biraz ama inan sonra daha zor olurmuş yani.korkma olur mu

Merhaba Ağustos anneleri,
Forumu sürekli takip ediyorum ama yazmaya fırsatım olmadı. Bende 2 ağustosta oğluşumu kucağıma aldım. Doğumum sezaryen oldu. Aslında 20-30 arası doğum bekleniyordu ama 2 ağustos gece 4 e doğru kalktığımda önce nişan sonra suyum geldi. Eşim de o gün şehir dışına çıkmıştı. Annemle birlikte hastaneye gittik ebe kontrol ederken su foşur foşur gelmeye devam ediyordu :) hiç açıklık yokmuş yatışımız yapıldı nst bağlandı. Bu arada doktorum tatildeydi ebe hastaneden başka doktorla görüşmüş erken doğum olduğu için ciğer geliştirici iğne yaptı. Suyum bittiği için en geç 12-24 saat içinde doğumun gerçekleşeceğini söyledi. Durum böyle olunca eşimi aradık hemen yola çıktı. Sabah 10 gibi önce eşim sonra doktor geldi. Tekrar çatı muayenesi oldum ama hiç açılma olmamış. Zaten sancım da yoktu. Doktorun başka sezeryanları da varmış önce seni alıcam dedi. Hiç itiraz etmedim zaten olayın farkına varamamıştım henüz. Doğum öncesi rutin hazırlıklar yapıldı ameliyathaneye alınırken kimseyle vedalaşamadım sadece el salladım. Ameliyathaneye girdiğimde biraz heyecan ve korku başladı sağsalim kurtulalım diye dua ettim. Anestezi uzmanı geldi spinal anestezi yaptı. Doğumda bişe hissetmedim sadece bebeği çıkarırken çekilme hissi çok kötüydü. Sonunda karnımda bi boşluk hissettim bebeğimin çıktığını anladım. 2-3 sn sonra ağlamaya başladı oğlum temizleyip yanıma getirdiler mucize gibi hemen sustu :) 3000 gr 51 cm doğdu oğlum. Odaya çıktım ama oğlumu daha getirmemişler çocuk doktoru oksijen verilsin demiş. Neyse çok sürmedi 30 dk sonra geldi oğlumuz :) doğum hikayem böyle doğum sonrası yaşadıklarım biraz zordu. Herkesin yaşadığı şeyleri bende yaşadım ama geçti çok şükür. Yazım biraz uzun olacak ama belki aynı durumu yaşayanlara yardımcı olur diye anlatmak istiyorum.
Spinal sezaryen olacaklara iki kez düşünün derim. 1 hafta baş ağrısı çektim yataktan kalkamadım hiç yemeği yatakta yedim en son bol su ve sade nescafeyle 1 haftada geçti.
5.gün kontrole gittiğimizde oğlum 2700e düşmüştü sarılığı 17ye yükselmiş 3.gün hep uyudu zaten meğer sarılıktanmış kendi derdim yüzünden oğlum iyi beslenemedi bu yüzden 1 gün hastanede yattık fototerapi gördü sonrasında sık sık emzirdim 3 haftada anca geçti tabi mama takviyesi de yaptık bundan hiç pişman değilim çok şükür toparlandı oğlum. Burda yazılanların aksine kv mamaya karşıydı ama gittiğimiz doktorlar toparlanması için mama verin dedi annemle anne sütünün yanı sıra günde 2-3 kere mama verdik şimdi sadece anne sütü veriyorum. Yeni doğum yapan annelere tavsiyem Bebişi sık sık emzirmek, süt yoksa mama vermek çok önemli. Gözleri bantlı ışık altında sıcaktan ağlamasını izlemek daha üzücü. Eskiden şekerli su verirlermiş sarılık olmasın diye doktora danışıp bunu da yapabilirsiniz.
Sarılık bitti derken benim meme iltihaplandı. Ateş titreme sonrasında ter mememi sağıyorum ama tıkalı çok az süt geliyor. Sıcak havlu, sütü sağma hiç işe yaramadı. Ateşim 39,5 a çıkınca hastaneye gittik serum ağrı kesici vs derken genel cerrah kontrol etti antibiyotik yazdı sütünü sık sık sağ ılık-soğuk suyla yıka dedi. Bu çok önemli çünkü burda okuyorum sıcak havlu yapan var bu zararlıymış ben antibiyotik-ağrı kesici-soğuk su-süt sağma ile iyileştim.
Bizim göbeğimiz 6.gün düştü fototerapi görürken. Erken düşmesi de iyi değilmiş kontrole gittiğimizde iltihap gibi akıntı olduğu için doktorumuz çocuk cerrahına yönlendirdi. Doktor içinde düğme gibi düşmeyen parçayı kesip yaktı o da geçti çok şükür :)
Sezaryen olduğum için üzülmüyorum sadece anestezi yüzünden ağrılarım oldu ameliyat yerim hiç acımadı dikiş izimi de sorun etmiyorum oğlumdan hediye işte :) ayrıca mama veren arkadaşlar hiç üzülmeyin tabiki anne sütü çok değerli ama bebişlerimiz sağlıklıysa gerisi önemli değil Allah herşeyin hayırlısını versin hepimiz için.

maşallah ne kadarlık bebeğin bende istiyordum ama yok sarılık yok tsh hormonu derken bi hastanelerden kurtulamadıkki çok canı yandı bebeğimin bi daha sünnet için cesaret edemedim

bnde lansinoh kullanıyorum ama acımalar devam ediyo derhal z.yağı mucizesini deneyeceğim doğum bi anlıktı ama emzirme devamlı esas sorun emzirme yi araştırıp bilgi sahibi olmakmış çk geç anladım

maşallah ne kadarlık bebeğin bende istiyordum ama yok sarılık yok tsh hormonu derken bi hastanelerden kurtulamadıkki çok canı yandı bebeğimin bi daha sünnet için cesaret edemedim

57 Gunluk canim. Doktorumuz ilk 3 da iyilesme surecinin daha cabuk olacagini soyleedi

57 Gunluk canim. Doktorumuz ilk 3 da iyilesme surecinin daha cabuk olacagini soyleedi

Bizim çocuk doktorumuz sünnet derisi dar çocuk cerrahı görsün dedi çocuk cerrahına götürdük çişini fışkırtarak yapıomu dedi evet dedim o zaman acele etmeyin dedi en az 3-4 aylık olmasını bekleyin dedi. Bazı doktorlar ilk bir ayda yapılmasını öneriyor dedim doktorlar arası fikir ayrılıkları oluyor elbet dedi ama tam gelişmeden yapılmasından yana değilim dedi bide çok küçük şimdi gaz koklatıyoruz dedi Kıyamam miniğime azcık palazlansın öyle yaptırıcaz biz

Canım arkadaşlarım nasılsınız?Gerçi durumlar malum hepimiz azda olsa dertliyiz.İnş geçecek bu günler sabırla beklemekten başka yapacağımız birşey yok.Ben oğluşumun sıkıntısını anlatabileceği,uykularının düzene girdiği,gaz sancısının olmadığı hatta boynuma sarılıp canım annem dediği günleri iple çekiyorum. :)) Rabbim hepimize yaşatsın inş.

Suloz 41 kere maşallah küçük bey çok tatlı.Canım seni görmüşken sorayım daha önce bebişine rezene verdiğini yazmıştın.Bende humananın rezene kimyon çayını aldım hem kendim içiyorum hem bebişe veriyorum.Akşamları 50 cc yatmadan önce veriyorum maşallah düzenli uyuyor(gündüzde deniyorum işe yaramıyor ne yazık ki ) Sana sorum hangi sıklıkla ne ölçüde veriyorsun?

canım ben günde bir kere sabahları 50 cc veriyorum. rezene bağırsakların çalışmasına yardımcı oldugundan gün boyu gazını alttan cıkarmasını kolaylaştırıyor. paket üzerinde 100 cc verilir diyor ama ben cok fazla vermek istemiyorum.
Maaşallah ne tatlı olmuş öyle, tam tosuncuk :) Allah uzun ve mutlu bir ömür versin size :)
amin canım, hepimize sağlıklı uzun ömürler versin :)

Sulozcum oğlun çok tatlı maşallah kocaman olmuş tabi annesi

Ben de kendim anlayamıyorum bebeğimin büyüdüğünü sürekli yanında olduğum için sanki ilk günkü gibiymiş gibi geliyo

Tam 2 saattr ana kucagnda salliyrm hla uyumadi zilli..bn uyucam smdi...imdatttt;-)
Benim bacaklarım et kırığı oldu artık ana kucağında ve ayağımda sallamaktan :) üstelik uyanık oldugu her an kucakta dolaşmak istiyor. bacaklarım daha ne kadar dayanabilecek bu duruma bilmyorum :)

bu konu hakkında ne dusunuyınz yapanlar var mı neden ve nasıl yapılar özelden cevap beklıyrm
Biz tuzladık canım göbeği düşünce. terinin kokmaması için tuzlanıyor. bazıları bu tuzlama işini abartıp bebeği salamura gibi tuza yatırıyorlar biz tuzlu su yapıp pamukla koltuk altına kasık bölgesine sürdük tuzlu suyu o kadar

illa göbegi dusunce mi yapmak lazım kimi geceden yapıyomus sabah yıkıyomus

illa göbegi dusunce mi yapmak lazım kimi geceden yapıyomus sabah yıkıyomus
yok canım illa göbeği düşünce yapmak gerekmez. sabaha kadar tutmak istemedim ben. sonucta tuz yakıyor onun cildide çok hassas. 2 saat tutup yıkadık. 20 günlük oldugunda denize götürdük denize soktuk, deniz suyu isiliklere iyi geliyormuş o zaman akşama kadar beklettim :)

suloz sağol canım evet 100cc yazıyor ama banada çok geldi zaten 50 zor içiyor
o pırt pırtlar insanı nasıl mutlu edermiş :) kakasını,çişini görmekte ayrı bir mutluluk :)
annelik böyle birşey herhalde :)

tuzlama olayını bizim anneler unutmuş yapmayı o yüzden tuzlamadık :)

parme ne güzel geçirmişsiniz kırkını çok imrendim maşallah
bütün gelenekleride yerine getirmişsiniz hayırlı olsun canım

bizde bugün 47 günlük olduk maşallah

Benimki 5 gundur kakasini yapmiyordu. Dun saglik ocagina goturdum fitil verdi anca oyle yapabildi. Gercekten cok zor kaka ggaz gorememek. Ben 100 cc versem cok rahat icer canim. 50 cc rezene iciyor arkasindan emiyor. Birascik oburuz biz :)

Canım çok geçmiş olsun...
Emzirmeyop saginca kesilmez. Ama sagmayi birakma sakın...

Çok tatli olmusuz annesi :)))))
Sunneti ben de merak ediyorum. İse baslamaxan, hatta oglum oturmaya baslamadan yapmak istiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…