- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #53.901
Gunduz dışarı çıkarsan biraz. Açık hava çocukları yoruyor. Aabasıyla biraz dolaştır hem gazını kolay atar hem de uyutur.
Cumartesi yürüyüşe çıktık , gelince de banyo yaptırdık , emzirdim 22'de uyudu , nasıl sevindik ama 20 dak sonra uyandı ve yine 2'yi bekledi
Pazar pikniğe gittik hava çok güzeldi , gezdirdim huysuzlandı ara ara arabasında uyudu , uyandı eve geldik yine 2
İlk ay gezdirmek biraz işe yarıyordu ; şöyle ki gezerken arabasında uyuyordu , o uyuyor diye seviniyorduk biz uyumasak da ama 2.ay o da geçti ara ara uyuyup uyanıyor ve uyumuyor
Artık şaşırdım kaldım , uykuya alerjisi var sanırım :)
canım nerelerdesin aklıma geliyordun nasıl ne yaptı diye ? bebişin nasıl
slm annisler saglik ocagindan geldik simdide rota virus diye bi asi varmis 2 doz yada 3 doz yapiliuomus istege bagliymis varmi bilgisi olan, yaptiran
1 - 7 Ekim arası Emzirme Haftası ; bol bol emzirin :) Tabi memeler izin verdikçe süt geldikçe :)
Sizler yazışmışsınızdır gerçi , ben ara ara takip edebildim . Sütü artırmak için ; humana still tee , milupa rezene iyi geliyor . Gaz problemi var ise humana rezene kimyon daha iyi . Sıcak su , çay niyetine için :) Ilık duş , göğüslere duşta yapılan masaj .Ve imkan varsa benim hasret kaldığım uyku :) Sütün kalitesini uyku sağlar demişti dr.umuz.
Tabi kim ne derse desin biraz da yapısal . Eskiden bunlar mı varmış ya da eskiler beslenmelerine bizden daha fazla dikkat etmemiş ama sütleri bolmuş .
Sağol canım aklına geldiğim günlerde ilk defa girdim sayılır.
Anca fırsatım oldu. Normal doğuracam diyen kendini yırttım. Günüm geçti sezeryan oldum. Spinal olsun bebişimi göreyim narkoz daha zor dedim. Ameliyatta bebeği almakta zorlandılar 3-4 kişi üstüme çullandı canım çok yandı. Sonra doktor iyiki sezeryanla almışız normal doğmazmış bu bebek dedi. Sonuçta berra cığımı aldım kucağıma sağlıkla çok şükür. Arkasından emzirme problemi süt gelir gelmez derken bebişim 3 günlüktü sarılık oldu. Hemen babası pamuk eller cebe gitti pompa aldı. Sağıp verdim toparlandık. Sonra zorla memeye tekrar alıştırdım. Derken meme uçlarım yarıldı ve yarık büyüyüp derinleşti. Deriler kenarlarda çerçeve gibi kaldı ortası çıplak et resmen o şekilde uzun süre emzirdim. Bağıra çağıra tabi. Bir genel cerraha gittim adam önce bırak emzirmeyi dedi sonra pompa boşaltamıyor diye bi daha emzir dedi. Bilumum ilaç krem merhem denedim. Hiç biri fayda etmedi.
En sonunda geçen hafta ucundan hariç memelerim köküyle birlikte ağrımaya başladı. İki gün çektim ağrıyı baktım olacak gibi değil başka bir genel cerraha gittim. Emzirmeyi bıraktırdı. Ama kesinlikle memelerini boşaltacaksın dedi. Gerekirse günde 40 kere sağ bebeğin altını bile başkası açsın dedi. Allah'tan memelerim düzelmedi diye teyzem hala bendeydi. İki antibiyotik birden başladı ucunda sadece bepanten plus verdi. (Ben merhemini kullanmıştım yanlışmış) birde göğüs pedine saydırdı bir sürü. Tülbent kaynar ütüle katla koy dedi. Dediklerini harfiyen uyguluyorum. Ağrılarım gitti sayılır. Sütümü sağıp veriyorum. Yarın kontrolüm var bakalım. Ne diyecek. Yaralar tam kapanmadı henüz.
Adama ya bebeğim mememi unutursa dedim 'Unutmaz ama unutursada unutsun memeni kaybetmenden iyidir' dedi zönk diye suratıma iyi ihtimalle yarıp yarıp iltihap alıyorlarmış.
Halimi hatrımı sorduğuna pişman ettim sanırım gribeyaz. Ama kızım çooook güzel bi gülücük atıyor (maşallah) hiç ağrım sızım kalmıyor.
Sende ne var ne yok sayfaları okuyamıyorum tek tek cevaplarsan görürüm.
Çok güzel bi topik oldu bu tüm annelere kolaylıklar diliyorum.
Canım benim 40 I'm çıkar çıkmaz oldu adet
Bugün 44 günlüğüz hala oluyorum
Ki ben ilk doğduğu 1 hafta mama vermiştim ondan sonra sadece emzirdim ve iyide emiyo kiloda alıyo
Yani çok emziriyorum
Emzirmeyenkerde oluyor diye bi şey yok
Bizim sekreterimizin olmuştu bebeği o hiç emzirmedi en baştan beri hep mama verdi
Ilk adetini 6. ayda oldu
Emzirmeyle ilgili değil
Benim bi arkadaşım da hep anne sütü verdi e. Baştan beri hiç mama vermedi onunda 40 ının bitimine adeti oldu
Anca fırsatım oldu. Normal doğuracam diyen kendini yırttım. Günüm geçti sezeryan oldum. Spinal olsun bebişimi göreyim narkoz daha zor dedim. Ameliyatta bebeği almakta zorlandılar 3-4 kişi üstüme çullandı canım çok yandı. Sonra doktor iyiki sezeryanla almışız normal doğmazmış bu bebek dedi. Sonuçta berra cığımı aldım kucağıma sağlıkla çok şükür. Arkasından emzirme problemi süt gelir gelmez derken bebişim 3 günlüktü sarılık oldu. Hemen babası pamuk eller cebe gitti pompa aldı. Sağıp verdim toparlandık. Sonra zorla memeye tekrar alıştırdım. Derken meme uçlarım yarıldı ve yarık büyüyüp derinleşti. Deriler kenarlarda çerçeve gibi kaldı ortası çıplak et resmen o şekilde uzun süre emzirdim. Bağıra çağıra tabi. Bir genel cerraha gittim adam önce bırak emzirmeyi dedi sonra pompa boşaltamıyor diye bi daha emzir dedi. Bilumum ilaç krem merhem denedim. Hiç biri fayda etmedi.
En sonunda geçen hafta ucundan hariç memelerim köküyle birlikte ağrımaya başladı. İki gün çektim ağrıyı baktım olacak gibi değil başka bir genel cerraha gittim. Emzirmeyi bıraktırdı. Ama kesinlikle memelerini boşaltacaksın dedi. Gerekirse günde 40 kere sağ bebeğin altını bile başkası açsın dedi. Allah'tan memelerim düzelmedi diye teyzem hala bendeydi. İki antibiyotik birden başladı ucunda sadece bepanten plus verdi. (Ben merhemini kullanmıştım yanlışmış) birde göğüs pedine saydırdı bir sürü. Tülbent kaynar ütüle katla koy dedi. Dediklerini harfiyen uyguluyorum. Ağrılarım gitti sayılır. Sütümü sağıp veriyorum. Yarın kontrolüm var bakalım. Ne diyecek. Yaralar tam kapanmadı henüz.
Adama ya bebeğim mememi unutursa dedim 'Unutmaz ama unutursada unutsun memeni kaybetmenden iyidir' dedi zönk diye suratıma iyi ihtimalle yarıp yarıp iltihap alıyorlarmış.
Halimi hatrımı sorduğuna pişman ettim sanırım gribeyaz. Ama kızım çooook güzel bi gülücük atıyor (maşallah) hiç ağrım sızım kalmıyor.
canım 5 sene önce istediğin giib astronot almıştım kanz markası şimdi varmı bilmiyorum ama bi bak istersen.
takip et gün içinde nasıl olcak belkide tam çişi yapmadan öçnce yakalamışsın.benim oğlşum 40 günlük ve belki bir hafta oldu daha az bez kirletiyor büyüdükçe daha az çiş ve kaka yapacaklar.
ikinci el pompa http://www.kadinlarkulubu.com/bebek...kutusunda-lansinoh-sut-pompasi-satiyorum.html
canım benim çok geçmiş olsun dediğin gibi berrayı kucağına almışssın rabbim sağlıklı uzun ömür versin
inşallah en kısa sürede memelerinde toparlar kızınla rahat rahat emişirsiniz..
niye pişman olayım bak anlattıklarından bendede var sanki yarılma yok ama uçların kenar kısmı kızarık ve acıyor ara ara kökünden ağrı sızı oluyor bir kaç gündür.. sürekli olmadığı için dr gitmedim ama gitsemmi acaba
benim doğumumda doktorum gayet güzel doğurdun desede bana göre zordu ama hamdolsun sağlıkla aldım kucağıma yavrumu.. bende doğumdan sonra dikişlerimle ilgili çok problem yaşadım.itihaptan dolayı 2-3 dikiş açıldı tekrar dikildi tekrar açıldı.. kırkımız çıktı hala iyileşemedim neyseki artık toparlandı açılan dikişlerin yeri...
dediğin gibi bebişler bi gülücük atıyo unutyo insan acılarını...
Kizlar sinirden elim ayagim titriyor ya..az once kvnin bi akrabasi geldi kadinin 11aylik oglu var ve 5aylik hamile senelrdir sigara kullaniyor ve oglu grip hadi bana niye geldi oralari felan gectim oglum agliyordu sevmek icin kucagina aldi ve cat memesini cikardi sut vercekmis ben ogluma sut veremiyorum sanki insan bi oylesine bile olsada sorar bende orda bascavusun esegiyim sanki Allahtan oglum tutmadi hemen kaptim agrisi bar surup icircem dedim ama cok sinirliyin titriyorum ne yapicagimi sasirdim
Kizlar sinirden elim ayagim titriyor ya..az once kvnin bi akrabasi geldi kadinin 11aylik oglu var ve 5aylik hamile senelrdir sigara kullaniyor ve oglu grip hadi bana niye geldi oralari felan gectim oglum agliyordu sevmek icin kucagina aldi ve cat memesini cikardi sut vercekmis ben ogluma sut veremiyorum sanki insan bi oylesine bile olsada sorar bende orda bascavusun esegiyim sanki Allahtan oglum tutmadi hemen kaptim agrisi bar surup icircem dedim ama cok sinirliyin titriyorum ne yapicagimi sasirdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?