- 1 Ağustos 2012
- 870
- 54
- 298
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #53.941
Dertleşmek istedim
Benim ortaokuldan beri tanıdığım, birbirimizin evinde defalarca kalmışlığımız olan, lisede ve üni yıllarında yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmemiş, birbirimizin yazlığına kadar gidip kaldığımız bir arkadaşım bi tek oğlumun faceteki albümünü beğenip tek bir resmine ay ne tatlısın sen diye yorum yaptı, aramadı bile.
çok kırgınım ona.
sildim zaten listemden. gönlümden de silerim inşallah(((
Eşimin en uzak en dandik dediği arkadaşları bile kalkıp geldiler helal olsun. Bu hatun bi totosunu kaldıramadı çok ağrıma gitti.
Ay o ne salak bir misafirmis benim
Cocuğuma kendi memesini verecek . İyyyu tahammül edemem baskasının ten kokusunu solucak yavrum. Ne bilinçsiz halkımız var ya. Salak cocuk zehirlenirmiş öyle. Pis kadin.uyuz oldum
.
Bende cocuğumun kafasını sevdiklerinde uyuz oluyorum
Ya ayağını sev uzaktan sev. Ben bile yikarken
Bingildak var diye çekilerek yıkıyorum yavrumu haldur huldur yeni doğmuş bebegin kafasını elliyorlar babam ve kayınpederim
Dahil olmak üzere. İkiside kesfetmis cOk hosuna gidiyormuş. Ayyy ben annesiyianlamıyorum siz anlıyoruz. Öyle yıkar gibi ovaliyorlsr kafasını. Halbuki öyle hoşlanmıyor yavrum tek yone sever gibi yumuşak yumuşak seviyor benim yavrum.Ya yeni bebegin kafası ellenir mı.Ben mı abartiyorum
Dertleşmek istedim
Benim ortaokuldan beri tanıdığım, birbirimizin evinde defalarca kalmışlığımız olan, lisede ve üni yıllarında yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmemiş, birbirimizin yazlığına kadar gidip kaldığımız bir arkadaşım bi tek oğlumun faceteki albümünü beğenip tek bir resmine ay ne tatlısın sen diye yorum yaptı, aramadı bile.
çok kırgınım ona.
Eşimin en uzak en dandik dediği arkadaşları bile kalkıp geldiler helal olsun. Bu hatun bi totosunu kaldıramadı çok ağrıma gitti.
Yok inat etti bu gece uyumayacak .
BAzen enteresan bır inatları oluyor. Parme'cim sunu denesene; onu bir yatağa yan yatır, sen de yanına yan sekilde uzan ve o yatarken sen yatarken emzir. Oda koş ya da karanlık olsun. Benimki uyumak için inat ettiğinde bu şekilde emziriyorum küt gidiyor. Her zaman deği ama çoğu zaman işeyarıyor
Ayyyyy kedicik bir tane de ben de var o model:)
Çok samimi bir arkadasım 1 sene kadar cocuk calışması yaptılar olmadı sonra aşılama yaptı tutmadı. Benden yaş olarak küçük bana da hep bak yaşın var cocuk yapacaksan biran önce yap diyordu. Biz eşimle korunmayı bıraktık cok ugraşı gerekmeden! Ben hamile kaldım. Arkadaşım da aynı dönem tüpbebek yaptı ve maalesef tutmadı. Ben hamile olduğumu söylediğimde resmen telefonda bozulduğunu hissettim. Arkadaşıma empati ile yaklaştım. Sonuçta 1 Sene uğraş üzerine aşılama üzerine tüp bebek yap ama hiçbiri tutmasın bir de bir sürü hormon aldı. Neyse cok aradım mail attım ama dönüş yapmadı. En son onu çok iyi anladığımı ve konuşmak istememesine saygı duyduğumu belirttim. Kendini ne zaman hazır hissederse arayabileceğşni söyledim. Ama o zamandan beri benimle görüşmüyor.
Arasa şuan ne yaparım bilmiyorum bu konuda çok hassas anlayış mı göstermeliyim yoksa ben de 9 ay hamilelik üzerine zor bir doğum geçirdim bunca Senenin hatrına bir telefon edebilirdi diye mi düşünmeliyim.
Teşekkür ederim canım umarım ağrısız sızısız atlatırsınız. Ben ateş nöbetindeyim henüz yükselmedi ama ya yükselirse diye uyuyasım gelmiyor. Uyku tatlı ama İda daha tatlı :) Gündüz biraz huzursuzluğu oldu ama şimdi uyuyor maşallah.
İnsanı en çok hayal kırıklığına tanıdığımızı zannetiklerimiz uğratıyor. Çok mu zordu bir telefon açıp tebrik etmek. O kadar samiyet varken üstelik. İyi yapmışsın silerek , hayatımızda gereksiz kalabalığa yer yok.
Arada bir temizlik yapmak iyidir. Temizlik fırsatlarınida hep böyle ozel günlerde buluruz zaten dogum dugun ölüm aynı annelerimizin Bayram temizliği gibi :)
Bende sildim süpürdum kapi dışarı ettim aynı senin anlattığın gibi birini
Üzüldünüz diye sor yok zaten silmişim ama zamanını beklemisim hatta o ziyarete evime geldigi halde sildim evindeki hareketlerinden dolayı
Neyse salla sekerim bosver kısacası
bende de oldu arkadaşım dediğim ama bir hayırlı olsun demiyenler...yıllar sonra görüyor insan, şu face faydalı birşeymiş. insanın görmediklerini gösteriyor
Onlardan 1 tanede bende var canim, dert bile etmedim kendime, mutlulugunu paylasamayacak kadar kompleksliymis ve kiskancmis yillardir demekki, sende hak edenlerle paylasirsin en guzel zamanlarini, uzulme hic.
Kedicikim , insan tabiki üzülüyor ama ne guzel iste gercek yüzünü görmüşsün
Allah Sahte insanlardan korusun hepimizi
Sende uzme kendini canım boşver sadece gercek dostlar yanımızda olsun
Ayyyyy kedicik bir tane de ben de var o model:)
Çok samimi bir arkadasım 1 sene kadar cocuk calışması yaptılar olmadı sonra aşılama yaptı tutmadı. Benden yaş olarak küçük bana da hep bak yaşın var cocuk yapacaksan biran önce yap diyordu. Biz eşimle korunmayı bıraktık cok ugraşı gerekmeden! Ben hamile kaldım. Arkadaşım da aynı dönem tüpbebek yaptı ve maalesef tutmadı. Ben hamile olduğumu söylediğimde resmen telefonda bozulduğunu hissettim. Arkadaşıma empati ile yaklaştım. Sonuçta 1 Sene uğraş üzerine aşılama üzerine tüp bebek yap ama hiçbiri tutmasın bir de bir sürü hormon aldı. Neyse cok aradım mail attım ama dönüş yapmadı. En son onu çok iyi anladığımı ve konuşmak istememesine saygı duyduğumu belirttim. Kendini ne zaman hazır hissederse arayabileceğşni söyledim. Ama o zamandan beri benimle görüşmüyor.
Arasa şuan ne yaparım bilmiyorum bu konuda çok hassas anlayış mı göstermeliyim yoksa ben de 9 ay hamilelik üzerine zor bir doğum geçirdim bunca Senenin hatrına bir telefon edebilirdi diye mi düşünmeliyim.
Geceleri yavruları 10 Dk emen arkadaslar. Bebekleriniz emdıkten sonra ne kadar uyuyor? Benım 30 Dk en iyi 45 Dk sonra uyanıyor. 10 dk yü dolu dolu emiyor izliyorum. Sutum mu yağlı degıl doyurmuyor mu anlamıyorum. Gündüz saatlerce emen oğlum gece 10 Dk emmeye başladı
Birde bisey dicem kiZlar bilmiyorum küçücük bebek anlarmi.
Bizim oğlan aksam babası isten gelince pek bı mikirdaniyor. İlgi istiyor. Cunku sevgili babamiz onu alıyor kucağına ayakta geziyorlar. Bizimki bayılıyor aksamda babası gelince sanki resmen onun kucağına gidip gezmek icin huysuzlaniyor kucağa alıp gezdirince babası susuyor. Ay bu kadar küçülmen bunu bilinçli yapabilir mı.?
Ben genelde koltukta kucağa alıp seviyorum gündüzleri öyle babası gibi alıp oda oda gezmeye alıştırmıyorum. Bana yapmıyor
Ağlayınca anlıyorum ya gazı var ya karnı ac.
Baba gelince anlamıyorum niye aglio resmen gezmek istio babasıyla sanki.
Hehe akıllı oğlum benim babasını dize getiren ilk kisi olarak tarihe gececek
Dertleşmek istedim
çok kırgınım ona.
Ben hamileligimde sigara dumanina bile maruz kalmamaya calistim hep kactim sen hem kucagindaki hem karnindakini zehirliyorsun bide benim yavrumumu zehirlicekskn ayrica oglunda grip onun emdigi memeyi nie benim oglumun agzina koyuyorsun hem hamileyken verilen sut zararli diyen doktorlar bile var hadi bunlari gec sut annelik diye bişey var bakalim ben seni sut anne istiyomuyum ogluma.insan bi veriyim mi felan der cat diye cikardi bide diyor ki kız olsaydi vermezdim ayy lütfen ver ya lütfen
Yalova çook teşekkür ederim canim mesaj icin. Bende ayni sen gibi mamada Pinti davranıyorum ki artik biraz daha arttirdim. Umarim sonucunuda guzel alirim ve biraz toparlanir. Sut konusunda ise dort bes saat emmeyince göğüslerim biraz sisiyor.yani aksam mamadan sonra uyuyor gece uyku arasi cok zor meme emiyor uyku daha tatlı geliyor bende sagip oyle veriyirum.Aramıza hoşgeldin arkadaşım,üzülme bak aramızda seninle aynı durumda olan seninde gördüğün üzere çok arkadaş var.benimde sütüm çok az,hatta herkes emzirip süt yetmiyorken diyordu ki hissetmiyor musun sütün dolduğunu,sızlamıyor mu göğsün,bebeğin çektiğini hissetmiyor musun vs vs vs....hayır hissetmiyorum dedikçe ulema insanlarımız nasıl olur dedi???meğer hissedecek kadar yokmuş sütüm,bi de az olan bişeyi hissetmediğim için suçlamaya başlamıştım kendimi.bir gece ağlamaktan katılacak hale gelince kayınvalide mama alın verelim dedi,o gece o kadın bana baş düşmanım gibi geldi,nefret ettim resmen.eşim nöbetçi eczaneden alıp verdik Melisime.çocuk anında susup ilk defa 17 günlük olmasına rağmen 2,5 saat uyudu.ertesi 2-3 gün mamayı alışmasın diye o kadar az veriyordum ki alışmasın diye,5 çekişte bitiyordu.o güne kadar gelişimi çok yavaş olan kızım kilo alıp uzamaya başladı.anne sütü alamaması kadar büyümediğini görmekte çok üzüyor insani.şimdide günde 720 cc mama alması gerekirmiş( kutu üzerindeki tabloya göre) ama ben birazda emdiği için zaten o kadar vermiyorum ve içgüdüsel olarak pinti davranıyorum.yarın tam 1 aylık oluyoruz ve maşallah yüzü,vücudu toparladı.gelişimine köstek olmakta çok zararlı,beslenerek büyüyecek bu bebekler.eminim sende emzirmek için çok azimli davranacaksın,o zaman gör bak hiç bırakmayacak senide emmeyi.bende diğer arkadaşlarımındediği gibi doktorunu dinlemen gerektiğini düşünüyorum.gör bak toparlayacak hemen yavrun.kabullenmek zor ve zaman alsada,çocuğun gelişimide çok önemli hiram.ilerde bi de buna vicdan yapma,napalım biz de sütü bol olmak isterdik ama ne yapsam artmıyor.buna şükür ve inşallah herkesin sütü yavrularımızı tek başına besleyecek kadar olur.iyi geceler nöbet arkadaşlarım.benim Melis'im uyudu,alçısını çıkardık bu gece,tam 1 saat 15 dakika küvette oturduk,sirkeli su içinde,çok yorulduk ve huysuzlandık biraz.biz uyuyalım azıcık,yarın erkenden doktorumuza göstericez ayağımızı.son bir hafta daha alınıp bitecek kısmetse.öpüyorum hepinizi.gazsız,ağlamasız ve bol uykulu bîr nöbet dilerim canlarım benim
Sünnet yaptırdınız mı yada yaptıracak mısınız? ben yaptırmak istiyorum inşallah şimdi hastane araştırıyorum tabii doktoruda çok önemli kimi doktor ürolog kimiside cerrah yapmalı diyor çocuk cerrahı daha iyi tabi varsa tavsiyelerinizi bekliyorum ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?