- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #55.761
3.ay bebek gelişimi 3.ayda bebeğiniz neler yapabilir üç aylık bebek boyu kilosu ne kadar artar bebeğin bedensel duygusal gelişimi
bu site girdiği ayı sayıyor..o yüzden kafam karıştı
3.ay bebek gelişimi 3.ayda bebeğiniz neler yapabilir üç aylık bebek boyu kilosu ne kadar artar bebeğin bedensel duygusal gelişimi
bu site girdiği ayı sayıyor..o yüzden kafam karıştı
Simdi bebeklerimiz 2. Aylarinitamamladilar, onumuzde 3. Aylari var ve bu 30 gun boyunca gelisimlerini buverdigin linkte anlatilmis...
Bebeklerimiz 2 ayliklar simdi (benimki 2. Ayini doldurdu) 2. Ay asilarini oldular, asi icin yeterli olgunluga (min. 8 hafta) geldiler yani. 3. Ay asilarida 3. Aylarini doldurunca yapilacak.
canım alttaki takvimi nasıl yaptın...bebekle ilgili...
benim de Yağmurum yarın 2 aylık oluyor...çok değşşti doğduğundan beri :) özellikle şu son 10 günde belirgin bir dğişim oldu..kocaman oldu benim kızım
artıkdaha çok alıştık bibirimize...gülücükler atıyor bana kuzumm :)))
Selam canlar. Bir sey sormak istiyorum. Bebislerinizi nasıl uyutuyorsunuz? Benim oğlum ya memede ya da kucagimda ayakta pış pışlayarak.ama gittikçe büyüyor ve kucagimda uyutmakta zorlaniyorum artik.her zaman memede de uykuya dalmiyor.siz neyde nasıl uyutuyorsunuz bebislerinizi?
Aynı sorun bizde var. Oğlum sadece memede uyuyor. Yakında ise başlayacağım bu alışkanlığını nasıl kirarim bilemiyorum
Allah sabır versin canim , insallah kazasiz belasiz sagsalim donersiniz evinizeImdaaatttt kv kp gorumce kucak manyağı yaptilar yavrumu kocamida. bogacam az kaldi uyuyo susun diom kp amaa uyuyacak bizde bakacağız mi dio sevecekmis yavrumu mahvettiler sirf annemde durcam die kocam gidelim dio delirecem kizlarrrr yavrum korkuo herseyden kocsmda akil olsa suruklrmez bizi annemin ev kaloriferli dursum yavrum biz bayram lasalim diorum evimize gidelim yeter dio delirecem artik insan çocuğunu disummez mi yaaa ana baba sapigi oldu.aglamamsk icin tutuyorum kendimi.
canım çok teşekkür ederim çok yararlı bir cevap olmuş benim için.sanırım sütüm yetmiyor artık.o kadar çoktu ki sütüm nasıl böyle oldu anlamadım.benim ki uyuyor ama öyle bir durum var. ağlıyorda memeden sonra ama bir şekilde susturuyoruz.yani bu durumda aç aç mı uyutuyorum.kendi kafama göre gece yatmadan önce mama mı versem yoksa aşı tarihini mi beklesem kilosunu görmek için ne dersin?korkuyorum da bir gün ağlarda susturamam diye de.çok üzülüyorum keşke doya doya emzirebilseydik tam keyif almaya başlamıştım yaralarım bile daha yeni iyileşmişti ki böyle oldu.1 hafta önce hoplaya zıplaya şu meşhur anne sesiyle emmek isteyen çocuk şimdi öyle yapmıyor.çok üzülüyorum.peki artırmak için birşey yapıp da sonuç aldın mı yada bu artma safsataları gerçek mi desem
Canım süt öyle kolay kesilmez hemen , bence erken git Dr a , bi kilosuna baktir, bazen baska sebeplerle emmiyo bebekler , huzursuz oluyo, yada biberon rahatlığına alışıyorlar süt hop ağızlarına gelsin istiyolar , ozamanda memeyle Savaşıyolar, öyle sütün hemen kesilmemistir , sanmıyorum , sende öyle düşün çünkü bu süt isi psikolojikkızlar birşey sorucam bu zamana kadar endişe etmemiştim ama br sorun var.sütünüzün yetmediğini nerden anlıyorsunuz? yani benim önceden çoktu ama sanırım son bir haftadır azaldı galiba.mesela bebeğim eskisi gibi emmiyor en fazla 5 dakika gündüzleri sonra ağlayarak beni ittiriyor süt bittiği için mi bunu yapıyor aç aç mı uyuyor anlamıyorum o sinirle bu sefer diğer göğsümü de almıyor.gecede saat 1.30 dan 5.30 6ya kadar uyuyor.sabahlarıda göğüslerim dolu olduğu için öğlene kadar emmesi güzel oluyor.önceden emdikten sonra sağıyordum 30 cc falan çıkıyordu şimdi damla damla çıkıyor emdikten sonra.ne oluyor süt mü bitiyor bu ağlamalarına katlanıyım mı sonra sarıp sallayınca uyuyor ama akşama doğru hepten beter oluyor.yani anlatabildim mi bilmiyorum ama çişini de sık sık yapıyor kakası da eskisi gibi değil leke şeklinde aç olsa uyur mu bu çocuk gece açlığından mı bu kadar uzun uyuyor aklımda bir sürü soru var.3200 kg doğdu 50 günlükken 4500 kg dı.doktor normal dedi ama ayın 31 inde aşı tarihimiz o gün bu çocuğun aç kaldığı gerçeğiyle karşılaşmak istemiyorum.emme süresi bir anda bu kadar kısalırmı karnı doyuyor ondan mı beni ittiriyor yoksa süt gelmiyor ondan mı böyle yapıyor anlamıyorum.uzun oldu özür dilerim ama benzer şeyler yaşayanınız var mı ne yapayım
Benim 4 kilo kaldı ama popo ve göbek genişledi , iğrenç olacak ama göbeğim sezeryan dikiş yerinin üstünden sarkıyor ıyy. Allah'tan çamaşırın icinde kalıyo o bölüm , ne yapmalı bilmem . Korse ile giyiyorum elbiseleri , topluyor birazMerhaba güzel anneler ve melekleri.Nasılsınız.Yazılanları okumadan önce meleğim uyurken hal hatır sorayım dedim.Bebeklerimizle ilk bayramımız.Çok heyecanlıyım.Ama birazda mutsuz.Kızıma bayramda elbise giydirmek istiyorum ama eşim çalıştığı için almaya gidemiyoruz.Belki yarın alırım.İkinci gün giydiririm.Arkadaşlar benim acayip göbeğim var.Löp löp sallanıyor.Aranızda böyle olan varmı?Bu göbekleri napıcaz.Hamile pantalonuma ancak girebildim.Kendimi çok çirkin hissediyorum.Sabah biricik kızım elamı yıkadım.Tam bezleyecektimki oda ne çişşşşşşş.Allahtan kızımı yatırdığım yere 4 kat pike seriyorum.Koltuğuma geçmedi.Bu arada yarın giremezsem şimdiden bayramınızı kutluyorum.İnşallah meleklerimizle ,eşimizle çok çok güzel bir bayram geçer.Şimdi sohbetlerinizi okuyayım bakayım ne dedikodular yapılmış .
selamlar nasılsınız epeydiy uğrayamadım biraz okudumda bende de aynı sorunlar var demekki durum normal :) artık alıştım sakin takılımaya çalışıyorum annenin huzursuzluğu bebeğede geçermiş ben öyle sık dıarı çıkmıyorum hasta olucak diye aklım çıkıyoo :) 25 ekimde aşılarımız var korkuyorum sorun yasayan varmı kızlar bide rota virüsü aşısı yaptırdınızmı bide size kızçemin resmini ekliyorum hepinize ii bayramlar
Bu arada kızlar , ben kına gecesine gittim cok sukur bi kaza yaşanmadı
Elbisem patlamadı ,korse sagolsun . bebisim de sakin etrafı seyretti , 1 kez emzirmem gerekti , sıkıntı çıkarmadı cok sukur.
Sacıma fon çektirdim aylar sonra insana dondüm tekrar
Birde benim gibi tombikleri görünce içten içten mutlu oldum biraz , cok kötüyüm biliyorum
ne paketmiş arkadaş. çıktı çıkacak dediklerinde hamile bile değildim, doğurdum büyüttüm iznim bitiyor hala çıkmadı. izne ekledikleri de 2 ya da 3 hafta sanki ayları önümüze serecekler. 5 tane doğurun demeyi biliyorlar da, bu kuzucukları 3 aylık halleriyle tanımadığımız bilmediğimiz bir yabancıya bırakmanın ne demek olduğunu bilemiyorlar. meclis tatile girerken açılınca ilk iş doğum paketi diyorlardı, ekim demişlerdi. şimdi neymiş başbakan ocaktan önce açıklayacakmış. açıklama arkadaş istemez. 2 hafta versen ne olur vermesen ne olur. 20 gün iznim kaldı, kasım başı iş başı(
Canım kusura bakma yeni okuyup cevap yazabildim,sütün eminim hala oldukça çok vardır ama bebeğin belkide biraz iştahlıcana olduğu için ona az geliyor olabilir.öncelikle aç bebek uyumaz,uyuyorsa sakın üzülme sütün yetiyordur ve inşallah başka nedenden yapıyordur o sıkıntıyı.ben senin yerinde olsam mama için acele etmeyip kontrolünü beklerdim.sütü bence en iyi moral artırıyor.ben gerçekten o kadar çok yiyip içiyorum ki,şu an doğum yapıp eve geldiğim kilomdayım.normalde hızlıca verilmesi gereken kilolar bende duruyor.öncelikle çok boooool su içtim,komposto,şerbet,tahin helvaları kalıp kalıp,üzüm,10 tane kadar hurma,ceviz,boza,kimyon çayı,çörekotı çayı,humana still tea,lactamil.ve inanmayacaksın bunların hepsini miktarları oldukça fazla olarak hergün yedim.şu an o kadar abartmıyorum,yalnızca sütüm en azından kaliteli olsun diye besleyici yemekler yiyorum,tabi kayınvalidem yapıyor,orda yiyoruz ve eli süper lezzetli.ben bütün bunlara rağmen şimdiye kıyasla aman aman bir fark göremedim,yavaş yavaş normal hayatıma dönüp,düzen oturup moral yükselince arttı bile diyebilirim.Rabarba'cım tavsiyen ve cevabın için çok sağol,o kadar mücadele ediyorum ki Melisimle o damla şeklinde gelen sütleride emsin diye inansmazsın.kayınvalide yada eşim memede o noktaya gelince koşarak gelip başını okşayıp poposunu pışpışlıyorlar ki sakinleşip emsin.en son benim boynumu bile çizip ağlamaktan gözlerinden yaş gelince pes ediyorsun.çocuğu mama vermemek için öyle çok hırpaladım ki,napayım artık ama çoğunu çok şükür anne sütünden besleniyor.
Aynı sorun bizde var. Oğlum sadece memede uyuyor. Yakında ise başlayacağım bu alışkanlığını nasıl kirarim bilemiyorum
Benimkide ya memede ya ayakta sallanarak uyuyordu mamaro adlı teknoloji harikası bi anakucağı aldık şimdi onda uyuyo bakınıo konuşuo çok keyifli maşallah keşke daha önce alsaymışım elim ayağım oldu bebeğim daha mutlu
Ondan alıp yatağa koyunca uyanıyor mu? Onda mı bırakıyorsun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?