- 8 Ocak 2013
- 1.248
- 318
- 323
- 36
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #64.621
Cok masumm cok tatliiii masallah yavrum
Geçen çikolata kutususun üstünde kırmızı kurdele vardı onu sökeyim idoşa gelen altınları da dizdim mi tamamdır
Cook saol beklebekle bu arada emmeme sorunu icin senin doktora gitmeni dort gozle bekledim hatta anneme dedim dur ben bi gireyim beklebekle ne yapmis diye hatta annemde dua etti inşallah zayiflamamistir die malum biz kilodan cook cektik yaa
Canım bana doktorum contractubex jel verdi.Çok memnun kaldım.Sadece kesikten kaynaklanan çok çok az kabarıklık var.Ama var yok arası.Sabah akşam mercimek tanesi büyüklüğünde sürdüm.1 ay boyunca devam ettim.Fiyatı 60-65tl arasındaydı.
Cook saol beklebekle bu arada emmeme sorunu icin senin doktora gitmeni dort gozle bekledim hatta anneme dedim dur ben bi gireyim beklebekle ne yapmis diye hatta annemde dua etti inşallah zayiflamamistir die malum biz kilodan cook cektik yaa
Gercekten mi? Sagol canim. Biz biraz tontonuz 8300ciktik, esas aylik kontrol asilarla birlikte cumartesi olcak bakalim bir haftada napmis benim kiz gorcez. İnsallah siz de daha iyi olursunuz.
Canım bana doktorum contractubex jel verdi.Çok memnun kaldım.Sadece kesikten kaynaklanan çok çok az kabarıklık var.Ama var yok arası.Sabah akşam mercimek tanesi büyüklüğünde sürdüm.1 ay boyunca devam ettim.Fiyatı 60-65tl arasındaydı.
bütünnn bebişler çokk ttalııı. maşallah hepsinee..
firuzanmelek geçmiş olsun dileğin için teşkkr ederimmm..
not: kız o arabayla gezme işi hamileykendii sen yanlışş yapıyorsunn..:) şimdii arabadan inip gezebilirsinn.. hamile hamile çıkmak yasaktıı :))))))))
ve bizim arabamız olmadığı için biz hep evde kaldıkkk. yazıkk banaaa :)
Kizlar contratubexi cerrah yaZdiginda devlet oduyor buarada 10lira mi ne veriyorsunuz. 5 de olabilir.
Haklısın aslında yoksa helak edicem kendiöi benim yaşadığım zorlukları o da yaşayacak diye düşünüp ağlıyorum
Kardeşim 4 yaş küçük benden. 25 yaşında çok genç anne oldu kıyamıuorum da hep gözümde küçük çümkü
Ama dediğin gibi en azından Türkiye'de her şey elinin altında 3 tane samimi komşusu var hergün birisi yemek getiriyormuş
Ben bu salak ülkede bugün kızım emmedi diye az kalsın mastit olacaktım benim dandirik avent pompa sağmadı pompa bulamadım ya
Hastaneyi aradık kiralık var mı diye adamlar ilk kez böyle bi taleple karşılaşmışlar tabiki de yokmuş çok şaşırdılar bize Türkiye de var dedik biz de
Canım ülkemin gözünü seveyim çıkıp alamazsan bile sipariş veriyordum internetten 1 günde elinde oluyo
Keşke biraz daha bekleseydim yaa off o yarım fitile pişman oldum
ATEŞ: Yüksek ateş hemen tüm annelerin korkulu rüyasıdır.Çocuğunuzun normal ateşi 37,3-37,8 C arasındadır.Karma aşılarda hafif bir ateş yükselmesi olabilir.Genelde çocuklarda ateş mikrobik hastalıklarda yükselir ve hastalığın ilk habercisidir.Bazen oda aşırı sıcak ve çocuk çok fazla giydirilmişse herhangi bir hastalık olmadan da ateş yükselebilir. Çevre koşullarını düzeltmekle ateş düşer.
Sevgili Anneler ve Babalar ATEŞTEN KORKMAYINIZ.
Çünkü ateş, vücudun en önemli savunma mekanizmasıdır.Vücuda mikrop girdiğinde, vücut bu mikrobu yakmak için ısısını yükseltmektedir.Bu işlem, mikrobun ve bünyenin durumuna göre 38-41 derece arasında seyretmektedir.Aile içerisinde havale geçiren birisi yoksa 41 dereceye kadar yükselen ateş çocuğunuzda havaleye yada olumsuz bir etkiye neden olmaz.Ve de çocuğunuzun mikroplarla iyi savaştığının göstergesidir.Ateşi'ne hemen müdahale ederek onun bu savaşına engel olmayınız.
Evde mutlaka vücut ısısını ölçen bir termometre bulundurunuz. Bunlar cıvalı ya da pille çalışan ve ısıyı yazarak gösteren dijital termometreler olabilir. Kulaktan ısı ölçüm 3 yaşın altındaki çocuklarda önerilmez çünkü kulak kanalı dardır, kulak kiri olabilir, kulak termometresi kulak zarını tam olarak göremediğinden yanlış sonuçlar verebilir. Çocuklarda en iyi ısı ölçümü makattan alınan ölçümdür.Termometreyi 2 cm içeriye girecek şekilde makata yerleştirin,1-2 dakika bekledikten sonra çıkarıp okuyun.
Ateş 38 C ve altında ise normaldir.38-38,5 derece arasında ise herhangi bir ilaç kullanmayın, yalızca üzerindeki fazla giysileri çıkarın. İnce hafif ve vücudu sıkmayan giysiler giydirin. Odanın sıcaklığını 20-22 c olacak şekilde ayarlayın. Bol su ve sıvı gıdalar almasını sağlayın. Yemek ve istirahat için zorlamayın. Ancak fiziksel aktiviteyi azaltacak önlemleri de ihmal etmeyin.
Ateş 38,5 derecenin üzerinde ise doktorunuzun önerdiği parecetemol cinsi ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçtan, doktorunuzun önerdiği dozda verin.1-2 saat bekleyin.İlaç etkisini göstermeye genellikle yarım saatte başlar.Ateşin tam olarak kontrol altına alınabilmesi için 2 saatin geçmesi gerekir. Ateş düşürücü ilaç verdikten 1-2 saat sonra ateş düşmeye başlamamışsa geniş bir kapta 36-37 derece dolaylarında bir su hazırlayın.Çocuğunuzu tamamen soyun.Bir kaç bez alıp, bu suya batırıp, çocuğunuz tüm vücudunu bu bezlerle 20-30 dakika ovalayın. Ilık su ile silme işlemine bebeğiniz şiddetli tepki gösteriyorsa;ılık su ile doldurulmuş bir küvette 20 30 daika süre ile tutabilirsiniz yada 20-30 dakika süre ile duş aldırabilirsiniz.
Hala ateşi düşmedi ise vücut üzerinde hafif bir akım olacak şekilde 15-20 dakika yelpazeleme uygulayın.
Ateşi düşürmek için alkol, sirke ve kolonya kullanmayın,soğuk su ile çocuğunuza duş aldırmayın.Alnına ve vücuduna ıslak bez koyup beklemeyin. Çünkü bu işlemler derideki damarları daraltarak ateşin düşmesini engellemekte ve vücudun iç ısısını yükselterek havale geçirme riskini arttırmaktadır.
Başarı Dileklerimle
Dr. YILMAZ BAY
Çocuk sağlığı ve hastalıları uzmanı
devletin ödemesine şaşırdım doğrusu. doğru düzgün hiçbir ilacı ödemiyor ki. 4 aydır çocuk için ne ilaç aldıysak hiçbirini devlet ödemedi. her gittiğimizde 80-120 tl arası bayılıyoruz eczaneye. dr. mu ödenmeyen ilaçlar yazıyor, devlet mi hiç bi ilacı ödemiyor anlamadım. dün egzema için banyo suyuna damlatılan bir ilaç ve krem yazmışlardı. yine ödemedi. kozmetik amaçlı değil ki bunlar, üstünde yazıyor egzema için diye. biz alabiliyoruz ama almaya gücü olmayan insanlar ne yapacak. bi de 3 çocuk diye bas bas bağırıyorlar utanmadan.
Atma tabi lazim olur ole kurdele falanaltinlarida dizdinmi fethetcen nacişin kalbini şoparı olursa uzak tut idoşu Arda sert yapmasın sonraaa kiz bende giyindim hemen kocito geliyomus alimallah
Amannn deme kiz napcagini bilemez insan Ben once oturup Iyi bir gulerdim napcan ya Gülcen ya aglican sonra Dogru mobilyaciya
arastacım ben çocukluğunda havale geçirmiş bi anne olarak kızımın ateşi konusunda malesef hep tetikte olcam Allah kızıma benm yaşadıklarımı yaşatmasınben malesef 37.5 de verdiydim ateşi
devletin ödemesine şaşırdım doğrusu. doğru düzgün hiçbir ilacı ödemiyor ki. 4 aydır çocuk için ne ilaç aldıysak hiçbirini devlet ödemedi. her gittiğimizde 80-120 tl arası bayılıyoruz eczaneye. dr. mu ödenmeyen ilaçlar yazıyor, devlet mi hiç bi ilacı ödemiyor anlamadım. dün egzema için banyo suyuna damlatılan bir ilaç ve krem yazmışlardı. yine ödemedi. kozmetik amaçlı değil ki bunlar, üstünde yazıyor egzema için diye. biz alabiliyoruz ama almaya gücü olmayan insanlar ne yapacak. bi de 3 çocuk diye bas bas bağırıyorlar utanmadan.
Eki Görüntüle 882420
Umarim olmustur minik kusum benim...
Eki Görüntüle 882421
Basariyorummm sanirimmmmmm
Ay cidden çıkmaz o boklar koltuktan ahahah çok fena yaa ve komik bi durum insan sinirden güler
Hımm senin genetik bir hikayen varmış canım tabi haklısın vermekte :)
oyy maşallahh çook tatlıymşş hira bebek :))
süt sağan anne yook mubi bilgi istemştm yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?