2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım benim ben zaten %100 olur diye bişey söylemedim. Zekasını geç damak konusunda her dişhekimi söylüyor emzik kullanmayın diye. Ben kesinlikle, kesin böyle yapın da demedim. Uyarmam neden yanlış anlaşılıyor anlamış değilim ? Hatta ilk yazıda siz bilirsiniz diye özellikle de ekledim. Herkesin kendi çocuğu, nasıl dilerseniz öyle yetiştirirsiniz. İster hazır mama, ister emzik, ister anne sütü. Bu beni zerre kadar ilgilendirmez. Daha öncede de belirttiğim gibi bildiğim bi konuyu paylaşmak istedim sadece. Ben benimki için elimden geleni yapıcam. Neden tuhaf buldun ki ? Bence yazdıklarımı bi daha oku lütfen.

selam kızlar
bugün sağlık ocağından beni aradılar
tetenoz aşısı için yarın sabah sağlık ocağına gitmem gerekiyormuş :18:
daha erken değilmi yaa
tetenoz aşısı yaptıran hamişler, siz kaçıncı haftanızda yaptırdınız aşınızı...

Canım hepsini anladım da 5 battaniye nedenmiş. Ağustos ayında yoğurt mu mayalıycaz? Bi sorsana çok merak ettim

Güldürdün beni allah iyiliğini versin. İnce battaniyerlerden dedi. Çiş falan geçiyor herhalde. Bana da biraz abartı geldi :)
Emzik konusunda sana katılıyorum. Diş yapısı için ve ilerde emzikten ayrılması durumunda sorun oluyor. Okuduğum bir kitapta damaklı emzik verirseniz daha çabuk alışıyor vermemeye çalışın diyordu.

Biberon ise umarım sütümüz bol bol olur asla mamaya ihtiyacımız olmaz. Gözlemlediğime göre bu herkes için maalesef mümkün olmuyor.

cnm bn bu kadr net konusma...dogduktan sonra nelerle karsılasıcaz bılmıyoruz bı yerde onlar bızı yonlerdırıcek....bnm ablam erken dogum yaptı ve sutunun gelmesı ımkanszdı kuvozde 2 gun kaldı damardan beslendı snra mama verdıler mınıcık bı bıberonla onu bıle yarım saatte ıcıyodu annesının memesını emmeyı bıle bılmıyodu cnku o kabılıyetı 9. ayda kazanırmıs annenın karnında bebek yanı bı 72 sa yoktu yıgenım ıcın zaten 1bucuk kıloydu...ablam yapmam dedıgı herseyı yapıyo suan cnku cok huzursuz bı bebek...yanı cnm onlar bızı yonlendırıyo bı yerde ıns sutumuz olur hepımızn ek bıseyee ıhtıyac duymayız ama ben kendı adıma bebegım orda aglarken dayanamam kesınlıkle yıgenım aglayınca bıle dayanamıyorum

Canım tetanozda ilk aşı 20-22. haftalar arasında yapılıyor, Bence erken aramışlar sen bi ara konuş istersen. Bir yanlışlık var sanki?

cnm benı arayan soran olmadı kendım gdıp sordum banada bu cumaya gun vermedılr ama doktora sormadan yaptrmam dedım banada 18.hfta erken geldı cnku

Kızlar diş eti kanaması önerileriniz için sağolun dikkate alıcam

Canım seninle doğum tarihlerimiz yakın bana 26 şubatta gel demişlerdi:44: doktorunu ara bi sor istersen:44:

Canım tetanozda ilk aşı 20-22. haftalar arasında yapılıyor, Bence erken aramışlar sen bi ara konuş istersen. Bir yanlışlık var sanki?

Tetenoz için benim doktorum 21. haftadan sonra yapılması gerekiyor. 2. doz ise ilk aşıdan bir ay sonra dedi. Sağlık ocağıda aynısını söyledi.Bence de erken çağırmışlar.

Evet elbette yönlendiricekler. Kıyamam ben ablanın bebişine Erken doğum olursa tabiki işler değişir canım benim. Ben herşey normal giderse olayından bahsediyorum. Yani zamanında doğum yaparsak. Ben elimden geleni yapıcam net konuşmam bundan. Ha olur da aksilik olur, bana bişey olur o zaman tabi ki bi çözümü bulunur. Ama kendimi şartlıyomuş gibi biberon almam mesela hazırlık yaparken. Oldu da ters bi durum oldu o zaman en yakın eczaneden hangi biberon gerkiyorsa alınır tabi ki. Ben hemen pes edilmemesinden yanayım. Küçük bebişlerin anne sütüyle büyümeleri kadar güzel birşey var mı ?

evt cnm o kesın anne sutu bagısıklık sıstemını guclendırıo bebıslerın...ınss bol bol sutumuz olurr hıcbıseye ıhtıyac duyamyızzz sut olması ıcın sunu ye bunu ıc habıre bıseyler dıyolar bnm ablam hepsını yaptı ama ıyıce azaldı sutu ...bde kımı bebekler memeyı reddedıyomus..kuzenımın cocugu oyleydı annesını memesını verınce oguruyodu aglıyodu nadırde olsa olabılen bıseymıs

selam kızlar :)
iş yoğunluğu sebebiyle uzun bir ara verdim foruma ama mesajları elimden geldiğince okumaya çalıştım. umarım hepinizin ve bebişlerin keyfi yerindedir. beni yorulduğum zamanlarda fazlaca uyarıyor olması dışında biz prensesimle gayet iyiyiz. Cinsiyetimiz geç de olsa belli oldu :)

umarım arayı bu kadar uzatmadan sohbetlerinize tekrar katılabilirim.. bebişlere ve kendinize iyi bakın :)

canım 4. ayda yapılıyor ve 3 doz 3 farklı zamanda

Bende 2 tane var canım, arkadaşın mantıklı bişey söylerse 3 tane daha alıcam bak Bi de uyku setinin yorganı olucak o da kışa artık.

merhaba kızlar nasılsınız biz bebegimle daha iyiyiz bulantılarım kesildi ama sabah kusması arada oluyor tam kurtulamadım. göbek bölgemde belirginleşti ve etrafında kıllanma oldu sizdede varmı ? doğumdan sonra dökülüyormuş . yarın sağlık merkezinin ilk izlem tarihi gidicez bakalım ne dicekler testlerimi yaptırıp doktorumada gösteririm 29undada doktoruma gidicem bebegimi çok özledim bi görelim babbasıyla

Amin canım inş. herkesin bol bol sütü olsun ve sağlıklı bebişleri olsun. Bende daha önce söylediğim gibi prolaktinoma var. Yani bu süt hormonu oluyor. Hamile kalmadan önce de göğüslerimden süt geliyordu. Hatta doktor çok şaşırmıştı göğüslerimden süt gelirken hamile kalmama :)) Bana şimdiden diyor oh ne güzel mama derdin olmayacak diye. İnş. olmaz :)

cnm sut bnmde bı donem goguslerımden sut gelıyodu snra gectı herhangı bı tedavı flanda olmadım

Özellikle deneyimli annelerin bilgisi vardır sanıyorum. Doğumdan sonra göbeciğimiz toplansın diye korse hemen giymek gerekiyor mu? Giyiliyorsa nasıl bir korse olmalı bildiğin sımsıkı olanlardan mı? Sezeryan olursa canı acıtmaz mı? Bilgisi olan varsa yanıtlasın lütfenn :)

Alışverişlerimin % 80inin netten yaprım her türlü giyim olsun teknoloji olsun. Dik süpürgelerde çok kullanışlı oluyor. Benim arnico bora sulu var hergün açamıyorsun. Ama dik süpürgeyi hergün 2 dk. aç kaldır.

Tuhaf bulmamın sebebi tarzındı canım. Kimseyi yargılamak bize düşmez sonuçta. Herkes çocuğu için en iyisini ister ne bileyim burada biz ilk defa anne olacağız ama birsürü arkadaşın 2. ya da 3. bebeği... yazdıklarını okuyup üzülürler o kadar keskin yazmışsın ki sert gibi geldi tarzın. Ben de bebeğim için en doğalı neyse onu istiyorum kendim 2 yaşını doldurana kadar emmiş biri olarak çocuğumu elimden geldiğince emzirmek isterim. Şartlar dahilinde emzikten de uzak tutmaya çalışırım ama ne olacağı bilinmez herşeyi yaşayıp tecrübe edeceğiz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…