- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #15.981
açıkça söylemek gerekirse arasta bende kızımdan önce aynı senin gibi düşünüyordum halada aynı aslında ama bebek ağlayınca heleki ağlayan senin bebeğinse öyle içli geliyorki sesi dayanamıyorsun deseler dünyanın öbür ucunda bişey var susturcak git al ona bile gidersin dayanamıyor insan kıyamıyorsun o zaman bırak 72 saati yarım saat bile yıl gibi geliyor insana
bize değer söylenmedi ki
herşeyin çok iyi yolunda olduğunu söyledi
suyum iyiymiş
oğluşum kıpır kıpırdı nasıl tekmelediğini bile net gördüm
(Maşallah )
bende öle düşünüyorum inşallah alacam bi sıkıntı çıkmazsa:26::18::18:senle aynıymış doğum tarihlerimiz:)
herşeyi tek tek inceliyo kalbini böbreklerini midesini falan
sanırım bi 10dk sürüyo
en son dvd ve rapor vermedimi bilgilerinin olduğu
kısa sürmüş ne güzel bi bayanın 70 dk. sürmüş bu yüzden biraz stres yaptım inşallah bende güzel haberlerle gelirim
canım benim kızım yalancı emzik emdi ben vermedim ama babası anneannesi halası ben çok bitkinken ilk geceden vermişlerdi itiraz etmeye dermenım bile yoktu herneyse bişekilde öyle veya böyle benim kızım yalancı emzik emdi.hemde uzun bi zaman 4 yaşında bıraktı.bıraktırmak için ne yaptıysak olmadı bıraktıgında da resmen depresyona girdi herneyse çok şükür zekası ile bi sorun yaşamadık emmiyenlere göre zekasında bi nebzede olsa fark olsaydı 5690 kişinin girdiği ortak sınavda bursa 1.olmazdı diye düşünüyorum.bunu emzik alın emzirin faydalıdır diye söylemiyorum sadece şunu söyleyeyim emziğin bence zeka üzerinde herhangi bi farkı yoktur.ama şunuda belirtiyimki diş ve agız yapısı bozuluyor bu bi gerçek benim kızımın dişleri çok güzel inci gibi ama üst ön dişleri önde çene kemiği bu şekilde tel kullanması gerekecek mutlaka
yok canım bişey vermedi fotosunu tutuşturdu elime
bende bilmiyodum bunların verileceğini
ilimizdeki tek 4 boyutlu ultrason cihazı ve daha bi kaç senedir faaliyette
doktordamı bilmiyodur nedir
bak bi kurt düştü içime :26::26::26:
kızlar çevremdeki çogu kişiler bebegime bişey almam konusunda daha erken diyip beni uyarıyorlar alırsın ne acelen var falan diye bende yavaş yavaş alıyorumki herşey bi araya karışmasın diye sizede böyle diyip can sıkanlar var mı bebişim için aldıklarımı yazayım
benim aldıklarım :
3 tane uzun kollu çıtçıtlı badi
3 tane patikli pijama
3'lü tulum
1 tane kısa kollu çıtçıtlı badi
kızkardeşim 5li mama önlüğüyle büyük bebe losyonu almış
erkek kardeşim yatak odam için bebek sepeti almış (dogumgünü hediyemdi çok mutlu oldum)
görümcem 1kısa kollu çıtçıtlı badi 3lü çorap 1 penye ,1 triko yelek
sagolsun lar çok mutlu ettiler beni.
bende haftaya 2 tane tam takım hastahane çıkışı alayım diyorum battaniyeleriyle birlikte olanlardan tabi maviden başka renk bulursam
Aldıklarını güle güle kullanın canım. Bana herkes kızıyor. Başta kendi öz annem kadının ilk torunu hiç heyecan yok. Hiç birşey aldırmıyor daha erken diye. Haftasonu hep annemle çıkarız alışverişe ben zorla sokuyorum bebek mağzalarına. Korkuyo galiba bişey olcak diye ondan mı aldırmıyo bilmiyom. Doktor da eşimin önünden 7. aya kadar sakın bişi alma dedi. Şimdi eşim de aldırmıyor.
Aldıklarını güle güle kullanın canım. Bana herkes kızıyor. Başta kendi öz annem kadının ilk torunu hiç heyecan yok. Hiç birşey aldırmıyor daha erken diye. Haftasonu hep annemle çıkarız alışverişe ben zorla sokuyorum bebek mağzalarına. Korkuyo galiba bişey olcak diye ondan mı aldırmıyo bilmiyom. Doktor da eşimin önünden 7. aya kadar sakın bişi alma dedi. Şimdi eşim de aldırmıyor.
neden 7. aya kadar?
bi sorun mu var?
ya erken doğum olursa?
daha alıcaksın yıkıycaksın ütülüyceksin çantanı hazırlıycaksın bence geç olur diye düşünüyorum (herşeyi aldığımdan herhalde)
Canım ağlasın ben dayanırım, neden dayanırım biliyo musun ? Çünkü onun için en sağlıklısının bu olduğunu bildiğim için dayanırım, İlerde güçlü bir bağışıklık sistemi olmadığı için ağlamasını duymak yerine, şimdilik aç diye ağlamasını tercih ederim. Canı acımasın diye aşı vurdurmamayı düşündün mü hiç? Çok canı acıyor aşı vurulurken, o minnacık kola koca bi iğne giriyor ve ağlıyor ama neden yaptırdın çünkü sağlıklı olsun diye di mi ? İşte süt gelene kadar ağlmasına dayanmanın da buna benzediğini düşün. Ben asla ama asla vermiycem mama. Sabahlara kadar ağlasın isterse, herşey onun için.
Sorun yok da cinsiyet konusunda doktorla pek anlaşamadık. % 99 kız dedi ama poposu dönük işte. % 1 lik ihtimali düşünüyor doktor.
Kızlar yeni doğum yapan bir arkadaşımı ziyarete gittim.Oğlu gaz çıkaramıyor hiç uyumuyor ufacık çocuk gözüm korktu valla umarım bizimkiler öyle olmaz.
Bazı önerileri oldu arkadaşımın sizinle de paylaşmak istedim.
Bol bol çıtçıtlı badi ve ayaklı alt zıbın al diyor.Çok lazım oluyormuş.
E-bebekten gönül rahatlıgı ile alışveriş yapabilirmişiz.
İstanbulda olanlar için havuzlu hanı şiddetle tavsiye ediyor.
En az 5 tane battaniye gerekiyor diyor. Çocuğun çorapları eldivenleri kaybolmasın diye yıkama torbası öneriyor.
Çamaşırlarını yıkarken yumuşatıcı kullanmayın zararlı dedi.
Kullan at alt değiştirme bezleri çok kullanışlıymış. Özellikle baby@ me markasını.
Hastane çıkışı 2 adet olmalı.
Mermerşahtan ağız mendilinin yanısıra havlunun içine kurulamak için yapmayı öneriyor.
Pişik önleyici mustela vitamin bariyer pişik olursada hameton markayı önerdi.
Lohusa pijaması en az 3 adet olmalı.
Özellikle normal doğum yapacaklar için lohusa pedlerı yeterli olmuyor dedi. Gazlı beze büyük pamuklardan 80 adet falan sarıp hazırlayın ancak yetiyor dedi. Sezeryan olacaksa bir fikri yok.
Eve gelen giden çok olacağı için doğumdan önce buzluğa kurabiye börek falan yapıp atın diyor.
Doğumdan sonra çok üşünüyormuş. Bizimki gerç,i yaz ama yinede üstümüze sabahlık yelek şal falan almayı ihmal etmeyelim.
Bol bol hamile külotu gerekliymiş. 2 emzirme sütyeni hastane için yeterli imiş.
Anne sütü artırıcıları doğumdan 10 gün önce başlamak gerekiyormuş. Ama yinede doktora danışmadan almayalım sonuçta bitki çayı.
Sterilazatör muhakkak lazımmış. Kaynatmaya falan kalkmayın diyor. Hem çok iş hemde güvenli değil.
Dışarı çıkıldığında mama yapmak için sıcak su termosu almayıda önerdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?