2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bir kaç gündür benimde canım sıkkın. Hormonlar nedeni ile abartıyor olabilirim. Kayınvalidemler istanbul dışında yaşıyorlar. 2 ay önce gelmişlerdi yılbaşını geçirdik biraz kaldılar sonra döndüler. 2 gün önce aradı bu cmartesi yine geliyorlarmış. Ben hamile hamile 2 ayda bir yatılı misafir mi ağırıycam ya. Hiç bir şeye yardım etmiyor. Yaşlı tamam kalkıp temizlik yapmasını bekleyecek değilim ama bir kahvaltı hazırlayabilir sabahın köründe kalkıyo oturduğu odanın perdelerini bile çekmiyor. Birde sinir ediyor lafları beni başlar şimdi fazla masraf yapmayın herşeyi almayın ne alcaksın o ne kadar bu ne kadar diye sormaya sanki yardım edecek karşılaştırmak için kendisinin 30 küsür önce yaptığı doğumu ile.

Aman neyse bir sürü şey işte. Bir de üstüne üstlük aylardır bir türlü görüşmek istediğim ama görüşemediğimiz bir arkadaş grubu hafta sonu brunch yapalım diye aradılar dün bizim bir hafta herşey iptal çünkü kayınvalidem bizde. Bir saat ayrılsak evden surat yapar.

Sinirlerim bozuldu bütün akşam ağladım. Eşimde anladı ama birşey de diyemiyor. Onuda kırmak istemiyorum.

kuzenim var oda emzik kullanmamak için elinden geleni yaptı sonra mecburen kullanmaya başladı insanoğlunun bulduğu en güzel icat diyordu inşallah bebişlerimiz sakin olurda kullanmak zorunda kalmayız

Son düzenleme:
en son dvd ve rapor vermedimi bilgilerinin olduğu

yok canım bişey vermedi fotosunu tutuşturdu elime
bende bilmiyodum bunların verileceğini
ilimizdeki tek 4 boyutlu ultrason cihazı ve daha bi kaç senedir faaliyette
doktordamı bilmiyodur nedir
bak bi kurt düştü içime :26::26::26:

kısa sürmüş ne güzel bi bayanın 70 dk. sürmüş bu yüzden biraz stres yaptım inşallah bende güzel haberlerle gelirim

ne biliyim ya
zaten kalabalıktı randevu aldığım saatten 1 saat geç girdim
tam öğle vakti adam acıktımı nedir baktı hızlıca çıktı baksana rapor cd bile vermemiş
bidaha da gitmiycem kendi doktorumdan şaşmıycam amannn
Allah büyük bi sorun çıkmaz inş.

Canım maşallah kızına. Herkeste aynı etkiyi yaratacak diye bişey yok. Ama benim eşim bir doktor olarak, kesinlikle bebeklerin emzik emmesine karşı. Dolayısıyla bizim eve girmeyecek. İsteyen alır verir, herkesin kendi tercihi. Ben sadece burdaki yeğenlerim için bir uyarıda bulunmak istedim. Buraya girme amacımız bişeyler öğrenmek, ya da bilidğimiz konuda paylaşımlarda bulunmak değil mi? Ben burda çok şey öğrendim ve bildiğim konu varsa arkadaşlarımla paylaşmak istedim. Lütfen yanlış anlaşılmasın.

canım rahat ol herşey yolunda dediyse benimkide biraz uzun sürdü yarım saat falan herşeyine tek tek baktı resimlerini damarların dirençlerini falan bir sürü resim verdi hatta görüntülerinin hepsini dvd ye çekti dışarda yaptırdığım için doktoruma ayrıntılı bi rapor yazdı bu normal şu normal falan die altınada bütün değerlerini boyunu kilosunu doğum tarihini işte damarların göbek kordonunun değerlerini yazdı altınada haftasıyla uyumludur falan dedi ayrıca bedava olarak 2 kontrole daha çağıracağını söyledi hemde uygun fiyata yaptırdım gidecek arkadaşlar varsa tavsiye edebilirim fiyat dışarıya görede uygun

Aldıklarını güle güle kullanın canım. Bana herkes kızıyor. Başta kendi öz annem kadının ilk torunu hiç heyecan yok. Hiç birşey aldırmıyor daha erken diye. Haftasonu hep annemle çıkarız alışverişe ben zorla sokuyorum bebek mağzalarına. Korkuyo galiba bişey olcak diye ondan mı aldırmıyo bilmiyom. Doktor da eşimin önünden 7. aya kadar sakın bişi alma dedi. Şimdi eşim de aldırmıyor.

Son düzenleme:
bu arada biz çok acıktık oğluşumla yemeğe gidiyoruz görüşmek üzere kendinize iyi bakın

neden 7. aya kadar?
bi sorun mu var?
ya erken doğum olursa?
daha alıcaksın yıkıycaksın ütülüyceksin çantanı hazırlıycaksın bence geç olur diye düşünüyorum (herşeyi aldığımdan herhalde )

Kızlar yeni doğum yapan bir arkadaşımı ziyarete gittim.Oğlu gaz çıkaramıyor hiç uyumuyor ufacık çocuk gözüm korktu valla umarım bizimkiler öyle olmaz.

Bazı önerileri oldu arkadaşımın sizinle de paylaşmak istedim.

Bol bol çıtçıtlı badi ve ayaklı alt zıbın al diyor.Çok lazım oluyormuş.
E-bebekten gönül rahatlıgı ile alışveriş yapabilirmişiz.
İstanbulda olanlar için havuzlu hanı şiddetle tavsiye ediyor.
En az 5 tane battaniye gerekiyor diyor. Çocuğun çorapları eldivenleri kaybolmasın diye yıkama torbası öneriyor.
Çamaşırlarını yıkarken yumuşatıcı kullanmayın zararlı dedi.
Kullan at alt değiştirme bezleri çok kullanışlıymış. Özellikle baby@ me markasını.
Hastane çıkışı 2 adet olmalı.
Mermerşahtan ağız mendilinin yanısıra havlunun içine kurulamak için yapmayı öneriyor.
Pişik önleyici mustela vitamin bariyer pişik olursada hameton markayı önerdi.
Lohusa pijaması en az 3 adet olmalı.
Özellikle normal doğum yapacaklar için lohusa pedlerı yeterli olmuyor dedi. Gazlı beze büyük pamuklardan 80 adet falan sarıp hazırlayın ancak yetiyor dedi. Sezeryan olacaksa bir fikri yok.
Eve gelen giden çok olacağı için doğumdan önce buzluğa kurabiye börek falan yapıp atın diyor.
Doğumdan sonra çok üşünüyormuş. Bizimki gerç,i yaz ama yinede üstümüze sabahlık yelek şal falan almayı ihmal etmeyelim.
Bol bol hamile külotu gerekliymiş. 2 emzirme sütyeni hastane için yeterli imiş.
Anne sütü artırıcıları doğumdan 10 gün önce başlamak gerekiyormuş. Ama yinede doktora danışmadan almayalım sonuçta bitki çayı.
Sterilazatör muhakkak lazımmış. Kaynatmaya falan kalkmayın diyor. Hem çok iş hemde güvenli değil.
Dışarı çıkıldığında mama yapmak için sıcak su termosu almayıda önerdi.

Canım doktorun hiç haziran sıcağında, o kilolarla alışverişe çıkmış mı hiç? Sen başla almaya boşver 7 aya kadar herşey tamamlansın, belki bebiş sabırsız davranır, erken gelir. Belli mi olur ?

Son düzenleme:

Sorun yok da cinsiyet konusunda doktorla pek anlaşamadık. % 99 kız dedi ama poposu dönük işte. % 1 lik ihtimali düşünüyor doktor.

Arastacım tarzın çok tuhaf çok iddialısın dur bakalım bi alalım kucağımıza neler göreceğiz... Zeka meselesine gelince o bilimsel araştırmaların hiçbiri dünya üzerindeki tüm insanları kapsamadığı gibi yüzdelik değerlerle sonuç verir hiçbir zaman % 100 olmaz. Bilim adamı bugün bunu söyler yarın başka bir araştırma aksini kanıtlar böyle böyle gelişir. Onlar bile bu kadar iddialı ve emin konuşmazlar hiçbir zaman. Umarım bebeğin mamaya ihtiyaç duymaz herşey istediğin gibi olur. Bu arada benim amcamın kızı doktor 2 çocuğuna da aşı yaptırmadı tercih meselesi bunlar yargılamamak lazım.

sizlere birşey sormak istiyorum internetden alış veriş yapan varmı

tereddüt ediyorum dik süpürgeye ihtiyacım var fakırın 1600 wot dik süpürgesini almak istiyorum
jarzlı süpürgem çekmiyor evde küçük çocuğum olduğundan kırıntı çok oluyor hergün büyük sulu süpürgemide kuramıyorum
bu hem el süpürgesi gibi hemde eğilmeden süpürüyorsun daha kullanışlı

acaba orjınalınımı gönderirler bir fikri olan varmı

Canım hepsini anladım da 5 battaniye nedenmiş. Ağustos ayında yoğurt mu mayalıycaz? Bi sorsana çok merak ettim

günaydın kızlar,

bugün sabahtan beri doğumdan bahsettik işyerinde. yaa ben doğumdan korkuyorum. arkadaşlar da sezeryanı iyice kötülediler, normal doğum için dua et diyorlar. psikolojik destek mi alsam nedir? bi de "bebeğimi beklerken" diye bir kitap okuyorum. doğum bölümündeyim. resimler filan var. cahilce bu işe girmek daha iyi herhalde. okudukça korkum azalacağına artıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…