2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba kızlar.. ben 2012 Eylül annesiyim.. 39+6 da kızımı normal dogumla dünyaya getirdim..dogumla ilgili söylenenlerin hiçbirine kulak asmayın..herkesin bünyesi çok farklı..ama eger normal ve de kolay doğurmak istiyosanız 1.BOL SU İÇİN 2: BOL BOL YÜRÜYÜŞ,HAREKET HAREKET VE HAREKET..emin olun açılmanız çok hızlı olur ve 5 dk da fırt diye doğurursunuz..hepinize saglıklı dogumlar annişlllerrr hiç korkmayın,herşey çok güzel olacakkk

Merhabalar :)
bende 2013 Eylül Annesi olucam inşallah Rabbim izin verirse
Son adet tarihim 6 Aralık 2012
Bugün 5+3 Günlüğüz :)

hg mekocen nasipse ayni gunde dogum yapicaz
benimde son adet tarihim 6 aralik ne zaman ogrendin hamile oldugunu

Son düzenleme:
merhaba 2013 eylül anneleri,ben bu ay hamile kalmaya karar verip yumurtlama dönemlerime denk getirdim,sanırım tutu ki adete 6-5-4-3 gün kala hergün yaptığım 4 testte de silik çizgi çıktı :) ama adetime henüz 3 gün var bi yandan da korkuorum,ya değilsem diye kan testi yaptırmaya korkuyorum ya çıkmazsa diye,adeti bekleyip idrar testinde net çizgiyi görüp öyle gitmek istiyorum kan testine..yanlış mı düşünüyorum sizce gidip yaptırsam çıkar mı belli olur mu???

valla bence bekle hemen kan testini yaptirma derim
once kendin test yap 2-3 gun sonra benim fikrimce tatlim

Son düzenleme:
bende 5+0 haftalık hamileyim. Daha doktora gitmedim aslında kaç haftalık olduğnu bilmiyorum.

Arkadaslar ilk hamillegimde cok ama cok faydalandigim bir kitabi sizinle paylasayim, kesinle temin edin bence ...

Hamilelikten doguma dogumdan sonra bir cok faydali bilgi bulunmakta..

Bu linkten alabilir ve inceleyebilirsinizz...

kitapyurdu: kitap - Her Anneye Lazım & Dua ve Bilgi Hazinesi - E. Muratoğlu, ,

'HER ANNEYE LAZIM'' KITABI VE ICINDEKILER

ÖNSÖZ
DUA
1. BÖLÜM:ÇOCUK TERBİYESİNDE DUANIN ÖNEMİ
A-) Dua İle İlgili Hadis-İ Şerifler
B-) İmam-ı Rabbani (kuddise sırruhü) Hazretlerinin Duanın Ehemmiyeti İle İlgi Kıymetli Mektubundan
C-) Nebevi Eğitim Metodunun Temel Taşı: Dua
1- ) Babalarının sulbündekİ çocuklar için dua
2- ) Cima (cinsi münasebet) esnasında yapılacak dua
3- ) Nutfe Halindeki Çocuk İçin Dua
4- ) Doğum Yaklaşınca Dua
5- ) Doğumdan Sonra Dua
6- ) İleri Yaşlardaki Çocuklar İçin Dua
D-) Peygamberlerin (Salevatullahi Ala Nebiyyİna Ve Aleyhim Ecmeın)Dünyaya Gelmeden Önce Çocukları İçin Yaptıkları Dualar
E-) Mahmut Efendi Hazretleri (Kuddise Sırruhu) �nun Lisanından Çocuklarla İlgili Dualar
2. BÖLÜM: ÇOCUK TERBİYESİNDE TEDBİRİ DEVRE:
HARAMLARDAN SAKINMAK VE EVLİLİK
A-) Haramlardan Sakınmak
B-) Evlenmekten Maksat:Neslin Çoğalması
Evlenirken neye niyet edilmeli?.
C-) Evlenmek İçin Salih-Saliha Bir Eş Seçmek
D-) Cimanın Edepleri
3. BÖLÜM:ÇOCUĞU OLMAYANLAR İÇİN REÇETELER
A-} Çocuğu Olmayanlar İçin Manevî Reçeteler
B-) Çocuğu Olmayanlar İçin Maddî Reçeteler
4. BÖLÜM: HAMİLELİK DÖNEMİNDE DUA
A-) Erke
k Çocuk Veya Kız Çocuk İsteyenler İçin
B-) Düşük Yapan Hanımlar İçin
C-) Hamilelik Esnasında Çocuk İçin Okunacaklar
D-) Hamilelikte Anne Ve Bebek Sağlığı İçin Faydalı Taşlar
E-) Doğumun Kolay Olması İçin Manevi Reçeteler
Hamilelik Esnasında Okunacaklar Üzerinde Taşınacaklar
Doğuma Yakın Yiyecek ve İçeceklere Okunacak Olanlar
Sancı Anında Okunacak Olanlar
G-) Doğumun Kolay Olması İçin Maddi Reçeteler
5. BÖLÜM: ÇOCUK DOĞDUKTAN SONRA YAPILACAK OLAN
DUA VE SÜNNETLER
A-) Bebeğin Doğduğu İlk Günde Yapılacak Olanlar
Evde suret bulundurmanın yanlışlığı
Çocukların suret olan oyuncaklarla oynamalan
B-) Bebeğin Doğduğu İlk Kırk Gün İçinde Yapılacak Olanlar
C-) Bebeğin Doğumunun Yedinci Gününde Yapılacak Olan Sünnetler
1- ) Akika Kurbanı
2- ) Başın Traş Edilmesi
3- ) İsim Verilmesi
4- ) Hitan (erkeklerin sünnet olması)
6. BÖLÜM: DUA İLE TERBİYE OKUMA İLE TEDAVİ
A-) Terbiyenin Önemi Ve Dua
Çocuk Terbiyesinin Önemi
Dua İle Terbiye
B-) Okuma İle Tedavi...
Ağlayan Çocuk İçin.
Uykuda Korkan Ve Uyuyamayan Çocuklar İçin.
Çocukların Nazar, Cin ve Şeytanın Şerrinden Korunması İçin.
Altını Islatan Çocuklar İçin.
Keke Ve Konuşamayan Çocuklar İçin.
Hafızanın Kuvvetlenmesi İçin.
BESLENME VE SAĞLIK.
1. BÖLÜM: HAMİLELİKTE BESLENME.
A-) Hamilelik Ve Kilo.
B-) Hamilelikte Yenmesi Faydalı Olan Gıdalar.
Vitamin Desteği Ne Kadar Gerekli ?.
Hamilelikte Demir
Kansızlık Belirtileri
Kansızlığa Karşı Faydalı Bir Karışım:
C Vitamini
Folik Asit
Gebelikte Önerilen Besin Miktari
C-) Hamilelikte Yenmesi Zararlı Olan Gıdalar
D-) Hanımların Dİş Temizliği
2. BÖLÜM: DOĞUM
A-) Hamile Hanımların Dikkat Etmesi Gereken Bazı Hususlar
Bebeğin Cinsiyeti Hakkında Bir İpucu
Anne Karnındaki Bebeğin Manevi Eğitimi
Doğumdan Korkmamak

B-) Dakika Dakika Doğum.
Vajina Makat Arosındaki Kasların Kesilmesi.
Bebeğin Doğduğu Ortamdaki Işığın Miktarı.
Göbek Bağı.
Bebeğin Eşi.
Normal Doğum Pozisyonu.
"Bebeğimin Kafası Büyük İse Normal Doğum
Yapomazmıyım? " Korkusu
Rahmin açılması
Suda Doğum.
Suni Sona ve Sezeryan
Amerika�da Yaşanmış Bir Doğum Hadisesi
Çocuk İçin Uygun Olan Oda Sıcaklığı.
Yeni Doğan Bebeğe İlk Yapılması Gerekenler
Emzirme.
Banyo
Bebeklere Yaptırılan Aşılar.
3. BÖLÜM: ANNE SÜTÜ
A-) Anne Sülünün Özellikleri.
Süte Geçen Maddeler
Anne Sütünün Şifası.
Ne Zaman Anne Sütü Emzirilmez
Bebek Emerken Anne Hamile Olsa?
B-) Anne Sütünü Artırmak.
Anne Sütünün Artması İçin Manevi Reçeteler
Anne Sütünün Artması İçin Maddi Reçeteler
Süt Tıkanması Olan Hanımlar İçin.
Çocuğu Sütten Kesmek İçin
4. BÖLÜM: ÇOCUKLARIN BESLENMESİ
A-) Bebek Beslenmesini Sağlayıcı ve Zeka Artına Gıdalar
B-) Çocuk Yemek Yemeye Zorlanmalı mı ?
C-) İştahsız Çocuklar İçin Neler Yapılabilir
D-) Çocuk Hastalıkları.
Çocukların Ağlaması
Çocuğun Hareketlerini Kısıtlamak

silik çizgi çıktıysa gebelik vardır canım test yaparsan da kanda kesin olarak çıkar ve bence senin bebek erken döllenmiş benim adet geçince çıkmıştı silik çizgi senin erkenden çıkmış.

valla bence bekle hemen kan testini yaptirma derim
once kendin test yap 2-3 gun sonra benim fikrimce tatlim

17 ocakta adet olmam gerek,13 yaşından beri hiç günüm şaşmadı çok düzenli olurum.17si sabahı idrar testi yapsam belli olur mu acaba,hani bu kadar erkenden silik de olsa bi çizgi çıkıosa herlda o gün daha belirginleşir değil mi?

silik çizgi çıktıysa gebelik vardır canım test yaparsan da kanda kesin olarak çıkar ve bence senin bebek erken döllenmiş benim adet geçince çıkmıştı silik çizgi senin erkenden çıkmış.

evet ben de çok şaşırdım,adetime 6 gün kala yumurtalıklarımda ağrı hissettim,normalde hiç olmaz adetken bile ağrı çekmem ben.öyle olunca planladığımız için şüphelendim , biraz da meraktan, hadi test yapayım dedim.çıkmaz ama,diye düşünerek...önce bir şey yoktu yarım saate doğru silik çizgi belirdi.4gün boyunca takrarladım hap çıktı silik bi çizgii..

erken döllenme nedir,nasıl oluyor o?

yani canım erken yumurtlamışsındır ve hemen döllenmiştir ya da yumurtladığın gün döllenmiştir hemen onu demek istedim. Bazı kişilerin öyle erkenden çıkıyo bazı kişilerin çıkmıyo işte artık içerde ne oluyosa

Doktora gidecekmisin?

oh inşallah diyelim benimde henüz hiç bulantım yok keşke hiç olmasa yoksa okulda hiç çekilmez bu bulantılar

benim dr folbiol verdi yarım tablet içsen yeter dedi

bence test le mestle uğraşma arkadaşım,git paşalar gibi kan testini yaptır ne kaybedeceksin,,,bu şekilde belirsiz bklemek daha kötü değilmi?en azından üzülürsende çok ümitlneden gerçeği öğrenmiş olursun,bebeiş seninleysede en büyük sevincin olur...kiminin yumurtlama dönemi adetden hemen sonradır,kimininki adet tarihinin 14. günü falandır kimisininkide daha geçtir,erken yada geç döllenmede buna göredir...mesele bana adetimin 19. günü aşılama yapıldı ben geç döllenme yaşamış oldum..tabi bu ne kadar zamanda bir adet gördüğünlede alakalı...benim bildiğim kadaryla böle canım umarm yardmcı olabilmişimdir

arkadaşlar şu bitki çayları konusunda asıl önemli olan düzenli olarak ve sık sık tüketmemeniz gerektğidir yani hergün günde 2-3 fincanın elbet bi zararı olur fakat öyle bir fincan canım çekti içeyim bugün hastayım içeyimle bişe olmaz içinizi rahat tutun çok ayrıntılara takılmayın hamileliğin tadını çıkarın

Anladım,ben 12-14-16-18.günler şeklinde yaptım.belki hemen döllenmiştir dediğiniz gibi...ben doğudayım kar kış kıyamet arabayı kullanamıyorum buzda,cesaretimi toplayıp yarın gideyim yaptırayım,bi yandan merakta muallakta kalmak da kötü gerçekten...

Doktoru araştırdım daha önceden,kan testinde çıkar çıkmaz randevumu alıp gideceğim..

Çok heyecanlıyım ya,bi yandan da korku var Allahım inşallah sağlıklı olur bebişim,olmuşsa tabi....

selam hatunlar nasilsinzzzzzz eylul anneleri...herkes iyimi bakalim...benimde birkac gundur bulantim var giremiyorum siteye..bol bol marul limon yiyorumm bulantim icin iyi geliyorrr...cevizi kesinlikle yiyorummm..sut ball oyle besleniyoruz minigimleeeyarin doktor kontrolum var insallah hersey yolunda gidiyordurr..:26::26:

bende 5+0 haftalık hamileyim. Daha doktora gitmedim aslında kaç haftalık olduğnu bilmiyorum.

hayırlı olsun bebişleriniz.
çok güzel bir duygu allah kucagımıza almayı nasip etsin hepimize.

kızlar bu gün tam 7.haftamdayım ultrasonda kalp atışını duydum ve gördüm çok şükür
bu üçüncü hamileliğim ilk defa nasip oldu bana
darısı sizin başınıza inşallah

bu arada arkadaşlar,hamilelikte sigara kullanımının zararı var mutlaka ama ben bırakmakta zorlanıyorum aylardır.günde 5 tane falan içiyorum aylardır ama yine de bebeğim için tamamen bırakmak istiyorum,bunu başarmış bir arkadaşım varsa tavsiye almak isterim motive olurum hem inanırım ben de yapılabildiğine?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…