2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

hayır canım 6 aylık oluyorsun..
25x7= 175 gün eder. 5 günü de ekle 180 gün olur. bunu da aya bölersen yani 180/30=6 aylık olmuş olursun..

sağolun kızlar ALLAH hepımızın yavrularını sağlıkla bızlere bağışlasın
cnm bende oyle bılıyordum ama o zaman 10 ay sonra doğurmuş olacağız bır ay 4 hafta 3 gun olarakmı ne kabul edılırmış. ben şimdi 23 haftamdayım ama 5ı yenı bıtırmışım galıba normale göre

herkese günaydın. ayyyy maşaallah ne tatlı yerim ben onu:))))) küçücük burnu, tatlı yanakları:)))))

4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık denilir
8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir
12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir
16-17 haftalar bittiğinde 4 ay bitmiştir
20-21 haftalar bittiğinde 5 ay bitmiştir
24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitmiştir
28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitmiştir
32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitmiştir
36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir ve son aya girilmiştir. (Doğum 9 ay değil 10 ay gibi oluyor bu durumda)
40 hafta bittiğinde --> 9 ay 10 gün denilen yani toplam 280 gün tamamlanmıştır bu da 40 hafta eder.

GEBELİK (HAMİLELİK) HAFTASI HESAPLAMA

Burdan bakabilirsiniz kızlarrr :))

eeee tamam işte mesela 40 hafta bittiğinde 9 ayı tamamlamış oluyor. o zaman 40 hafta 9 ay 10 günü geçiyor

eeee tamam işte mesela 40 hafta bittiğinde 9 ayı tamamlamış oluyor. o zaman 40 hafta 9 ay 10 günü geçiyor

Yaa doğum 10 ay gibi düşünülüyor yani 9 ay 10 gün diyolar ya.
Birde bütün hamileler 40.haftayı doldurup ta doğum yapan cok azmış. Genelde bebekler hep 38.haftada gelmeye başlıyorlarmıs. Çevremdeki herkes ole diyor bana erkek bebekler geç gelirmiş ama. Yanii 38. haftanıza girdiğinizde bebeğiniz her an gelebilir :)))

canım, ben de yazacaktım ama pembekalp yapmış hesabını...Sen şu anda 6,5 aylık değil, 6 aylık hamilesin.Sen hafta üzerinden hesapladığın için hamileliğinin önden gittiğini düşünüyorsun.Ama ay hesabında 4x7 := 28 gün değil 30 gün.
Senin hesabınla hesaplarsak bebekler 40. haftada 10 aylık doğuyor.
Bu arada ben oğlumun doğum haftasını dün yanlış yazmışım.35+7'de doğduk.Yani 36'yı bitirdiğimiz gün geldi benim ufaklığım.

1 Aylık Gebelik

2 Aylık Gebelik (4-8 haftalar arası)

3 Aylık Gebelik (9-12 haftalar arası)

4 Aylık Gebelik (13-16 haftalar arası)

5 Aylık Gebelik (17-20 haftalar arası)

6 Aylık Gebelik (21-24 haftalar arası)

7 Aylık Gebelik (25-28 haftalar arası)

8 Aylık Gebelik (29-33 haftalar arası)

9 Aylık Gebelik (34-40 haftalar arası)

10 Aylık Gebelik (40 haftadan sonraki dönem)

HAFTA HAFTA GEBELİK (HAMİLELİK)

Bu site çok güzel bir site hepinize tavsiye ederim her bilgi mevcut sitede :)

bende 36 haftayı tamamlayınca 9 ay oluyor tam yumurtlama falan hesaplanmayınca o yüzden 40 haftalık son gün veriliyormuş d,ye duymuştum.

herkese günaydın kızlar...geçmişi okudum,herkesin iyi olmasına sevindim...bende durumlar çok iyi değil dün okulda bayıldım ne olduğunu anlamadım bile...midem çok bulanmaya başlamıştı birden öyle bir çıkardım ki her tarafım battı sonra da elim ayağım buz kesti ve bayılmışım...okuldakilerde korkmuş ama çok şükür iyiyiz doktorumuz her şey yolunda dedi,tabi bu durumu eşime ve annemlere anlatmadım endişelenmelerine gerek yok...bizden haberler bu kadar kızlar...bu arada dün bir isim buldum kızıma SAHRA sizce nasıl?

bende 36 haftayı tamamlayınca 9 ay oluyor tam yumurtlama falan hesaplanmayınca o yüzden 40 haftalık son gün veriliyormuş d,ye duymuştum.

Öyle evet canım zaten doktorlar aya göre değil hafta hesabına göre hareket ederlermiş. O link yolladığım sitede her bilgi var doktorum söylemişti o siteyi bana :) Takip ediyormusun internetden gelişimini diğer şeyleri falan demişti bende evet sitelere bakıyorum demiştim oda bana bu sitenin ismini yazıp vermişti burda ki bilgiler doğru bu siteden bakabilirsin demişti. Ben hep bu siteden takip ediyorum.

JiNEKOLOJi VE GEBELiK .COM sitenin linki

geçmiş olsun canım belki soğuk almışsındır hem seninde bebeğininde durumu iyiymiş şükür bunuda. sahra hoş isim

canım ya sorma sen bunu dedin piskolojik olarak baktım bakındım ağrım varmı sızım varmı diye ben ilk başta 2 aylıkken takıyodum kafama acaba dikişlere bişey olurmu ağrısını çekermiyim diye sona dr beni rahatlattı önemsememeye çalış dedi şimdi ise hakkaten gerildikçe ağrıyomuş canım ya hayırlısı ile bunuda bir atlatırsak inşallah .........

Tatlımmm...kıyamam...Bugün iyimisin peki?
Neden çıkardın ki?Herhangi bir kokudan mı etkilendin?Tansiyonun mu düştü de bayıldın???Aç mı kalmıştın???
Ah be güzelim...dikkat et kendine...Çok geçmiş olsun.
Sahra fena değil, güzel..
Bade nasıl?

Günaydın kızlar
ben dün çok kötü oldum birden karın ve kasık tarafıma ağrı girdi oturamadım bile daha sonra o ağrı yoğunlaştı ve belime kadar gitti nefes aldığımda batıyordu evde yanlızdım
biraz korktum uzandım yarım saat bekledim anca geçti biraz da o sırada miğdm bulandı sanırım korkudan tansiyonum düştü
nedir bu durum yaşayan var mı :44:

Benim tsh 1.43 çıktı. Sen sorunca baktım olması gereken sınırlara, 0.27 - 4.2 yazıyor sonuç kağıdında. Yani seninki de normal canım

hamilelikte sınır 2,5 diye biliyorum.benim 2,40 çıktı doktorum değerin sınırda her ay tekrarlayalım testi demişti

41 kere maşallah gerçekten yanaklar tombul şimdiden yerim ben onu kızın mı olacaktı

23. Haftadayım ve bebeğim göğüslerimin altına kadar çıktı tekmelerini çok yukarıda hissediyorum çok çabuk olmadı mi bu şaşırdım bir kaç gündür böyle :)
Acaba suyum fazla olduğu için mi böyle genisledi hemen rahmim?
sizde durumlar nasıl

Sanırım sen de hazırlık kasılması yaşamışsın.
Braxton Hicks kasılması da deniyor...
Halk arasında ay gün sancısı da deniyor..(Gerçi annem "O 7. aydan itibaren olur" diyor ama...)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…