2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Sanırım sen de hazırlık kasılması yaşamışsın.
Braxton Hicks kasılması da deniyor...
Halk arasında ay gün sancısı da deniyor..(Gerçi annem "O 7. aydan itibaren olur" diyor ama...)

hiç aklıma gelmemişti ben bunu yazıp araştırayım bi benim biraz erken olmuş o zaman :18::18:

eeee tamam işte mesela 40 hafta bittiğinde 9 ayı tamamlamış oluyor. o zaman 40 hafta 9 ay 10 günü geçiyor

36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir ve son aya girilmiştir. (Doğum 9 ay değil 10 ay gibi oluyor bu durumda)
40 hafta bittiğinde --> 9 ay 10 gün denilen yani toplam 280 gün tamamlanmıştır bu da 40 hafta eder.

bu hesaba göre 36.hafta bittiğinde 9 ay bitiyorsa 40.hafta bittiğinde 10.ay dolmuş oluyo

9 ay 10 gün denilen yani toplam 280 gün tamamlanmıştır bu da 40 hafta eder.

10 ayda 9 ay 10 gün yapmıyo

sen en iyisi son adet tarihinden hesapla kabaca
mesela benim sat 26 kasım
26 mayısta 6.ayım bitti
26 haziranda 7.ayım bitecek
26 temmuzda 8.ayım bitecek
26 ağustosta 9.ayım bitecek kısmetse
üstünede 7-10 gün ekle bebeğimin doğum tarihi 2 eylül görüünüyo.kabaca böyle işte 3-5 gün fark eder sadece

hiç aklıma gelmemişti ben bunu yazıp araştırayım bi benim biraz erken olmuş o zaman :18::18:

pazartesi günü ben de çok şiddetli sancı yaşadım bitanem..Bana da erken geldi ama bir sitede okudum.24. haftadan itibaren de yaşanabiliyormuş Braxton Hicks kasılmaları...

9 Aylık Gebelik (34-40 haftalar arası)
bu hesaba göre 9.ay çok uzun sürüyo canım 7 hafta falan.
8.aydada 5 hafta var
buda yanlış gibi görünüyo

9 Aylık Gebelik (34-40 haftalar arası)
bu hesaba göre 9.ay çok uzun sürüyo canım 7 hafta falan.
8.aydada 5 hafta var
buda yanlış gibi görünüyo

Demin benim de dikkatimi çekti o...Haftalar bunda da biraz önden gidiyor ve eşit dağılımlı değil.

teşekkür ederim...ya birden midem bulandı sabah yumurta yemiştim onun kokusu geldi birden o kadar çok çıkardım ki üstüm başım rezil oldu...bugün daha iyiyim okula gelebildim en azından...tansiyonumda çok düşmüş dün 5/8 di...bade çok güzelmiş bunu da eşime söyleyeyim:))

geçmiş olsun kızlar.. inşa aynı durumu bir kere daha yaşamazsınız. İpekcim Sahra hoş bir isim ama biraz zor gibi..

Bizde kızımızın adına karar verdik sayılır.. yani ben kararlıyım da baba tarafımız arada bir SU isteğini yineliyor. o da son dakka nüfus müdürlüğünde gol atmazsa kızımızın adı DERİN olacak

Maşallah çok net çıkmış. Tombiş yanaklı. Allah nazarlardan saklasın.

geçmiş olsun canım belki soğuk almışsındır hem seninde bebeğininde durumu iyiymiş şükür bunuda. sahra hoş isim

çok teşekkür ederim...şükür bugün daha iyiyiz...bakalım isim arayışımız devam ediyor,eşimle anlaşamıyoruz,onun beğendiğini ben benim beğendiğimi o beğenmiyor bir türlü...siz karar verdiniz mi?

bizde karar veremedik daha ben önce enes istiyordum o olmaz dedi sonra miraç ismi hoşuma gitti eşimde babasının adı ramazan olsun istiyor. bende ramazan adını istemiyorum. cinsiyeti belli olsun isim koyarız dedim ama hala karar veremedik

çok teşekkür ederim evet ya sahra isminin zor olduğunu bir kaç arkadaşım daha söyledi...derin çok güzel bir isim şu ana kadar listeme derin,bade,beren isimlerini ekledim bakalım eşimin iyi bir zamanında soracağım artık...aslında derin su güzel uymuş,eşinin gönlünü kırmamak adına koy derim ben...biz de bu gidişte hiç istememize rağmen iki isim koyacağız çünkü hiç anlaşamıyoruz...

kızlar aranızda vajinal fıtıl kullanan var mı. bende ıltıhap olduğu ıcın kullanıyorum. acaba ıltıhabı soktuğu ıcın başlangıçta artıyor olabılır mı. bugun 2. gunum

İpek aynısını ben bu sabah işe gelirken yaşadım, tramvayda birden gözlerim kararmaya başladı otururken, yanımdaki kadına yaslandım gözlerim açık ama etrafı göremedim . neyseki 5 dak. sonra yolum bitti ayağa kalktım kadın yardım etti hemen su aldım açma yedim işe gelip tansiyonu ölçtüm 8/5 çıktı o kadar şey yedim ona rağmen 8/5 olmuş. dün aşı yaptırdım sol tarafıma yatamadım sırt üstü yattım o da bi nedenmiş ben hem ona hem açlığa bağlıyorum.

Günaydın tatlım...
Okadar daraltma kendini tmm zor evet çocuğu bırakıp gelmek ama yaşarken anlamıyorsun ben de öncesinde çooook kafama taktım şimdide nasıl bıraıp çalıştım diyorum ama inan yaşarken o kadar farketmiyorsun..
Maddi durumun elveriyorsa ücretsiz al ama eninde sonunda işe dönünce sıfırdan başlıyor herşey..
Bak emin ol çocuk hiçbişey hatırlamıyor seni aramıyor bile ama sen üzüldüğünle kalıyorsun tabiki her anne çocuğunun yanında olmalı ama günümüz şartları daha fazla imkan gerektiriyor maalesef imkan içinde çalışmak lazım..herkesin farklı bir çalışma sebebi var kimimiz maddiyattan dolayı kimizim kariyer için birde evde çocuk bakmakdan sa çalışırım diyenler var..ben kariyer için çalıştım istediğim pozisyona gelmek için geldimde ama bundan sonra daha yukarılara çıkmak da var lakin evde çocuklarımın başında olmak bana daha cazip geliyor....hayat bi şekilde geçiyor işte..
Sen hiç daraltma kendini gün doğmadan neler doğar..

Aslında dediğin gibi Derin Su kulağa hoş geliyo, geçen tv de de duydum hatta. ama SU ikinci isim olarak kullanıldığında su markası gibi geliyo bana. Pınar su, hayat su, sırma su gibi. Beren isminide çok seviyorum ben ama eşim istemedi Derin'i daha çok beğendi.

sana da geçmiş olsun canım...demek ki açlığa bağlı tansiyonumuz düşmüş...valla ama çok kötüydü aslında canımız istemese de ara ara bir şeyler yemek lazım bana da hemen ayran içirdiler simit verdiler okulda ama tansiyonum tam anlamıyla serum yiyince düzeldi...gelmiş geçmiş olsun canım dikkat etmek lazım...

herkese günaydın..canım benim rahmetli kayınpederimin ismi de Ramazan, eşim ilk olum da istemiş ben koyamamıştım, şimdi istersen koyalım diyorum ama bu sefer de pek sıcak bakmıyor çevremizdekiler de çok eski isim koymayın diyolar..napıcağımı bilemiyorum ilk oğlumun adı Efe ikincisini Ahmet Emre istiyo eşim

tşk ederim.ben de inanılmaz korktum ama işe gelince bebek tekmeleri rahatlattı beni , bundan sonra tembel olmaya karar verdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…