2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

canım sen iyi tarafını al rüyanın.. neye yorarsan öyle olurmuş..

off kramp çok acı verici bişey.. banda kramp giriyomuş gibi oluyo sonra hemen geçiyo çok şükür yaşamadım öyle bişey henüz. ama öncesinden bilirim ağrısını..

kızlar sordum ama kimse cevaplamadı
benim gibi 23.haftada olup da bebeğini göğüslerinin altına kadar tekmelerini hisseden var mı çok şaşırıyorum ne ara geldi bu bebek buraya kadar

benim gibi 23.haftada olup da bebeğini göğüslerinin altına kadar tekmelerini hisseden var mı çok şaşırıyorum ne ara geldi bu bebek buraya kadar

benim göbek deliğimin üzerinde alt taraflardada hissediyorum bazen

evet bende öyle yaptım inşAllahhhh en güzel en mutlu günler bizim olsun :)
Rabbim kolaylığını versin çok zor günler bekliyo böyle giderse

her yerde hissediyorum tatlım
göğüs altımda kasıklarımda ama benim 27. haftam

günaydın herkese. yeni eşyalar kıyafetler alanlar olmuş hepsi çok cici, güzel günlerde kullanmanızı nasip etsin Rabbim. bbilim inşaallah senin için hayırlısı olur dicem. sabah 6 dan beri 2 alt bacaklarım kasıldı ve hala geçmedi kramp girdi bide bugün sağlık ocağına gidicem 2. tetonoz aşısı için

Yaw sorma beni en çok endişelendiren heyecan olayı gerçi normal anestezide bile henüz odada iken damardan bi iğne yapmışlardı çakır keyif olmuştum az önce tir titreyen filiz gitti hobaaaa eller havaya diyerek girecektim ameliyathaneye..belki yine o iğneden yaparlar hatta daha kuvvetlisini isterim..
Düşünsene kafa bi dünya kessss doktor kessss ne var yaaa dikme hemen biraz hava alayım falan dediğimi düşünüyorummmmm sonra bi cesaret geliyor ama işte ocesaret geçmese keşke..
yaw normal doğum adı üstünde normal doğum ama bizde şartlar ööle gerektirdiği için sezeryan olduk keyfii sezeryan yapanlara ok.laf söyleyebilirler ama gerçekden ben kendi adıma elimden geleni yaptım normal olsun diye..bana da ilk gün süt az gelince baaaakkk gördünmü normal yapsaydın şakır şakır sütün gelirdi falan dediler hatta kendi özzz be özzz annemmm çektiğim sancıları gördü halen diyoki keşke daha da zorlasaydın suni sancı olsaydın eskiden olsa hayatta sezeryana almazdı doktorlar normal yaptırırlardı diyordu..anneee dedim 30 saat bekledim ben suyum geldikden sonra olsun diyo 30 saat daha bekleseydin
hepimiz anneyiz hepimizzzzz o öocuğu 9 ay taşımak zaten dünyanın en kudretli olayı doğumda nasıl kısmet olursa artık..

bebek/plesanta buyudugu icin yukari cikiyormus.
benim de bir haftada pirt diye yukari cikti. tekmeleri artik daha yukarilarda hissediyorum.
normal ve iyi bir sey. korkmayalim.

kızlar özellikle deneyimli anneler benim şu yatak işine kafam iyice karıştı sorularım var cevaplarsanız çooooook sevinirim
1.bebeğim için park yatak aldım ama çoğu insan portatif beşik aldıklarını,ilk zamanlar bu beşikle rahat ettiklerini,beşiği her odaya rahatlıkla taşıdıklarını söylediler sizce portatif beşik almalı mıyım?
2.beşik almayıp ta ana kucağımı alsam diyorum e-bebekte üç fonksiyonlu ana kucağı var hem yatak hem ana kucağı hem de beşik görevi görüyor satıcı kız bebek 18 kg oluncaya kadar rahatlıkla kullanılır dedi yoksa onu mu alsam?
3.bebek arabası hemen lazım mı?sonuçta benim burada kimsem yok malum gezecek yerim yok ama hafta sonları güzel gezeriz eşimle...ilk zamanlar bebek arabası anne babaya yük mü yoksa çok mu gerekli?
4.araba koltuğu nasıl almalıyım?ilk dokuz aylık oto koltuklarını inceledim onlardan alıp bebek arabası işini sonraya mı bıraksam?sonuçta alışveriş merkezlerinde çocuk arabası sorun oluyor özellikle yürüyen merdivenlerde...oto taşıma koltuklarıyla daha mı rahat taşırım?
resmen sınav gibi oldu:))hadi bakalım başarılar

İlahi Filiz..Güldürdün beni valla yaaa....Bak sen gene iğneyi hatırlıyorsun. Benim başımda 3 kişi vardı, biri sondayı takıyordu, biri damar yolu buluyordu, diğeri ne yaptı hala bilmiyorum.O arada annemle konuşup ağlamakla meşguldüm sanırım.Hazırlık tepsisinde bir enjektör hatırlıyorum ama o neydi, ne zaman yapıldı hiçbir bilgi yok bende....
Sen bir 30 saat daha bekleseydin madalyalık anne olurdun o kesin de...kucağında bebeğin olurmuydu bilmiyorum tatlım.Allah korusun...Kuruya kaldıktan sonra senin inat etme, ,normal doğum için diretme gibi bir lüksün kalmamış ki...
Valla geçen gün çok dokundu annemin de o sözü...Böyle annelik mi olur cümlesi çok ağır geldi...Ben de hep normal doğum istemiştim, hep öyle hayal etmiştim...Olmadı mı olmuyor...

park yatak hakkında benim de soracağım var internette hiç denk geldinizmi bilmiyorum Maxima Swing otomatik sallanan park yatak var bu marka hakkında bilgi sahibimisiniz gerçekten göründüğü kadar kullanışlı oluyr mu yorumlarına baktım kimisi iyi kimi kötü demiş çevrenizde gerçekten kullanann varmı bana otomatik sallanması çok iyi geldi ayrıca bebek ağladığında otomatik kendi sallanıyo ve ninni söylüyo bilginiz varsa lütfen yardımcı olun kızlar.

herkese günaydın arkadaşlar ipek in sorularına bende br soru eklemek istiyorum bu bebek araba koltukları yasalarda zorunlu mu kaçıncı aydan sonra yada kullanmak zorunlu

valla canım ben de park yatak aldım krafttan ama o dediğin markayı ilk defa duyuyorum...otomatik sallanma özelliğinin olması çok hoşmuş...valla bilemiyorum ki...benim yatağım kraftın krem rengi modeli ben de arkadaşımın tavsiyesi üzerine aldım inşallah sağlıkla bebeklerimizi yatırırız...

ben ayıldığımda asansördeydim annem eşim kızkardeşim yanımdaydı kayınvalidem bebeğin peşinden gitmiş karışmasın bebek diye gittim diyor
odaya çıkardılar sonra beni soyup giydirmişler görevliler yatağıma yatırmışlar bunları hiç hatırlamıyorum sonra ağladım çok bebek geliceği zaman hatta annem dur getirmeyin kız bayılıcak falan diyordu geldi orda koptum zaten benimle birlikde herkes koptu sonra aldım eline yüzüne parmaklarına baktım emmeye çalıştı falan sonra yine gitmişim ben ara ara hatırlıyprum tam olarak 2-3 saat sonra kendime geldim su içince gözüm açıldı...
herkesin bünyesi farklı işte narkoz her bünyede farklı etki yapıypr..
Ahhh bak yine içimi heyecan kapladı o günler gelsin....

herkese günaydın arkadaşlar ipek in sorularına bende br soru eklemek istiyorum bu bebek araba koltukları yasalarda zorunlu mu kaçıncı aydan sonra yada kullanmak zorunlu
evet canım benim zorunluymuş...benim arkadaşımın eşi polis ona sordum onlarda bebek bekliyorlar...eğer takıntılı bir polise denk gelirsek para cezası bile varmış...ben normalde almayı düşünmüyordum ama bunu duyunca almaya karar verdim sonuçta her yere arabayla gidiyoruz polis görecek de ceza yazacak diye düşünmek istemiyorum...yatak alırken oto koltuklarına da baktım satıcı adam ilk etapta büyük bir şey almayım hem bebek rahat etmez hem de taşıması ağır olur dedi...sonuçta hastaneye filan giderken onunla götürmek iyi olur diye düşündüm...kraft ta 59 tl 'ye bebek 9 aylık oluncaya kadar kullanılabilecek bir model var sanırım onu alacağım dokuz aydan sonrada daha büyüklerine bakarım...çok da ağır değildi bana mantıklı gibi geldi...

Ding dongggg!!!!Kendi adıma cevap veriyorum.
1-Ben portatif beşik kullandım, çok da rahat ettim.Geceleri oğlan onda uyudu, gündüz de salona taşıdım onu...Ama park yatak da içimde uhde kalmadı değil.En çok da bebeğin oturabildikten sonra onun içinde oynayabilmesi çok güvenli.Ayrıca birsürü top alıp park yatağı top havuzu da yapabiliyormuşsun.Ama tercihin ne dersen..portatif beşik derim.
2-Ana kucağı bebeğin uyuyabilmesi için çok kullanışlı değil.Bebek hareketlenince ana kucağında çok sabit de tutamazsın.Sen satıcının 18 kilo demesine bakma.Benim oğlum 22. ayında, 13 kilo ama zaptetmek ne mümkün onu.....
3-Bebek arabası lazım olur, al derim. Hatta en kullanışlısı üçlü travel sistemler...Oto koltuğu, ana kucağı, puset hepsini almış oluyorsun.
4- Travel sistem diyorum gene....Oto koltuğunu alışveriş merkezine girdiğinde ana kucağı olarak kullanabilirsin.(Yalnız 5 kilo o, 3 kilo bebek...8-10 kilo çok rahat taşınmıyor,babaya ihtiyaç var....) Gene bebek arabası noktasına geliyoruz yani. Oto koltuğunu bebek arabasına takıyorsun, bu şekilde çok kullanışlı oluyor.

Herkese merhabalarrrrr..
Tam konsantre giremedim sabahdan beri günaydın vakti geçti herkes güzel günler diliyorum bayanlarrrrrr...
Akşam doktora gittik herşey yolunda 700 gr olmuş hanfendi 27-cm boyu ama bir hareket bir hareket şaştım kaldım arkadaş bu ne dedim yaw bunu nasıl doğuracağım diye düşünmeme gerek yok bu bi şekilde yol bulur çıkar yani o derece
ölçümler gelişim yolunda şeker yüklemesi yaptırıcam ama haftasonu bi aksilik olmazsa..
ohhhhh bi rahatladım 3 hafta idare eder beni bu rahatlık sanırsam...

hımm evet mantıklı canım fiyatı da iyiymiş herhangi bir sütede mi yoksa mağazada mı gördün sitedeyse hangi ste bende bakayım

çok teşekkür ederim canım...iyi ki varsın ve iyi ki bizden önce doğum yapmışsın:))100 üzerinden 100 aldın:))park yatağı ilerleyen zamanlarda da rahatlıkla kullanabileceksem beşiği de alayım o zaman...hem portatif olması çok güzel sonuçta park yatak ağır ne kadar da tekerlekli olsa odadan odaya taşıması zor bir süre sonra tek kalıp kendim bakacağım bebeğime...ağır şeyi sürükleyemem her yere...ana kucağı bana da mantıksız geldi 18 kg lık bebek durmaz diye düşündüm ama kız öyle konuşunca etkilenmedim de değil...bebek arabalarına hiç bakmadım daha üçlü travel sisteme bir bakayım senin önerdiğin bir marka var mı?EGE de hangi markayı aldın araba ve portatif beşikte?

offffff okuyunca çok heycanlandım,rabbim hayırlısıyla hepimize nasip etsin inşlh,,laf aramızda ben en çok neyi merak ediyrm biliysmsn,gögüs uçlarımdan çok huylanırım,gıdıklanırım,kızım ilk emdiğinde ne tepki vercem acaba??

canım kesinlikle park yatak al bence,bende park yatak alıcam,bebiş büyyüncede baza alırım,
ben bebek arabasını aldm,gezmeci kayınvalidem zoruyla,,,ama bana kalsa seneye nisan falan gibi alırdım,kışın çocuğu nerde gezdirecen bebek arabasıyla

bu arada kızlar neden gergin olduğumu sormuşsunuz,ayyyy gece 12 ye kadar temizlik yaptım,bazamın altını falan temizledim güzelce,bgnde gardolar,yrn buzdolabı,haftasonuna kadar bitiririm inşlh,ya sinir oldum,eşim hiç ama hiç yardımcı olmadı söz vermesine rağmen bazayı ile kaldırmadı,kaynanam desen odadan kafayı uzatmış yardım etmeyimmi dio,etme dedim,sanki onlar hamile,,,ya bu konuda çok sinirliyim çok şükür hamileliğim çok ii geçiyo herşeyi kendim yapıyrm am en azından ağır bişey taşırken bari insan yardım eder,ama yok kendilerini hiç incitmiyorlar,özellikle eşime çk kırıldım,hep bunu yapıyo,çok zoruma gidiyo,biz bu bebeği kolay bulmadıkki,beni düşünmüyo bebeğinide düşünmüyo bişi olacak die,neymş yorgunmuş,bende akşama kadar erkek gibi çalışıyorum bide gidip evde çalışıyrm,kimsede bu kız hamile en azından ağır şeyleri kaldıralım demiyolar,ama her yapışımda ahh ediyorum,eşimin beni hamileyken üzdüğü zamanları helal etmiyorum....çok sinirliydm sabah kavga edip çıktım,,iş yerindede gelince elemanlara bağırdım onlardan çıkardım hırsımı....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…