hımm evet mantıklı canım fiyatı da iyiymiş herhangi bir sütede mi yoksa mağazada mı gördün sitedeyse hangi ste bende bakayım
çok teşekkür ederim canım...iyi ki varsın ve iyi ki bizden önce doğum yapmışsın:))100 üzerinden 100 aldın:))park yatağı ilerleyen zamanlarda da rahatlıkla kullanabileceksem beşiği de alayım o zaman...hem portatif olması çok güzel sonuçta park yatak ağır ne kadar da tekerlekli olsa odadan odaya taşıması zor bir süre sonra tek kalıp kendim bakacağım bebeğime...ağır şeyi sürükleyemem her yere...ana kucağı bana da mantıksız geldi 18 kg lık bebek durmaz diye düşündüm ama kız öyle konuşunca etkilenmedim de değil...bebek arabalarına hiç bakmadım daha üçlü travel sisteme bir bakayım senin önerdiğin bir marka var mı?EGE de hangi markayı aldın araba ve portatif beşikte?
PİKOM aynı dert herkeste var eşler malesef böyle bende pazar günü bağırdım çağırdım misafirimiz geldi ama onun arkadaşları ve eşleri 12 kişiydik evi süpürdü bende yemeği yapmaya başladım 1.5 da içeçek ve karpuz felan almaya gitti..saat 4 de geldi..nerdesin dedim kardeşinin büfesi var orda oturmuş sen misafir gelecek az işin ucundan tutsan olmazmı 1 saatlik işi kaç saate yaptın geldn benim işimmi var evi süpürdüm daha ne istiyonda bilmem nede baktım o benden fazla bağırıyor tamam dedim hiçbirşey yapma otur hep evi eşim süpürüyormuş söylendide söylendi sonra birde demesinmi oturmaya gittim diye...tamam dedim ama haksız ben oldum yine..kimin için uğraşıyoruz bilmiyorum biz hem çalışıyoruz hem evde çalışıyoruz..adam iki ev süpürmüş başkalarının kocası ev süpürmüyor bak ben süpürüyorum diyor ey gidi ey bizde başkalarının karısı gibi evde oturmuyoruz diyorum..ama anlayana....
PİKOLOMAN...
canın sıkma diyeceğim ama ne yazık ki mümkün olmuyor biliyorum hele ki hamile hamile iş yapmak çok zor...ben gücümün daha şimdiden yarı yarıya azaldığını hissediyorum...kayınvalideden hiç bir şey bekleme...benim ki bir hafta kaldı sırf zarar...annelik başka bir şey...benim eşimde bana yardımcı değildir ev işlerinde artık üzülmeyi bıraktım olduğu kadar yapıyorum olmadığı da olmasın...arada kadın tutuyorum...gergin olma sonra sinirli bir kızın olur:))
canım ben ev işinde yardım etmesinide istemiyorum,zaten beceremezde ama ağır şeyleri o kaldırsın istiyrm,koltuk kanepe bile çekmiyo,kova mova hepsini taşıyorum,tek istediğin erkek gücü gerektirecek şeyleri yapması ama bunu bile yapmıyo,biz erkek gibi bacım akşama kadar evimiz için çalışıyoz milletin ağız kokusunu çekiyoz,eve gelincede herşeyi 4 4lük yapıyoz yinede yaranamıyoz yazıklar olsun vala...
ya canım atamadım üzerimdeki gerginliği bi,ya ben iş yapmakdan hiç gocunmuyorum ama gelip ağır şeyleri kaldırsa başka hiç bişi istemiyorum,annemle yapın dio,oda sağolsun hiçççç kendini incitmez,akşama kadar evde popo büyütür,yaptığı bi yemek,onuda makarna yiye yiye içim dışım makarna oldu,bebek doğunca üşengeçlikden nsl bakıcak bilmiyorum....bide geçen gün eşimle bana doğumdan bahsediyolar,doğumdan sonra yatmıycakmışım,hemen kalkıcakmışım,düşün ben sezeryan olcam,hiç yatmıycam,k.bakmayın dedim,dikişlerim alınana kadar yatıcam,,,,,hatta inat yapıp 40 ım çıkana kadar yatacam.....ya varya kendimi evde evin hanımı gibi görmüyorum,eşimin karısı olduğumu hissetmiyorum artık,sanki evde ben para kazanan evi işi yapan,cinsel ihtiyacı olunca karşılayan herhangi bi kadınım,eşimden soğumaya başladım 2 gündür...beşiği yatak odasına koycaz dün dioki ben bebeğin sesinden uyuyamam annemin yattığı odada yatarım sana ihyiyacım olunca gelirim yanına dedi yaaaaaaa,bi zoruma gittiki,ben neyim acaba onun gözünde çk merak ediyorum,ciddi anlamda soğumaya başlıyorum,umarım içimdeki sevgisini bitirmez bende
kızlar özellikle deneyimli anneler benim şu yatak işine kafam iyice karıştı sorularım var cevaplarsanız çooooook sevinirim
1.bebeğim için park yatak aldım ama çoğu insan portatif beşik aldıklarını,ilk zamanlar bu beşikle rahat ettiklerini,beşiği her odaya rahatlıkla taşıdıklarını söylediler sizce portatif beşik almalı mıyım?
2.beşik almayıp ta ana kucağımı alsam diyorum e-bebekte üç fonksiyonlu ana kucağı var hem yatak hem ana kucağı hem de beşik görevi görüyor satıcı kız bebek 18 kg oluncaya kadar rahatlıkla kullanılır dedi yoksa onu mu alsam?
3.bebek arabası hemen lazım mı?sonuçta benim burada kimsem yok malum gezecek yerim yok ama hafta sonları güzel gezeriz eşimle...ilk zamanlar bebek arabası anne babaya yük mü yoksa çok mu gerekli?
4.araba koltuğu nasıl almalıyım?ilk dokuz aylık oto koltuklarını inceledim onlardan alıp bebek arabası işini sonraya mı bıraksam?sonuçta alışveriş merkezlerinde çocuk arabası sorun oluyor özellikle yürüyen merdivenlerde...oto taşıma koltuklarıyla daha mı rahat taşırım?
resmen sınav gibi oldu:))hadi bakalım başarılar
evet canım benim zorunluymuş...benim arkadaşımın eşi polis ona sordum onlarda bebek bekliyorlar...eğer takıntılı bir polise denk gelirsek para cezası bile varmış...ben normalde almayı düşünmüyordum ama bunu duyunca almaya karar verdim sonuçta her yere arabayla gidiyoruz polis görecek de ceza yazacak diye düşünmek istemiyorum...yatak alırken oto koltuklarına da baktım satıcı adam ilk etapta büyük bir şey almayım hem bebek rahat etmez hem de taşıması ağır olur dedi...sonuçta hastaneye filan giderken onunla götürmek iyi olur diye düşündüm...kraft ta 59 tl 'ye bebek 9 aylık oluncaya kadar kullanılabilecek bir model var sanırım onu alacağım dokuz aydan sonrada daha büyüklerine bakarım...çok da ağır değildi bana mantıklı gibi geldi...
polis ceza keser diye oto koltugu almak da iyiymis :)
asıl sorun, oto koltuguna baglanmazsa bebeğin bir kaza anında camdan dışarı fırlayip gidecek olması.
arka koltukta sizin kucağınızda otursa bile kazanın şiddeti ile onu kucağınızda güvenle tutabileceğiniz ne malum? belki o şiddetle uçup gidecek?
benim 20 yaşında kuzenim bir tafik kazasında arka koltuktan uçtu, kırılan ön camdan fırladı. başka bir kazada abim kemer takıp kendini bağlamadığı için ön koltuktan arka koltuğa uçtu.
bu polisin ceza kesme ihtimalinden daha önemli bence.
bir de bebek asla ön koltuğa oturtulmaz çünkü artık çoğu arabada ön tarafta airbag var ve airbag patladı mı tam bebeklerin yüzüne geliyor (boyları kısa olduğu için). kafalarının kopma ihtimali var.
o yüzden arabada mutlaka arka koltukta, oto koltuğuna bağlanmış bir şekilde seyahat etmeli.
Merhaba şekerler ve minnak sıpacıklar
bayaa bişiler konuşulmuş alışverişler yapılmış herkeslere güle güle giydirmek nasip olsun inşallah :)) biz yine hastahanedeydikgece ağrılarım çok arttı hiç uyuyamadım şu günlerdir bahsettiğim kemik ağrılarım yine ortopediye gittik doktorun tanısı "kalçanın geçici osteoporozu" yani gebeliğe bağlı kemik erimesi imiş..
MR çektirdim bu arada zararlı olduğunu sanıyordum ama değilmiş yeni birşey daha öğrenmiş oldum..
artık ev papatyası oldum böyle olmayı düşünmüyordum ama kısmet.. doktor 10 günlük rapor yazdı işyerimin hoşuna gitmedi tabi onlardan gelecek hamleyi bekleyeceğim artık ama doktor 10 gün dinlenmenin sonunda da işe dönemeyeceğimi ifade etti zaten :44: sadece zaruri ihtiyaçlar için ayağa kalkacağım artık ona da koltuk değneksiz izin yokcalcimaxd içmeye devam edeceğiz bir yandan da..
buna da şükür diyorum artıkdoktora ilk sorduğum normal doğumu etkiler mi oldu hepimizi bir doğum düşüncesi almış durumda artık :)) migrenim olduğu için epidural hiç düşünmüyorum tabi kısmet neyse o olur ama eski migrenli dönmekte istemiyorum
selam arkadaslar canım cok sıkkın sekerım yuksek cıktı onumuzdekı hafta 100 luk yukleme yapılacak dr a da uzuntuden bısı soramadım ne anlama gelıyor yuksek olması.
İlahi Filiz..Güldürdün beni valla yaaa....Bak sen gene iğneyi hatırlıyorsun. Benim başımda 3 kişi vardı, biri sondayı takıyordu, biri damar yolu buluyordu, diğeri ne yaptı hala bilmiyorum.O arada annemle konuşup ağlamakla meşguldüm sanırım.Hazırlık tepsisinde bir enjektör hatırlıyorum ama o neydi, ne zaman yapıldı hiçbir bilgi yok bende....
Sen bir 30 saat daha bekleseydin madalyalık anne olurdun o kesin de...kucağında bebeğin olurmuydu bilmiyorum tatlım.Allah korusun...Kuruya kaldıktan sonra senin inat etme, ,normal doğum için diretme gibi bir lüksün kalmamış ki...
Valla geçen gün çok dokundu annemin de o sözü...Böyle annelik mi olur cümlesi çok ağır geldi...Ben de hep normal doğum istemiştim, hep öyle hayal etmiştim...Olmadı mı olmuyor...
selam arkadaslar canım cok sıkkın sekerım yuksek cıktı onumuzdekı hafta 100 luk yukleme yapılacak dr a da uzuntuden bısı soramadım ne anlama gelıyor yuksek olması.
offffff okuyunca çok heycanlandım,rabbim hayırlısıyla hepimize nasip etsin inşlh,,laf aramızda ben en çok neyi merak ediyrm biliysmsn,gögüs uçlarımdan çok huylanırım,gıdıklanırım,kızım ilk emdiğinde ne tepki vercem acaba??
Tatlım şöyle söyliyeyim eskiden sevdiğin sevmediğin,huylandığın,bayıldığın,asla yapamam dediğin herşeyi hooooopppp unut yada tut at bi kenara..Bu minikler seni baştan yaratıyor..,
Senin göğüs uçların çok hassas olabilir ama onun için hiç sorun değil ısırır,çeker,oynar sende zamanla alışırsın..zaten bir süre ne göğüs senin göğüsün gibi gelir ne bacak ne kol herşey sanki bebeğin bir parçası ve sen sadece onları taşıyorsun bi süreliğine...tüm alerjiler,huylandığın şeyler,mideni bulandıran herşey çocukla birlikde ortadan kayboluyor ..
Hiçççç kasma hiç düşünme ve bunların hepsini yaparken şikayet etmeyip mutlu oluyorsun....
kızlar sordum ama kimse cevaplamadı
benim gibi 23.haftada olup da bebeğini göğüslerinin altına kadar tekmelerini hisseden var mı çok şaşırıyorum ne ara geldi bu bebek buraya kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?