2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

hımm evet mantıklı canım fiyatı da iyiymiş herhangi bir sütede mi yoksa mağazada mı gördün sitedeyse hangi ste bende bakayım

ben mağazada gördüm canım kraft'ın kendi mağazasında...yatak almaya gittiğimizde sordum...sonra hatta siteye girdim baktım göremedim...aklım karıştı geçenlerde yine mağazaya gittim adama tekrar sordum niye sitede yok diye...kraftındi kendi ürünü değil mi dedim adam kendi ürünü diyor zaten üzerinde kraft yazısı da vardı...sen de istersen bir mağazaya git bak çünkü sitesinde yok...

PİKOLOMAN...
canın sıkma diyeceğim ama ne yazık ki mümkün olmuyor biliyorum hele ki hamile hamile iş yapmak çok zor...ben gücümün daha şimdiden yarı yarıya azaldığını hissediyorum...kayınvalideden hiç bir şey bekleme...benim ki bir hafta kaldı sırf zarar...annelik başka bir şey...benim eşimde bana yardımcı değildir ev işlerinde artık üzülmeyi bıraktım olduğu kadar yapıyorum olmadığı da olmasın...arada kadın tutuyorum...gergin olma sonra sinirli bir kızın olur:))

Biz Ege'de arkadaşlardan aldığımız chicco'nun bir üçlü travel setini kullandık.Onun şu anda üretimi yok ama aynı onun gibi olan çok modelleri var. Birgün enbitane 2 tanesini koymuştu kk'ya ama...çok oldu o da..
Chicco CT 0.2 Set Travel Sistem - 505.08 TL + KDV
Oto koltuğu zorunlu...Oto koltuğunu ilk aylarda arka cama bakacak şekilde yerleştiriyorsun kaidesine...Sık ve yalnız araba kullanan bir anneysen ön koltuğa da yerleştirebiliyorsun.İlk 8 aydan sonra mı ne bebeğin yönü yol yönüne bakabiliyor.(Yani bebeğin boynunu tutması lazım artık) Oto koltuğunu da 10 ay, bilemedin 1 yıl kadar kullanabiliyorsun yalnız....sonra isofix'li çocuk koltuğu almanız gerekecek.
Beşiğimiz de alttaki beşikti.İlk aylarda cibinliğini çok kullandım,sonra iptal ettim.
Yonca Yonca Uçuk Sallanır Bebek Beşiği Mavi | Özelcan Bebe | Bebek ve Çocuk Malzemeleri, Chicco, Avent, Kraft ve diğer markalara ait ürünler

gene dayanamadım bebeğime bişeyler aldım netten kocam kızcak valla yeşil olanla pembe takımı şimdi ben aldım diğerlerini eşimin teyzenin kızları almanyadan getirmişler sağolsunlar

Eklentiler

• $Fotoðraf0371.webp
    24,4 KB · Görüntüleme: 29
  • $Fotoðraf0373.webp
    13,9 KB · Görüntüleme: 48
  • $36prodbir13698321777.webp
    10,5 KB · Görüntüleme: 34
  • $36prodbir136983220156.webp
    18,1 KB · Görüntüleme: 40
PİKOM aynı dert herkeste var eşler malesef böyle bende pazar günü bağırdım çağırdım misafirimiz geldi ama onun arkadaşları ve eşleri 12 kişiydik evi süpürdü bende yemeği yapmaya başladım 1.5 da içeçek ve karpuz felan almaya gitti..saat 4 de geldi..nerdesin dedim kardeşinin büfesi var orda oturmuş sen misafir gelecek az işin ucundan tutsan olmazmı 1 saatlik işi kaç saate yaptın geldn benim işimmi var evi süpürdüm daha ne istiyonda bilmem nede baktım o benden fazla bağırıyor tamam dedim hiçbirşey yapma otur hep evi eşim süpürüyormuş söylendide söylendi sonra birde demesinmi oturmaya gittim diye...tamam dedim ama haksız ben oldum yine..kimin için uğraşıyoruz bilmiyorum biz hem çalışıyoruz hem evde çalışıyoruz..adam iki ev süpürmüş başkalarının kocası ev süpürmüyor bak ben süpürüyorum diyor ey gidi ey bizde başkalarının karısı gibi evde oturmuyoruz diyorum..ama anlayana....

canım ben ev işinde yardım etmesinide istemiyorum,zaten beceremezde ama ağır şeyleri o kaldırsın istiyrm,koltuk kanepe bile çekmiyo,kova mova hepsini taşıyorum,tek istediğin erkek gücü gerektirecek şeyleri yapması ama bunu bile yapmıyo,biz erkek gibi bacım akşama kadar evimiz için çalışıyoz milletin ağız kokusunu çekiyoz,eve gelincede herşeyi 4 4lük yapıyoz yinede yaranamıyoz yazıklar olsun vala...

ya canım atamadım üzerimdeki gerginliği bi,ya ben iş yapmakdan hiç gocunmuyorum ama gelip ağır şeyleri kaldırsa başka hiç bişi istemiyorum,annemle yapın dio,oda sağolsun hiçççç kendini incitmez,akşama kadar evde popo büyütür,yaptığı bi yemek,onuda makarna yiye yiye içim dışım makarna oldu,bebek doğunca üşengeçlikden nsl bakıcak bilmiyorum....bide geçen gün eşimle bana doğumdan bahsediyolar,doğumdan sonra yatmıycakmışım,hemen kalkıcakmışım,düşün ben sezeryan olcam,hiç yatmıycam,k.bakmayın dedim,dikişlerim alınana kadar yatıcam,,,,,hatta inat yapıp 40 ım çıkana kadar yatacam.....ya varya kendimi evde evin hanımı gibi görmüyorum,eşimin karısı olduğumu hissetmiyorum artık,sanki evde ben para kazanan evi işi yapan,cinsel ihtiyacı olunca karşılayan herhangi bi kadınım,eşimden soğumaya başladım 2 gündür...beşiği yatak odasına koycaz dün dioki ben bebeğin sesinden uyuyamam annemin yattığı odada yatarım sana ihyiyacım olunca gelirim yanına dedi yaaaaaaa,bi zoruma gittiki,ben neyim acaba onun gözünde çk merak ediyorum,ciddi anlamda soğumaya başlıyorum,umarım içimdeki sevgisini bitirmez bende

a aaaa valla şaşırdım eşin sen hamile kalmadan önce nasıldı ki insan sevdiğine kıyabilir mi yaaa valla nazar değmesin benim kocam çok düşünceli kayınvalidem de öyle eşim yardım eder k.validemde camlarmı silcek haftaya üzüldüm gerçekten kırıcı olmuş zaten hamilesin daha düşünceli olması gerekirken neyse sen sıkma canın ı ama içine de atma çatır çatır söyle aklındakileri bence hem sen rahatlarsın hem o belki hatasını anlar hemen soğutma kendini

1- park yatak aldıysan portatif beşik almana hiç gerek yok,
park yatakta hafif zaten, istersen rahatlıkla başka odaya geçirebilirsin, 2. bir masraf yapma bence
2- 1. deki cevabım geçerli
3- bebek arabalarının bi aparatı oluyor yeni doğduğunda pusete koyuyorsun bebeği, eğer arabayla biyerden biyere gideceksen
bu pusete koyup, araba kemeriyle bağlayarak sabitliyorsun, bu açıdan gerekli bence, bebeklerin çocukların kucakta gitmesine karşıyım, haftasonu geziyorsanız al bence arabanı, eve bağlama kendini, ihtiyacın olacak mekan değiştirmeye, gezmeye
4- ne kadar küçük bebekte olsa 6-7 kg bile bi süre sonra ağırlaşıp taşınmaz hala geliyor
avm de elinde o pusetle sağa sola gittiğini düşünemiyorum
1-2 kere git anlarsın zaten

polis ceza keser diye oto koltugu almak da iyiymis :)
asıl sorun, oto koltuguna baglanmazsa bebeğin bir kaza anında camdan dışarı fırlayip gidecek olması.
arka koltukta sizin kucağınızda otursa bile kazanın şiddeti ile onu kucağınızda güvenle tutabileceğiniz ne malum? belki o şiddetle uçup gidecek?
benim 20 yaşında kuzenim bir tafik kazasında arka koltuktan uçtu, kırılan ön camdan fırladı. başka bir kazada abim kemer takıp kendini bağlamadığı için ön koltuktan arka koltuğa uçtu.
bu polisin ceza kesme ihtimalinden daha önemli bence.
bir de bebek asla ön koltuğa oturtulmaz çünkü artık çoğu arabada ön tarafta airbag var ve airbag patladı mı tam bebeklerin yüzüne geliyor (boyları kısa olduğu için). kafalarının kopma ihtimali var.
o yüzden arabada mutlaka arka koltukta, oto koltuğuna bağlanmış bir şekilde seyahat etmeli.

tatlım tabiki bizlerde bunun farkındayız zaten o yüzden bu konuşmaları yapıoruz ya bebeklerimiz için en iyisini en güvenilirini seçmeye çalışıyoruz ama eskiden de araba koltuğumu vardı bilmiyorum kaç sen öncesine kadar insanlar napıodu herşeye o kadar masraf oluyo ki alternatif şeyler düşünmek zorunda kalıyoruz ama en önemlisi tabiki bebeklerimizzz

selam arkadaslar canım cok sıkkın sekerım yuksek cıktı onumuzdekı hafta 100 luk yukleme yapılacak dr a da uzuntuden bısı soramadım ne anlama gelıyor yuksek olması.

Geçmiş olsun tatlımmm..
Çok dikkat et kendine iş yerinin hoşuna gitmeyebilir bu durum ama yapabileceğin bişey yok hiç kasma bak dinlenmene..
doğum zamanı gelsin herşey kendiliğinden oluyor ben hiç bugüne kadar ayyy ben normal doğurayım bari diyipde doğuranı yada yok yok ben sezeryan yapayım diyip (istisnalar hariç) sezeryan olanı pek duymadım..Olaylar kendiliğinden gelişiyor herkes için hayırlısı olsun..

ayyy bu şker yüklemesinden çok korkuyorum ben yaaaa kesin yüksek çıkcak bildiğim kadarıyla doğumda zorluklar yaşanabiliyor bebekte sarılık ve solunum yetmezliği vücut ısısını ayarlayamama gibi sorunlar olabiliyormuş emin olmamakla birlikte yazdım

bu konu benim için tercih meselesi değil
bebekken puset, oturabilir zamanında da koltuk kesinlikle olmalı
ağlasada yırtsada kendini kesinlikle koltukta gidilmeli, arabaya birileri sığacak diye koltuğunu çıkar kızını kucağımızda götürelim diyenlere herzaman tepkim sert olmuştur.
uzun yolda kızımı beslemek dışında (emzirmek ) hiç pusetinden almadım
herşeye masraf oluyor tabiki ama araba koltuğunun alternatifi kucak olmamalı alternatifi aranmamalı bile,

ben haziranda doğum yaptım. haziran anneleri grubumuzdaki bir annenin 2. doğumuydu. ilk 3. ayında falanlardı sanırım
arabayla kaza yaptılar. yol kenarındaki biyere uçtular.
iki çocuğununda kemeri takılıydı, burunları bile kanamadı, bizim başımıza gelmez demeyin.

selam arkadaslar canım cok sıkkın sekerım yuksek cıktı onumuzdekı hafta 100 luk yukleme yapılacak dr a da uzuntuden bısı soramadım ne anlama gelıyor yuksek olması.

Bendede yuksek cikti diyet yapiyorum 210 cikti 6 heziranda tekrar yapacagim 100 luk ins dusmustur sekeri agzima almiyirum meyvelerden sadece benimde canim sikkin ama yapacak birsey yok diyet verecek doktorun ya da insulin ignesi korkma streste yukseltir canim gecmis olsun

Yok tatlım yaa gücüne gitmesin yaşamayan onuda bilemez normal doğum yapanların bazılarıda sezeryan olanları prenses gibi girdik çıktık sanıyor bikere narkoz aldık 7 kat kesildi içimiz offf onların iyileşmesi ağrısı sancısı bilmiyorlar yani..benim kızkardeşim normal doğum yaptı hemde 2 saatde doğurdu ama eşi diyorki aşkımmmm kıyamammmm 2.çocuğumuzda bu acıları çekmene dayanamam gideriz fıstık gibi sezeryan olursun heyyy Allah ım yaaaaaa....
İşte hepsi gelip geçiyor tamamda kimse yaşamadan bilemez hiçbirşeyi..
Boşver sende takılma anne kötülüğünü istemez ama benim annem ne mantıkla anlamadım bu sefer normal doğur filiz diyor anne dedim olmuyo yok yok olur sen onda küçüktün bilemedin diyo hahhaaaa 27 yaşındaydım yaw ilk kızımı doğurduğumda ama işte anneler kıyamıyor bide bize düşünsene çocuğun giriyor içeri ama ne zaman nasıl çıkacağı yada çıkıp çıkmayacağı belli değil o yüzden hak veriyorum anneme..Sende ööle düşün...

Kizlar bende korkuyirum dogumdannnnnnnn normal dusunuyorummmm
İns hayirlisiyla dogururuz :18::18::18::18:

şeker yüklemem benimde yüksek çıkmıştı 50 likte
sonra 100lük yapıldı sonra diyetisyene gittim
bundan bi 10 sayfa falan geride sanırım diyet listem var bunun gibi bi diyet listesi veriyo uymak zorunlu
ama ben bugün yine kaçamak yaptım ve dondurma yedimmmmmm

durduramıyorum kendimi yaaaa

kızlar sordum ama kimse cevaplamadı
benim gibi 23.haftada olup da bebeğini göğüslerinin altına kadar tekmelerini hisseden var mı çok şaşırıyorum ne ara geldi bu bebek buraya kadar

Merhaba arkadaşlar....

minikfasulyem ben geçen hafta göbeğimin üstünde hissetmeye başladım daha yeni yeni...ben 26. haftadayım şimdi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…