günaydın hanımlar..
neten biraz araştırdım da bu küvetler için file,minder,plastik oturak falan var..hangisini almak mantıklı sizce?
cnm banada sağlık ocağındakı dr "değerın normal olsada kan hapının verılmesı lazım" dedı ama benım drumda vermedı. sadece elevıt verdı ve bacak krampım olduğu için mangıum verdı. açıkcası druma guvenıyorum. sağlık ocağı hekımının tavsıyesıyle gıdıp ılaç almam. bıraz topluyum belkı senınde benım gıbı kılon vardır ondan vermemıştır
Valla buralardayım Filiz ama orayı burayı okumaktan,geçmişi okumaktan hiç sohbete katılamadım.
Plasenta previa için doktorun beni uyarması gereken şeyler var hayatım.Ama hiçbir uyarısı olmadı.Ben bu anlamda rahatlığından hoşnut değilim.Hatta adam aksine previada dikkat etmem gereken yapmamam gereken şeyler için "yapabilirsin,her gün yap" şeklinde direktifleri var...
Plasenta previada cinsel ilişki yasaklanır, adam 1 ay kalana kadar cinsel ilişkiye girilebilir diyor.Bu adam rahim kasılmalarının ya da zorlamaların plasentayı rahimden ayırabileceğini, bununla doğumun başlayabileceğini bilmiyor mu?
Sonra plasenta previada yürüyüş de yasaklanır,raporla dinlenme verilir.Bu adam tutmuş bana "her gün tempolu yürü,öyle vitrin gezer gibi değil" diyor.
Yani itina edilmesi gereken ne varsa hiç umru değil.
İlk doğumumdaki doktorum bayandı, o da kızını plasenta previa ile doğurmuştu.Kadın kadının halinden anlıyor böyle durumlarda...
Çok ayakta kalmak, denize girmek, yere diz çökerek oturmak, yükseğe uzanmak, merdiven inip çıkmak,yürüyüş ve cinsel ilişki yasaktı.Şimdiki doktorumun beni gıcık eden rahatlığını sen düşün...
cnm banada sağlık ocağındakı dr "değerın normal olsada kan hapının verılmesı lazım" dedı ama benım drumda vermedı. sadece elevıt verdı ve bacak krampım olduğu için mangıum verdı. açıkcası druma guvenıyorum. sağlık ocağı hekımının tavsıyesıyle gıdıp ılaç almam. bıraz topluyum belkı senınde benım gıbı kılon vardır ondan vermemıştır
Mrb cnm hangi siteden aldin
canım benim kanımda sınırdaydı doktorum tam tersine bundan sonra bebeğin benden alacağına ve kanımın dahada düşeceğini ilaç kullanmam gerektiğini söyledi.neden bu doktorlar hep farklı anlamadım gitti.
sağlık ocağındakılerde oyle dedı ama drum vermedı. bı sonrakı ay sorayım barı. cevremdekıler genelde kullandı ama bana vermedıler. kan hapına başlatırsak dahada kılo alacak dıyemı korktular nedır
tatlım nasıl oldun daha iimisin
sağlık ocağındakılerde oyle dedı ama drum vermedı. bı sonrakı ay sorayım barı. cevremdekıler genelde kullandı ama bana vermedıler. kan hapına başlatırsak dahada kılo alacak dıyemı korktular nedır
çok şükür canım işe gitmediğim için, evde de kendimi yormayınca ağrılarım eskisinden iyi durumda :)
kızlar ya ne sorcam tecrübeli anneler doğumdan sonra akıntı kan fln çok oluyormuş yaa onun için ped mi kullandınız yoksa tek kullanımlık lohusa külotları varmış onlardan mı önerirsiniz
cnm ben hamile olduğumu öğrendiğimden beri gyno ferro sanol kullanıyorum...doktorum hiç kesmedi günde bir tane vitamin olarakta decavit kullanıyorum birde magvital verdi suda eriyen kan ilacını doğuma kadar kullanacakmışız hatta doğumdan sonrada kan kaybedeceğimiz için..doktoruna sor aile hekimime kalsa günde iki kez verecek ama doktorum gerek yok dedi...ve bildiğim kadarıyla kan ilacı önemli bazı doktorlar ilaç kullandırmak istemiyor olabiliyorlar ama kanal d de doktorum programında bir prof konuşmuştu kansızım diye yiyorlar pekmezi felan sonra kilo alınıyor ama bir ilaç bir cam şişe kadar pekmez demekmiş yani cam şişe kadar pekmezi günde yityecen sadece bir tane tablet içimiş oluyormuşsun...
bir de cnm sende sanki hamilelik başında bilmeden ilaç içmiştin öyle hatırlıyorum ama yanlışsam kusura bakma bende adet söktürücü içimiştim bir kutu şimdilik bir sorun yok doktorumda zararlı ilaç değil dedi..
kızlar ya ne sorcam tecrübeli anneler doğumdan sonra akıntı kan fln çok oluyormuş yaa onun için ped mi kullandınız yoksa tek kullanımlık lohusa külotları varmış onlardan mı önerirsiniz[/QUOT
canım hastanede ilk doğum yaptığın sıradakini soruyorsan bana hasta bezi al en iyi o oluyor dediler onun dışında aşırı bir kanama olmuyormuş zaten ped yeterli olur diye düşünüyorum
valla ben 75 kiloyla bşlamıştım vermeseler bana vermezlerdi heralde.benim kan oranım önce sınırdydı düzenli kullanmamıştım hapı sonra tekrar tahlili yaptıklarında değerlerimin düştüğü görününce hap 2 defaya çıkartıldı.gerçekten kilo aldırıyormu bu haplar bilmiyorum ya benim iştahım yenii yeni artmaya başladı hamileliğim boyunca da 4 kilo aldım şuan için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?