2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bende bi kac gundur giremiyordum.doktor en son evde 10 gun yat demisti . Bende progestan ve E vitamini icerek yatiyorum evde..Boyle hasta olmadan yatmak kotu birsey..
Ama bebisim icin oldugunu dusunerek katlaniyorum.. Sagliklisiyla elimize alabilsek yavrularimizi :))))
Sayfalar oyle cogalmiski gecmisi fazla okuyamadim..umarim hic kotu haber Yoktur ve herkes cok iyidir,
Hepinize selamlar,hepinizi opuyorum :))

kızlar birşey soracağım,

tecrübeli hamilelere özellikle. Bebekle ilgili sorunlar testlerle ve ultrasonla ne kadar doğru çıkıyor.

hangi testlerden bahsediyorsun ki?

selam canım yat şimdi valla sonra yatak eline geçmez

hangi testlerden bahsediyorsun ki?

selam canım yat şimdi valla sonra yatak eline geçmez

Hiç bir fikrim yok. Bebekte olumsuz bir durum olduğu kesinkes anlaşılıyor mu yapılan testlerle ya da görüntülemelerle. Ya da anlaşılamayan doğunca farkedilen durumlar olabiliyor mu? Bilmediğim için soruyorum

Kızlar birşey soracağım,

Tecrübeli hamilelere özellikle. Bebekle ilgili sorunlar testlerle ve ultrasonla ne kadar doğru çıkıyor.

12. haftada yapılacak test ve ultrason kontrolünde kromozon bozukluğu down sendromu olup olmadığı bakılıyor
20-22 hafta arasında yapılacak ayrıntılı ultrasondada kemik sayılarından kalbinde üfürüm delik olup olmadığına kadar görebiliyorlar

hiç bir fikrim yok. Bebekte olumsuz bir durum olduğu kesinkes anlaşılıyor mu yapılan testlerle ya da görüntülemelerle. Ya da anlaşılamayan doğunca farkedilen durumlar olabiliyor mu? Bilmediğim için soruyorum

zor bi soru bunu bir jinekologa sorman gerek bence çünkü oldukça kapsamlı bişi senin dediğin, fakat neden böyle şeylere takıldınki daha gebeliğinde yeni böyle şeyler düşünme bence gebeliğin keyfini çıkar

Hiç bir fikrim yok. Bebekte olumsuz bir durum olduğu kesinkes anlaşılıyor mu yapılan testlerle ya da görüntülemelerle. Ya da anlaşılamayan doğunca farkedilen durumlar olabiliyor mu? Bilmediğim için soruyorum

Sanırım ikili ve üçlü testleri, ayrıca ultrasonla yapılan ölçümleri soruyorsun. İkili test bir tarama testi. Yani çok net bir test değil. Üçlü test doğrulama testi. İkinci testte netleşmeyen sonucu daha net görmek için yapılan bir test yani. Üçlü testin yanılma payı olmadığını düşünüyorum.
Ultrason ölçümlerine gelince...O doktorunun ya da radyoloğunun maharetine bağlı. İlerleyen haftalarda baştan omurilik sonuna ölçümler olacak.Ense genişliği ölçümleri olacak. Bebeğin burnu kontrol edilecek.

kızlarr bugün çk kötüyüm ya bulantıdan bittim,başı da öyle bi ağrıyor ki beynim çıkacak sanki....o kadar halsizimki evde dinlenmeye ihtiyacım var............

bu konuda sana katılmıyorum malesef çünkü üçlü test asla kesin sonuç vermez sadece olasılık verir yani testin sonucu olasolık üstünedir zaten, bebeğin ense pilisi, tsh değer, usg görüntüleri ve daha bir kaç testin bir şekilde oratalaması alınır anne yaşıda alınan değerlerden biri bunlara bağlı oalrak bir olasılık hesabı çıkar test sonucunda şöyle yazar mesela
3500 de bir hasta bu demektirki bu değerleri olan 3500 kişiden bir kişide down sendorumu görüşmüştür o 3500 kişi içinden bir kişi olma ihtimalin var tabi ama doktorlar bu durumda düşük olasılık diye temiz derler ve çoğunlukta temiz çıkar
200 de bire kadar dı sanırım doktorlar olasılığı düşük görüyolardı tam emin değilim ama
fakat bu 50 de hastada birin altına düşerse ozaman bebek down sendorumlu deyip amniyo sentez istiyolar sanırım

yazdıklarımda ufak yanılmalar olabilir....

safra cıkarmak cok zor.hem acı tadı var sonrasında boğazı yanıyo insanın.bende tatlı bişiler içiyorum veya bal yiyorum ardından su içiyorum ozaman bari sekerli bişi oldugu için bogazım yanmıyo..mide bulantısı oldugunda yemek içmekde zor ama içmeye çalış cünkü safra cıkarmak yemek borusu için sağlıksızmış..umarım kusmalar cok sürmez

Arkadaşlar hiç bir şey yiyemiyorum su bile içemiyorum bulantılar beni mahvediyor.. Bana akıl verin nasıl su tükete bilirim idrar yolu enfeksiyonu olmaktan korkuyorum belim ve karnım ağrıyor çok sık idrar yolu enfeksiyonu geçiririm bünyemi biliyorum korku bastı içimi hamileyken geçirmekten ödüm kopuyor kendimi zorlayayım diyorum ama öğürmekten bişey yapamıyorum

Ha bide daha geçen ayda "55 de bir" çıkan bir tanıdığıma amniyo sentez yapılmış amyiosentezin sonucu temiz çıkmış ama

Teşekkür ederim.

Ne bilim korku düşüyor bazen içime. Ondan sordum. Şeytan rahat bırakmıyorki

selam canım geçmiş olsun ama korkma medmus gebelerin yüzde 90nı falan zaten geblikte en az bir kez idrar yolu enfeksiyonu geçirirler yani zaten geçircen ama bulantını doktoruna söylesene belki bir ilaç verir yada serum almanı önerir

çubuk kraker biraz daha iyi yapıyor beni sonra yudum yudum sızı almaya çalış

slm kızlar
hala bulantım yok çok şukur
ama ağır gırp geçırıyorum ılaçta alamadığım ıçın kaldım oyle:26:

Tsh değilmiş uzun zamandır üçlü test görmüyorum aklımda yanlıl kalmış,

afp, e3, birde beta hcgmiş alınan değerler

Canım bilmiyordum her gebenin enfeksiyon geçirdiğini ama hani ateşleniyorsun ve vücutta iltihap oluduğu için korkuyorum henüz çok küçük bilmiyorum bu kadar evham yapmam yersiz belki ama akıntım fazlalıştı idrarımın rengi koyulaştı ve sıkışık gidip tam yapamıyorum hafifte yanma var. doktorum normal bulantılar üç aydan sonra geçer dedi yazmadı 13 şubatta doktora gidicem belki o doktor yazar bilemiyorum ya da yarın tekrar gideyim diyorum doktora karar veremedim

çubuk kraker biraz daha iyi yapıyor beni sonra yudum yudum sızı almaya çalış

Canım benim o da midemi bulandırıyo en son cumartesi sabahı kahvaltı yapmıştım sevinmiştim bişeyler yedim diye sonrası işte yiyemedim her yerimden yara çıktı. Dudağım üstünde uçuk kenarı yara

Kızlar bişey sorucam,
Doktorum beni 11.haftada çağırdı daha 8bucuk haftalık hamileyim m ve arada hersey yolunda mı diye görmek istiyorum.acaba saglık ocaklarında da bakarlar mı gitsem?en azından kalp atışına?

Teşekkür ederim.

Ne bilim korku düşüyor bazen içime. Ondan sordum. Şeytan rahat bırakmıyorki

Canım bir de genellikle 35yas üstüne yapılan amniyosentez testi var.o cok daha kapsamlı ve net sonuclar veriyormuş.35yas altına doktor gerek görmedikce yapılmıyor.ama anne isterse yine de yapıyorlar.ben tam sınırlayın karar veremedim yaptırsam mı.göbekten sıvı alıyorlarmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…